Mamma

Livet är bra underbart en sådan här dag. Jag har inga önskningar. För när jag fått en nystruken pärlplatta, ostmacka på sängen, choklad och finfin morsdagsteckning är jag nöjdaste mamman i världen.

 

(Lilja förklarade att det är "en sol i mitten och så står det ju mamma precis som du och så skrev jag Elvins namn med för han kan ju inte själv".)

Kram till alla mammor där ute och en extra stor till min egen som är en fin vän och förebild på samma gång.

/Josefine


Elvin

Detta lilla barn... Som idag tyckte det var morgon innan det ens ljusnat. Han som är så nyfiken på livet att han saknar förstånd för försiktighet. Han som tömmer varje låda här hemma flera gånger om dagen. Han som likt alla småsyskon ofta får vänta och alltid hänga med. Han som stoppar allt i munnen. Som alltid får ställa upp som patient när Lilja leker doktor. Han som skrattar åt det mesta (allt utom grinden i trappan). Som vill göra high five tusen gånger. Han som de senaste dagarn kommit på att det är nog dags att börja äta något annant än bröstmjölk. Som jag snuttar i nacken varje natt och i stunder som då vill stanna tiden för att komma ihåg att detta lilla liv som växer så fort är min lilla gosse... Jag slås då av tanken att det är konstigt att mitt hjärta inte spricker.
 
 
/Josefine

Kul

Aldrig förr har det väl varit så kul att handla på Jula!


Elvin tyckte det var kalasskoj, även om det inte ser ut så på bilden;). 

/Josefine

Örjan

Åter en hemmahelg och det är så skönt att nu bo i nästan hela huset istället för på endast nedervåningen. Lovar att bilder kommer snart! Vårt lilla hus känns genast större. Det sista fixet har så gott som blivit klart och vi har mest myst. Fina vänner var hos oss och grillade igår och idag har jag, syster och vår morfar varit på Örjans Vall och kollat på HBK. (Detta medans Lilja hade stor fan-club med på Bamsegympaavslutningen.) Kan inte riktigt minnas när jag bar där senast, det var i alla fall flera år sedan. En fin eftermiddag, trots snörplig förlust. 


/Josefine

Så får det vara

Lilja är en höjdare på att leka. Fantasin bubblar! Hon leker överallt och det ska barn få tycker jag. Men detta i komb. med att Elvin brötar fram som en ångvält och just nu har som favoritsyssla att tömma lådor/skåp på allt innehåll gör att det ofta ser ut som en tromb dragit fram genom huset. Eftersom jag oftast är hemma med båda barnen om dagarna har jag lärt mig att så får det vara. Om jag plockar under dagen är det ändå 2 mot 1 så jag har insett att så får det vara. Det är alltid hyfsat städat när vi går och lägger oss och när vi vaknar. Men däremellan får det helt enkelt se ut som att vi bor här. Med barn. För det är ju så det är.
 
 
Något som jag väldigt sällan hinner med är att sitta ner en liten stund. Tid för en kopp te, tid för en liten titt på nyhetsmorgon eller tid för ett blogginlägg. När Lilja är på fsk. och Elvin sover tänker jag alltid att jag ska bara tömma diskmaskinen, sortera legot, vika lite tvätt osv. och när jag efter det ska koka mitt te hinner Elvin vakna. Men idag blundar jag för röran, den fulla tvättkorgen, den rena disken och alla leksaker som ligger i en salig röra.
 
Ha en fin dag!
 
/Josefine
 

Lååånghelg

Här hemma är det fullt upp, därav har det varit tyst här ett tag. Denna långhelg har varit så välkommen! Vi har kunnat göra ett riktigt ryck där uppe så i natt kunde vi sova i vårt sovrum. Känns som vi nått en milstolpe! Utan mina föräldrars hjälp igår hade vi inte varit på plats. När de tag med barnen på cykelutflykt hann vi med massor! För det är bara att inse att med två små, varav en (läs Elvin) är precis överallt får man inte gjort det man tänkt... Nu är det bara lite småfix kvar och efter sommaren kommer de nya fönsterna på plats. Men, i det stora hela är det klart. Kläderna är på plats i de nya garderoberna och så fick vår gamla säng en riktigt make over! Har länge varit så trött på den och hade egentligen önskat helt nya sängar. Men det får vänta på sig till efter småbarnstiden. Jag målade sängstommen vit och sen kom en gammal dörr, som tidigare satt i huset, på plats som gavel. Roligt att använda något som är ifrån huset. Fint blev det tycker jag och de nya lamporna, passade riktigt bra.

/Josefine
 

Sneak peak - sovrum

Det är en del som återstår i vårt sovrum. Men här kommer i alla fall en första titt. Marcus har målat färdigt golven i samma grå nyans som vi har i trappan och tapeterna känns så rätt! Jag är så glad att det inte bara blev vita väggar. I veckan ska lister, garderober och ny dörr komma på plats. Så snart ska vi nog sova riktigt gott här inne, (säkerligen alla fyra =)).

 
/Josefine

Fru KleinfeldIdag är det två år sedan vi sa ja. Och jag måste säga att jag trivs alldels utmärkt att vara fru Kleinfeld. Inte konstigt att jag idag drömmer mig bort till 11:e maj 2013... Jag har skrivit om denna dag så många gånger, men det är ju inte så konstigt eftersom det alltid kommer att vara en av de bästa dagarna i mitt liv. 

 

 
/Fru Kleinfeld

Fredagsnöje

Igår, efter Liljas minisim, skruvade vi ihop nya cykelkärran. Hej, vad kul det var! Det blev en sen premiärtur och Lilja höll Elvin i handen ifall "det skulle killas för mycket i magen". Den kommer användas flitigt i sommar när vi flyttar hem till mina föräldrar och renoveringsetapp 2 drar igång. Ska bara få i ordning på min svindyraelcykelhelvete som krånglat mer än susat fram sen jag köpte den för fyra år sedan. Med stela, inflammerade leder är det väldigt skönt med lite hjälp i uppförsbackarna. Speciellt med 25 kg kärlek som last! Lämnade in den idag (igen, för femtioelftetusende gången...) så jag hoppas att den fungerar snart.  Hur som... Lilja somnade gott efter premiärturen. M fortsatte med golven där uppe vi gjorde ett försök att hjälpa till, men Elvin ville helst riva jättevarm bygglampa och krypa över nymålat golv... 


/Josefine


9 månader och 15 dagar

När en liten bebis blivit 9 månader har livet pågått lika länge i magen som utanför. Oftast. Här är det istället 9 månader och 15 dagar som gäller! I somras, när denna lilla gosse inte visade några som helst tecken på att vilja komma ut, då kändes varje dag som en evighet. Till skillnad från nu, då en vecka svischar förbi i rasade takt. Hur som helst... Nu har vår prins varit hos oss lika länge som inuti mig. En häftig tanke tycker jag! Och trots att han ännu inte är ett år är han så självklar i vår familj. En riktigt liten glädjespridare som från allra första början varit glad och nöjd. Nu ser vi hans personlighet allt mera och han är liksom rättfram. Tycker det här med att vänta, eller att ta det försiktigt är onödigt. Envis, orädd och han är som sagt för det mesta glad. Han var så värd att vänta på.


/Josefine

Liseberg

Mitt i all renovering passade det mycket bra med en minisemester. Tre dagar i Göteborg. Perfekt Lisebergsväder, bra hotell och god mat. Bilder från Liseberg kommer här! Flickorna var galet taggade och Elvin, han tog det hela med ro =). Och jag, Marcus, Evelina och Johan åkte några vuxenkaruseller och det är alltid härligt med lite adrenalin i kroppen. Annars var det mest häng i kaninlandet och jag måste säga att jag älskar Liseberg!
Tack mamma och pappa för en fantastisk julklapp!
 
/Josefine

Sneak peak

Det går sakta men säkert framåt däruppe. Lite strul med målare och tapeter, men nu ser vi slutet. Tapeterna i barnens rum är på plats och genast blev det just ett barnrum. Det blev efter många turer en prickig historia från Boråstapeter. Vi har valt att bara sätta tapet på de låga väggarna vid snedtaken och det blev lagom lekfullt tycker jag. Nu ska golven målas och listerna och nya dörrar komma på plats. Och så nya fönster, men det dröjer ett tag. Här är i alla fall en liten sneak peak...


/Josefine

Toppen!

Vilken helg...
 
 
/Josefine
 
 
 

Envetet

Vi behöver en grind till vår trappa. Helst förra veckan. 


/Josefine

RSS 2.0