Stella

Jag, Hanna och Madde åkte upp till mysiga Nyckelvägen för att fira lilla Stella som snart fyller 1 år. Herregud var tiden går! Det känns inte som det var längesen som vi satt på Roberts och Elina hade en stor mage...


Söta Elina och en Stella som lärt sig hur man vinkar!


Och hon gillade sin present. Bankade på som bara den.

/Josefine


Outfit!

Kalasdags efter två härliga promenader. Festade till det med en fläta i svansen.


Blus med knytrosett från BikBok


Och djurmönstrade tights från Lindex

/Josefine


Systrar på stan




Alla dagar borde börja med en härlig långpromenad. På hösten är det lätt att ligga kvar i sängen för att det är så ruskigt ute. Men inte idag! Över en timme i motionsspåret med trevligt sällskap. Och det är ofta det som gör att man tar sig upp ur sängen eller soffan, planerade promenader med en vän kan verkligen vara avgörade om den där promenaden blir av eller inte. Jag hann knappt komma hem innan fina syster ringde om vi skulle göra staden idag. Så det fick det bli. Och jag blev så glad! Mitt pannband som jag köpte förra vintersäsongen glömdes på Röda Kvarn, så idag när jag kom in på Monki och det fanns ett likadant pannband i realådan för 20 kronor. Pannband är det bästa för höstpromenader. En mössa blir lätt för varm när det ångar om huvudet, men ett pannband värmer öronen fint! Köpte även hem det som kan bli årets nyårsblåsa. Kanske borde den lämnas tillbaka. Jag behöver ju hålla i mina pengar... Får fundera!

Och hoppsanhejjsan! Ikväll blir det kanske lite utgång i alla fall...

/Josefine


Fredag

Nu för tiden tillbringas dagarna tillsammans med Hanna då vi kämpar med vårt examensarbete. Men igår hade vi ett pass på högskolan. Och det var riktgit kul att träffa alla goa klasskompisar. Det blir ju inte så ofta nu! Det blev en lunch på restaurang Spiro med Hanna, Ida och Johanna. Mycket trevligt! Extra trevligt att se att Johannas mage hade växt lite sen sist vi sågs :)


Avslutningsfest lekridh 0901

Nu har jag tagit helg. Fredagar är bra dagar.

/Josefine


Indiska

Nu ska jag bort till skolan en stund. Seminarie och sen en lunch med Hanna och Ida och Johanna. Det var allt för längesen vi sågs! Ska bli superskoj. Efter det blir ska jag och Hanna skriva vidare. Ikväll hoppas jag att jag hinner bort till Indiska en snabbis. Dom har nyinvigning och ger 20% på hela sortimenet, Kanske fyndar jag något till nya lyan?



/Josefine


Energi

30 minuter telefonprat med fina Mia gör mig alltid på bra hummör. En fantastisk vän som alltid bjuder på positiv energi!



/Josefine


Pluggelipluggplugg!

Jag och Hanna har haft en bra pluggdag. Kommit igång ordentligt nu. Och det är faktiskt riktigt kul! Vi är bra på att pausa också! En långpromenad om dagen och idag festade vi dessutom loss med en lunch på Yoss med Anna, Elina och sötaste lilla Stella. Avslutade med en kompiskväll på VILA som inte bjös på några större överraskningar, men det gjorde bara min plånbok glad. Nu ska jag vila upp mig, för att imorgon är det droppdags. Äggamacka och Desperate får det bli.

/Josefine


Maaat!

När jag lagat mat och lyckats få in alla matlådor i vår lilla lilla frys brukar jag säga till Marcus att jag lugnt hade fått in en hel älg. Och igår slog jag nog matlådor-rekord. Trodde inte alla 12 lådor skulle in i frysen, men efter några minuters pusslande och Marcus ruskande på huvudet så... Taadaah! Ja, jag hade nog faktiskt fått in en hel älg! Igår gjorde jag en supergod köttfärssås- med en massa morötter, vitkål, paprika, bladspenat och tomatsås med chilli. Den bleb inte alls sådär för köttigt som köttfärssås blir ibland. Älskar vitkål. Nu blir det heldag med ex.arbete med Hannapanna!


/Josefine


Högt uppe på beeerget!

En långpromenad med mor och far idag p å förmiddagen fick alkoholmolekylerna att lämna min kropp! Sofieberg ligger verkligen, som det hörs på namnet, på ett berg. Så efter att jag tagit mig upp och ner till fots eller med cykel ett par månader så hoppas jag på en fastare rumpa!

Såg denna bild på ikea.se. Tänk så trevligt om jag kunde ha vårt lilla vitrinskåp fyllt med skor i nya lyan... Tror dock inte att M tycker att idén är lika trevligt.



/Josefine


Full som en duva!

Igår kväll firade vi + fam Gullberg + fam Säfqvist Julia och Karolina som nu fyllt 18 år. Tiden rullar på så snabbt! Fördrink hos mig och M med bubbel och quiz och sen middag på Bulls. Riktigt god mat! Jag smakade sniglar för fösta gången. Jag säger som Timon i Lejonkungen: "Slemmig men mättade!". Mätta och belåtna drack vi kaffe hos oss. På vägen hem uppkom uttrycket "full som duva". Fråga mig inte varför... Krrruuuukrrrrrruuu! Jag och Evelina cyklade bort en snabbis till Madde och sa hej till brudarna en, sen cyklade vi hem igen för att hinna med ett gott glas vin till. Vidare till Gastons där vi dansade gärnet med Hanna och alla glada tjejer innan vi gick bort till Mårten för att avsluta kvällen där. Sammanfattningsvis en alldeles underbar lördag med familj och vänner!


Söta systrarna Säfqvist!




Mmmm, snigel!


"Barnbordet" på Bulls


Skål Julia!


Grymma på Gastons!


Kul att Emma var hemma i Halmstad denna helgen!


Snygg syrra i dimman på Mårten!

/Josefine


KÖRA!

Nu kör vi!

Galgberget

Lite plugg med Hanna och sen förvandlades regn-och hagelrusket till en soldag, blåsigt men soligt. En lång promenad runt Nissan, upp till Sofieberg för att kolla att vårt kommande hem stod kvar och sen till Galgberget. Ibland behöver man rensa i hjärnan med frisk luft och rejäl motvind! Sen kom Julia på ett snabbesök och NU ska jag dammsuga innan jag tar helg på riktigt!



bild från spanbloggen

/Josefine


Ensam mamma söker...

Fina Mathilda var ensam med flockorna ikväll. Så jag och M åker dit för att sällskapa. Thai-mat och Idol. Underbara fredagar i höstrusket.



Ikväll är det beatles-tema i Idol. Me like! Kick ass Linnea!

/Josefine


TITTA!

TITTA, JOSSOFI, DET SNÖÖÖÖÖAR!!! Jublet igår efter maten var riktigt glädje. En sån lycka för dom små söta. Det rullades snögubbar, det smakades på snö och det gjordes snöänglar.

Efter tre tokfulla dagar med jobb och plugg är det skönt att vakna och inse att idag ör det fredag. Hanna kommer snart för ett pass med C-uppsatsen. Sen är det helg!!! Och så skulle jag hinna helgstäda lite innan pluggpasset börjar, men hoppsan, så råkade det bli lite inspirationsletande till nya hemmet...

 
bild ikea

Och guuuud så mycket fint det finns!

/Josefine


2000

Jobb, buss hem till stan, effektiva pluggtimmar med Hanna, mysig kvällsfika med Hanna+Jenny+Madde+Ellen från fjällen. Och nu ska syster släpa med mig på en tur på Galgberget. Det regnar men jag behöver lufta mig. Sen blir det soffan med Carina Berg. Och imorgon jobb för hela slanten och läsa däremellan. Jag och Hanna har lånat ungefär 2000 böcker så vi har en hel del att läsa...



/Josefine


No, no, no!

Tre jobbedagar i Hylte. Varvat med största högen med litteratur till examensarbetet. Jobba på dagarna, läsa på kvällarna. Efter lägenhetsköpet känns det viktigare än någonsin att jobba så mycket extra som jag orkar. Alla pengar som kan sparas ska sparas, så det råder köpstopp i Josefines värld! Så jag kommer inte att köpa någon av dessa extremt trevliga fodral från hm!


/Josefine


Olive

Jag har aldrig gillat oliver. Men har alltid tyckt att det ser så himla smaskigt ut. Så jag har tränat och tränat och gett upp. Så för ett tag sen skulle jag göra grekisk sallad och tänkte att jag slänger i lite oliver, mest för att det ska se snyggt ut så kan jag pilla bort dom sig (jag vet, kanska konstig tanke.... Oliverna var marinerade i olja tillsammans med vitlök och chilli. GUDOMLIGT GODA! Har nog knaprit i mig 5 burkar på bara ett par veckor. Inga billiga eurpshopper. Fyfy. Riktiga kalamata ska det vara! Plötsligt händer det!



/Josefine


Gastons!

I lördags kväll hade jag och M en trevlig kväll tillsammans med Tobias, Maya och Jonas. Först några öl på Westmangatan och sen lite häng på Gastons. Lagom lördag!




/Josefine


New chapter!

Papperna skrevs på i fredags så nu är allt klart! Vi får nycklarna redan den 22 november, om fem veckor alltså. Har inte riktigt fattat det här. Jag kommer verkligen sakna vår lilla lägenhet i Drottning Kristina Passagen som jag älskar. Det fina stengolvet, de djupa fönsterna, innergården och de härliga gröna dörrarna. Men på sistone har den börjat kännas liten och trång. 47 kvadratmeter är lite tajt för två... Både jag och M började känna i somras att det var dags för någon nytt. På visningen förra tisdagen kände båda när vi gick in genom dörren att här vill vi bo, här kommer vi att trivas. En underbar känsla. Visst blir det nytt att helt plötsligt få lite avstånd in till stan, till skolan och till gymmet, men samtidigt känns det mer som ett riktigt hem. Jag och M dansar av glädje!

Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!

/Josefine the Dancing Qeen

Chaibba, tjena, hallå!

Helg. Underbara helg. Igår kom Herr och Fru Axelsson på middag- lingonlax, nybakat bröd och en smarrig äppelpaj stod på menyn. Kryddat med lite Idol såklart! Idag hälsade jag och M på Mathilda och flickorna. En härlig promenad i det fantastiska vädret, våfflor och Mathilda skämde bort mig med en chailatte. När vi hade sniffat klart på Elsa och busat klart med Selma blev det lunch med familjen. Efter några kilometer på Galgberget skämde M bort mig med dagens andra chailatte från grannen. Man får ju passa på för om fem veckor har vi lite längre till espresso house! Nu bikear vi bort till Tobbe och Maya.



/Josefine


Krispigt

Idag har jag haft en heldag i Haverdal. Jag har observerat fröken Hanna och hon skötte sig galant i sin lärarroll. Efter timmarna på skolan gick vi en riktigt härlig långpromenad vid havet. Hösten kan vara så underbar!





Nu blir det lite Hellenius Hörna innan jag ska förbereda inför sista praktikdagen imorgon. Kommer sakna mina små stjärnor!

/Josefine


JA!

Avslutar dagen med fina Lindas kloka ord: "man måste våga drömma, för annars kan det ju inte slå in!" Drömma gjorde jag. Och, ja, det slog in! Vi jublar! Nu ska vi skriva på en massa papper innan allt är klart. Men om allt går som det ska så byter jag och Marcus adress den 1:a december!


ja, nej, ja, nej, ja, nej, ja, nej, kanske...

Mitt besök av examinatorn idag gick bra. Faktiskt mer än bra. Det gick toppen! Jag borde hoppa och skutta efter alla fina ord. Men just befinner sig mitt fokus någon helt annanstanns. När jag inte får klara besked, när det är ja, sen nej, sen ja och nej igen, blir jag lite smått galen. Idag ja och nu nej. Eller kanske ja. Kanske har jag låtit mig drömma för mycket. Men samtidigt är det inte ett nej som jag inte står ut med. Utan det är ovissheten. Jag tänker och grubblar på tok för mycket, och då har jag ändå blivit bättre på just sådana här grejer. Så jag tänker, frågar, pratar, fantiserar... Och M är som vanligt helt lugn som en filbunke! Bara denna veckan med, sen hoppas jag att denna långdragna budgivning nått sitt slut!



/Josefine


Höstmyspys

Igår kväll hade jag en underbar kväll med Anna. Nissanrundan och lite te och macka på det. Höstmyspys! Vi insåg hur tomt det ser ut på Halmstads gator och torg nu när alla uteserveringar är nerpackade. Snart är det vinter. Det känns som en härlig tröst att i april poppar dom upp igen efter vintervilan.



/Josefine


v. 41

Idag har varit en bra dag på praktiken. Hanna var på besök och jag tror att hon godkände mig som lärare =).
Nu ska jag släpa mig bort till actic... Jag är fortfarande snuvig men det är måndag och jag behöver en bra start på veckan! Imorgon väntas utflykt med klassen och på onsdag kommer min examinator på besök. Och så fortsätter jag och M att hålla alla våra tummar...



/Josefine


Pjuuuh!

Väskan är nu i tryggt förvar... Tack mor och far för en fin lördagskväll!



Och här syns det är min hårfärg blivit något mörkare...


101010

Jag och M har haft mysfrukost. Helgfrukostar är dom allra bästa. Men vi ställer oss frågan "var f*n har Tilde tagit vägen???" Nyhetsmorgon söndag är inte detsamma... Igår kväll kom fina mor och far och hälsade på. Middag på Gastons och sen bio på det. Vi såg "Hämnden", som var bra med kanske inte en lördagsfim utan en tisadgsfilm istället. NEJNEJNEJNEJ!!! Nu skulle jag precis lägga upp bilder men inser att troligtvis glömde min handväska på bion. Grrrr. Får springa bort meddetsamma till Röda Kvarn.


Scones-sug!

Igår var en mycket mysig kväll med Hanna, Anna och Jennie. Jennie pratade om scones. Så idag när jag vaknade innan nio hade jag riktigt sconessug så jag gick raka vägen till hemköp och köpte dinkelmjöl och överraskade en något bakfull Marcus med nybakta scones och härligt "smålands-te". Fram tills nu har vi legat i sofffan och kollat nyhetsmorgon och lite the city. Men nu tar vi oss i kragen och ger oss ut i det underbara höstvädret på en långpromenad.
 


/Josefine


Idolmys

M är i Göteborg på konsert och jag laddar för en lugn och skön kväll i soffan. Tjejkväll med gott, te i mängder och Idol. Yes, det är min fredag!

Och jag behöver väl inte säga vem som är min favorit-idol...



Bästa framträdandet i idol... Hittills:)

/Josefine


Keep on...

Fortfarande snuvig men ändå men så glad. Jag har haft eleverna alldeles på egen hand idag och det har gått så bra. Nu vill jag börja jobba på riktigt! Är inte särskilt sugen på att skriva ex.arbete. Men det ska nog jag och Hanna fixa tillsammans! Idag blir det tvätt och städ och fix. Och vi fortsätter att drömma...



/Josefine


Honung

Nerbäddad i soffan med en giganntisk kopp te med honung. Den traditionella förkyldningen som brukar slå till under praktiken är här! Nu väntar jag in dom desperata hemmafruarna. Säsongspremiär ikväll!

 

/Josefine


Loading

En trött måndag... Hoppas att batterierna är fulladdade imorgon när jag vaknar. För det här kommer inte att fungera i längden. För övrigt så ekar Lindas citat från helgen i huvudet - "Om man inte vågar drömma så kommer det aldrig att slå in!". NATTI


Oktoberfest!



Tack Anders och Martin för en riktigt rolig oktoberfest! Gillar att så många plockade fram tysken i sig! Många härliga människor som man inte träffat på år och dag och en massa annat trevligt folk. Och visst infinner sig alltid lite nostalgi när man festa loss i Nyarps Bygdegård.
Bilderna får beskriva festen:


- Nu kör vi!


Förfest hos Anna och Andreas. Och Linda körde på militärstilen!


Tobias och Marcus som var nöjd med sitt orginella stop


Freistadt Bayern var min och Evelinas provins


Stora glas ska det vara!


Evelina och Madde var glada över att träffas igen :)


Mia och Lina - lika söta som vanligt!


Födelsedagsbarnen!

/Josefine


Uppladdning

Nu är jag hemhemma i Långaryd efter en droppdag på Spenshult. Lite snurrig, men annars mår jag bra! Och igår fixade Sara mig i håret så nu känner jag mig höstfin. Kvällen avslutades med jubel från soffan när Linnea tog sig till fredagsfinalerna. DU ÄR GRYM! Idag har det fikats hos finaste mormor och morfar och snart börjar uppladdningen inför kvällens Oktoberfest. Kul ska det bli! Extra kul att träffa Mia och Anders för det var alldeles för längesen. Och jag och Linda ska fixa oss tillsammans, precis som förr! En powernap på det och sen kör vi!


Ska försöka mig på att fläta håret, dock inte riktigt såhär avancerat....

/Eine kleine Mädchen!

RSS 2.0