Vår

Det som varit i fokus denna helg har varit att vila upp oss. Vara tillsammans. Äta god mat. Njuta av solen. Det har varit rekordmånga vårtecken! Cykeltur, vårskorna på och mössa av, hav av blå små blommor, fika ute med fina tjejer och grillpremiär. Nu känns det som att vi är redo för en ny vecka.
 

/Josefine

Maktlöshet

Att vara mamma är minsann något alldeles underbart. Men när de små liven är sjuka, då är det inte roligt. Denna maktlöshet och känsla av att inte räcka till... Lilja hade hög feber i onsdags och feber är ju något man kan leva med då och då. Men så på natten fick hon feberkramper. Det var de värsta 10 minuterna i mitt liv! Så fruktansvärt obehagligt och det kändes som en evighet. Som tur var kom ambulansen med detsamma så vi kom snabbt till akuten. Sen fick vi stanna på sjukhuset tills igår för att utesluta andra inflammationer så att det säkert bara var pga. febern som hon krampade. Känns skönt att det inte var något allvarligt. Idag är första feberfria dagen och det var så skönt att vakna hemma i vår egna säng. Efter att ha varit på sjukhuset tänker jag på de familjer som drabbas av riktigt elaka sjukdomar... Fy, vad det måste ta på krafterna! Sen är det bara att konstatera vilket fantastiskt jobb vårdpersonalen gör. Vi hann träffa många olika läkare, sjuksköterskor och undersköterskor och alla var helt fantastiska. Vilket underbart bemötande!
 
Lilja ligger nu och sover med "blansnallen" (ambulansnallen) som hon fick av ambulanskillarna och jag och Marcus njuter av att bara vara.
 
 
/Josefine

Lugna gatan!

Det blev en lugn helg. Precis vad vi behövde. Massa mys med familjen. När Lilja somnade i fredags efter simmet kollade vi film, "The Prisoners"- se den om ni inte redan gjort det. Första fredagen på flera veckor som jag inte somnade i soffan vid 9-tiden och det är ju ett bra betyg! En fin lördag med korvgrill på lekplatsen med fina vänner och en mysig hemmakväll. Så skönt att vakna på söndagen i ottan med Lilja och vara utvilad. Därefter en tur till Torup. Först familjetid på Nissalund och sen släktmiddag på Gästis med finbesök från Finland. Trevlig avslutning på helgen!
 

/Josefine

 
 

Redo för vår!

Det har inte bara varit jag som behövt nytt i garderoben. Jag har även behövt fixa en massa åt Lilja. För första gången har jag fått börja sortera bort kläder som är helt utslitna, och det känns så skönt att de är så välanvända. Jag handlar inte efter märke, det blir ofta bra budget, gärna begagnat och jag kom till insikt när jag var på stan går det inte handla allt på babyavdelningarna längde. Nu är det lilla flick-avdelningen som gäller, och genast blev så mycket så mycket... fulare. Får man säga så? Helt plötsligt ska det vara tufft och trycka på det mesta och nästan endast i grälla färger. Inte riktigt det som jag förderar, men smaken är ju olika! Nog om det... Nu har jag mest varit på jakt efter ytterkläder, som Lilja ska kunna leka med i ur och skur. Sprang på ett par Polarn-byxor på loppis, perfekt! Lekjacka fixad och igår kom vårskorna på posten. För tyvärr börjar Lilja knappa in på kusinen så nu var mycket i påsarna från min generösa syster för smått... Nu väntar vi bara att våren ska komma ordentligt så vi kan plocka undan overaller och tjocka mössor på riktigt!
/Josefine

...

Febrig natt för Lilja och mycket på jobbet. Men nu har jag landat i soffan och ser fram emot min lediga dag imorgon. Skönt för Lilja med en lugn vilodag.
 
Såhär förväntansfull var Lilja i lördags när Mia och Anders skulle komma. Som om det vore tomten!
 
/Josefine
 

Byxor

En fin helg med Mia och Anders på besök och nu är nya veckan redan i full gång. V. 25 är här och jag mår riktigt väl! Det är skönt att komma hem från jobbet och ha energi och ork kvar. Eftermiddagarna med Lilja är de bästa! Vi brukar ta en sväng till lekplatsen och sen är det skönt att bara vara hemma. Just nu är "Ballongspelet" och "Ellen-lottot" favoriterna här hemma. Och bädda ner alla nallar och dockor, leka med Pippi-huset, dra ut alla mössor för provning, dansa och laga mat osv...

Som jag sa, v. 25 är här och jag beställde hem byxor från nätet som kom förra veckan. Alla satt som en smäck och är så sköna!
Vänster och höger från mamalicious och de i mitten från Lindex. Nu klarar jag mig fram till sommaren!
 
/Josefine
 
 

Inte som man tänkt sig...

Vissa dagar bli inte som man tänkt sig... Denna dagen blev just en sådan dag. Torsdagar är ju min och Liljas mysdag och dagen var helt utan planer. Så när vi åt frukost fick hon önska vad vi skulle göra. Önskemålen blev cykla. Och när jag frågade vart va förslaget ica Maxi. Jag var så där sugen på att cykla till Flygstaden utan något direkt ärende... Då föreslog hon istället att cykla till biblioteket och det tyckte jag kändes som en bra utflykt. Och just då kom jag på: "Helvete, BILBESIKTNINGEN!!!". Därför fick jag tänka om och tänkte bilbesiktning först, snabbt och lätt och sedan vidare till bibblan. Men så gick dagen som sagt inte som jag tänkt...
 
1. Det som skulle bli en snabb bilbesiktning med alla rätt i protokollet (så att vi inom signum tid kan köpa en kombi...) slutade med att bilen gick sönder och vi fick körförbud. Inte riktigt enligt planen... Dagens ängel kom i form av Elina som fick vara taxichaufför. Jag hatar bilar...
 
2. När jag och Lilja haft en härlig timme på barnavdelningen på biblioteket blev det ett herrans liv. Då går en blottare lös (på riktigt), hög som ett hus, och som tur var slapp vi se eländet utan hamnade istället i cirkusen när han blev utslängd. Det hade vi inte heller riktigt räknat med...
 
3. Efter en lunch på tu man hand med Lilja på Freddies (M skulle kommit men fick istället försöka få en bil med körförbud förflyttad till en verkstad...) och att ha mätt Liljas fötter inför vårskorsköp somnade hon gott i vagnen. Jag passade på att kolla vårskor jag med och sen tänkte jag att om jag springer till bussen slipper jag att gå hem för att få lite gravidpaus i soffan. Jag råkar ta svängen in i Norre Port lite för snävt så jag håller på att springa in i en man. Han får väja och då såg jag att det var Tomas Ledin. Hejsan hoppsan! Det hade jag heller inte räknat med...
 
Väl hemma blev det en helt vanlig och fin eftermiddag på lekplatsen med Elina och tjejerna. Helt utan överraskningar!
 
Bokmalen på bild, innan blottaren störde vår mysiga stund...
 
/Josefine
 

En vårig tisdag

Just nu rullar dagarna på. Hela familjen har kommit in i det som nu är vardag efter att jag varit föräldraledig. Det är så skönt när allt liksom flyter på. Vi har pusslat och trixat med våra scheman på jobbet för att kunna vara så mycket som möjligt med Lilja. Jag har gått ner i tjänst och det är jag så glad över att det fungera. Visst, man blir inte rik i pengar, men lite kortare dagar och ledig torsdag ger mig så mycket. Vi är så nöjda med förskolan och lämningarna går bättre för varje vecka. Oftast inga problem alls, men just nu är det mamma som är bäst och då är det klart att det ibland är svårt att säga hej då... Och det är minst lika tufft för mig! Därför är det inte så konstigt att det bästa på dagarna är när jag hämtar och hon springer rakt in i min famn. Då blir jag hel igen! Både i går och idag har vi cyklat direkt från förskolan till lekplatsen med packat mellis och det känns verkligen som att alla vaknat till liv efter en vinter i ide. Det är fullt med folk och Lilja älskar att vara där. Tänk att de första vårdagarna känns lika magiska och overkliga varje år! Idag var första gången som overallen blev utbytt med överdragsbyxor och vårjacka. Det kallar jag ett säkert vårtecken!
 
Det är nästan så att man glömmer bort tiden dessa ljusa eftermiddagar. Men middagen hemma hos oss är en helig tidpunkt så efter två timmar på lekplatsen var det dags att cykla hem. Det är oftast jag och Lilja som står för matlagningen på veckodagarna. Kan varmt rekommendera att ha rullade matschema. Det är så skönt att slippa vara kreativ varje dag. Idag var det parmesanpanerad torsk med ugnsrostade rotfrukter på menyn. Lilja tycker det är roligt att hjälpa till och idag var första gången som hon doppade torsken i ägget och det var vansinnigt spännande! "Titta fisken bada ägget!". Klabbigt blev det men så stolt tjej som satt vid matbordet. Som dessutom idag dukade bordet alldeles själv... En sådan fin dukning har vi aldrig haft!
 

/Josefine

Vår

Vilken helg! Vilket väder! Har varit ute på en lång promenad och riktigt känt våren krypa in i mig. Insåg i samma stund som jag plockade fram min vårjacka att det kan bli aktuellt med en i mamma-modell. Den jag köpte i våras är redan ganska trång. Känns tråkigt att lägga pengar på det när det är så kort tid, men den jag hade när jag väntade Lilja spräckte jag dragkedjan på (för att jag tyckte det var onödigt med mamma-jacka). Så det är kanske inte så dumt att införskaffa en i  alla fall...
 
Igår hade jag en riktigt bra dag. Åkte först för att få träffa lilla fina Astrid. Liljas rykande färska kusin. Fyra dagar gammal och bedårande fin. Jag började genast längta ännu mer till sommaren. Lilja tyckte det var mycket spännande med bebis och hon klappade försiktigt och försökte tjuvnypa lite i den lilla dockans små små tår. Men klappade sedan genast fint igen "Klappa Asid fint. Neeeij slåss..." Tänk att man blir lika förundrad var gång man träffar en sådan liten människa. Allt är så litet och så skört... Tack snälla Mathilda och Leif för titten!
 
Efter allt bebisgos blev vi bortskämda med god mat hos Marcus mormor och morfar. Jag sjöng på ett bröllop på kvällen och sen var tanken att köra hem igen. Istället blev det en spontan schlagerkväll hos Johanna och Jonas. Mycket trevlig avslutning på dagen!
 
/Josefine

Skratt

Jag har alltid haft lätt att visa känslor, har lätt till både skratt och gråt. Men sen Lilja kom har jag verkligen slagit rekord i att skratta. Igår, efter att ha varit och tittat på hönorna, blev nattningen extra rolig. När jag tänkte att du borde hon somna in satte hon sig på huk och började picka med huvudet mot hennes kudde. "Titta! Lilja höna äte gäääs!". Då är det svårt att inte skratta! Hon ger mig sån energi...
 

Vi har till och med kul under vattnet =)!
 
/Josefine

Lycklig Lilja

Jag och Lilja tog en tur igår eftermiddag till mina föräldrar. Det blev en mysig kväll med Julia, Maya, mormor och morfar på besök. Och idag innan vi körde hem igen hälsade vi på både hönorna, hästarna och Lilja fick sitta i traktorn = Lycklig Lilja!

/Josefine

Välkommen helg!

Det blev en riktigt tuff vecka, så denna helg var otroligt välkommen. Efter babysimmet igår intog vi soffan. Underbart! För ovanlighetens skull somnade jag inte innan nio. Vi kollade "The Butler", men sen somnade jag gott. Jag fick som vanligt sovmorgon på lördagarna och vaknade av att Bebis hade morgongympa vid åttatiden. Rörelserna och sparkarna känns tydligare för varje dag som går. Och jag tycker det är så härlig känsla!

Trots mycket jobb denna vecka hann jag och Lilja med ett besök på årets bokrea. Och jag tycker det är så kul med böcker så bokreans datum är något som jag ser fram emot varje år. Tyvärr läser jag inte alls lika mycket som tidigare. Men det var ju inte så svårt att hitta nya böcker till Lilja... Vi köper inte särskilt mycket leksaker till Lilja, delvis beroende på att vi bor relativt litet. Men är det något som jag tycker man ska investera i till sina barn, så är det just böcker. Vi lånar massvis på biblioteket också, men det är något speciellt med egna böcker som man kan läsa om och om igen. Som förälder tröttnar man ju ibland på barnens favoriter så då är det skönt att ha många att välja mellan. Vi började läsa för Lilja när hon var en liten bebis, när hon var runt tre månader. Och kanske är det därför som hon blivit en sådan bokmal... Vi läser och läser och är hon ensam inne på sitt rum, då sitter hon ofta och bläddrar i sina böcker, gärna med en docka eller nalle i famnen.


 Årets reafynd som fick följa med hem. Och som ni ser blev det bara till Lilja... "Ella suld" och "Ingid o djuen" är just nu storfavoriterna.
 
/Josefine

RSS 2.0