Syskonkärlek

Det var inte bara jag och Marcus som föll för vår lilla prins vid första ögonkastet. Här hemma finns en mycket stolt storasyster som faktiskt nästan hela tiden verkar tycka att det är helt OK med en ny familjemedlem. Många pussar blir det!
 
/Josefine

Elvin

I tisdags, den 22:e juli kl. 18:26, föddes vår lilla Elvin. Elvin Lennart Kleinfeld. 53 cm. lång och 4015 g. tung. Efter att ha gått över femton dagar och en liten gosse som inte riktigt ville komma ut känns det så härligt att all väntan är över. Tänk att det var denna lilla prins som bodde i min mage i alla dessa veckor. Det är så mycket känslor i kroppen, så mycket kärlek att det ibland känns som jag ska spricka. Hela familjen mår bra och det är så skönt att få många veckors ledigt tillsammans.
 
 
Stort tack för alla gratulationer, alla telefonsamtal, sms och presenter.
 
/Josefine
 

Hemma

Så overkligt och så underbart. Mycket känslor på samma gång. Nu är hela fam. Kleinfeld hemma. Elvin verkar trivas och Lilja är en väldigt stolt storasyster. Och jag är lyckligare än någonsin...


/Josefine 

Inget nytt...

Vi har haft många fina dagar, både i Grötvik och i Särdal, men idag stannar jag hemma. Lilja och M är iväg och tar ett förmiddagsdopp, men min ork räcker inte riktigt till idag. Vilket kanske inte så konstigt, såhär 13 dagar över tiden...
 
/Josefine
 
 

Bortskämd

Lilja hade tyvärr fel. Bebis ville inte komma i måndags. Inte heller tisdag eller onsdag verkar vara bra nog... Nu har i alla fall M gått på semester och det känns riktigt skönt. Och vi har nu siktet inställt på nästa tisdag. För då är det igångsättning som gäller om Bebis inte vill komma ut innan dess.
 
Mamma och Pappa har varit här idag. De kom på beställning när vi vaknat, med frallor, en massa tid för Lilja och så lunch på det. Det här med att ta emot hjälp är kanske inte min starka sida, men just nu njuter jag av det. Då har jag mer energi över till Lilja. Som om inte det var kom Hanna och barnen med bullar så vi kunde sitta på gräsmattan utan att jag behövde fixa det minsta. Och allt det där är jag så glad för, som när fina Elina kommer med choklad och tidning eller när Linda överraskade på min födelsedagsmorgon med jordgubbar och de vackraste rosorna.  Och Hillevis peptalk i telefonen igår och alla uppmuntrande sms. Så tack för det alla fina vänner.
 


Ja, igår kväll behövde jag ut och lufta mig. Regnet öste ner, men med Hillevi i lurarna traskade jag på, backe upp och backe ner. Och att klä sig för ösregn med denna dunderkula är inte det lättaste. Marcus regnjacka gick precis att knäppa och eftersom walkingskorna varit för små i flera veckor var det ett par gratis sandaler från Asia Spa som fick funka.
/Josefine

Kanfe

Lilja har flera gånger sagt: "Bebis kommer kanfe på måndag Mamma". Jag tror hon har fel. Hon menar kanske nästa måndag och det känns som en evighet tills dess...

När?

Lilja frågar allt oftare "När kommer Bebisen ut mamma?". Ja, jag önskar att jag visste svaret. Det är i alla fall som om hon känner på sig att jag börjar tröttna lite på den här dunderkulan. Hon klappar och kramar allt mer och jag hoppas att hon kan övertala det lilla livet där inne att det är hög tid att komma till oss nu...
Lika roligt som spännande när Bebis sparkar rätt i lilla handen...
 
/Josefine

Nanny

Och här har vi vår Super-Nanny med Lilja. Som i veckan har badat tills hon blivit lila för att Lilja är värsta fisken och konkat packning hit och dit. Som kommer och fyller Liljas pool med vatten, städar upp i köket och som ser till att jag kan sova i två timmar utan att behöva tänka på något annat än att vila. Tack min fina Mamma!


/Josefine

2-årsdagen

Under veckans varma dagar har vi varit på stranden. Särdal, en ny favorit och så Grötvik såklart. Jag har haft min mamma med som Nanny vilket varit både underbart och praktiskt. Jag orkar ju inte bära så mycket och nu har jag haft hjälp att till och med bära med stora solstolen så jag liksom orkar sitta hela dagen, som en strandad val. I onsdags var M ledig för att vara med och fira Liljas dag. Då blev det Grötvik där både mina föräldrar och syster med familj var med. Lilja och kusinen öste vatten och badade i vågorna. Dagen avslutades med spontan grillkväll med Ms familj. Jag tror inte Lilja hade kunnat få en bättre 2-årsdag!

En dag som börjar med levpastejsmömös kan ju inte bli annat än bra om man frågar Lilja...

Vår stora lilla Lilja med nya kompisen Pontus.

Alicia bjöd oss alla på de rödaste jordgubbarna.

Många liter vatten ger starka armar!
Så gott att morna sig på stora Bebis-magen.
 
/Josefine

Önskan

Imorgon är det 27 år sedan jag föddes. Jag trivs så med livet och fram emot en dag med familjen. En sovmorgon och frukost på sängen är såklart alltid uppskattat. Men vad som står högst på önskelistan...? Inte så svårt att lista ut kanske. Jag vill att Bebis ska komma ut, att få upp detta lilla barn på bröstet. Se vad det är för en liten filur som legat gömd i nio månader. Om hen nu inte har så bråttom, så i alla fall ett tecken på att tiden i magen börjar lida mot sitt slut. För just nu känns det som att det lika väl kan bli i september som imorgon. Lite smärta, att vattnet går eller åtminstone en liten slempropp. Det är vad som står på önskelistan! 


Jag vet att det är för tidigt för att börja sucka och klaga. Att man alltid ska tänka två veckor plus eller minus... Men det är ändå lite som att säga till ett barn att Tomten kanske inte kommer idag, kanske imorgon eller kanske till påsk. Vem vet? 

/Josefine

Hetta

Jag förstår att alla semesterfirare är glada över värmen. Men det är inte jag... Sol och värme - javisst! Men det har varit liiite för varmt för mig och magen dessa dagar. 


Vår fläkt är min bästa vän när jag och Lilja sover middag! 

/Josefine

Full tid

Igår var ingen vanlig dag. Vår lilla Lilja fyllde 2 år och det firades såklart. Bebis har legat full tid i magen. Men visar inte på något sätt att hen vill komma ut. Väntan, längtan och mina fötter växer för varje dag! 


/Josefine

Höggravid

Lilja är och badar med sin mormor och morfar. Och jag är hemma. Sovmorgonen idag behövdes, efter en natt som varit alldeles för varm för min höggravida kropp. Pulsen har dunkat i fötterna och händerna värker av all extra vätska. Jag sover sämre för varje natt. Börjar jag låta lite trött och sur? Jag vet, men nu känner jag mig så klar med det här. Jag längtar efter vår lilla Bebis så att jag tror jag spricker... Det värsta är att jag inte känner några som helst tecken på att det lilla livet vill komma ut. Det låter ju galet, men jag sitter verkligen och väntar på att få känna lite smärta. Men jag tror jag får vänta några dagar till.
 
/Josefine

Sommar

Igår hade jag verkligen en day off. Orkade mest ingenting. Idag har jag känt mig lite piggare och vi har haft en fantastisk dag på stranden med fam. Larsson och Petersson. Det var lagom varmt och jag tog årets första dopp. Vem som badade allra mest är inte så svårt att lista ut...
 

/Josefine

Syskonvagn

Ja, det här med syskonvagn är ju ett kapitel i sig. Jag insåg ganska snabbt efter det vi plussat på testet att vi kommer att behöva en syskonvagn. Lilja sover fortfarande på dagarna och jag vill kunna ge mig ut med båda barnen utan att tänka på hur långt Lilja orkar gå. Hade hon varit tre år hade jag säkert tänkt annorlunda. Så jag började tidigt kolla på vad det finns för alternativ, gärna begagnat. Mitt enda egentliga krav var att jag vill kunna ha båda barnen mot mig och jag insåg snabbt att de flesta syskonvagnar sitter det stora barnet endast vänt bort från den som kör. Lilja har suttit vänd mot mig och M hela tiden i Emmaljungavagnen och det trivs vi alla med. Alternativen var därför inte så många. Bugaboon kändes alldeles perfekt, eftersom den går att göra om till singelvagn med bara några klick och känns riktigt lätt och smidig. Men eftersom den ligger på ca. 16 000 kr. var det inget alternativ. Men så dök det upp en sådan på Blocket, ny men betydligt billigare. Vi bestämde oss snabbt för att det är den vi ska ha och vi åkte och hämtade den, till och med innan stora ultraljudet vilket kändes alldeles för tidigt... Vågade knappt berätta det för någon men vi kände båda att det inte kommer dyka upp någon av samma modell i samma skick och pris. Nu har vi invigt nya vagnen så att Lilja hinner vänja sig vid att sova i den innan Bebis kommer. Den känns riktigt bra och jag längtar så tills vi kopplar på bebisens liggdel...
 
/Josefine 

Mera vila...

Efter att ha överraskat Farmor Lotta på jobbet checkade jag och Lilja in på Pensionat Nyby All inclusive igen medans M passade på att fixa undan en del på jobbet. Jag kan inte förstå hur trött jag är dessa dagar... Jag
behövde verkligen bara vara två dagar och bli riktigt bortskämd med dukat bord och tid för vila. Igår sov jag både på förmiddagen och eftermiddagen. Och idag sov jag till halv tio och sen somnade jag ändå med Lilja efter maten. Det är väl bara att lyssna på kroppen och försöka ta det så lugnt som möjligt. Lilja hade extra kul hos sin mormor och morfar eftersom hennes kusin också var där. De är så söta ihop och det syns hur mycket de tycker om varandra. Många kramar blir det och en hel del kompisgnabb också. Precis som det ska vara.
 
Alicia ville ha Pippiflätor på kvällen och det ville ju såklart Lilja också. Små, små flätor blev det och min lilla Lilja var så nöjd.
 
/Josefine
 

RSS 2.0