Linnea

 Ikväll är det äntligen dags för Linnea att ge sig in i höstens Idol-kval. Som vi har väntat! Konkurrensen är stenhård mellan tjejerna, så se till att rösta! Linnea är inte bara en GRYM sångerska utan en underbar tjej som alltid sprider värme omkring sig. Ring och rösta! För henne vill vi ser mer av i höst.



Telefonnummer: 099- 414 05
Sms: skicka LINNEA till 72 400

Heja Linnea! Och du har väl inte glömt att du lovat sjunga på mitt bröllop någon gång i framtiden =)...

/Josefine


Elsa



ELSA. Så söt så man vill gråta!

Selma tyckte inte det var så märkvärdigt att bli storasyster. Men hon gillade sina "storasyster-presenter". En hello Kitty tröja och en skinnjacka som var"cool cool black jacka" som hon själv sa.



/Josefine


!

Jag trivs verkligen så på praktiken. Det går toppen och jag känner mig glad. Och just nu bubblar det i kroppen av förväntan och spänning! Får berätta mer om det senare... För nu hinner jag inte sitta här och slöblogga. För nu ska jag och M till Slättis och lukta på en rykande färsk liten Elsa.


Höstinspiration

Tänkte bjuda på lite höstispiration innan jag går och lägger mig. Jag fullkomligt älskar denna outfit. Jag diggar höga svarta kostymbyxor ännu mer denna hösten (hur det nu är möjligt!). Jag gillar lockarna, läpparna, halsbandet och väskan är grym.



Natti!

/Josefine


Monday

Igår hade jag en lugn och skön söndag. Startade dagen med en frukost från Espresso House. En Chai-latte sätter guldkant på vilken dag som helst. Sen tog jag mig i kragen och gjorde en riktigt storstädning. Så härligt att komma hem idag från praktiken och lägenheten lukar citron-såpa. M är i Stockholm så idag blir det en ensam kväll. Dubbelpass på Actic inbokat. 3 månader sen jag körde en riktig genomkörare så tungt lär det bli, men det är bara att tänka på den sköna känsla som sprider sig i kroppen när endorfinerna spritter i kroppen!


Jag och Anna P på Gastons

/Josefine


Kalejs!

Japp, kalejs var det igår hemma hos Sofia när vi firade henna och Jennie. Så kul att träffa tjejerna igen! Mycket prat och en massa god mat. En timmas röj på Gastons och sen somnade jag gott!
 


/Josefine


Dagens

En fin dag med syster, mor och Albin och Lova på besök. Nu pågår uppladdning inför kvällens!



Skinnjacka och stickad tröja: Lindex
Tights: Gina
Halsband: Tunisien
Boots: Skopunkten


/Josefine


Star

Sveriges starkast lysande stjärna!



/Josefine


Styrka



Efter nästan tre månaders uppehåll från Nautilus kändes det tungt att gå dit igår kväll. Varken motivation eller bra dagsform egentligen. Den nya behandlingen ger mig illamående och yrsel. Och så är det tråkigt att Hanna inte är kvar. Som tur var sprang jag på Emma! Genast blev det roligare. Tillsammans är man mindre ensam! Efter ett lugnt yoga-pass kände jag mig extremt nöjd. Nu är det bara att köra vidare.

/Josefine


BIG SIS!

Idag har lilla Selma blivit storasyster till en liten Elsa. Åh, som vi längtar efter att få träffa det lilla underverket!


Morbror och Selma är bra på att vispa vaniljsås!

/Josefine


Fröken x2

Äntligen en dejt med Hannapanna. Fröknarna lär prata hål i huvudet på varandra! Först en kvällspromenad och sen träff med dom andra donnorna (sjuukt längesen!)



/Josefine


...

Jag gillar faktiskt hösten.



Jag gillar färgerna.


Politik

Jag kan inte annat än att skämmas över att vara svensk. Det började i helgen när Marcus mormor och morfar hade inbrott. Fega svin som förstör och skrämmer gamla människor. Pinsamt! Dessutom känner jag en sådan skam att SD tog mandat i såväl riksdag som i flera kommuner och landsting. Är det en sådan människosyn som vi svenskar vill ställa oss bakom? Ja, ibland är det svårt att hålla käften!


Check!

Jag har länge varit ute efter en ny vinterjacka. Och då menar jag verkligen länge. Har haft samma fula viterjacka i flera år. Och förra veckan - VIPS - så sprang jag bara på den. En Odd Molly inspirarad jacka som just nu finns på Lindex. Så... Vinterjacka - CHECK!


Bild www.lindex.se 799:-
Och det lär inte dröja länge innan den börjar användas. Svinkallt på morgonen!

Nu fortsätter jag planeringan inför morgonens lektioner!

/Josefine


Isadora

Ny årstid. Nya lack!



Isadora: nr. 610 "bare fudge", nr. 65 "smokey grey".


Weekend

Jag har firat denna helg med många nära och kära! jag och M startade vår Hylte-turné med en fika på Nissalund. Sen blev det pizza, bowling och Sing Star med många goa vänner. Dagen startade med morgonpromenad med Frida och Amanda. Fika hos mormor och morfar. Lunch hos mor och far. Fika hos Lennart och Birgitta. Och NU är vi hemma i Halmstad igen. Nu ska det laddas för en ny vecka med valvaka och soffmys med M.  



/Josefine



NEW

Dagens nya outfits!



Rutig tunika: Gina 199:-
Svarta leggings: Lindex 149:-
Grå stickad: Lindex 349:-

/Josefine


Ta i trä...

Peppar peppar! Första droppet igår gick finemang. Jag är så glad. Nu håller jag tummarna för underverk. M var med som ett bra stöd och tack och lov känner jag inga biverkningar än. Efter denna hösten kommer vi bli proffs i korthusbygge!




Efter en regnig tur på stan med syster blir det lite filmmys innan bowling ikväll!

/Josefine


En bra dag!

Ni som följer min blogg har förstått att det har blåst motvind hos mig på sistone. Så idag ska jag berätta att solen äntligen har hittat mig. Jag har haft en riktigt bra dag. När jag vaknade idag kände jag nästan ingen stelhet eller värk i kroppen. En underbar känsla. Min dag som fortsatte på praktiken och där gick mina lektioner så bra. En sådan dag i klassrummet göt att mitt yrkesval känns rätt ända in i märgen! Också en skön känsla. Jag fortsatte med kvällsmat på Lindex med goaste gänget. Avsluta kvällen med idolmys med Linda och Tess. En bra dag med andra ord. Jag kommer somna med ett leende på läpparna.



Måste bara säga att det känns så kul att två härliga och duktiga musikvänner gått vidare till slutaudition i Idol! Önskar er all lycka.

/Josefine


Murr

Sommarkläderna är nerpackade och körda till Långaryd. Så får man göra om man inte har något förråd. Höstkläderna börjar komma på plats. Genast blev min (den är ju Marcus också, men jag räknar den som min...) walk in lite mer murrig och mysig. Än så länge tycker jag det är skönt med höst. Många koppar te blir det!

Ja, såhär har jag väl oftast sett ut en vanlig sommardag 2010. Jeanssshorts, linne och mina bikbok-sandaler. Och så flätan förståss!

/Josefine


Reality

Yes! Det ät slutpraktik på mitt schema de kommande 5 veckorna. Fösta dagen avklarades idag. Så kul att vara tillbaka i min fina klass. Ikväll har jag planerat kommande lektioner i veckan. Det är mycket att tänka på. Men det är kul! Önskar bara att jag piggnar till ordentligt. Men snart är jag på banan igen! Det blir sängen tidigt idag, för jag är inte riktigt van vid att klockan ringer 06:30! NATTI.

/Josefine


Myshelg!

 I fredags kom Evelina och fam Larsson-Kleinfeld på fredagsmys. Herregud vilken fin mage Mathilda kånkar runt på. Vi väntar förväntansfullt! I går kom Anna och erik med bussen. Fika på Roberts, spelmys, pizza på Capri och film och godis på det. En riktigt myslördag! Idag körde vi till Slättis för ännu mer fika. Ja, jag tror att fika och mys är bästa receptet på att bli frisk! Nu blir det ett kalas i Torup innan det blir sängen tidigt för imorgon startar mina 5 slutpraktiksveckor. Och då måste jag vara pigg och glad!

BTW. I like my new booooots!

Midcut boot
bild www.dinsko.se

/Josefine


Höstmode

Hmmm. Det är bara att inse att det är inte bra att gå "inom" stan när man inte känner sig hundra. Efter alldeles för många dagar på soffan i rastlöshet blev alla fina höstnyheter som medicin för själen. Inte så bra för kontot. Men det är svårt att låta bli när alla butiker är fylla med härligt höstmode.


bild www.bikbok.com

/Josefine


Update

Tack alla fina vänner för alla fina kommentarer, sms, telefonsamtal och besök! Kan hälsa er alla att jag börja känna mig lite bättre. Imorgon väntar nya blodprover som jag hoppas blivit bättre så jag kan börja nya behandlingen nästa vecka.

/Josefine


Osminkat

När vi var på Djerba läste jag Mia Skäringes samlade krönikor. Så jävla grym tjej. För att hon är så ärlig. Osminkat. Rakt. Ärligt. Men visst är det svårt att veta hur rak och ärlig man ska vara när man skriver. Kanske är det därför det är lättare att skriva när någonting bra har hänt, när man träffat någon man tycker om, när bästaste festen varit eller när man fyndat något snyggt. Men precis som i lisebergsbanan går det upp... och ibland ner. Just nu är jag inne längst ner i en mörk tunnel. Idag har jag kännt mig som en patient som den där Dr. House borde ta en titt på. Spenshult ringde nämligen idag på morgonen för att mina blodvärden var riktigt kassa. Inte konstigt att jag kännt mig som en urvriden disktrasa de sista dagarna. Vidare till Länssjukhuset till infektionsmottagningen. Ny läkare. Ingen kunde säga varför min sänka var så hög. Feber. Fortfarande svullen arm. Jag bajsade blod. Dr. House - var är du? Ett osminkat inlägg. Jag vet. Nu äter jag antibiotika vilket innebär att in nya behandling skjuts upp. Igen. I väntan på bättre blodvärden.



/Josefine


Liseberg med stort L!



Lördagen på Liseberg var toppen. ur att vi hann dit innan min kropp körde i botten! Skönt att skratta, äta våfflor, bli blöta och känna killet i magen!







/Josefine


Trött

Måndag. Tung start på nya veckan. Jag är trött på att man idag måste tjata till sig för att få sin vård. Jag är trött på att träffa nya. Jag är trött på läkare som talar så dålig svenska att jag få säga "ursäkta, vad sa du" 1000 gånger. Jag är trött på sköterskor som inte orkar klappa mig på handen och säga att detta kommer gå bra. Jag är trött på att läkarbesök kostar 260 kronor. Men jag är glad att jag har M, en underbar familj och vänner som är alltid finns!



På fredag börjar nya behandlingen så det är bara att hålla alla tummar hårt!

/Josefine


Efter regn...

Just nu känns allt gå mot mig. Men det gör det kanske ibland? Värken har verkligen satt klorna i mig. Och efter min vaccination i fredags har jag fått en röd svullen arm, feber och inflammation i ett bröst. Nerbäddad i soffan ligger jag nu och väntar på Linda. Ska bli kul att träffas och umgås och dricka te. Och jag håller tummarna att efter kommer väl solsken...?

/Josefine


Tokstollar!

Nu ska jag och M bara packa lite snabbt. Sen ska vi till Frida och Emil och ha lite myskväll. Alltid lika trevligt att ses. Och imorgon sticker 4 tokstollar till Liseberg!


/Josefine


it-jacka

Efter det att Burberrys visnings öppnades med fårskinnsjackor syns dom överallt, Allt från Acne till budegetkjedjorna. Det verkar bli höstens it-jacka. När Lindex fick in sin variant hängde jag undan en meddetsamma. Tycker den är fin! Men efter att ha provat flera gånger om kändes det hela tiden som jag hade på mig pappas jacka liksom.... Så nej, ingen pilotjacka för mig. Men den lär synas överallt i höst.


bild lindex.se

/Josefine


Soffa

Jahaja... Det blev visst ingen citypub med jobbet ikväll. Men istället blir det myskväll med M istället och det är minsann inte helt fel en dag som denna... Värk, mensvärk och magbaciller från Tunisien som härjar i mig! Soffan känns ganska okej i alla fall...

BTW. Dessa ringar fick följa med mig hem från resan. Lite jobbigt att man alltid måste pruta på allt. Det  var så varmt så jag blev inte riktigt nöjd med priset. Tycker det är jobbigt att man alltid tänker att man kunde fått det lite billigare... Men men, fina var dom ändå!



/Josefine


My Summer 2010

September räknas väl som höstmånad... Så det är dags att resumera sommaren 2010! Inför varje sommar tänker man att det är omöjligt att den blir bättre än den förra. Men varje sommar verkar slå nya rekord. Trots många timmars jobb har jag hunnit med en massa skojigheter. Här kommer min härliga sommar 2010 i bilder!

Det började med att syster fick sitt examensbevis! Bra jobbat!


Jag och brudarna var med på club mondays invigning...


Vi firade midsommar - två dagars fest!


Jag och syster svettades på after beach-åremiären:


Bästa trion fick välbehövd kvalitetstid:


Mycket vin med Hannapanna har det blivit:


Ett besök i underbara Sjöaryd:


En volleykväll i solnedgången:


En mysig kväll med familjen på Östra:


Jag har fyllt 23:


Varit på skofest i Båstad med största tjejligan:


Träffat Sofi på Sofis Mode-kvällen på Tylösand:


Två toppenkalas med alla fina vänner:


Skakat rumpan på The Arks konsert:


Förverkligat min fallskärmsdröm:


Vunnit musikquizet på Fox - en kul familjekväll:


Förfestat på en garageuppfart:


Lärt känna fina Jessika:


Deltagit på världens bästa möhippa ever:



Haft många underbara grillkvällar i Grötvik:


Fått andats en del lantluft hemhemma i Långaryd och på Nissalund:


Varit på ett sagoligt bröllop:


Och som ni vet avslutade jag och Marcus på en underbar resa till Djerba:


SOMMAREN 2010 VAR EN RIKTIGT BRA SOMMAR!

/Josefine


Kul!

Det mest oplanerade kan bli det allra roligaste! Igår blev det utgång till Kåren. Men som vanligt: förfesten alltid det bästa. Jag, Hanna, Johanna och ett gäng härliga bmano-brudar!



Nu blir det till skolan för att börja så smått med ex.arbetet. Fler bilder kommer en annan dag!

/Josefine


Lugnet före stormen...

Det känns att kommande höst kommer att bli maffig. Lärorik men tung. Det är med blandade känslor som jag cyklade till skolan idag. Slutpraktik och examensarbete är det som står på schemat. Tur att min kompanjon Hanna och jag hann gå en långpromenad i solen i går kväll och prata av oss en massa. Det här kommer vi klara fint! Men det är inte bara skolan som känns tung. Hela sommaren har jag grubblat, rådfrågat M och mina vänner, vägt för- och nackdelar. Jag vill egentligen inte spruta in mer kemiska substanser i min kropp. Men att vakna med värk, somna med värk är ingen höjdare. Visst är jag bra vissa perioder, men jag nöjer mig inte med det. Jag är 23 år, inte 50! Nästa vecka drar äntligen en ny behandling igång och jag håller tummarna att jag slipper alla biverkningar. Igår blev jag fotad - innuti - med MR-kamera. Det är insidan som räknas :)
Riktigt häftigt att se sig själv i 3-D på allt som finns under huden.




/Josefine


RSS 2.0