Glad tjej!

Idag lämnade jag en mycket glad liten påskakärring på förskolan.
 
 
/Josefine
 

Söndag

Helg innebär renovering för hela slanten. Eller rättare sagt, M fixar i våra sovrum med snälla familjemedlemmar som ställer upp till tusen, och jag ser till att barnen är nöjda och snickarna mätta. Efter Liljas gympa åkte vi med mamma till Långaryd medans Marcus och pappa fortsatte långt in på kvällen. Och det var riktigt skönt att sätta sig framför brasan och slippa gipsdamm och sågspån för en liten stund ;). 


/Josefine

Pynta

Lilja har pyntat påskriset.
"Du kanske kan hänga ett ägg på varje gren istället. Annars kanske det bli lite för tungt", sa jag. 
"Men Mamma, du måste väl förstå att äggen vill bo med sin familj. Annars känner de sig helt ensamma"!


Så, så fick det bli. Och Eövin har redan försökt vandaliser 189 gånger...

/Josefine

Rockstar

Mycket på schemat idag! Det blev nya solglasögon, som behövdes efter besök hos ögonläkaren som gjorde solskenet lite jobbigt. Inte konstigt att hon sen somnade efter besök på mitt jobb. Sov 
som en liten rockstjärna;). Och ungefär så trött är jag nu... 

/Josefine

Kvack!

Igår var Lilja hos kusinen så jag och Elvin kunde bada. När maginfluensan härjar runt på förskolan vill vi inte vara där! Då är det kul att mata änderna i parken. Spännande men lite skrämmande...
 

/Josefine
 

Värk och blommor

Min värk har nu suttit i sen i september. Vissa veckor är något bättre. De sista två nätterna har varit minst sagt hemska. Och det är konstigt, men precis som men annan smärta och jobbigheter glömmer man bort mellan gångerna hur det kan vara. Idag på morgonen gjorde det ont att andas. Kändes som varenda led i ryggen skulle gå av. Tack ock lov släpper det alltid framåt förmiddagen och det är minsann en bra tröst! Håller tummarna att det vänder snart. Färdigklagat för idag!
 
Igår kom våra grannar från Nyckelvägen förbi. Det är inte konstigt att vi trivts så bra! Fyra (!) påsar med nybakta bullar, påskägg med egna äggkoppar och småkycklingar till barnen och en bukett med blommor. Och jag blir alltid glad för blommor. Men när de är såhär vackra blir jag extra varm i hela kroppen!
 

 
/Josefine
 
 

Lördag

Jag hade aldrig vågat påbörja denna husdröm om jag inte hade haft en händig man. Men nu är jag så trygg. Allt rullar på enligt planen och jag låter M göra det han kan och jag släpper lite på kontrollen. Det är skönt! 

Vi har till och med landat så mycket att vi hade besök i lördags, en vecka efter inflytt. Hillevi, Jonas, lilla Matilda, Anders och Mia med finaste magen. Men jag fixade egentligen ingenting. Dessa vänner skämde bort oss med middag och Mias supergoda dessert. En riktig trevlig kväll!


/Josefine

Flytthjälp

Lilla Lilja, mitt i flytten förra helgen.
 

/Josefine

Välkommen in!

Nu är det inte så många lådor kvar att packa upp. Och jag tog en liten paus idag och gick en långpromenad med Maya och lilla Lovisa. För första gången i år kände jag verkligen våren på riktigt. Solen värmde ryggen så skönt!
 
Förra veckan var otroligt hektisk men jag är ändå riktigt pigg. Och trots att allt är provisoriskt och långt ifrån klart så känns det redan hemma. Vi flyttade från 75 kvadrat till husets nedervåning, på ca 55. Så visst är här ganska litet. Men det funkar så mycket bättre än vad jag vågat hoppas på. När maj kommer är de två sovrummen klara och vi kan lämna matrummet där vi nu sover hela familjen. I sommar är det nedervåningens tur, men de planerna tar vi en annan gång...
 
Just nu ser det i alla fall ut såhär:
 
Välkommen in!
Från hallen in i vardagsrum/lekrum


För att det skulle bli så liten omställning som möjligt för Lilja var lekhörnan det som jag packade upp och fixade först. Jag plockade till och med väggdekorationerna på Nyckelvägen för att det skulle vara sig lite likt! Och som ni ser verkar Elvin trivas riktigt bra!
Skönt att få upp lite på väggarna, trots att allt snart ska plockas ner igen...


Tillfälliga sovrummet där vi alla sover riktigt gott! (Elvin tyckte dock det var morgon 04:30 i onsdags, men tack och lov verkar det vara en engångsgrej...)


Köket har vi här...


med utsikt över vår baksida som jag tycker är så mysig!


Och trappan blev jag lite kär i redan på visningen. Så den är inslagen i papp för att inte bli förstörd i all renovering.

Och andra våning tar vi någon annan gång!
 
/Josefine

Lite kaos

Helt ok organiserat flyttkaos. Så kan jag sammanfatta förra veckan och helgen. Trots att Lilja blev sjuk med feber och öronvärk kunde vi sova första natten i huset i lördags. Och det hade inte varit möjligt om våra nära och kära inte hjälpt oss. Lägenheten är helt tömd och det känns nu riktigt skönt. Jag som varit orolig att det skulle kännas tufft att lämna, för jag har trivits så makalöst bra. Men det kändes verkligen som att komma hem när vi börjat landa här. Hemma liksom! Jag vet att det är en lång resa innan huset är klart. Men det är så skönt att ha alla tillhörigheter under samma tak. Om än ganska provisoriskt så kommer vardagen ändå funka.


Jag och Lilja efter första natten!

/Josefine


Golvglädje

Renovering på övervåningen i huset drog igång så fort vi fick nycklarna. Där uppe finns en liten hall och två sovrum. Planen är att det ska vara färdigfixat innan sommaren då det är bottenvåningens tur. Än så länge pågår sådant som inte sen kommer att synas, det som är tråkigt men måste göras... Det som jag tycker är roligast just nu är golvet. För under den lila heltäckningsmattan, masonit och tusen spikar gömde sig ett gammalt plankegolv som vi hoppats på! Idag gjordes första slipningen och jag tror att det kommer bli så fint!


/Josefine

Heja!

Idag hejar vi på Marcus! Kom igen! Vi kanske skulle skickat med honom en flytväst...


/Josefine

Stå

Och plötsligt försöker han ställa sig... Han har noll kontroll, välter hela tiden. Men direkt på det igen...
 

/Josefine
 

Fina dagar

Ja, det har varit fina dagar hos mina föräldrar...
 

/Josefine

Feber och kärlek

M passar på att fixa i huset två kvällar så jag och barnen åkte till Långaryd. Tyvärr hade Elvin tuffaste natten någonsin. Feber och alldeles skrikarg, stackarn. Först två timmar non stop, och sen från och till hela natten. Det är stunder som dem, när jag vaggar och tröstar, ammar och bär som jag är tacksam över alla våra nätter som är sådär enkla. För det är vi bortskämda med. I vilket fall var det så lyxigt att kunna sova en stund på förmiddagen. Sen har vi haft en jättefin dag pch det har verkligen varit vår i luften! Nu håller jag tummarna att febern håller sig borta i natt. 

När jag känner mig otillräcklig, när Lilja vill hålla handen samtidigt som Elvin måste tröstas, då är det skönt att trösta sig med att det faktiskt allra oftast är såhär lekande lätt! Då hjärtat nästan spricker...


/Josefine 

Kompis

Jag är bortskämd med att ha mina närmsta vänner nära. De bor alla i samma stad eller i hemkommunen. Detta gör att jag slipper åka långt för att träffas. Förra helgen gav sig min fina Linda iväg på ett riktigt äventyr. Vi tog en fika och gick på bio, och fy så ont i hjärtat det gjorde när vi skulle säga hej då. Vi ses igen i juni, men det är ju så förbaskat långt till Shanghai!
 
 
Och jag vet att det inte bara jag som kommer längta. Elvin är mycket förtjust i tant Linda!
 
/Josefine

Tacksamhet

Denna helg kan väl sammanfattas med: Renoveringskaos! Vi är så glada för all hjälp vi får för att kunna göra en riktig rivstart i huset. Ms morfar och pappa och mina föräldrar har varit grymma dessa dagar. Medans de röjer i huset är jag hemma med barnen och lagar mat till hela snickargänget. Hade jag inte haft min mamma här hade jag varit helt slut. Jag har till och med hunnit med att kolla lite mer på tapeter och firat Emelie igår kväll. Tacksamheten är stor! Nu är hon och Lilja på Bamsegympan, Elvin sover i vagnen och jag tar en liten titt på skid-VM.
 
Förra söndagen passerade min lilla prins 7-månadersstrecket.
 
/Josefine

RSS 2.0