Natti

Jag önskar mest godnatt och återkommer kanske imorgon!


Klättra!

Som ni kanske vet har Marcus två småsyskon (eller rättare sagt tre. Jag ska ju inte glömma dig Mathilda =)). Hans yngsta, Anna och Erik, brukar aldrig få några presenter när de fyller år. Istället hittar vi på något tillsammans - allt från Liseberg till att gå på bio. Ju äldre de blir desto mer kan vi göra. I  somras när de fyllde år fick de en dag att prova på klättring. Så i helgen begav vi oss till Halmstad klätterklubb på Slottsmöllan. Det var roligt att testa något som var något nytt för oss alla, till och med lilla Lilja provade greppen på väggen!

 


/Josefine

Kompisar


Emils dop

Nästan precis en vecka efter att Lilja kom till världen fick jag en till liten kusin. Det blev en liten Emil och han är så söt så söt! I lördags var det hans tur att döpas.
 
 
/Josefine

Vackert!

Efter besöket på Gastons körde jag upp till mina fina föräldrar. Vi plockade upp M i Torup som fixade med det sista på Liljas spjälsäng. På lördagsmorgonen tog jag, mamma och lillan promenad i det underbara vädret. Det var som en vinterdag. Det bet härligt i kinderna och plötsligt kändes sommaren så avlägsen.
 
 
/Josefine

Julia 20 år!

Då är snart även denna helg slut. Det har varit en fin helg som varit alldeles full men utan att vara stressig. Helgfirande började med en helkväll med ett glatt tjejgäng. Vi firade Julia som fyllt 20 år, först på Roberts och sen middag på Gastons. Tack alla ni för en mysig kväll!
 

Fynd

Reafyndade på Lindex igår. 50 kr st är ju lika billigt som Ullared! Tack Gamlis ;)! Nu är vi redo för många julkalas...


Skit men glad!

Min nätter är nu hemska och bedrövliga. Och det beror inte på Lilja. Nejdå, hon sover lika gott som vanligt! Det är min kropp som strejkar. Jag har en infammation i bröstryggen för första gången och det är ingen höjdare kan jag säga. Det gör att nattsömen inte blir så bra som den borde och jag vill inte äta en massa tabletter eftersom jag ammar. Men nu ska jag börja med akupunktur och strömplattor igen och hoppas att det lindrar en del. Tack och lov är det bättre på dagarna! Efter en rad telefonsamtal på morgonen gick vi ner till stan och åt en god lunch på Indian Kitchen med Mia. Alltid lika trevligt och jag förstår inte att en timme kan gå så snabbt!
 
Så trots mina sämre nätter så är jag vid gott mod. Många fina vänner ger mig en massa energi  och Marcus är lika underbar som vanligt. Och så är det ganska svårt att vara annat än glad när jag vaknar av att denna lilla tös ligger bredvid och skrattar.
 
/Josefine

Glad!


En glad tjej på hallandsposten.se!

Babyshower

I lördags hade lilla familjen en jättemysig dag. Vi hälsade på hos Marcus mormor och morfar. Snart är Liljas späljsäng klar! Medan Marcus och Lennart snickrade träffade jag Johanna och lille Elton och det blev en härlig promenad i en konstig höstvärme. På kvällen körde jag och lillan vidare uppåt för det var nämligen dags för babyshower. Ett glatt tjejgäng överraskade Anna. Emelie och Evelina hade fixat så bra! God mat och roliga lekar.
Lilja kunde "sitta" fint på Annas fina mage 

Anna och Andreas har fått så hemtrevligt i sitt nya hus.
Lilja busade med Emelie!

Dags för Sofies goda efterrätt


Kvällens minsta deltagare somnade i soffan. Eller Lilja tog rättare sagt en powernap!

På natten efter kalaset checkade jag och Lilja in på "Hotell Nissalund". Där stannade lilla familjen hela dagen och hade en riktigt fin dag. En rejäl hotellfrukost och en höstpromenad och en massa mys!
 
/Josefine

Höstfavorit

Underbara höstdagar! Skönt med frisk luft som inte är för kylig. Då funkar strumpbyxor och kjol alldeles utmärkt. Och denna kjol från hm har blivit en höstfavorit!


Kusinkul

Igår kväll var lilla familjen hos Evelina, Johan och Alicia. God mat och mycket lek och bus. Alicia är mer försiktig med lillkusinen och vill gärna krama och gosa. Och Lilja är mer nyfiken på Alicia. Tänk så mycket kul de kommer ha med varandra!


Fredagsmys

 
/Josefine
 
 
 

Finfint!

Jag har haft ett par finfina dagar denna vecka! Full upp har det varit. Det har blivit långpromenad med Elina och Lykke på Galgberget. Ett underbart babysim. Kvällsfika med Mia, Linda och Patric. Trevlig mammaträff hos Evelina och Alicia med ett gäng härliga tjejer - både stora och små =). Besök av Lotta, Anna och Erik. Idag har vi roat oss med babysångstund i St. Nikolai kyrkan och hängt på stan med Evelina och Alicia. Sen blev den en god lunch på Bull's med fina Mia. Och så föräldrargruppsträff på det. Dagarna flyger som vanligt fram och redan imorgon är det fredag!
 
Lilja med faster och farbror
 
/Josefine

Uppladdning

Uppladdning pågår inför dagens babysim!


Parmesanpanerad torsk och ugnsstekta rotfrukter

Mat, mat och mat... Är det bara jag som ibland känner att man lagar samma mat på veckorna och inspirationen ligger på noll? Denna idétorka har drabbat mig den sista tiden. Jag tycker det är roltigt att laga mat men sen Lilja kom är det lätt att prioritera annat på kvällarna. Men förra veckan tröttnade jag på att alltid äta samma mat och började leta lite nya recept. Parmesanpanerad torsk med ungnstekta rotfrukter fick det bli. Jag är inte så glad i fisk, men sen graviditeten försöker jag att äta det åtminstonde en gång i veckan. Torsken blev riktigt god och om du också behöver lite vardagsmatsinspiration kommer receptet här:
 
4 portioner
 
600 g torsk
1 ägg
1 1/2 dl ströbröd
1 dl riven parmesanost
rotfrukter
citron
turkisk yoghurt
 
Börja med att dela rotfrukterna klyftor. Jag använda potatis, morötter, palsternacka och rotselleri. Lägg rotfrukterna i en ugnsform. Ringla över olivolja och lite smör. Pressa över saften av en halv citron. Salta och peppra och strö gärna över lite torkade örter. Sätt in i ugnen i 200 grader i ca. 30 minuter. De ska få en fin färg!
Blanda ströbröd och parmesanosten. Vispa upp ägget. Vänd fisken i ägget och sedan i ströbrödet. Stek fisken i smör.
Pressa i andra halvan av citronen i en skål tillsammans med turkisk yoghurt, salt, peppar och paprikapulver. Toppa såsen med lite olivolja.
 
Klart att servera! Lätt som en plätt och riktigt gott!
 
 
/Josefine

Dagens

Oj, så mycket höst det blev på en gång... Jag och Lilja har haft en riktig slappedag. En långpromenad i regnet blev det, annars bara mys! Och jag kör på mönster idag för att pigga upp lite...
 
/Josefine
 

Min lördag

Igår hade jag en riktigt bra lördag. Lilla familjen startade dagen med morgonmys hela förmiddagen. Sen var det dags för tjejlunch på stan tillsammansv med Hillevi, Evelina och Alicia. Vi hade det så mysigt på Espresso House så vi passade på att ta en fika också. Det finns vissa som alltid ger en massa positiv energi och Hillevi är en av dom! En snabb tur på stan och sen åkte vi hem igen i regnet.



På kvällen kom Tobias och Maya och helt plötsligt var klockan över ett. Kan inte minnas senast jag somnade så sent! En supermysig kväll och vi bjöd på Elinas goda kycklinggryta. Tror minsann att jag får lägga upp receptet på den någon gång. Nu är det dags för några längder på Actic!

/Josefine


Fredagsmys

Nu är det fredagsmys!!!


Min torsdag




Dagar som dessa kan man inte annat än att älska hösten. Luften är så klar och kylan biter lagom i kinderna. Igår var jag och Lilja ute hela förmiddagen. En långpromenad som tillslut ledde oss till Sagoängen på Galgberget där Evelina och Alicia lekte. Lilja gungade gungbräda för första gången och jag och Alicia matade en kråka med äpple.
 


På eftermiddagen var det dags för 3-månadersvaccin och jag passade på att köpa hem lite grekiska delikatesser från matmarknaden som nu har slagit upp läger på Stora torg. Marknaden pågår imorgon också och det är värt ett besök. Kul att det händer något på Halmstad även under höstens månader.
 
/Josefine

Babysim

Tisdagar är Liljas favoritdag för då är det babysim. Denna vecka var mamma och pappa med. Mamma var med i bassängen och pappa var fotograf. Jag är så nöjd med Aquariets simklubb. Det går lagom långsamt framåt. Inga dyk ännu, men vi har börjat använda vattenkannorna. Och vatten i ansiktet går riktigt bra!
 
 
/Josefine

Tre

Igår var det ingen vanlig dag... För det var Liljas 3-månadersdag! Hurra vilken stor tjej.
 
 
/Josefine

Svar

Det är kul och lite galet att ni som följer bloggen blir allt fler. Jag undrar hur ni alla hittar hit! Som jag sagt tidigare är det ett litet dilemma med blogg och barn. Jag försöker att inte varje inlägg ska vara om Lilja, det är ju min blogg och inte hennes. Men eftersom hon har en sån stor del av mitt liv är det klart att bloggen präglas starkt av henne och livet som mamma. Inte konstigt att jag inte hinner med att t ex. fota "dagens-outfit"!
 
Hur som helst uppskattar jag verkligen när ni lämnar lite kommentarer! Fick två frågor efter förra inlägget och ni hittar svar i kommentarsfältet.
 
/Josefine
 

Liljas dop

I lördags var det en stor dag för lilla Lilja. Det var dags för dop i Långaryds kyrka! Efter ceremonin hade vi tårtkalas i församlingshemmet. Hela lilla familjen är så nöjd med dagen. Det var så mycket värme och kärlek! Stort tack till alla er som var med och förgyllde Liljas dag!
Anna var gudmor och Evelina och Johan faddrar

Lilla familjen

Minicupcakes i stora lass!


Tårtkalas!

Bildfyrverkeri!!!:



Kvällen avslutade vi med "efterfest" hos mamma och pappa. En mysig avslutning på en fantastisk dag. Och vem kunde tro att dagen skulle avslutas med att alla sjöng "Änglahund" som allsång med allsångsledaren - lilla Selma?!?
/Josefine

Tröttis

Efter Liljas dop i lördags har hela lilla familjen varit trötta... Därav ingen uppdatering. Igår tog vi det mest lugnt för att återhämta lite krafter. Och idag körde jag och Lilja och hälsade på min arbetsplats. Jag har inte varit där sedan skolavslutningen. Det blev en heldag med många goa kramar, både av kollegor och elever. Det var så kul att träffa alla igen och timmarna bara rusade förbi. Lilja var för nyfiken för att sova ordentligt under besöket så sen vi kom hem har hon sovit så gott som hela tiden! En trött liten tjej.
 
På dopkalaset hann Lilja heller inte sova särskilt mycket. Det blev en snabb powernap i Hillevis famn. Fler bilder från dopet kommer imorgon!
 
/Josefine
 
 

Mys

I onsdags var mamma och pappa och hälsade på. Det är alltid roligt när de kommer in till oss i stan. En heldag med sista fixet inför Liljas dop som äger rum på imorgon. En dag som vi sett fram emot länge! Nu ska bara sista packas för vi åker upp till skogen redan ikväll.
 
Mormormys!
 
/Josefine

Torsdag

Idag på morgonen var jag och Lilja på babysim. Vi har missat två tisdagar så vi tog igen en gång idag. Det är verkligen en av veckans höjdpunkter. Lilja är en badtjej! Nu har hon sovit i över två timmar... Det tar på krafterna! Efter lunch ska jag, Elina och flickorna till BVC för första föräldrargruppsträffen!
 
 
/Josefine

Lite tankar en torsdag...

Nu har det snart gått 3 månader sedan Lilja kom och det är inte annat än ganska skönt att börja känna igen sin kropp. Det mesta i garderoben passar och det ger ju lite fler valmöjligheter... Jag tycker det är häftigt att kroppen kan anpassa sig så under en graviditet och sedan återgå till det normala. Trots att den ändå är så förändrad. Jag måste säga att de små tigerränderna som tillkommit på magen bara är charmigt. Dom påminner mig om att Lilja faktiskt har varit i min mage! Det är konstigt, men det känns redan overkligt att denna nu så stora tjej var vår lilla Sesam i nio månader.
 
Det som kan störa mig en aning är att man som både gravid och nyblivien mamma blir överöst av tips, råd nya "forskningsrön" om hur man ska leva och vara. Under graviditeten var det extremt från alla håll, kostråd och skrämselpropaganda. Jag försökte att inte läsa allt, då blir man ju tokig! Och efter graviditetn har det fortsatt. Framför allt handlar det om hur du på snabbast sätt kommer i form. Jag blir så trött och orkar inte läsa... Det tog ju nio månader att bli gravidstor, så då får det väl ta lite tid innan kroppen blir mer som vanligt. Jag har inte strävat efter att tappa gravidkilona så snabbt som möjligt. Jag har låtit kroppen göra det i sin takt. Ni som känner mig vet att jag inte tillhör dom som lägger en massa energi på att älta massa prat om vikt, kalorier och sjuka kroppsideal. Jag hatar sånt, det är helt ärligt nåt av det värsta jag vet. Jag vill att min kropp ska må bra och strävar efter att ha en god hälsa. Man ska vara snäll mot sin kropp för då mår man så mycket bättre! Så trots att min mage fortfarande är mjuk som en bulldeg, så har jag aldrig varit mer lycklig än nu!
    
 
 /Josefine

Mer besök!

I måndags fick jag och Lilja besök av Emelie, lilla Ella och Anna som hade den finaste magen! Vi promenerade ner till stan för en lunch på Sandys. På vägn hem köpte vi med oss fika på Fribergs. Te-mys hemma och småtjejerna fick gosa lite. Det är så kul att se hur nyfikna de är på varandra. Tack fina ni för besöket!
 
/Josefine
 

EH

Idag har jag och Lilja varit hos Göte Karlsson. För det var dags för fotografering till Hallandsposten. Så nu kan ni hålla utkik efter en glad tjej i tidningen! Därefter fikade vi med syster och Alicia på Espresso House. Så underbart att kunna sitta ute! En sån här dag är det mysigt med höst.





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lilja var ganska trött som ni ser, så hon somnade gott i vagnen hem...
 
/Josefine


 

Kusiner

I helgen hade vi besök av Liljas "storkusiner". Det var längsen vi träffades så det var så mysigt att träffa tjejerna.
 
/Josefine

Fika!

Ny vecka. IGEN! Helgen har varit en bra helg. Nu är jag och Lilja mycket piggare. Lilja har bara kvar sin envisa hosta. Lilla familjen har hunnit mysa och vi har träffat familj och vänner. Igår var jag och Lilja hos Sofia på 25-årsfika. Det är alltid så kul att träffa alla tjejerna! Och det är bra för mig att träffa lite folk och lämna den lilla babybubbla som jag nu lever i.  

Lilja gosar med födelsedagsbarnet!
 
/Josefine

RSS 2.0