Finbesök

Denna lördag har jag längtat efter. Min vän Linda är hemma på blixtvisit i Halmstad. Vi började med en god lunch på den indiska restaurangen. Så spännande att höra om hennes liv som just nu skiljer sig så från mina dagar i småbarnsbubblan. Vi avslutade denna fina dag med kaffe och kaka hos oss.
 
Och visst börjar våren kännas litelite i luften...?

/Josefine

Bokrea

Det är ingen hemlighet att jag älskar böcker. Därför är dagen då bokrean startar en dag att se fram emot. Och i onsdags var det dags! Sen barnen kom är det mest barnböcker som hamnar i kassarna. Under dessa år som mamma har det vuxit fram ett mindre barnboksbibliotek här hemma! Är det något jag tycker man ska skämma bort sina barn med så är det böcker och mysiga lässtunder.
 
Extra roligt med böcker är att jag själv hittat läslusten. Sen i julas har jag hunnit läsa ett par böcker som inte är skrivna för småfolket;). Underbart att längta efter en bok till kvällen!
 
Årets bokrea var, som jag minns det, bättre än förra året. Jag passade på att kolla runt i lugn och ro när Elvin som i vagnen. Bortsett från en del presenter till vänner och bekanta så fick dessa titlar följa med hem.
 

Barnen fick varsin bok i onsdags. De andra sparas till kommande födelsedagar.  Kartboken hade Lilja spanat in sen katalogen kom. Och hon har suttit och bläddrat i den sen i onsdags. Så fin bok med fina kartor med mycket bilder som kommer användas i flera år framöver. Elvin fick boken om grävmaskinen och den kändes så rätt till honom just nu. Det byggs nya hus ett stenkast från vårt och där kan han sitta i vagnen och titta och peka på "iiiiiiin!" (maskin) tills dess att hans mamma vill gå hem. 
 
- Pelle Svanslös kommer passa fint när hon fyller 4 år i sommar. En bra saga om vänskap och kärlek.
- Astrid Lindgrens böcker kan man inte få för många av!
- "Se upp för krokodiler" är en bok som vi har lånat om så många gånger från biblioteket så den tåls att läsa flera gånger. En fin berättelser om lilla Tora som ska ut på äventyr i skogen med sin pappa. Men han missar allt eftersom han är upptagen med sin telefon. Lilja älskar de fantasifulla bilderna!
 - Jag älskar Lena Anderssons illustrationer (hon har skrivit om Maja, Mollan och Kotten). Tick-Tack är en söt bok på rim som blir perfekt till Elvin.
- "Alla tre" är en serie om tre små kompisar som träffas på förskolan. Varje bok om något ur barnens vardag, om att klä på sig, dela frukt, samsas om spadar osv. "Alla tre - vilar" blir perfekt innan det är dags för inskolning i augusti.
 
Och tänk, TVÅ vuxenböcker! Har läst om båda och längtar efter att börja läsa!
 
/Josefine

Tand

Igår åkte hela familjen på utflykt till Falkenberg. Eller utflykt och utflykt... Vi skulle till tandläkaren hela högen. Och visst är det mysigt att komma iväg en eftermiddag. Jag har dragit ut många tänder som liten och opererat ut två hemska visdomständer som ungvuxen. Med andra ord är besök hos tandläkaren ingenting som jag direkt längtar efter. Men Johan gjorde såklart ett gott jobb och vi slapp både borr och andra otrevligheter. Efter att Elvin satt igång ett larm på hela mottagningen, Lilja visat upp sina gaddar och Elvin gapat mycket, mycket lite åt vi en god pizza innan vi körde hem igen. En fin eftermiddag, trots tandläkarbesök...

Tänk om jag också kunde tycka att det var såhär kul att sitta i den där stolen... ;). 

/Josefine



Tårtkalas!

För ett tag sen bjöd Frida på en supersmarrig tårta. Jag och M bakade tre stycken förra veckan till kalaset. Och gillar du choklad som jag tycker jag du ska prova. Chokladig, lagom kladdig, hallon och ännu mera choklad!
 
Receptet hittar du här!
 
/Josefine

Dröm

En stor bonus när någon familjemedlem fyller år är att det med lite tur flyttar in en del fina blommor. När M firades var det inget undantag. Här står fina tulpaner och rosbukett i varje vrå. Och kusinen Fanny hade med denna ljuvliga som jag fullkomligt älskar. Som en bröllopsbukett. Som en dröm!

/Josefine

30-årskalas

Det blev en fin helg med ett mycket trevligt 30-årskalas. Jag tycker om att planera och fixa när det är dags för fest, men jag har lärt mig att allt, ALLT, tar längre tid med barn. Eftersom jag vill vara ute i god tid och slippa stressa upp mig bestämde jag och M att vi beställde mat istället. Bor ni inte långt från Smålandsstenar kan jag verkligen varmt rekommendera "Mjölkbaren". De fixade maten när vi hade inflyttningsfest och middagen efter Elvins dop och vi har alltid varit så nöjda! Därför vågade vi inte testa något nytt, utan Ms mormor och morfar var snälla och körde maten in till Halmstad. Och buffén var lika god som tidigare gånger. Istället för att laga mat gjorde vi tre härliga chokladmoussetårtor i torsdagskväll.
Trots att vårt hus inte är så stort, så kunde vi duka ett långbord när vi snurrat på soffan.
Och barnen fick ha ett eget finbord =)!
 
/Josefine

London

Jag har varit i London två gånger och jag tycker verkligen om den staden och jag har länge tänkt att det hade varit en perfekt present till M när han nu fyller 30. Jag har i flera månader brottats med en önskan att uppleva staden igen och kolla på fotboll med M, ovilja att lämna barnen, stor rädsla för terrorism osv. osv. Men så bestämde jag mig för ett par veckor sedan. En superkort weekend blev en kompromiss för att inte mitt mammahjärta ska gå sönder helt på kuppen.
 
Så, i april ger vi oss iväg. M och jag. Två nätter. Arsenalmatch, tid att träffa Linda och tid för varandra.
 
 
/Josefine

30

I söndags var det en stor dag. Marcus fyllde 30 år! Och precis som med allt annat blir födelsedagar så mycket roligare med barn. Jag och Lilja bakade scones (turligt nog tog Elvin lite längre sovmorgon=)). Frukostbrickan fixades och Lilja och Elvin skulle ha med alla virkade kakor från leksaksköket, gosedjur och dockor. Sen kunde hela cirkusen väcka pappan i huset med sång! Frukost på sängen. Smulor i sängen. Jättemycket smulor i sängen. Men en riktigt mysig stund!
 
Vi åkte till Möllegård och åt lunch på Riccardos.
 
Tummen upp för superbra mat till barnen. Små tapastallrikar och de kunde fixa fruktsallad med grädde till barnen. Och maten var supergod. Tummen ner för lite små vuxenportioner.
/Josefine
 

Kusinkul

Hur som helst var det kul att bowla.
 
 
/Josefine

Tyyypiskt...

När vi bowlade i lördags åkte min kamera ur väskan... Så typiskt mig! Objektivet gick mer än sönder, men jag hoppas att kamerahuset klarade sig.

/Klantröven

Tystnad...

Ojoj... Här råder det visst tystnad  när vi trodde vi krigat färdigt med influensan så var det Ms tur... Jag och barnen åkte till mina föräldrar så han kunde få vila ifred. Nu tycker jag att vi är klara med sjukstuga för den här gången! 

Förra veckan avslutades i alla fall bra... Med en spontan kvällskopp te i Boarp med hos Hillevi. Och den nya veckan började med en bra måndag. En sådan dag när timmarna fullkomligt rusade förbi. Lekdejt med Anna och Emelie och plötsligt är det sex guldklimpar. Fullt ös när vi ses, men alltid så trevligt! 


/Josefine

Nerbäddad

Då är jag tillbaka igen. Efter att influensan har härjat sex dagar i huset. Hög feber och små snoriga näsor. Fy, vilka tjatiga dagar. M är den som har klarat sig (peppar, peppar...). Jag kan inte minnas när jag var så risig senast. I måndags fick Nannyakuten (min snälla pappa) komma för att vara med barnen så att jag kunde vila upp mig. Idag har vi tagit på oss annat än pyjamasar så nu är vi på banan igen!
 
 
/Josefine

RSS 2.0