~2009~

Japp, då var det dags för nytt år igen och vi går in i nytt decennium. Vad tar vi med oss, vad var bra och vad var det egentligen som hände??? Vad kommer jag minnas av året som gått?

2009 var året som:


- jag och Marcus förlovade oss! Helt magiskt ögonblick vilket alltid kommer vara ett minne som värmer. Resan till Parga är den finaste resan jag gjort. Kvällen på stranden i solnedgången... Ja, det var som i en film!

- hela underbara familjen åkte till London för att fira Pappi som fyllt 50. Så rolig resa! Inte alla som har möjlighet att dricka kaffe på Starbucks och öl på pubar med sin Mormor och Morfar!

- sommaren så ut ungefär såhär: Måndagsklubben, jobb, jobb, fiesta, uteserveringar, jobb, grillkvällar i Grötvik, jobb, fiesta, jobb, jobb, osv...

- jag mådde för det mesta väldans bra medan världen var i en massa kriser.

- innehöll en massa roliga fester och utekvällar. Midsommar, helgen i Norrköping, Lottas kalas och alla sommarfester för att nämna några.

- spikmattan blev min nya drog.

- jag och Mia blev tokkära i Beyonce och jag och Systern min besökte huvudstaden för att se Britney Spears i Globen. Girlpower!

- jag och Hanna gick ungefär 1000 gånger runt Nissan och har lärt oss hur man spänner magen när man tar på "dom tajta, tajta jeansen".

- bästa TV-underhållningen var Idol och många "Desperate Housewives"-avsintt med Linda

- jag doftade Bodyshops "Moringa"

- gick så fort att jag nu, vipps, bara har två terminer kvar att studera! 

- avslutades med en underbar jul tillsammans med familj, släkt och vänner.

         

                                                             /Josefine


Secret



Vilken show! Tv3 sände Victoria Secret's visning i år också. Alltid lika kul att titta på, men tänk att se showen live... Det vore nåt det!





Och svenska Lindex-modellen Caroline Winberg var såklart med på catwalken!

/Josefine


Triss

Började dagen med en promenad runt Nissan med Hanna. Nu har vi inte setts på ett tag och hade mycket att prata om! Underbart vinterlandskap. Tycker det är underbart med lite kyla för då blir koppen med te så mycket godare. Har ätit lunch med Linda på Yoss, gott och trevligt. Sen gjorde jag stan med Mathilda. Jag har alltså hunnit med att träffa tre fina tjejer! Och så har jag såklart hunnit med att mysa med M som fortfarande är ledig. Imorgon är det redan Nyår, känns inte som det var längesan vi firade in 2009. Har ni klurat ut några nyårslöften?

Ledig!

Igår var jag på Kropp och Själ och fick en underbar massage. Helt underbart! Och sen ett hårt, svettigt pass på Nautilus. Det behövdes efter jul! Och nu är jag helt slut efter timmar av bus och bad på badhuset med mina söta kusiner. Och så har  jag hunnit med lite reafynd. Nyårsklänningen därmed fixad! Nu ska jag lägga mig på soffan. Älskar att vara ledig!



/Josefine


Katie

Mysjulfika med Josefine. Nu är det soffan resten av kvällen. Lite mer julmusik. Årets favorit bjuder Katie på!


Njuter

Jag verkligen njuter av min ledighet. Idag har jag och M sovit länge, gått en lång promenad och fikat. Så mysigt! Och så kom Mathilda och sessan Selma på besök och det förgyllde våran dag! Och nu om en stund kommer Josefine på besök. Vi har inte träffats sen i somras så vi har mycket att prata om. Trevligt ska det bli! Älskar ledighet!

Juldagen - utgång!

Inte konstigt man känner sig lite trött idag efter allt julfirande. Och en rejäl utgång på det... Förfest i Haverdal hos fina Emelie. Så himla kul att träffa Mia och Anders. Tiden bara försvann och vipps så satt vi i taxin påväg in till stan. Stämpel på Bond och sen en liten mellanfest hos mig och M som blev jättefest och jättetrevligt. Vidare till Bond där energin tillslut förvann. Konstigt folk som var ute och så fick jag en hockeytackling i trappan ner i grottan så mina ben ser sådär trevliga ut idag... Cheesburgare på den och sen äntligen hem till sängen!



Bara misteln som saknas?


Och jag trivdes som bara den som discokula!




/Josefine


Juldagen

Igår firade vi jul hemma i Långaryd, så det blev en julafton till. För det var ännu mer julmat (nu räcker det med julmat!), mer julklappar och så kom ju en snygg tomte på besök... Så kul att träffa alla på en och samma gång, det är nog det som det finaste med julen.





/Josefine




Julafton kalas 2

Efter julkalas 1 åkte jag till Torup för att äta ännu fler köttbullar och fira jul med M och hans släkt och familj hos fam- Bengtsson. Tack för alla fina julklappar! Väldans trevligt och vi var inte hemma i Långaryd förrän sent på natten. Och då åt M ännu fler köttbullar...



Julafton kalas 1



Började firandet på Lindekullen med kusinerna. Riktigt trevligt och så var det ju snö!!! När senast hade vi en vit jul? Vi var ju bara tvungna att släppa loss barnasinnet!



Se upp i backen!


Årets kusinkort, bara Tina som fattas.


Sötaste

Sötaste julklappen ever!




/Josefine


Dan före doppis!

Började julfirandet med julmys på Nissalund. Sååå mysigt och julstämningen var på topp! Tack Mathilda och Leif för finaste kortet!





Så fick vi ju besök av sötaste tomten!


Dan före doppis!

Älskar jul för det är kul med jul! Nu ska jag ta en julpromenad med Hanna och sen ska vi packa för att köra uppåt. Julfirandet börjar på allbvar idag and I love it! Och ni som ska ut på vägarna: Kör försiktigt! GOD JUL!



/Josefine


Tomtenatta

Idag har jag och M träffat Evelina och Julia och nu är minsann alla julklappar inhandlade. Och julfriden har infunnit sig! Sååå fint med snö. Ikväll ska Anna och Erik sova här och det ska bli mysigt. Ice Age 3 och lite till julgodis!




/Josefine


Tomtemys!

Vilken kväll! Timmarna försvann och vips så var julkalaset slut. Alltid lika trevligt! Tur att M är en händig man så att han har byggt ut vårt bord till långbord så vi kan sitta 10 persone roch äta. Inte dåligt för vår lilla lya! Finns det hjärterum... Efter detta kalas börjar jag inse att jag redan är lite trött på julmat eftersom min jultallrik typ består av några köttbullar, två prinskorvar, en ägghgalva och typ en ostmacka. Eftersom sill och lax inte är Josefines melodi. Men jag gillar ju julgodiset desto mer, så det lär inte gå nån nöd på mig i jul! Och idag hade Mammsen gjort världens godaste julkaka med vit choklad och pepparkakor. Smaskens säger jag! Tack alla för ett trevligt Tomtemys!




Erik gillar julklappsleken!


Söta Anna och jag!

Nattinatti!


Roligast

Glömde berätta att jag och M fikade med Mathilda och lilla Selma som vips blivit en stor tjej som mest pratar hela tiden. Så kul att träffa Mathilda! Snyggaste morsan på stan.Och riktigt roligt är att Selma kallar alla flickor för Anna och alla pojkar för Eeeeik. Och ännu roligare att när hon ser mörka, utländska män så säger hon: Maaacuss!

Rå om...

Så underbart att jag och M är lediga TILLSAMMANS så många dagar. Har sovit länge och strosat på stan. Jag går mest runt och myser. Längtar nästan till vi blir pensionärer så vi bara kan rå om varandra! Ikväll är det årets "Tomtemys", något som blivit en riktig jultradition. Min och Marcus familj kommer hem till oss och förfirar julen. God mat och julklappslek. M står nu och gör Janssons och fixar med grönkålen. Jag är sjukt imponerad! Jag har sagt det förut, men jag säger det igen: NJUT AV JULEN. STRESSA INTE!



/Josefine


Kalas!

Supertrevlig lördag igår. Jag var först lagom trött efter sex timmar i kassan och inte alls sugen på utgång. Men det är oftast då som det blir som trevligast! Födelsedagsfest hos Madde med ett mycket glatt tjejgäng. Toppen-tårta, kalaslek och dans på Gastons på det. Najs!


Födelsedagsbarnet, Jennie och Sofia


Sänghäng!



/Josefine


Uppladdning pågår!




/Josefine


Julfest

Igår kväll var jag och M på julfest. Anna och Andreas hade fixat fint julknytis och det gjorde dom bra! God mat och trevligt sällskap. Perfekt fredag inför jul. Nu ska jag till jobbet och känna av julstressen!



/Josefine


Nu har vi jul...

här i vårt hus! Välkommen hem till mig och M.!


Julpyntat och julfint. Jag älskar december. Kanske får du lite inspiration. Stressa inte bort julen. Njut. Det gör jag!






Tack Mormor & Morfar för den fina granen!



I won't ask for much this Christmas
I don't even wish for snow
I'm just gonna keep on waiting
Underneath the mistletoe

ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOU! 


köttbulledax

Den snygga tjejen köket heter Josefine och hon är i köttbullsstekartagen.
PS du är fin i förkläde:)
ÄLSKAR DIG                                                             
                                                                                             /marcus

Audrey Tautou

Igår var jag och Linda på bio. Riktigt mysigt att gå på bio i vintermörkret! "Coco avant Chanel" fick det bli. Den filmen hade ju premiär i Halmstad ungefär ett halvår efter andra städer... Bättre sent än aldrig. Snart kommer det på DVD och då tycker jag ni ska se den. Lite långsam, men underbart vacker och så är ju Audrey Tautou en av världens bästa skådespelare!



/Josefine


Yeeeiii!!!

Yeeeiii! Nästa fullpott på salstentan i lördags. Skönt med fina resultat när det känns som om man kämpar i motvind. Nu kommer jag somna gott. Natti!

Blond

Ni anar inte hur jag klantade mig på bilbesiktningen idag... Kalla mig trög eller kalla mig blond, jag bryr mig inte. Jag körde bort i tid men det var såklart förseningar och inte tänkte jag att jag stod med ljuset på! När det ÄNTLIGEN var min tur - då ville inte lilla Astrid samarbeta och inte heller besiktningsgubben. "Lilla flicka, har du inte lärt dig på bilskoolan?!?"... Förlåt liksom. Han ber mig öppna motorhuven... SÅKLART hittar jag inte spaken, jag menar det är ju inte var dag som jag kikar under motorhuven. Brukar ha andra grejer för mig mig. Gubben suckade ännu högre "Flicka lilla, har du inte lärt nåt på bilskoolan?!?. Jag kokar och vill typ köra över honom, men det går ju inte eftersom bilen är stendöd, utan jag bara ler och tackar så hemskt mycket för hjälpen för han fixar med Astrid, typ hjärt- och lungräddning, och sen vaknade hon äntligen till liv. Men inga fel i protokollet i alla fall men jag fick köra en lååång omväg hem för det sa gubben att jag måste för att batteriet skulle laddas. Och nej, jag hann inte med att simma eftersom det tog ungefär en timme längre än vad jag hade räknat med. Grrr!



/Josefine


Julkul!

Ledig idag och ska fixa en massa grejer som måste fixas. Besiktga bilen, öva inför spelningen på fredagen, tvätta och göra köttbullar om jag hinner. Sen är det bara två dagar kvar i skolan. SEN ÖVER TVÅ VECKORS LEDIGHET!!! Ska bli så skönt. Och M är ledig. Underbart. Så längtar jag till julen. För jul är kul.


Gala

Åhhh, så trött jag var idag i skolan. Fick kämpa mig igenom dagens föreläsningar. Känns som om min hjärna stängt av och tagit jullov. Orkade inte med spinningen idag så det fick bli pilates och det var ett riktigt bra pass idag. Min kropp kändes mycket starkare i förra veckan, inte ont någonting. Nu ska jag kolla på Mark som leder "Svenska hjältar". Galor kan vara trevligt. GO KVÄLL!

Soffan

Härlig dag. I soffan. Thai-mat. Tre filmer. Skumtomtar. Parlamentet. Glögg. Tillsammans med dessa två gossar.



/Soffpotatis


Pluspartyperfekt superlativ!

Som vi firade att tentan var färdig igår! Lite förfest hos mig med Hanna och Johanna och sen gick vi till Morfars där jag träffade M. Bästa kvällen i Halmstad på länge! Och idag mår jag oförtjänt bra. Pigg som en mört, men att spendera en söndag i soffan är ändå skönt! Här kommer picsen!







         
Skål fina Johanna! Och så kom Hanna på den brillianta idén att balansera drickan på huvudet. Stabiiilt Hanna!


Och då ville ju inte jag vara sämre!


Inte bara jag som tycker om Marcus...


Fullt ös och en cheesburgare på det. Najs!


Kalas!

Idag har varit en riktigt bra dag. Trots att dagen började med uppstigning klockan sju för att skriva salstenta. Tack och lov kändes det rätt ok och magkänslan brukar ju stämma. Sen in till stan, kaffe med mor, mormor och morfar. Trevligt. Och sen en riktig kalasmiddag på Yoss med långbord, med M, Systern min och David, Mamma och fam Lundberg-Gullberg (saknade er, Dennis och Julia!). Mycket gott och kalastrevligt. Julfika hemma hos mig och M efter det. Hade så trevligt att jag glömde fota... Nej, nu dags för att fixa mig för nu är det utgååång! Firas ska det göra. Och tack igen Lundberg-Gullberg för en jättefin förlovningspresent!

Vi ses kanske i dimman!


Olsen

Systrarna Olsen klär sig ta mig tusan alltid så rätt. Kan inte annat än att inspireras av dom båda. Jag vill få till sånt fint fall i håret som Ashley har här och kanske ska jag köra på sotiga ögon i morgon.



Bild från Frida Farhman

Snart är det final, men jag tycker minsann att det skulle vara Erik och Tove.

/Josefine


Idol

Nej, dett är inget inlägg om Erik eller Calle som fightas om idol-titeln ikväll. Nej, detta handlar om min idol. Jag var lat och köpte hem Yoss underbara lasagne och kollade på "Ellen" och idag var det Beyonce som avslutade talkshowen. MY GOD vilken stämma!!! Satt här i soffan med gåshud. När hon kommer till Sverigen igen på turné ska jag dit, igen. Är du på Mia?



/Josefine


Granhistoria

Igår var jag, Albin och mormor och morfar ute och letade julgranar i skogen. Mormor var såklart rädd att Albin skulle trilla och slå sig...
- Albin, spring inte, det kan vara halt.
- Akta så du inte får en gren i ögat.
- Hoppa inte.
- Akta, så inte du trillar.
- Gå försiktigt.
Och vem plumsade i bäcken? Jo, mormor såklart. Det tyckte jag och lille Albin var jätteroligt!

Somna in

Det var en jobbig begravning idag. Jag brukar alltid tränga bort alla känslor men idag var det så svårt. Sången gick bra men det går inte att komma ifrån att ibland blir det extra tufft och det är omöjligt att bara se det som ett jobb. Idag försökte att tänka att det var en gammal gammal man som som hade levt sitt liv till fullo och som somnade in med ett leende på läpparna, precis som i en film. Men så ser inte verklighetetn alltid ut för alla. Tyvärr. Livet är som en skör tråd som kan gå sönder när som helst. Därför kunde jag inte riktigt hålla tårarna tillbaka idag.

Victory

Idag har varit en bra dag. Har hunnit plugga, powerwalka, plugga med Hanna, dricka en massa te, varit på träningspass och dessutom tittade vi på 3 härliga Lipstick-avsnitt... Victory Ford ser mest vacker ut hela tiden och har på sig sååå underbara kläder! Vi har som ni förstår mest suttit och avundat deras lyx och flärd...




Nej, nu gör jag upp och hemhem till Långaryd för imorgon ska det sjungas igen. Hatar att packar för det känns alltid som jag glömmer nåt så nu har jag kläder som hade räckt ungefär för en vecka eller två, men hellre ett plagg för mycket än för lite... Hinner nog hem precis lagom till Bonde söker!

/Josefine


Och förresten...

nu i dessa juletider då det är dags att börja tänka på gran vill jag bara ge några tips:

- Ta med mobil (en laddad sådan!) och gärna gsp.

För vår kära Johanna berättade dagens bästa men läskiga historia om hur det kan gå om går vilse i skogen när man letar efter den finast julgranen! Tur att vi läst om detta när vi hade orientering så att hon och Gunnsan hade kunnat krama en gran eller bygga bo för övernattning om det hade behövts...



/Josefine


Candle

Jag övar och spelar och tränar och sjunger och borde snart tröttna på "Candle in the wind" men den blir bara bättre och bättre... Underbar text och fina harmonier. Måste verkligen stålsätta mig inför torsdagens spelning.


Spricker!

Ojoj, vilket trevligt julmys vi hade här idag, jag, Hanna, Ida och Johanna och en massa skumtomtar och annat gott. Så jättetrevligt att vi alla hade tid umgås lite utanför skolan. Nu tror jag att jag spricker av glögg, julmust, skumtomtar, rocky road, clementiner, glöggte och pepparkakor...




/Josefine


Ska bara...

Då var jag klar med hemtentadelen efter ett kort och effetivt morgonpass med Hanna. Nu är det "bara" salstentan kvar. Funktionell svensk grammatik. Jippii! Har hunnit med att gå en sväng i värmen (fattar ju inte att det är december!). Nu blir det som sagt grammatikplugg resten av veckan och lite julmys ska vi hinna med imorgon och en spelning på det... Allt går om man vill! Och på lördag ska det firas med partyparty!

 

/Josefine


Love

Ja, ungefär sist av alla kollade jag och M på "Twilight". Jag tyckte den var fin, men kanske inte så fantastiskt magisk som många andra tycker. Men helt klart sevärd! Det var ju mycket kärlek och det är ju Josefines melodi! Tur att inte M är en vampyr...



/Josefine


Bio

Mysdag med Mamma... Det är alltid trevligt! Nu är det dags för bio. Luftslottet blir det! Trevlig lördag på er!

Crazy

Synd att det inte blev Tore och Erik i finalen på fredag. Men jag och M hade en trevlig kväll. Ibland gör M det jag säger. En gång fick jag honom att svälja en c-vitaminbrustablett för att se vad som hämde. Och igår fick jag honom att stoppa in en hel clementin. Han höll på att kräkas men lyckades äta upp den, hel. Jag ville såklart inte vara sämre.



/Josefine


Stjärna

Nu är det dags för Idol. Kommer minsann sakna Halmstads stjärna!



/Josefine


Bubblar

Ojoj! Klar med en av delarna till sista tentan inann jul. Skönt! Ikväll ska jag och M har fredagsmys. Jag är så glad för vi har det så bra! Ibland glömmer man bort hur bra man har det. Klart att alla förhållanden går lite upp och ner men vi har det mest toppen. Efter sex år svävar jag fortfarande på rosa moln. Nu närmar sig klockan fyra och jag verkligen längtar att få höra M komma hem från jobbet. Det bubblar i magen när jag tänker på honom och när han pussar på mig blir jag varm och det pirrar det i hela kroppen. Jag är kär. Och lycklig.


Salsa

Åh, känner mig bättre i kroppen. GLAD! Morgonstel men i övrigt ingen smärta och det är skönt. Kände mig så pigg att jag tänkte gå på ett lättare pass. Impulspass med fina Josefin fick det bli. En kvarts betänketid är bra för då hinner man inte tänka efter och komma på en massa undanflykter. Salsa-aerobic var riktigt trevligt. Dansa är kul!!! Får bli mer av det nästa vecka!



/Josefine


Sleepless

Och förresten... I natt hade jag så sjukt svårt att somna. Låg som varje kväll på spikmattan och var helt avslappnad och trött. Vände och vred på mig tills klockan var halv tre. Helt oförklarigt! Tills systern min skrev på fejjan att det var fullmåne och hon också legat vaken. Är det syskondrag, tillfällighet, varulvsgen eller har du också legat somnlös inatt?



/Varulven


Veckans mål!

Fick avbryta spinningen i måndags för värken började komma och smärtade ordentligt. Så jag lyssnade på min kropp. Men igår var jag och simmade och det gick bra och nu har jag och Hanna varit på pilates och det fungerade också. Känns bra att! Jag ska inte deppa ihop denna gången, utan fokusera på det som är bra och det jag kan. Det får bli veckans mål!

logo

/Josefine


Julklänning?

Lämnade in tentan idag... Man måste ju våga chansa någongång. Bara att hålla tummarna! Tre råtuffa veckor framför mig och sen ett efterlängtat och välförtjänt juluppehåll på två veckor. LÄNGTAR! Köpte Lindex GOOD DAY- vara idag. Kanske blir det denna supersöta klänning på julafton?


 

/Josefine


RSS 2.0