Mitt 2016

Överallt summeras året som nu börja lida mot sitt slut. Och ur ett större perspektiv har det varit ett mörkt år. Bilderna från Aleppo har fått mig att gråta så många gånger och oron för vad som egentligen händer i världen gör mig rädd på riktigt. Jag hoppas och önskar att 2017 blir något ljusare, att mörkret åtminstonde blir lite mindre mörkt.
 
Mitt 2016 har trots oro varit ett bra år. Jag har så många fina minnen från året tillsammans med familj och vänner. Jag fortsatte att vara hemma med barnen, levt i den bubbla som jag älskat så att vara i. Men i augusti började vår nya vardag, med jobb och förskolestart för Elvin. Det tog verkligen en stor del av hösten innan vi landade i det nya, men jag tycker att vi fått ihop det riktigt bra. Till och med fått den nya behandlingen att fungera, eller rättare sagt, M har lärt sig att ge mig sprutorna... Tack och lov inga biverklingar ännu!
 
Jag ser fram emot 2017. Att få se barnen växa upp är inte tråktigt en sekund! Vårt hus som har fått vila ganska mycket detta år ska genomgå ett nytt projekt under året som kommer. Utbyggnad med plats för nytt badrum och tvättstuga. Men vi skynda långsamt! Jag tycker inte om att sätta nyårslöften, men jag sitter och filar på lite personliga mål som jag siktar mot 2017. 
 
Här kommer mitt 2016 år i bilder:
 
Vi firade in 2016 hos oss med fam. Falk.
 
Marcus fyllde 30 år!
 
Det blev en prickig påsk med vattenkoppor för båda barnen...
 
Jag och M åkte till London för att hälsa på Linda och titta på fotboll.
 
Jag blev uppvaktat på morsdag!
 
Maj bjöd på underbar sommar och vi hade en kanondag på Liseberg med min familj.
 
Och efter att jag jobbat ett par veckor åkte vi till Vimmerby. Tre fantastiska dagar!
 
Vi firade midsommar med goa vänner!
 
Lilja, vår lilla Lilja fyllde 4 år och precis som Lotta på Bråkmakargatan cyklade hon som om hon aldrig gjort något annat!
 
Och jag fyllde också år. Fin dag med familjen!
 
Juli bjöd på en hel drös med fina dagar på stranden. Och vi fortsätter att trivas som allra bäst i Grötvik!
 
Vår lillprins Elvin fyllde två år i familjens kalasmånad!
 
Jag och M hade en superbra kväll i Tylösand med ett trevligt gäng. Solgården när den är som bäst!
 
 
Vi åkte på en minitrip med Vilhem och hans familj. Två fina dagar!
 
Familjen åte på en dagstur till Ängelholm och kom hem tillslut efter att ha hoppat på fel tåg hem...
 
Sommaren ville inte ta slut.. Jag hade några jobbiga veckor med inflamationer och fick lämna återbud på Prinsens Minne. Istället sprang kusinerna, och som de sprang!

Vi var på Långaryds marknad och barnen fick rida häst så länge kontanterna räckte!

Och mycket trevligheter med Alicia har vi hunnit med detta år. 
 
Elvin började på förskolan. De tre jobbigaste veckorna som mamma... Tur att det vände tillslut!

Kräftskiva!
 
Tillslut kom sista dagen i Grötvik, en bra bit in i september.
 
Vi lärde känna lilla söta Albert och Elvin blev genast så stor.
 
Hösten kom och vi hälsade på i Elmeliden.
 

Jag och Mia hade en toppenhelg hos Linda i London!
 
 
Och december avslutades med en toppenjul!
 
GOTT NYTT ÅR!!!
 
/Josefine
 

Juldagen

Som jag skrev senast, det bästa med denna julen har varit att jag och familjen inte stressat det minsta. På juldagsmorgonen tog mamma och pappa barnen så jag och M fick sova lite längre. Bara det kan vara som den bästa av julklappar. Medans papporna tog en löparrunda och sedan badade bastu vid sjön kunde vi skrota runt i pyjamas ända tills det var dags för julklaas nr. 2 på NIssalund. Som vanligt var Nissalund så julfint. Lilja kunde leka med "storkusinerna" och det bjöds på god husmanskost. Tomten kom och jag kände verkligen julen i mig. 


Elvin sitta jättenära lilla Selma som blivit så stor.


Hela kusinligan!

 
Tack Nissalund för en magsik juldag!
 
/Josefine

Julafton

 
 
Vilken jul det blev... Det bästa av allt var att det enda som saknades var stress, och det är något som jag helst slipper i juletid. Jag vaknade med familjen och det är underbart att få uppleva julen med barnen. Jag känner hur magiskt det är. Att det fanns en lysande snögubbe i strumpan vid kaminen blev en bra start. En lugn frukost, lite paketöppning framför brasan och tid att hinna njuta av julmorgonen och de nya leksakerna i pyjamas innan det var dags för kalaskläder och lunch hos mormor och morfar. 
 

Trots att Elvin också fick en ny docka är det "Molly" som är ögonstenen, trots otaliga operationer och laglappar...


Fina mamma som precis som alltid fixat mat i världklass...

Efter lunch kollade vi Kalle Anka. Elvin kollade tecknat för första gången och det var visst lite svårt för alla att hålla sig vakna =).
 
Sen kom systern min med hennes familj och min mormor och morfar. Tomten kom, vi åt gröt och dansade runt granen och barnen var så glada. Jag är så glad att jag har familjen så nära. Att fylla tre juldagar med kalas med våra nära och kära. All kärlek som barnen får från så många. Med tanke på all oro i världen känner jag mig extra tacksam såhär i juletid. Kanske är det allt elände i världen som gör att julklapparna nästan ger en liten bitter eftersmak. En känsla av att vi har det för bra. Kankse känner ni igen känslan... Men det enda vi kan göra är att sprida kärleken vidare och att inte glömma att ta hand om varandra!
 

Elvin ville sitta på pallen på tryggt avstånd framför Tomten...


Alicia och Lilja fick alla mina och Evelinas gamla Barbies. Succé! Begagnat när det är som bäst!

Avslutar med min favoritbild från denna julen. Elvin, som de sista dagarna röjt runt med "Molly" i ena handen och det nya motorsåget i den andra... Julgranen hos mormor och morfar fick en rejäl omgång!
 
Tack Långaryd för en en fin julafton. Bilder från gårdagen kommer en annan dag!
 
/Josefine

God Jul!

Efter en lugn och skön fredag med de sista julbestyren får jag och lägger mig. Det ska bli så härligt med julafton imorgon. 
 
 
Ta hand om varandra i jul!
 
/Josefine

Förberedelser

Här förbereder vi inför julen. I tisdags var det lussefest på barnens förskolan och i fredags klädde vi julgranen (och barnens minigranar). Helgen har varit lugn och skön, trots att kräksjukan besökt huset, IGEN! Första vabbdagen för min del, för hela terminen, så det får väl ändå ses som OK...
 
Igår hade vi julfest med min och Ms familj. En lugn och fin söndag. I år firade vårt årliga "Julmys" 10 år. De första åren hade vi mer eller mindre fullt julbord, men de senaste åren har vi beställt pizza. Så smidigt och gott! Vi spelar julklappsspel och känner in julen. Tacka alla för en fin söndag!


Lilja fixade julstjärnan!

Vi har hyacinter lite varstans i huset...
Och det avr Lilja som hjälpte till med kalasdukningen.
 

Supergoda pizzor från Ved och kol.


Lite konstigt när vi började ta paket ifrån varandra...
 
/Josefine

Jullov i sikte

Denna dagen handlade om att jag skulle ta mig igenom den. Och att det skulle bli så bra som möjligt. En dunderförkylning håller på att bryta ut. Ögonen röda och svullna. Så dålig kombo när detta var dagen som vi hade en stor Tomteshow på skolan med sådär 60-70 barn skulle delta. Allt gick bra. Eller så OK det kunde. CHECK! Nu ska jag sova. Gott. Och ta helg.
 
 
Morgondagen blir lugn. Så lugn den kan bli. I måndags gick vi all in på julpysseö och jag tror vi fortsätter i samma anda imorgon. 
 
/Josefine 
 

Pepparkaksbak

Det har blivit lite tradition att baka pepparkakor hos mina föräldrar. Och i år var väl första gången som barnen verkligen bakade! Tjejerna bjöd dessutom på en liten tomteshow och så kollade vi in grannens fina julhus. En mycket mysig lördag!
 
 
/Josefine
 

Halvvägs

 
December. Halvvägs till julafton. Fullt upp på jobbet med julpyssel och i veckan är det "Tomteshow". Här hemma julmyser vi mest hela tiden. I fredags fick vi baka en sats till med lussebullar. Lilja och Elvin pysslar julklappar. Förra fredagen åkte jag och barnen till min mormor och morfar. En fin dag. Efter det har vi tampats med en lindrig variant av maginfluensan och förkylningar. Men nu är vi alla på banan igen och laddar för lucia-vecka!
 
/Josefine

På rätt plats

På måndag sätter jag igång med den nya behandlingen. En spruta varje vecka. Jag håller alla mina tummar att det ger den mirakeleffekt som vissa talar om och att biverkningarna håller sig borta. När jag skulle hämta ut sprutorna på apoteket idag gick jag hem med stor känsla av tacksamhet. Och det kan ju låta lite konstigt, eftersom sprutorna kostar mig över 2000 kronor. Men efter denna månad går landstinget in och betalar genom högkostnadsskyddet. Biologiska läkemedel är dyra och sprutorna jag kommer ta är relativt billiga om man jämför med liknande preparat. Vissa sprutor kostar över 5000! Hade jag bott i ett annat land hade jag inte haft möjlighet att påbörja en sådan här behandling. Ja, tacksamhet var ordet idag...
 
/Josefine
 
 
 

RSS 2.0