1:a advent

Nu luktar det jul i vår lägenhet! Nybakta lussekatter, Marcus glögg och apelsiner. Mmmmm. Det här tycker jag om! Det är så fint i lägenheten nu. Lite kompisar här på glöggmys och sen en sväng på julskyltningen. Köpte glögg-the och jul-the. Nu ser jag fram emot julen!



_______________________________________________________________________________

Det kommer bilder ifrån igårkväll imorgon!

Veckans hjältar

Nu är jag vaken och det är dags för att ta fram adventspynten! Mysigt mysigt! Kanske hinner jag med att  baka lite lussekatter också!
Men först vill jag dela ut en utmärkelse: Veckans hjältar.

"Hjälte är i allmän betydelse en beundransvärd person som utför stordåd, och som på så sätt vinner stor heder och ära."

I veckan inträffade det en trafikolycka utmed Nissastigen. En man körde av vägen. Han kunde inte ta sig ur bilen och hörde hur alla bilister valde att inte stanna för att hjälpa honom, trots att bilen var väl synlig från vägen. Utmärkelsen "veckans hjältar" går därför till min kära vän Johanna och hennes Jonas som var dom enda som stannade. Dom ringde 112 och tog hand om den skadade mannen tills räddningstjänsten kom till olycksplatsen. Nu tänker ni säkert att det är väl självklart att man stannar, men det är tydligen inte så självklart eftersom alla andra bilar bara passerat. Som tur var klarade sig mannen bra.
Kanske är det värt att tänka tanken: Tänk om det är jag som ligger fast i bilen och ingen stannar? Dagens hjältar kan inte flyga eller lyfta ton, men det är dom som tänker lite mer på sina medmänniskor än bara på sig själv.
Så, Johanna och Jonas, ni blev veckans hjältar!

image11

Fredag igen!

Fredag idag igen... Har gjort terminens dansexamination idag. Jag, Johanna, Hanna och Ida rockade fett!
Riktigt skoj var det. KOmmer bli tomt nu utan Hanna i skolan. Jon sticker till USA på måndag. Funderar starkt på att gömma mig i resväskan!
 Ska sova lite nu så jag orkar kvällen/natten på Gästis. SEN är det helg.
Så skönt. Imorgon siktar jag på UTGÅNG! Det var ett bra tag sen sist.

Trevlig helg på er!

Träningsvärk!

Gomorron, gomorron!
Nu om sisodär fem minuter kommer Hanna och hämtar upp mig. Det är dags för Sannarpsbadet med bla. livräddningsprov. Jag tycker simundervisningen är riktigt skoj! Har bara sån träningsvärk sen gymnastiken och spinnigen igår... Men ingen värk är så skön som träningsverk!
Sen ikväll kommer min kära mor och hälsar på. Ska bli så mysigt så!
Måste kila!

GYMNASTIK!



Ja, idag har vi varit i Gymnastikens Hus i Söndrum och hade en klassisk gymnastik lektion... Och guuud så skoj det var! Jag hade kunnat vara kvar där hela dagen. Det farliga är ju att det är sju år sedan som jag slutade med gymnastiken men rörelsemönstrerna sitter kvar i huvudet. Trots x antal kilo mer och  inte alls samma styrka i armarna tror jag ju att jag fortfarnade är gymnast! Men jag tog det lugn och det gick bra -inga skador men det lär bli träningsvärk imorgon! Så glad att jag inte haft så mycket värk i kroppen under hösten. Peppar, peppar! Klarade till och med handvolten och det känndes bra! Sen lyckades jag klättra upp för lianerna... Men att komma ner var lite värre, tur att en vänlig människa kunde sätta en plint under mig. KLANT-JOSEFINE! Men, men jag kom i alla fall upp!!!

Nu MÅSTE, MÅSTE, MÅSTE jag verkligen sätta igång med hemtentan... För nu råkade jag ta på mig lite jobb imorgon med. Det är ju så roligt på Pärlan... Vill inte säga nej. Få vara flitig om kvällarna nu.

Ta hand om er!

Jossofie, du se ut som en prinsessa...


Idag var jag riktigt trött när klockan ringde kl. 6. Skulle öppna på jobbet. Men eftersom barnen är så fina motiverar det mig att gå upp! För visst är det för dem som man går dit med stort engagemang

 Första gången hade jag min hår utsläppt säger en av de små flickorna:
- Jossofie, du ser ut som en prinsessa...
Och så klappade hon håret försiktigt. Jag menar, hur fint är inte det?! Här kommer man omålad, i gamla jeans och nyvaken och så kommer en sån söt kommentar. Inte på alla arbetsplatser man får höra sånna vämande ord!

Måste ta ett exempel till. Ett barn frågar en kompis:
-När fyller du år?
-På sommaren, svarade kompisen.
-Det gör jag med! Va kul, då är vi ju grannar.
Kan ju inte låta bli att skratta åt dem ibland...
__________________________________________________________________________

Nej, tro det eller ej. Nu ska jag fixa på vår NYA dator. Efter timmar i telefonköer hos Sibas kundcenter, Solid försäkringar och hos verkstaden har vi nu hämtat en NY dator. Är man arg så går det!





LÖRDAG, SNUVA & GNÄLL

Börjar få lite panik över min sista hemtenta innan jul. Den 16:e dec. närmar sig med och jag har inte ens öppnat kurslitteraturen... December har kännts så långt bort men smyger sig på, med stormsteg! Känner att jga kanske ha tagit på mig för mycket jobb. Räknade att det bara fanns tre hellediga dagar kvar... Då blir det till att skriva så tagenterna (fortfarande mamma och pappas, grrr!) typ ryker. Hade tänkt börja idag, men detta känns lite motigt. Sjukt förkyld igen och jag tror att jag, Hanna, Johanna och Ida smittar runt en massa baciller som gör att ingen är hundra. Dessutom lyer solen så jag borde gå ut och lapa i mig lite solljud, eftersom ens kropp lär skrika efter D-vitamin efter alla dagar i totalt höstmöker. Sen ikväll ska jag jobba på fösta julbordet på Toups Gästis så jag borde passa på. Fan, nu gnäller jag igen. Jag som lovade mig själv att inte ömka mig och gnälla... Egentligen är jag glad att det blivit såpass mycket jobb, trots vikariestoppen på Lindex. Bara lite svårt att få tiden att räcka till... Mer självdiciplin, Josefine!!!
__________________________________________________________________________

Igår kväll var jag och Marcus hos Evelina och Jonas. Systern min har gått och blivit brunett, riktigt snyggt! Alltid kul att träffas. Glad att Kevin och Alice kvar i Idol, men Johan och Robin borde åkt hem före Anna. Hmm, Idal engagerar!
Nej, nu in i duchen för sen är det dags att träffa Clara!

TREVLIG HELG, ALLIHOPA!

Begravning

" Begravning, jordfästning, ceremoni inför gravsättningen av ett lik.
Se gravskick för olika former av gravar"
-Wikipedia


Kista vid begravning

Det har blivit många spelningar på begravningar... Visst är roligare med bröllop, samtidigt som jag vill ut och spela.
Men jag tycker det känns lite fel att tjäna pengar när någon dött,
men den enas bröd, den andras bröd, det är väl så man säger...
Det är något visst med begravningar. Det spelar ingen roll vem som ligger i kistan,
för det är en speciell spänning i luften. Klart att det är hundra gånger värre när det är
någon som man känner som ligger i kistan, men jag blir tagen varje gång.
Det handlar inte bara om "gravsättning av ett lik" utan om ett liv som är slut.
Idag höll begravningsentrepenören ett så fint tal att jag inte kunde stoppa tårarna.
Så det fina vibratot i rösen idag var egentligen en stor gråtklump...
 
"Tro" är dagens melodi, Josefines melodi.



 (Sjukt tråkig video. Och frågan är: Vad gör Helena Bergström där??? Men strunt i det. Låten är fin!)

En bra helg!



Ja, veckorna rullar på snabbt. Söndag idag igen! Men det har varit en bra helg. Fredagskvällen var mycket efterlängtad. Det var flera veckor sedan som jag och Marcus hade en myskväll efter alla helger i Långaryd. Så det blev thaimat, Idol och rödvin. Så mysigt! Alice och Kevin ska till Globen! Igårkväll var vi i Frösakull och firade Frida. Alltid lika skoj att träffas. God mat, lite buggunderhållning och goda drinkar! Sen in till stan för att göra en snabbis på Gastons och Moon, men det blåste mest... Typiskt Halmstad i november! Idag började vi med en brunch på Svea som nu var ännu dyrare, 139:-! För dyrt och inte lika bra som tidigare. Skärpning! Sen hann jag med ett besök hos Hanna iklädd mysbyxor för att kolla lite Gossip-Girl. Mycket trevligt!

Ja, som ni förstår har det varit en toppenhelg! Nu blir det en ny vecka med mycket skola och mycket jobb.

God natt!

17 år

Inte lika arg idag... Lyssnar på 17 år och njuter av lördagen!
Så "17 år" är dagens melodi! Josefines melodi!

 

Ibland är det skönt att vara 17 fast man är 21!

 

Hat-lista!

Jag hatar:
- Siba
- Info Care (nån jävla datorverkstad)
- Solid försäkringar
- Telefonköer
- Telefonköer med töntig bakgrundsmusik
- Servicenummer
- Papper om skadekomplettering
- Otrevlig personal
- Datorer som brinner!


~Höstbio~

På hösten blir det att kvällarna tillbringas i soffan med tända värmeljus och the i stora koppar. Och det ÄR mysigt... Men ibland är det kul med nåt annat. Så igår när jag och Marcus gick en liten kvällspromenad bestämde vi oss för en bio i höstmörkret. "Patrik 1,5" fick det bli och den filmen rekomenderar jag verkligen. jag hade inge förväntningar, men det var mycket skratt och mycket gråt förståss!



Nu ska jag börja läsa lite kurslitteratur inför emamination nr. 3. Sen är det helg!
Ta hand om er!

Spinningtjej-javisst!

Idag gjorde jag det! Första spinningpasset denna höst. Sjukt tråkigt och jobbigt med sjukt skönt efteråt! Kul att göra det tillsammans med Marcus. Det gjorde mig mer peppad! Haft en rikitigt finfin dag. En långpromenad med Hanna på fömiddagen, en mysig fika med Hillevi och sen spinning. Bra jobbat för att vara november! Nu blir det soffan resten av kvällen, utan dåligt samvete!



Grattis, vännen min!

Någon fyller år idag, vem kan det vara?...
Jodå, det är Fridas födelsedag idag! HURRA, HURRA, HURRA!!!
Ett STORT grattis och många, många kramar
till världens sötaste vildvittra!



Regnmorgon...

Sitter nu på Högskolan och väntar på mina kära klasskamrater. Cyklade hit i ösregn och motvind. Redovisningar idag och sen är det "bara" en stor hemtenta kvar...
Helgen var fin. Sjöng på en begravning, obbade lite på Gästis, träffade familjen och kollade på HBK-matchen.

Höstmörker...

Ja, jag hann med det mesta
på att-göra-listan och idag har jag och mina kära vänner gjort ett ryck med examination 2 med, så nu ligger jag i fas känner jag. Har fixat allt inför morgondagens spelning. Ska bli sååå skönt med helg efter det! Det blir troligtvis Idol-kväll på fredag hos Johanna och sen jobba ett par timmar på Torups Gästis på lördag. Bäst att  jag lär mig kassan och hur man serverar innan julborden...  

Vill bara vrida klockan till den 16 dec. när mitt jättestora arbete är inne. Sen nästan tre veckors ledighet och jul! LÄNGTAR! Inte alls avundsjuk på Hanna som sticker två veckor till USA...
Igår började jag och Marcus med att göra glögg (här luktar som f-n i lägenheten!)


Nu ska jag bort till Träningskompaniet och köpa träningskort... Det är mist sagt dags nu... Sen är det bort till Emmy och Fredrik som gäller för att spana in deras nya lya. Ska bli spännande!

Ta hand om er i höstmörkret!

Att-göra-lista...

Ledig dag, men tuuusen grejer att göra.

Dagens att göra lista:

  • Skriva examination 1 och bli KLAR!
  • Börja öva inför fredagens begravning
  • Jobba ett par timmar på Pälan
  • Städa
  • Ut och gå en sväng
  • Ringa till Siba (som har världens sämsta kundservice!) och kolla vad vår dator tagit vägen
  • Köpa träningskort
  • Fixa svart skjorta till julborden

  • Bara att sätta igång...
    ________________________________________________________________________

    Blev glad när jag såg att Mormor Birgitta hade mailat nytagna bilder på lilla Selma. Den sötaste flickan i världen!




    Kram!

    Adrenalinkick!

    En riktig adrenalinkick är aldrig fel!



    Kidnappningsplaner...

    Nu sitter jag hemma hos min mor och far. Har varit hemma riktigt mycket nu på sistone. Har kommit hem nu efter att ha sjungt på ett dop här i skogarna. En mycket söt lite Maja var det. Så söt och go att jag hade planer på att kidnappa henne, men det blev aldrig något bra läge...

    Nej, nu ska jag försöka få tag på min lilla syster Julia, så vi kan ta en promenad i det underbara höstvädret. Sen ikväll ska jag till Amanda och fira hennes 22-årsdag. Ska bli riktigt skoj att träffa alla Hyltetjejer. det blir ju inte så ofta nu för tiden...

    /Josefine

    RSS 2.0