Tre

För ett par dagar sen var det dags för sista födelsedagsfirandet i juli för det här året. Vår Elvin har fyllt tre år. Han, vår fartfyllda gosse som är så hungrig på livet. Överallt. Och lite till. Jag minns när han skulle komma till oss. Eller rättare sagt när han bestämt sig för att inte komma ut. Då oroade jag mig över att kärleken inte skulle räcka till åt ett barn till. Men jag förstod snabbt att ett mammahjärta växer och kärleken tar aldrig slut. Elvin ger oss så mycket glädje och gjorde vår familj komplett!
 
Du är älskad. 
 
 
Fotograf: Linnsej
 
/Josefine

30

 
Så var det min tur att fylla 30 år. Och ingen ålderskris så långt ögat kan nå. För på min födelsedag kände jag mig så lycklig. Så rik! Nej, inte det minsta på pengar, men för att jag har en familj som jag älskar så det gör ont i bröstet. De gav mig en överraskningsdag i världsklass. Efter frukost på sängen och finfina teckningar, åkte vi till Tylösands spa. Där väntade ansiktsbehandling och sen lunch på Heagård. Ett av alla smultronställen som ligger för nära för att vi ska vara där. På vägen hem stannade vi på en vernissage där min fina mormor var med i. Kaffe i trädgården och sen middag på tu man hand med M på Tillsammans. Ja, det är riktigt kul att fylla år. Som om inte det var nog fick jag en fantastisk medaljong som jag bara längtar efter att använda... 
 
/Josefine 30
 

Barnkalas

Igår hade vi en riktigt kalasdag. Först Liljas barnkalas och på kvällen firade vi kusinen Selma. Juli är verkligen en riktigt kalasmånad i vår familj! 

Lilja fick bestämma hur hon skulle ha det. De som ville fick klä ut sig och sen var det lekar och dansstopp, fika och tårta och en massa lek och fiskedamm. Det är alltid så fint att barnen är lite försiktiga i början av kalaset... Det är verkligen något magiskt med födelsedagskalas. 
 
Kändes extra somrigt tat vi kunde duka utomhus!


Lilja, som såklart ville vara Ida, tyckte att jag och M också skulle klä ut oss, så... så fick det bli. Jag var indian och M fick snällt ta på sig Liseberskanin-öronen. Och Elvin fick vara Emil, vilket han passar alldeles utmärkt till ;)...
 
Mest skratt blev det när Alicia fiskade upp en Elvin i fiskedammen!


Och allt avslutades med lite dans!
 
/Josefine

Födelsedag

Vi bestämde oss för en familjedag igår, när det var dags för lilla Lilja att fylla full hand. Vi började med frukost på sängen. Lilja blev överlycklig för sin Ida-klänning! Sen skippade vi Brottet och åkte till badhuset istället för att slippa frysa i de kalla vindarna. Tack och lov var det inte mycket folk och vi badade tills vi alla var skrynkliga som russin. Därefter blev det pannkakslunch och sen var vi hemma och skrotade. När det började kurra i magarna köpte vi pizza på Capri och åkte till Grötvik. Det blev en riktigt skön kväll och jag förundras återigen över hur kul det kan vara att plumsa sten. Vi kalasade med varsin glass på Glassbiten innan vi körde hem... Och Lilja var nöjd med sin dag och framför allt för att vara fem år!
 
"Om du är fem, då är jag tio!!!"
 
 
/Josefine

Fem

Så har hon fyllt fem år. Lilla Lilja som alldeles nyss var en liten bebis i min famn. Jag blir fortfarande förundrad hur mycket kärlek jag kan känna för detta barn. Hon är så nyfiken på livet, har så kloka funderingar och ett så stort hjärta. Jag är fortfarande rädd att hjärtat ska spricka...
 
 
Fotograf: Linnsej
 
/Josefine
 

En magisk värld...Jag hoppas att mina barn inte kommer att se tillbaka på sin barndom sin barndom som dysrer... Men ett som är säkert är att Astrid Lindgren har förgyllt den. Barnens bokhyllor är fyllda av hennes böcker, de leker Emil eller Madicken varje dag och när vi väl ser på TV är det oftast Astrid Lindgrens filmer som önskas. Och vi hann inte hem från vår semester i Vimmerby förrän de båda frågar när vi ska dit igen... Bildbomb kommer här! 
 


Förväntansfull Lilja i bilen. 
 

Fikastopp!

Och innan Vimmerby stannade vi i byn där Bullerbyn-filmerna spelades in.Mysigt och spännande att bo i stuga!


Vi vaknade och regnet öste ner. Som tur var blev det bättre!
 Trötta små efter dagarna två!
 
Vi lär åka tillbaka fler gånger...
 
/Josefine
 
 

Midsommar

Vi firade midsommar med fina vänner. Dans runt midsommarstången, barnen lekte i timmar, god mat och en massa regn. Så som det ska vara på midsommar =). 

 
/Josefine

Semesterstart

Semestern har börjat. Jag och barnen startade ledigeheten med fem dagar hos mina föräldrar. Jag behövde verkligen tid för återhämtning för jag har varit så trött. Vi hade fina dagar och jag fick sova ut, blev bortskämd med en massa god mat och barnen njöt av att bara vara. Tid att träffa min mormor och morfar och en massa vänner. 
 
 
Och trots att det blåste kalla vinder fick vi till två tältnätter. Och att tälta på altanen går alldeles utmärkt.
 
/Josefine

RSS 2.0