Luget efter stormen...

Elvin började i torsdags morse. Tack och lov har han plötsligt lärt sig att säga till när det är dags, vilket underlättar! Tack och lon har jag en mamma som gärna passar sjuka barn. Fyra dagar med hopp om att det skulle vara över. Fyra nätter som visat motsatsen. En kräk som inte hade tid att komma i en spann. Just det kom i storsysters huvud. Likt ägget i Pippis huvud när hon vispar pannkakssmet. TOTAL PANIK! Men L tyckts ha klarat sig. Istället var det Ms tur. Allt är nu skrubbat med klorin. Lugnet efter stormen. Och jag håller alla tummar att stormen dragit över för denna gång. 

En sämre start...

Om år 2017 fick en bra start fick jag vara med om en sämre start i lördags. M har pratat om skidsemester och jag har väl tänkt att vi kan vänta ett par år till... Men när han föreslog en dag på Vallåsen nappade jag och tänkte att det kan bli en fin familjeutflykt. Och det hade det säkert varit, men det blev minst sagt sämsta tänkbara start. Jag och Lilja åkte knappliften upp. På något vis lyckade vi inte med avstigningen. Lilja vägra i panik att släppa vilket gjorde att vi åke vidare med liften och hamnade i lera, is och tårar... Därefter vägrade Lilja knappliften vilket jag kan förstå och det gjorde att Elvin i sin tur också vägrade liften. Vi fick åka upp med dem i framen (träningsvärk från helvetet i armarna igår för Elvin inkl. full skidutrustning väger kan jag lova=)). Hur som helst, åkandet neråt gick riktigt bra och vi hoppas Lilja kommer över olyckan i liften så det blir lyckade skidsemestrar i framtiden. 
 
 
Innan dundervurpan var vi i alla fall taggade till tusen!
 
/Josefine
 

Bra start

2017 har börjat bra. Korvgrillning i Hensjö. Att åka traktor med Jonas, det tyckte Elvin om!

 
Lite snö...


Vi har haft finbesök från Fagerhult.
 
/Josefine

Freeedag

Första jobbeveckan avklarad och det känns bra. Så snabbt det gick för att julledigheten skulle kännas avlägset. Men jag är riktigt motiverad inför denna termin på jobbet! Men trots det är den lediga fredagen så underbar. Att investera i tid med barnen istället för pengar känns rätt. Att äta frukost riktigt länge. Spela domino. Att göra ett "äventyr" och ta bussen ner till stan så Lilja kunde köpa nya bokmärken och vi kunde ta en god lunch på Yoss med Marcus. Jag klagar inte!

 
/Josefine
 

Jullov

Barnen har haft en lång och fin ledighet med en massa tid här hemma. Vi har skrotat runt i pyjamas länge, länge och till och med Elvin har tagit sig en och annan sovmorgon... Men vi har såklart hunnit med en del extra roligheter. Lilja fick ett teaterbesök i Göteborg i julklapp av farmor och Tobbe vilket såklart blev succé, även i år. Elvin har varit ensam hos mormor och morfar för första gången och det är ju inte konstigt att de börjar känns lite stora. Vi hade egentligen tänkt vänta med bio till sommaren. Jag vill inte skynda på allt som barnen ska få uppleva. Men Alicia ville ha sällskap och vi hade en mycket mysig eftermiddag tillsammans med Pettsson och Findus. En mycket bra första bio för en tjej som är rädd för mycket...
 
 
 
/Josefine
 

Att ta hand om sig

Det har varit mycket snack om nyårslöften hit och dit. Mitt mål med 2017 är att bli bättre att ta hand om mig själv. För att orka vara en bra mamma/fru/vän och orka med jobbet på bästa sätt. Att bli bättre på att ge mig själv lite tid då och då att hinna reflektera och fylla på energi. Det kan vara något så enkelt som att läsa fler böcker, gå fler promenader och att få tid att njuta med familjen genom att bara vara. 
 
Ett exempel på att jag kanske inte är så bra på detta är att jag efter julen hittade ett presentkort på dagspa som gått ut (!). Har helt glömt bort, hur det nu ens är möjligt... Tack och lov gick det att boka in lite för sent. Detta gjorde att jag och fina Hanna fick en magisk dag i Tylösand i tisdags. Tid att bara prata, läsa, vila, bada, äta fantastisk mat och bara ladda batterierna inför jobbstarten nästa vecka.
 
 
/Josefine

Nyår

 
 
Som jag njuter av denna ledighet... Jag har verkligen kommit ner i varv. Visst börjar slutet närma sig, men jag ska bara njuta lite till.
 
Här kommer lite bilder från nyårsafton, såhär ungefär en vecka efter. Men varför stressa =)? Vi firade in det nya året med fam. Falk och fam. Petttersson. Vi blev bortskämda med underbart god mat, bebisgos och tomtebloss.  
 
Glada kalasbarn!


Nyårsdessert!

Och så fina Signe såklart!
 
God fortsättning, till er som fortfarande hittar hit!
 
/Josefine
 

RSS 2.0