Kalas

Och en veck efter vårt bröllop var det dags att besöka Torups kyrka igen. Denna gången pirrade det inte lika mycket som den 11:e... Men det var dags för fina Elsas dop. Jag sjöng, Lilja och Marcus skötte sig bra i bänkarna och efteråt bjöd Johanna och Jonas på ett mycket trevligt dopkalas. Elton och Lilja lekte en del, med Elton tyckte nog mest att Lilja var besvärlig som tog beslag på hans bilar.
 
Två fina flickor!
 
/Josefine

Sommarkväll

Lördagen när det var Eurovison var Tobias och Maya hos oss och grillade. Grekiska biffar och det var underbart att kunna sitta ute för första gången i år. Alltid lika kul att träffa er! Och det tycker Lilja också...
 
 
/Josefine
 

Spis

Det är en skön känsla att känna sig sådär välkommen. Alltid. Så känns det när man kommer hem till Hillevi oh Jonas. Detta underbara lilla hus. Lilja gillar den gamla spisen allra bäst =)
 
 
/Josefine

Mysigaste...

Det mysigaste jag vet...
 

Cykeltjej

Det som gjorde att jag och Lilja fick känna att våren var här är att kunna cykla. Senaste tre veckorna tar vi en tur eller två om dagen och Lilja fullkomligt älskar det. En underbar känsla att swischa fram!
 
/Josefine
 
 
 

Ella 1 år

Jag har heller inte lagt upp bilder från Liljas första kompis-kalas. Ella var först ut med att fylla 1 år och hon bjöd på ett mycket trevligt kalas. Kul att träffa alla tjejerna!
 
 
/Josefine

Hjälpa till...

Inte bara magsjuka och feber har gjort nätterna lite besvärliga. Liljas första tand har nu kommit upp och redan syns det fler som snart kommer. Så det har varit extra hög åtgång på dregel-lapparna och bitringen har varit skön att ha. Perfekt att kunna sitta ute när pappa grejar...
 
 
/Josefine
 
 
 
 

Catch-up

Ja, uppdateringen har haltat en del sista veckorna... Här kommer att komma lite catch-up framöver!
 
Veckan innan bröllopet var vi i Långaryd. Lite kyligt, men vi grillade och Lilja invigde sina vårskor!
 
 
/Josefine

10 månader (och lite till)

Ojojoj, vilken vecka... Lilja har slagit rekord i att vara sjuk. Kraftig maginfluensa, förkylning och 40 graders feber. Detta resulterade i tre besök på akuten. Lilla stumpan har mest hängt på mig som en liten koalaunge. Uttorkad. Igår var det inte roligt alls. Vi fick ge henne 5 ml. vätskeersättning var femte minut med våld. Fy, som hon kämpade emot och var arg på sin mamma och pappa... Men idag, efter ännu ett läkarbesök verkar hon har kommit till den "vändpunkt" som all vårdpersonal pratat om sen i tisdags. Nu är det bara vätska, vätska och vätska som gäller... Det är mest underbart att få den äran att vara mamma. Men att se sin lilla sagoskatt så slö, trött och missnöjd är hemskt. Hur som helst, nu håller vi tummarna att det bara kan bli bättre! Nu sover hon här jämte och tankar energi.
 
Och mitt i allt med bröllop, fixande inför resa och sjukdom har hon ju blivit 10 månader. Nu är det ju ett tag sen, men här kommer i alla fall bilderna som vi tog på hennes 10 månaders-dag!
 
 
/Josefine
 

Längtar...

 Nu längtar jag efter efter en kall Mythos, en grekisk sallad med mycket feta och oliver och en alldeles perfekt saganaki som gnisslar i munnen. Jag längtar efter bad och varma kvällar. Att få se badtokiga Lilja dyka loss ordentligt! Tid med familjen och sköna promenader. Chokladglass i stora lass och kanske till och med tid att få läsa lite i skuggan. Snart så...

Senast vi besökte Grekland var vår förlovningsresa i Parga 2009...

 
/Josefine

Mitt flickebarn

Varje dag med mitt lilla flickebarn är ett äventyr... Tänk om man behållit denna nyfikenhet och energi!


En massa tack!

Jag och Marcus fixade mycket själva till bröllopet. Och att planera och förbereda tillsammans har varit så roligt. Som föräldraledig har jag hunnit fixa mycket om dagarna när Lilja sovit. Då hinner man leta billigaste såpbubblorna på nätet och tänka över om randiga eller prickiga sugrör blir allra finast. Banderoll-pyssel tillsammans sena kvällar och så en hel del idéprat med världens bästa toastmadame, fina tärnor och vänner. Med tanke på all tid och bra planering blev det aldrig stressigt. Sen var det såklart många som hjälpte oss och la ner en massa tid för att få våran dag precis så som vi ville ha det. Marcus snälla mormor fick en beställning på 150 rispåsar, Lennart fick fixa pinnar till en "ballong-allé" och våra föräldrar fick i uppdrag att fixa björkar (helst utslagna), snacks till mingel och hämta upp bröllopstårta. Pappa som spelade bröllopsvalsen på dragspel och tillsammans med Erik visade vägen till sjön med karnevaltrummor. Maria fixade brud-make och den romantika frisyren som jag var sååå nöjd med! Våra äldsta systrar och Hillevi fixade fest-häfte, Leif hjälpte oss med musik till kyrkan och Mathilda bakade himmelska macarons. Miranda tog underbara bilder och Kim filmade och fotade festen. Anneli och hennes familj var trygga barnvakter för vår lilla Lilja. Personalen på Gästis var jättebra och bjöd på en otrolig service. Linnea gjorde en fantastisk brudbukett och smyckade både kyrka och Gästis med blommor. Mina fina gamla klasskompisar som spelade riktigt bra och fick igång den galna dansen! Och så Hillevi som utförde uppdraget som toastmadame med bravur, vilken tjej! Slutligen Anna och Erik som var grymma som bartenders under hela bröllopsfesten.

 
Ja, det är många att tacka och jag har säkert ändå glömt någon. Men alla har varit så hjälpsamma! Bara det att vara världens bästa bröllopsgäst hjälpte oss otroligt mycket. För hade vi varit alldeles ensamma hade det inte blivit mycket till fest. Och tack till alla som höll tal och spex under middagen. Och till alla som ville komma och titta på vigseln i kyrkan. Så ett stort tack till er ALLA! Vi är så tacksamma att ni var med och förgyllde vår dag.
 
/Josefine

Fru

En supersnabb vecka har passerat sen bröllopet. Vi har tittat på vigseln och snart plöjt igenom fotografens drygt tusen foton. Som en saga! Ändå kan jag inte riktigt förstå att det hände. Jag är FRU KLEINFELD och det kommer nog ta ytterligare någon vecka innan jag vant mig vid den tanken.


Rocka!

Igår var det fullt ös hemma hos familjen Kleinfeld. Kusinen på besök och tjejerna rockade järnet på Liljas rum. "Cobakabanan" sjöng Alicia för full hals och Lilja diggade mest med.


Vardag

Igår var det tisdagsmys med kass film, te och en sista bit bröllopstårta (men har två hela kvar i frysen!) Behöver jag säga att den var kraftigt chokladig? 10 poäng till Skånskan!


Efterlysning...

 
Än så länge har jag och Marcus inte så många foton från i lördags. Lite ovanligt, eftersom jag alltid annars har med kameran överallt. Vi hade en underbar fotograf, men det dröjer ett tag innan vi får hennes bilder. Om du tog någon bild får du gärna mmsa eller maila mig dom till mig (josefine.andersson@utb.halmstad.se). Ja, sen är det dags för en ny mailadress =).
 
/Josefine

...

Jag har nu packat upp de sista lådorna efter helgen och storhandlat på Maxi. Lilja sover ute i vagnen. Tillbaka till vardagen med andra ord. Och när jag tänker på helgen känns hela bröllopet som en magisk dröm. Lördagen gick så fort. Än så länge har jag bara ett fåtal bilder på telefonen att titta på. Som bevis på att det faktiskt hände. Jag tittar på den glittrande ringen på finger flera gånger om dagen, också som ett bevis på att det inte bara var en dröm. Och brudbuketten som fortfarande är så otroligt vacker. Ja, det lär ta ett tag till innan jag kan först att drömmen är sann!
 
 
/Josefine
 
 
 
 

Lycka

Idag finner jag inga ord...

/fru Kleinfeld


11:e maj

Den efterlängtade dagen är här... Nu kör vi!
 
 
/snart Fru Kleinfeld

Tisdag

Det sista fixet, men annars är allt under kontroll, UTOM RINGARNA. Lite panik, men trots försening så blev vi lovade att dom är klara innan lördag. Ett onödigt stressmoment och inget vi kan påverka. Vi får helt enkelt lita på att dom hinner bli klara!
 
 
För att inte tjata sönder er med bröllopsplaner bjuder Lilja på en lista med saker som gör hennes dagar extra bra (utan inbördes ordning)! 
 
- Åka cykel
- Känna på gräs
- Dra av sig strumporna (gärna direkt efter att mamma satt på dom)
- När pappa Marcus kommer hem från jobbet
- Dansa till "En man i byrån"
- Vinka på alla, helst grannens hund
- Plaska i badet
- Kusinbus med Alicia
- Att få öronen rengjorda med tops
- Vara under lakanet när mamma bäddar sängen
- Gå med gåbilen utomhus
- Läsa bondgårdsboken och mamma låter som en gris
- Leka tittut med solhatten
 
Ja, svårare än så behöver inte livet vara!
 
/Josefine

Fröken Andersson

Superkorta inlägg och mycket som inte hinner komma upp här på bloggen. Men som ni kanske vet är det dags för vårt bröllop på lördag. Nervositeten börjar komma mer och mer och mardrömmar om katastrofvigsel, toastmadam i sexig dans till "Santa Baby" och alltid dessa tänder som bara trillar ut ur munnen.. Ja, det märks att det bara är 5 dagar kvar. Men trots dessa drömmar är jag oväntat lugn om dagarna. Bra planering har gjort att det mesta är klart. Jag hinner pyssla med det sista när Lilja sover. Nu hoppas jag bara att detta underbara vårväder vill hålla i sig! Och denna väderprognos ser ju riktigt lovande ut!
 
/Josefine
 

Promenad

Sakta vi går genom stan...


Vår

Idag: sim och kusinbus.
Igår: koutsäpp på Wapnö med finaste Linda. Underbar förmiddag och jag kände våren i mig.


RSS 2.0