Vila, vårryck och vinna!

En konstig dag har det varit. Eller kanske har jag bara varit trött. Trots elva timmars sömn fick jag sova lite middag! Vad gäller pluggandet går det fruktansvärt dåligt men jag har både hunnit med promenad med Hanna och simmat med Mathilda. Kändes verkligen som om jag vaknade till liv efter simningen. Fick ett vårröjarryck och köpte blommor på torget, städade hela lägenheten och lagade en massa mat. Riktigt flitig med allt som inte rör skolan alltså... Får bli uppstigning tidigt imorgon för att få den här veckan att gå ihop sig! Snart kommer Frida och det ska bli jätteskoj. Jättelängesen vi sågs. Gissar att det blir te, mycket prat och Desperate Houswives. Mycket trevligt!


Köpte världens sötaste påsägg på Indiska. Bara 25 kr. för 10 stycken!

Fick precis lite extra energi när jag insåg att jag får tillbaka lite på skatten. Trots att det liksom är mina egna pengar känns det ju som om man vunnit på lotto!

/Josefine

Tisdag

Sov nästan elva timmar denna natten. Ibland behöver man det. Har ändå hunnit med en morgonpromenad med Hanna på Galgberget. Härligt! Nu är det dags att börja läsa. Var på kursintroduktion igår. Jag vet ärligt talat inte hur jag ska hinna med allt. Specialpedagogik är visserligen mycket intressant men denna delkurs är blytung. Bara att sätta igång. Bita ihop. Andas.


Helgpics!

Här kommer min helg i Jönköping i bilder. Bästa helgen på länge!








/Josefine

Sova...

Oj vilken bra helg det blev. Så nöjd är jag!
Mer bilder kommer imorgon, för nu ska jag sova!



/Josefine


Framme!

La mig till rätta, eller nu så rätt man kan ligga på två bussäten. Men hakan mot brösten och pannan mot knäna. Tänk typ köttbulle. Vaknade i Gislavet (tack och lov sov jag bort halva resan!) och där var det ju snö. Hade just lämnat ett soligt Halmstad med solglasögon på. Hoppas det försvinner till imorgon. Snö vill jag inte ha nu. Jag säger: välkommen tillbaka till jul! Nu har jag och Systern min gått en myspromenad och ska snart beställa mat. Imorgon ska vi äta på värsta fina grekrestaurangen. Får ju passa på när Momor och Morfar är söta och skicka med rumlepengar! Tack tack! Ikväll blir det alltså en kväll i soffan med go mat, mysbyxor, vin och Let's Dance. Perfekt fredagskväll!

Se finalisternas svängom

Jönköping, here I come!

Nu är jag färdigpackad. Varför tar jag alltid med mig för mycket. Man kan ju tro att jag ska vara borta i en vecka minst. Men det är så retligt om jag och systern min ska ut och jag kommer på att jag hellre vill ha mina svarta pumps istället för min röda. Alltså måste båda paren med! Ser inte fram emot bussresan, trots att det bara handlar om tre timmar. Men jag hittar inte Marcus mp3 och läsa kan jag inte för då kommer jag kräkas innan Oskarström. Får gå in för att sova! Hur som helst, tre timmar äcklig resa är värt för att umgås ett par dar med systern min! Det blir nog Let´s dance final ikväll, shoppa lite imorgon och så är jag nog sugen på att gå ut en sväng. Jag menar nu har jag ju med mig två par pumps. Well, well. Jönköping here I come!



Måste kila, för nu ska jag träffa både mor´, far, mormor och morfar. Lite lunch får det bli innan bussen går vid två.
Kram och hej!
/Josefine

Inköp

Gårdagens inköp...
Guud så  mycket fin det finns i butikerna.
Jag som måste hålla i pengarna till Londonresan...


Vit spetsklänning, Lindex


T-shirt "It´s all about love" Gina

På tal om...

ARIEL. Ett av mina försa minnen är när jag och Evelina såg "Den lilla sjöjungfrun" på bio Jag var kanske fyra fem år. Är man lillasyster gör man som sin storasyster säger till en att göra. I början av filmen kommer sången "Havet är djupt". Då sa Evelina att efter den sången är bion slut och eftersom det inte var lördag så skulle vi inte få behålla godiset (vilken såklart var påhitt!). Så jag hetsåt upp hela godispåsen under sången...  Kommer verkligen ihåg hur jag tryckte ner alla bitar. Saken var ju bara den att filmen pågick en timme till, och där satt jag lurad och proppmätt. Blir ju godisillamåenda bara av höra låten! Hade Evelina sagt åt mig att äta kattmat hade jag troligtvis gjort det. För man gör ju som storasyster säger. För man vill ju vara som henne. Sånna är ju liksom syskonreglerna. Evelina är nog fortfarande
lite av en Idol. Även om jag inte skulle äta kattmat för hennes skull idag. 
 

Värsta Ariel!

Hade lite värk när jag vaknade idag. Eller jag har varit lite stel hela vecka egentligen. Så hade det inte varit för min simm-date med Mathilda hade jag degat i soffan hela eftermiddagen. Men så fort man hoppar i vattnet kommer den härliga känslan av viktlöshet. Underbart! Svävade fram som värsta Ariel!


Stammis!

Ja, en Chai Latte blev det. Grannens är dom allra bästa. Får till och med ta med dom riktiga kopparna med hem. Gillar inte att dricka i pappmuggarna. Är alltid rädd att locket ska släppa och hälla allt på mig (det har hänt!). Tur att man är stammis!


Yeeeiiij!

Nu har jag cyklat i motvind (båda hållen!) till Högskolan och lämnat in min tenta. Kan väl inte säga att jag är direkt nöjd, men jag hoppas det räcker. Och vet ni vad. Det innebär att idag har jag avklarat exakt halva min utbildning! Yeees! Känns skönt. Fundera att fira med en chailatte. Borde i alla fall sova lite middag, jag är helt slut. Måste vara pigg, för jag och Mathilda ska simma i eftermiddag. Ska bli skönt att rensa tankarna lite. Jag tänker alldeles för mycket. Dessutom är vi sjukt snygga i våra baddräkter!

/Josefine

Våffeldagen!

När man var liten vill man kunna äta vad man ville, när man ville. Precis som jag och Marcus gjorde ikväll. Jag menar, om man nu ska äta fyra våfflor med glass och sylt till kvällsmat är det väl på våffeldagen!?


Nu är jag helt slut. Har hållt igång sen klockan sex i morse. Fick till och med pluggat en massa nu ikväll efter jobbet. Applåd för mig idag! Bara att köra järnet imorgon med. Sen är det helg! Kanske Jönköping. Vem vet?!

/Josefine

Flitig!

Min dag idag onsdag:

6:00 Uppstigning!
6:15 Frukost
6:30 Börja skriva tenta
8:00 Morgonpromenad med Mathilda och Selma. SOL!
9:00 Fortsätta skriva
11:00 Fixa mig!
11:30 Lunch
12:00-18:15 Jobba Lindex
Kvällen: Promenad och en god kvällsmat med Marcus!

Älskar dagar när man är effektiv. Kanske till och med kan bli färdig idag...? Borde det så jag kan hälsa på min kära syster i Jönköping!



Prioritera!

Har hunnit med så mycket idag. Klarade redovisningen i skolan. Sen har jag börjat repa inför en spelning, fikat med Malin, strosat lite på stan, lämnat tillbaka en klänning, satt in alla korten som jag framkallat. MEN, jag har inte skrivit ett enda ord på min hemtentamen. Jag måste prioritera min dyrbara tid bättre. Jag är kass på att plugga på kvällarna... Shit!Tog dessutom på mig jobb imogon så jag får nog minsann försöka knåpa ihop ett par rader innan "Desperate houswives" som börjar klockan nio.


Finaste!

Den finaste melodin i melodifestivalen i år...
Coockies n beans "What if" får bli dagens melodi.
Josefinesmelodi!



Nu är det dags för redovisning iskolan hela dagen.
Skönt att få gå till skolan i härligt solsken!

/Josefine

Måndag

Dags för skola. Inte alls sugen egentligen... Men, bara att ta sig i kragen och promenixa bort. Denna veckan kommer bli tentaskrivande men jag har som mål att lämna in på onsdag. Får se hur det går med det! Får passa på att säga välkommen hem till Hanna som haft en solig weekend i London. Nästa gång är det min tur!!! LÄNGTAR!

Vårtecken!

Såg precis ett mycket tydligt vårtecken!
Bull's uteservering håller på att sättas upp.
Yes, snart är våren här, på riktigt!
Vilka vårtecken har du sett?


Dagens melodi

"If I were a painter"  med Norah Jones blir dagens melodi. Josefinesmelodi!


Rubrik

Ojoj, Dålig uppdatering. Jobbade torsdag och fredag. Sen kom den där jääääävla migränen tillbaka på kvällen. Nog dags för att gå till vårdcentralen och kolla upp det så jag för några tabletter som jag kan ta när det kommer. Eeze fungerar inte! Men sen blev jag glad att det släppte så jag kunde jobba på Lindex hela lördagen. Sen på kvällen kom Maria och Anders. Orkade inte gå ut, så det blev pizza, Robinson och så spelade vi spel. Mycket trevligt hade vi! Idag ska jag har en riktigt slappdag för imorgon börjar tentaplugg igen.
josefinesmelodi

VÅRFINT!

Jag hittade en jättefin ram på Village. Problemet vara att den kostade 1300. Så med en budget på 100 kr. Lite svart färg och en händig man så gjorde jag en egen! Igår blev den klar och den blev jättefin! Så köpte jag en fin duk som kändes alldeles vårig. Nu ska jag åka till Torup och luncha med Johanna och jobba några timmar.
NJUT AV SOLEN!!!





josefinesmelodi

Miss Bratz!

Försöker att inte reta upp mig på andra människors beslut och gärningar. Men Fröken Perelli har nog gjort en eller tio operationer för mycket. Tycker hon själv att resultatet är bra??? Jag menar hur fan ser människan ut? Eller, kanske försöker hon bli en levande Bratz-docka. För i så fall är hon ju snart färdig!






SOL

Om någon såg en stolt moster idag med en barnvagn så var det bara jag! Bortsett från att jag fick busa lite med Selma hemma hos mig har jag och Mathilda haft en perfekt dag i solen. Gått på stan och glassat. Älskar sol! Blir glad. Blir pigg och mår mycket bättre nu.

VILKEN HÄRLIG DAG!!!

Eller rättare sagt en flitig dag. Fick klart garderoben (tog inte riktigt tre veckor...)  men många timmars städning blev det. Sen har jag städat, tvättat många maskiner och lagat en massa mat! Nu ska jag ha en kväll framför TV:n. Final i Mästarnas mästare och Desperate Housewives. Och så lite vårfeeling på det! Perfekt!
 


!

Herregud! Det här projektet kommer ju ta typ tre veckor! Varför sparar man på så mycket skit? Bara att köra vidare...

Steg upp på morgonen...

innan min dag var riktigt vaken... Men det var jag. Vaknade innan klockan ringde och var heeelt utvilad. En underbar känsla. Klockan är inte tio än och jag har hunnit med Nissanrundan med Mathilda och lilla Prinsessan i solskenet! Nu har jag ätit en god frukost och pratat med Johanna om allt och ingenting! Och nu är det dags! Ska göra ett superryck i min garderob. Jag och Marcus har en liten fin walk-in-.closet. Men den är så full att man ninte hittar någonting. Och det är i stort sett bara mitt fel! Allt ska sorterat i tre högar. SPARA-SLÄNGA-SKÄNKA. Och allt ska inte sparas. Det har jag lovat Marcus...


BEYONCE!!!

Och just det! Har hämtat biljetter idag! Den 11 maj sticker jag och Maria till Göteborg. Beyoncekonsert så att det ryker om det! Är bara orolig för att biljetterna inte är äkta... Någon som vet hur man ser det? Bara att hoppas på det bästa. Annars kommer jag gråta blod!



HELHELG HEMMA

Precis som Hanna uppmärksammat så har det varit dålig uppdatering här. Men det har varit en heeelhelg i Långaryd och deras dator och jag är inte bästisar så här kommer en helgresumé. Efter Slöinge åkte jag med hem till Långaryd. På fredagen sjöng jag på en begravning och sen hade vi en mysig hemma-taccos-let´s-dance-kväll. Hela familjen och Julia med såklart! Igår och idag har vi passat mina små söta småkusiner. Mycket mys, promenader och skratt. Lova lyckades somna stående på brädan på vagnen, bara det är ju värt en guldstjärna! Kul att hinna umgås ordentligt med hela familjen och Mormor och Morfar. Ibland behöver man bara få vara. Men efter fyra dagar borta var det riktigt skönt att komma hem. Borta bra men hemma bäst! Och så hade ju Marcus gjort supergoda pannkakor. Mmmm!


FATTAS

Albin, 4 år, till Evelina:
- Du saknar Mysan. Det ser jag.
Ja, vi saknar henne allihopa, våran ögonsten.
Men nu sover hon gott.
Du fattas oss.


MYSAN

En katt kan vara ett husdjur eller så kan det vara en familjemedlem och så har det varit med Mysan. Jag och Evelina köpte henne för varsin krona när jag var 5 år. Om en och en halv timme kommer hon få en spruta och jag hoppas att hon kommer att somna gott. Fram tills igår trodde jag att hon skulle repa sig igen, men hon har redan förbrukat sina nio liv och mer än det. Mamma sa alltid när vi var små att hon inte skulle bli så gammal för att vi bodde för nära vägen. Men hon har fått vara med i vår familj i nästan 17 år. Men nu är det dags att säga hejdå. Det är tungt...
Sov så gott min skatt!


Trötter...

Efter en dag med plugg, långpromenad, teaterbesök i Varberg och städning är jag helt slut. Mitt namn är Trötter och nu ska jag och Marcus snart inta soffan! Kommer dessutom att bli två jobbiga dagar med examination, veterinärbesök och sjunga på en begravning. Behöver sova för att ladda batterierna...



Josefinesmelodi


Guldstjärna

Fick lite pluggat idag i alla fall. Sen tog jag och Mathilda oss bort till Nautilus för att simma. Därför vill jag tilldela dagens guldstjärna till Mathilda för att  första gången man tränar efter uppehåll är det jobbigt att börja igen. Dessutom var hon supersnygg i sin baddräkt. Lite blek med snygg! Till och med rakade ben och det är inte illa för att vara småbarnsmamma!



Beyonce?!?!

Hoppas hoppas hoppas att det blir verklighet den 11 maj!
Håller tummarna!!!


Morgontrött men effektiv!

Råkade somna om idag... Brukar inte göra det men idag vaknade jag med ett ryck klockan 9 samtidigt som jag i drömmen befann mig nerbäddad i en ambulans eftersom jag blivit påbackad på Lilla Torg. Helt förvirrad blev jag. Men trots att jag sov längre än planerat har jag avklarat en bok till inför seminariet på torsdag. Ibland är man effektiv! Har till och med hunnit öva lite inför begravningen på fredag. BRA JOSEFINE! Middag nästa och sen ska jag och Mathilda gå och simma! Ska bli riktigt skoj. Kul att man är två så att man kan tjattra med någon i bastun.

Josefinesmelodi




 


Män som hatar kvinnor



Ja, då har man sett den film som alla sett och alla höjder till skyarna. Och visst var den sevärd. Bra skådespeleri av både Mikael Nyqvist och Noomi Rapace, Men det gååår inte att ta Martin Beck, eller förlåt, Peter Haber, som någon annan än just Martin Beck. Så är det bara. Jag tycker det är bra med en stark film som lyfter det faktum att det finns, överallt, män som hatar kvinnor, som förstör liv. Men vissa scener var så sjukt starka att man helst ville spola framåt tills övergreppen var slut. Det finns alltid någon sjuk djävel som tänder på det.

Sunny Sunday?

Mathilda drog med mig och en lagom bakfull Marcus på Nissanrundan i äckelregnet. Bra gjort! Sen köpte vi med fika hem på Friberg Konditori vid Norreport. Aldrig varit där förut, men dit kommer jag gå fler gånger. Det känns ju när det är bakat på riktigt! En fantastiskt maffig chokladmuffins blev det för mig. Smaskens! Tur att kaffet var slut här hemma så att jag fick en enledning till att gå till grannen och köpa med chailatte till mig och Mathilda! Så mysigt att tjejerna kom på besök. Det tycker både jag och morbror Marcus! Så även om inte denna söndag var särskilt sunny så blev den mycket bra ändå.




MIAMARIA

Igår stannade Mia hos mig. Värsta pyjamaspartyt blev det. God mat, popcorn, melodifestival och mjukisbyxor. Mysigt!


Superfredag!



Ja, igår var det SUPERFREDAG, i dubbel bemärkelse.
Det började med en tvåmannaförfest med Hanna och landade tillsut
på Mårtensson med b la. Maria och Linda. En mycket lyckad kväll!


Sötisar!

Har haft en toppendag med kusinerna på Sannarsbadet.
Nu ska jag fixa mig och sen blir det utgång!


Friday!

Det blev en alldeles utmärk kväll igår. Hanna kom hit och vi tittade på en film som var perfekt för en torsdagskväll, skitdålig, men trevlig. En del skratt blev det i alla fall! Sen hade jag svårt att somna... Hatar att ligga och vrida och vända på mig och känna att man egentligen inte alls är trött. Ännu mer frustrerande när Marcus ligger och sussar gott brevid... Gick upp och upptäckte med glädje att det gick ett avsnitt SATC. Perfekt timing! Somnade tillslut i alla fall...

Idag började jag med Nissanrundan med Mathilda och lilla prinsessan. Mycket bra start på dagen! Nu ska jag raka benen och bre lite mackor till mina småkusiner som ska följa med mig och Mamma till Sannarpsbadet. Mycket trevligt. Synd bara att man alltid bli så sjukt trött när man har varit på badhus... Blir troligtvis, förhoppningsvis utgång ikväll, så jag får nog vila lite i eftermiddag så jag orkar med natten!

090305

Min dag idag torsdag:
- Uppsigning 8:00
- Nissanrundan med Hanna. Vår i luften. Underbart!
- Fixa böcker på biblioteket
- Läsa en skittråkig bok. Jippi!
- Kycklinggryta till middag!
- Städa
- Eftermiddagsfika hos Mathilda
- Inga planer för kvällen. Borde hitta på nåt!

ÅHHH!

Har sorterat lite kort, men fastnade med Thailandkorten...
Borta bra men hemma... tråkigt!






YES!!!

Kommit hem från ett pass på TK. Var lagom sugen men efteråt känns det bra i kroppen. Nu blir det dusch, kvällsmat och sen är det "Mästarnas mästare" och sen är det säsongspremiär för "Desperate Housewives". YES!!! Ikväll blir det jag och min vän soffan! 


750

Hade en fin dag igår. Alshammar väcktes i mig och jag simmade som värsta fisken. Extra skönt med en lååång bastu efteråt. Så med tanke att jag mådde bra och kom upp ur sängen, inga känningar av migrän, det är ju positivt. Det som däremot är mindre positiv är att jag inte öppnat böckerna än... Över 750 sidor TUNG litteratur ska hinnas läsas till nästa vecka... Man kan väl inte vara bäst på allt samtidigt??? Ikväll, då ska jag sätta igång! Nu ska jag fixa mig för snart är det skoldax!

7/5

När vi bokade vår resa till London kändes det som om det en evighet tills vi skulle åka. Men nu är det bara lite mer än två månader kvar. Pappa har fyllt 50 så hela familjen ska dit. Mor, Far, Evelina, Marcus, Mormor och Morfar. Ska bli så skoj! Vill packa väskan, sätta mig på planet nu! LÄÄÄNGTAR!!!


Oxford Street:www.freefoto.com

Måndag morgon...

Många fasar inför en ny vecka. Måndag... det är ju så långt till helgen. Dags för att starta nytt liv, sätta nya mål osv. Men min måndag har än så länge varit underbar. Kanske för att jag inte börjar förrän klockan ett! Sov till nio och hade inga problem med att ta mig upp ur sängen! Åt en god frukost, trotsade regnet och tog en promenad runt Nissan. Unnade mig en Chai Latte från Espresso House och nu sitter jag och myser i soffan och kollar på Malous filmklubb på "Efter tio". Med andra ord, en uuunderbar morgon!

Kvällens stjärna!

Melodifestivalen i år suuuger! Såg i och för sig inte första deltävlingen men blir det inte bättre än såhär? Deltävling två innehöll en fin ballad med Jennifter Brown och en annan söt melodi med "cockies n beans". Men igår var det minsann inte ett enda bidrag som var bra. Tack Darin för att du stod för en fantastisk pausunderhållning. Du var kvällen enda stjärna. Helt magiskt!


_______________________________________________

Idag har vi städat i vår skrubb och herregud vad grejer vi kunde slänga!
Typ åtta kassar!
Nu kan man till och med gå in i det lilla rummet.
Nästa vecka blir det garderoben.
Tror man andas bättre om det är organiserat. (sa jag det?!).


Före-----------------------efter!

RSS 2.0