Liseberg

 
 
Vi fick en tripp till Liseberg i julklapp av mina föräldrar. När vi ändå skulle köra upp passade vi på att sova en natt på hotell. Det blev en mysig minisemester och Liseberg är alltid bäst! Trots att vi nu är i slutat av september var det en del folk, men inte värre än att vi alla åkte allt vi önskade och lite till! 

 
/Josefine

Godis

När Elvin fyllde tre fick han smaka godis för första gången. Så många som sagt att det är lätt med första barnet men svårare med det andra... Men det har fungerat alldeles utmärkt! Bara vi har fixat "eget godis" till Elvin, påsar med russin, popkorn eller fruktstång så har han varit hlenöjd. Nu är han mest nöjd med att veta att han nu får äta. Sen blir händer det att vi glömmer bort det på lördagarna. Men när det är lördagsgodis väljer han sina tre bitar med omsorg.
 
Ibland gör Feldts eget godis, som barnen älskar. Utan några som helst färg- eller smaktillsatser. Förra helgen var det mjölkchoklad, passionsfruktgeleisar och svartvinbärsskummisar. En påse räcker lätt till båda barnen och då blir det några bitar över till mig och M. Värt varenda krona!
 
 
/Josefine

Höst-tips

Här kommer lite tips som kan passa bra i höst... 


Bästa podden: Skäringer och Mannheimer. Den enda pod jag följer. Jag längtar efter måndagarna då det släpps nya avsnitt. Skrattar för mig själv. Samtidigt som jag blir rörd av deras ärlighet. Rakt in i hjärtat. 

Serie: Jag och M plöjde igenom "House of cards" i våras/somras. Tog några avsnitt att komma in i, men sen var vi fast. Jag gillade även "Indian Summer", men hittar tyvärr inte vart jag kan se säsong 2. 

Böcker: "En mamma blir till"- Sen har jag under året läst igenom Sofie Sarenbrants serie om Emma Sköld. Har tänkt efter varje att de är kanske inte så bra. Men ändå fortsatte jag att läsa dem. Så något hade den serien, absolut!

Bloggar: De två som jag följer och följt under flera år är Underbara Clara och Malin Wollin. 

/Josefine Söndagsutflykt

Igår åkte jag, barnen och mamma på utflykt. Vi körde mot Strömma för Farmers Market. En skördefest med en massa god mat och trevligheter. Jag köpte hem galet goda tomater, majskolvar och höstblommor. Barnen var också nöjda, speciellt efter att de fått våfflor och hoppat i höet.
 
 
/Josefine

Tick tack

I somras fyllde jag 30. Och redan i våras när mamma och pappa frågade efter vad jag önskar mig insåg jag att min klocka, som varit favorit i flera år behövde bytas ut. Och jag ville helst ha en likadan. Retro, ganska stor, brunt läder och guld. Perfekt 30-årspresent! Men då upptäckte jag att det just nu är roséguld på ALLA damklockor. Superfint, men inte så fint till mina ringar som är i vanligt guld. Jag hade nästan gett upp när jag förra veckan hittade den här. Den klickade jag hem direkt! Så tack snälla mamma, pappa, mormor och morfar! 


/Josefine 


Ketchup

Ny vecka. Nya utmaningar. Att på bästa sätt lösa det som så ofta kallas för vardagspusslet. Känner att jag har laddat med energi denna helg. Så skönt att inte börja måndagen på minus!
 
Under min första graviditet blev jag noga över vad jag åt. Och när barnen skulle börja äta själva har vi gjort många medvetna val. Vi äter mycket ekologiskt, mycket sparsamma med socker och lagar nästan all mat från grunden. Jag har aldrig gillat ketchup. Aldrig. Men ibland vill barnen ha när vi äter. Jag har hittat en ekologisk som har ett helt OK innehåll. Men så var jag hemma hos mina föräldara för ett tag sen och då hade mamma kokat en egen. SÅ GOD! Barnen älskade den och igår gjorde jag en sats och frös in i små burkar. Supersmidig att göra, du borde verkligen testa!
 
 
Ingredienser:

1,2 kg tomater, grovt skurna
2 dl socker
2 dl vitvinsvinäger
200 g tomatpuré
2 tsk salt
1 tsk nymald vitpeppar
1 tsk sambal (recept efter Meta's Kitchen, med spiskummin och vitlök)
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad basilika

(Recept från "Mitt Kök")

/Josefine

Sommaren

Vad hände med sommaren? Och vad hände denna sommar. Vi snickrade och fixade en massa. Just nu är tvättstuga och "lilla-toan" klara. Vi duschar i pannrummet i källaren tills dess att vårt badrum är klart. Skynda långsamt. Det har varit mantrat under semestern. Och när solen har tittat fram har vi varit Grötvik. Och så har det blivit lite dagsutflykter. En dag åkte vi till Ängelholm. Regnet höll sig borta ända tills dess att teatern skulle börja. Saknar ett ställe som denna Hembygdspark i Halmstad. Där går att spendera en dag, utan problem. 
Kärlek

Igår var det dags att sjunga på ett dop. Jag tycker det är så roligt att få in uppdrag som detta i kalendern. Extra roligt när det är åt en kompis. Och extra kul när de bestämmer sig för att slå till på bröllop. 
'
 
Ett så vackert brudpar!
 
/Josefine

SensommardagSensommar. Att hitta de sista blommorna. 
 

Redo för hösten

Jag har aldrig varit bra på att lämna bort barnen. Bara när jag haft en riktig anledning. Att barnen inte ha kunnat följa med. Även när jag lämnat till våra närmsta har jag alltid åkt iväg med en taggboll i magen och med känslan av att jag inte är hel. Här är vi alla olika, och jag lägger ingen värdering i det. Men nu, när barnen är över tre och fem har jag på något vis kommit över en slags tröskel. Kanske är det för att barnen all som oftast tjatar om att få åka och sova över hos mormor och morfar. Så i torsdags, efter att vi firat Alicia, följde barnen med till Långaryd. Fastän jag inte var tvingad att göra det. Det gav mig en hel natts sömn. Jag vaknade utvilad och kunde gå på det träningspass som gör mig mest gott, Body Balance. I lugn och ro kunde jag köra till Mia som skulle göra mig höstfin i håret innan hon ska gå på mammaledighet. Och vilket lugn jag hade när jag kom hem till pappa och barnen. Vi fikade hos min mormor och morfar, klappade katten och plockade plommon och sommarens sista blommor. Underbara fredag. Att andas lugnt och inte stressa. 
 
Och jag är alltid lika nöjd när Mia fixat. Ingen kan färg som hon!
 
/Josefine

RSS 2.0