JULI

Juli, juli, juli... Vilken månad! Så många fina dagar. Så många minnen att spara på! Bortsett från härliga födelsedagar och kalas och små utflykter som jag haft tid att dela så kommer här en bildbomb av min julimånad. Jag vill inte att sommaren ska ta slut riktigt ännu... 
 
Det har blivit fina dagar i Grötvik. Platsen som vi inte får nog av. Vi har fiskat krabbor som aldrig förr. Från att Lilja inte vågade ta i dem så plockade hon upp dem direkt med händerna de senaste dagarna. Tummen upp för krabbfiske, men tummen ner vad gäller glass, om du frågar Lilja.

Jag och M var på trevligt 30-årskalas i Rönnskog.
Vi har kunnat äta de flesta målen av mat utomhus. Under äppelträden trivs vi allra bäst här hemma!
 
Två dagar i Frösakull. Mycket bad och kusinbus. På kvällen hade vi besök från Boarp och min syster med familj.
 
 I torsdags mötte vi upp två kompisfamiljer på Rotundan. Vi lekte i Pippi-parken innan vi åkte hem till oss.
 
I fredags blev det kvällsdopp vid Marcus föräldrahem. Ett av våra smultronställen!
Maya kom och lekte en eftermiddag.

I lördags kom min fina vän Linda hem på blixtvisit i Sverige. Det blev en snabb fika på Rotundan (det har blivit ett par besök där i år =)!) och det var så kul att hinna ses! Efter det mötte jag upp barnen på Hallandsgården där det var Mamma Mu-teater.
 
 Tyvärr avslutas denna fantastiska månad med ett skov av värk. Inflammationen sitter nu inte bara i bröstben och bröstrygg utan har parkerat sig i bäckenet. Konstigt nog är det extra jobbigt när det varit bra en längre tid. Precis som en förlossning glömmer jag liksom bort smärtan. Det har varit två lite stränga dagar, men jag hoppas att medicin och ev. kortisonspruta får mig på banan igen...
 
Och till sist... världens största tack till min fina svägerska Anna som lånat ut sitt kameraobjektiv till mig, då mitt har strulat. Utan dig hade jag inte kunnat fota och sparat alla dessa fina sommardagar på samma vis. Tack igen!
 
/Josefine

Ängelholm

När Lilja fyllde 4 år fick hon en överraskningsdag av mig och M. Och som hon har längtat. Det enda hon visste var att vi skulle åka tåg, för det har hon velat göra så länge... Idag var det dags och vi berättade inte förrän vi satt på tåget att vi skulle åka till Ängelholm. Vi hade en heldag i deras mysiga hembygdspark. Ett sådant ställe saknar jag i Halmstad! Vi har busat, lekt på lekplatsen, ätit god mat, tittat på djuren, legat och latat oss på en filt när Elvin sov, tittat på teatern "Pettson och Findus tältar", åkt karusell och sen tog vi Pyttetåget tillbaka till stationen. Som jag sagt förut... Man behöver inte åka särskilt långt för att det ska vara ett stort äventyr för de små!
 

Allt gick så bra idag. Det klaffade med tågtider, busstider, mattider och sovtider... Och det sa jag när vi kom till tågstationen när vi skulle åka hem till Halmstad. Men det skulle jag väntat med att säga, väntat med att slappna av... För visst var vi på rätt perrong och i god tid. Men vad hjälpte det när vi hoppade på ett tåg som hade Förslöv som slutstation. En station där inga tåg till Halmstad stannar... Det var bara att åka tillbaka till Ängelholm för att ta nästa tåg hem. Jag och M insåg att vi har väldans tåliga barn. De höll modet uppe, tros att det började bli kväll. Vi läste Pelle Svanslös och mumsade i oss majskakor. En timme senare än planerat satt vi på rätt tåg. Som om inte det var nog... När vi passerat Laholm och blodsockret var i botten, kom en konduktör och frågade om vi läst tågdirektiven (som om det var det mest självklara i världen). Hon fortsatte sin predikan om resevillkor och regler angående att vagnar ska fällas ihop och förvaras som handbagage och får under inga omständigheter förvaras i de höga vestibulerna. En sådan människa som tar sitt jobb på största möjliga allvar... Jag bet mig i kinden för att inte hamna i ett sådant skrattanfall som inte går att hejda. Vi var vid denna tidpunkt mest glada över att snart var hemma. Efter att ha varit i Förslöv och vänt kände vi inte riktigt att TÅGDIREKTIVEN, den heliga skriften, var det viktigaste här i livet... Allt jag tänkte på var glädjen över att det fanns spagetti och köttfärssås att värma i kylskåpet.
 
Väl hemma var vi alla mycket nöjda med dagen!
 
/Josefine

Bästa

Idag har jag haft en fantastisk dag. En av den bästa någonsin. I hela mitt liv.
 
 
Bor man i Halmstad behöver man inte åka långt en dag som denna...

/Josefine

2 år

Idag var det dags för vår lilla prins att fylla år. 2 år. Denna nyfikna, glada och roliga unge. Han som gör oss lite gråhåriga men som ger oss så mycket skratt och glädje. Jag är så glad att du är min, fina Elvin!
 
Vi har haft en fantastisk dag, men sång och frukost på sängen, en dag på stranden och vi avslutade med att grilla en god kvällsmat. Och vår prins har varit som en solstråle hela dagen!
 

Såklart blir man glad för ett eget Emil-paraply...

2 år... vart tog den tiden vägen???

Stolt storasyster...

Vi firade i Grötvik. En plats som hela familjen fullkomligt älskar.

Elvin i väntan på ett krabbspö...

Kvällsmat under äppelträden.

Lilja har också varit så nöjd med dagen.

Lycka att avsluta med jordgubbar med grädde. Eller grädde med jordgubbar=)...
/Josefine

SOLgården

Efter kalla och regniga dagar kom solen och värmen så passande. Den enda kväll som jag och M sen länge bokat in utan barn. Vilken kväll det blev! Vi var ett härligt gäng på 14 personer som började med pizza på klipporna i Tylösand. Denna fantastiska utsikt! Sen var det konsert med Miriam Bryant och Hoffmaestro på Solgården. Och vi avslutade med att dansa järnet en timme på Leffes innan vi åkte hem, mycket nöjda med kvällen.
 
 

/Josefine

10 kr

Vi är mest hemma i sommar. Eftersom vi bodde hos mina föräldrar hela förra sommaren känns det riktigt skönt! Barnen njuter av att ha oss båda hemma. Det springs in och ut de har riktiga sommarsmutsiga fötter varje kväll. Men för att semestern inte ska kännas som en vanlig ledig söndag passar vi på att semestra på hemmaplan. Och vilken stad passar bättre att göra det i än i Halmstad. I torsdags cyklade vi ner till stan och åt tapasbuffé på Zigges. Troligtvis Halmstads godaste sommarmat! 

Vissa restauranger star hutlösa priser för barnportioner. Men här var det 10 kr/år. Eftersom Elvin inte fyllt två ännu var det 10 kr som gällde. Vi prutade inte. Absolut inte med tanke på hur mycket han åt =).
/Josefine

29

Eftersom jag fyller år i juli, precis som mina två små kommer min födelsedag lite i skymundan. Det stör mig inte alls. Det jag önska mig är en god frukost på sängen, kramar och en teckning från barnen och en dag tillsammans med familjen. Inget pompa och ståt. I tisdags var det dags och jag fick en sådan dag som jag önskade mig. Lugnt och stilla och med så många fina grattishälsningar. Tack alla!

Efter att ha ätit scones och jordgubbar i sängen (tips till alla med små barn är att lägga en picknickfilt i sängen för att slippa allt för mycket smulor och kladd...) och blivit överraskad med en hammock (!) tog vi oss ner till stan. Vi åt en god lunch, lekte i Pippi-parken, matade änderna och hade våffelfest på Rotundan. 

Nu är det 30 nästa...


/Josefine

Mer kalasande

Igår hade Lilja kompiskalas. Vår 4-åring var både supernöjd och trött efter åt. Och det var hon inte ensam om =). Ett barnkalas med allt som hör därtill. Lilja fick bestämma precis hur hon önskade. Var vi skulle bjuda på och vad vi skulle göra. Det blev lekarna Karos ben och Björnen sover, korvgrillning, en massa lek och bus, tårtfest och allt avslutades med fiskedamm.
 

/Josefine

4 år

Igår var det en stor dag i vår familj. Vår lilla Lilja fyllde fyra år. FYRA ÅR!!! Tiden har gått så otroligt snabbt sen hon kom till oss. Vår lilla flicka som ger oss så mycket glädje och kärlek. Och vilken dag vi hade...
 
Vi började med sång och frukost på sängen och därefter en del kalasförberedelser innan alla gäster kom. Eftersom Lilja, Elvin och jag fyller år så tätt har vi insett att vi alltid kommer ha ett gemensamt kalas. Bildbomb kommer här!
Nöjd tjej med nya Madicken-hatten.


Vi pyntade i trädgården och höll alla tummar att regnet skulle hålla sig borta.


Såhär glad blir man när man får en ny cykel och Emil-kläder...
Hamburgare stod på menyn!


Härligt att kunna sitta ute, trots att det blåste kalla vindar. Är det sommar så är det!
 

Äppelmust i nya flaskorna...

Och lite gymnastik efter maten!

Två smidiga recept på desserten. Koladröm med daimgrädde och jordgubbar och supersmarriga chokladbollar med dadlar och kokosolja. Och receptet på en supergod sommarbål med rabarber, fläder och citron hittar ni här.

Gästerna fick stå ut med att sjunga "Ja må du leva" tre gånger.

Elvin var mycket nöjd med jordgubbar, grädde och chokladbollarna fick högsta betyg.

Denna påhittiga gosse... Han lyckades, hela vägen i släpet, gång på gång. Samtidigt som han säger "Pappa säger nej, nej, nej" medans alla gästerna applåderade.

Lilja testade fiskelyckan... Mycket lustigt och kul att det kom en gammal strumpa första försöket!

Alicia och Elvin fiskade också...

Och storkusinerna likaså!
Sen var det dags att prova nya cykeln. Och precis som "Lotta på Bråkmakargatan" hade hon bestämt sig. Hon har länge sagt att hon kan cykla men det är ju inte lätt när man inte har någon riktigt cykel (hon har haft balanscykel i ett år). Marcus höll på pakethållaren i starten och sen gav hon sig iväg. Gladare än någonsin. Ungen kunde verkligen cykla! Som hon har cyklat. Idag tog vi första rundan på över 4 (!) kilometer. Envis som en liten get när hon vill, vår lilla Lilja!
Tack alla som var med och förgyllde Liljas födelsedag. Och extra tack till min mamma och pappa som kom innan kalaset för att hjälpa till och som dessutom fick röja undan efteråt när jag och M åkte på 30-årskalas... Ni är guld värda!
 
/Josefine

Sommarläsning

Jag älskar att ha en bok att längta till om kvällarna. Att vilja gå och lägga sig lite tidigare för att hinna läsa något kapitel extra. Tyvärr hinner jag inte läsa riktigt lika mycket som innan barnen kom. Men just på sommaren längtar jag extra mycket efter den där bra boken. När jag var barn var jag alltid med i det som kallades "Sommarboken" på biblioteken där man skulle läsa 10 böcker. Minns att jag och min syster alltid packade ner en massa böcker i väskorna när vi skulle på semester. Nu har jag som mål att läsa 10 böcker om året...  Den sista tiden har jag plöjt igenom Jojo Moyes böcker. Och de har alla varit så bra tycker jag. Alldeles lagom lätta för sommardagar med fina person- och historieskildringar och en stor dos kärlek. De två översta på bilden hör ihop och ska läsas i ordning och är ett måste om du inte redan läst dem. De andra tre är helt fristående berättelser. Jag läst precis "Sista brevet från din älskade". Så fin kärlekshistoria! Så fem boktips kommer här...



Och snälla du... Om du har några bra boktips så dela gärna med dig i kommentarsfältet. Vad läser du i sommar??? Jag behöver tips!
 
/Josefine

Norrekatt

I väntan på att M ska gå på sin semester njuter jag av dagarna med barnen här hemma. En busstur ner till stan, leka på Pippi-parken och äta våfflor på Rotundan... så såg vår fredag ut!
 
Hålla handen. Alltid hålla handen...
 
 /Josefine
 

Minisemester på landet...

Efter midsommarfirande stannade jag och barnen hos mina föräldrar. Faktiskt precis som förra året när jag tänker efter. Bara det att den här gången skulle vi inte stanna i åtta veckor med en omfattande renovering framför oss... Utan bara för att njuta av att vara på landet ett par dagar med tid för familj och vänner. Och vilka dagar vi hade! Midsommardagen med härlig middag under syrenbusken, kvällsbad i Skärshult, våfflor och kvällsmat hos Gamlis och Gubbis (min mormor och morfar), besök på loppis, barnen åkte traktor och vi tittade i min pappas skog, en heldag med Hillevi och hennes två små hos Mia och Vilhelm i Fagerhult, jag har haft tid att både springa (läs jogga i behaglig takt) och gå på cirkelträning med mamma och vi avslutade med att Lilja fick följa med sin mormor på jobbet och jag hade ännu mer kvalitétstid med Hillevi. Sen var vi tvungna att åka hem innan Marcus dog av längtan efter barnen!
 
Lilja lärde sig göra "servettblommor"...
Gamils våfflor fick 10 poäng!
Kul i morfars skog!
Gofika hos Mia...
 
och världens finaste kor!
Elvin och Lilja fick låna grannens hund. Elvin hann knappt vakna på morgonen innan han sa "Evin tissa Bella?!"
Så tack alla som förgyllde vår minisemester!
 
/Josefine

RSS 2.0