...

Ja, nu är det väl ingen hemlighet längre...
På Liljas 2-årsdag är det beräknat! Det ska bli så otroligt spännande! Precis som förra gången är den ständiga oron de första veckorna hemsk. Det är inte förrän nu som jag på riktigt börja tro att det är sant! Och att jag liksom vågar vara glad. Det har varit en tuffare start jämfört med när Lilja bodde i magen. Jag har varit så trött och mått illa, men nu känner jag att det börja vända. Jag har lite mer energi och jag har inte spytt på ett par dagar! Och det är ju skönt =). Vi är så förväntansfulla...
 
/Josefine

Annandag

Nu är det mesta uppackat efter julens festligheter. Och jag har haft en riktigt fin jul. Visst är det mycket som ska packas och fixas innan man kan ge sig av och njuta på riktigt, men det är det värt tycker jag! Förstår inte riktigt hur mycket grejer man behöver ha med sig för två övernattningar med en liten, men mycket packning blir det. Bra att inse att vi behöver en större bil! Firandet blev sådär alladeles lagom. Det bästa av allt: INGEN STRESS! Jag tycker det är bra att sprida ut firandet lite, så det var bra att våra familjer kunde lösa det så. Lilja kunde sova sina två timmar mitt på dagen och så var hon pigg och glad på båda kalasen.
 
Lilja är för tillfället galen i Pippi, så det blev mycket Pippi i klapparna, vilket så klart var mycket uppskattat! Tröja, mössa (som helst ska vara på hela tiden), strumpor, gosedjur, böcker och av oss fick hon Pippi-huset som hon bläddrat efter i leksakskatalogen i veckor. På julaftonsmorgon fick hon öppna paketet och hon blev så glad! Satt och grejade med det riktigt länge och idag när hon kom hem har hon fortsatt att fixa och dona. Hon vill liksom krypa in i huset, så spännande är det! 
 
 
/Josefine

God Jul!
Dan före...

Dan före dopparedan... Lilja sover i vagnen och jag och M har börjat förbereda det sista inför alla julkalas. Jag har ett härligt lugn i kroppen. Jag njuter av denna tid, som jag tycker är en av årets bästa.
 
Igår hade vi besök av Hillevi och Jonas. Lilja har pratat om "Mimmi" och "Nonass" hela dagen. Två nya favoriter! En bra kväll med prat som aldrig tog slut.
 

/Josefine

Julkänslan håller i sig...

Igår gjorde jag och Lilja ett besök på den förskola som hon ska börja på i januari. Och då blev det verkligen tydligt att tiden här hemma tillsammans börja lida mot sitt slut. Hennes namnskylt var redan upphängd... Tack och lov kändes det som en bra förskola och när jag får lite panik när jag tänker på att vi ska lämna henne så tröstar jag mig med att vi pusslat ihop familjens schema jättebra, så vi kommer ha mycket tid tillsammans trots att både jag och M ska jobba. Men nu ska jag inte tänka mer på slutet utan på de lediga veckor som vi nu har framför oss. Det riktigt bubblar av julstämning i mig. Granen står så grön och grann i stugan, julklapparna väntar på att slås in och Lilja går runt och sjunger "momma, momma!" (sången om pepparkaksgubbarna) så hon känner nog också julen i sig. (Och efter att ha lyssnat på musikhjälpen på radion snappade hon upp "ice, ice bebbi!" så repotoaren är minst sagt varierad =).)
 
Och förta julkalaset hade vi hemma hos oss förra helgen, det årliga julmyset med både min och Marcus familjer. Julmat, julklappsspel och julgodis.
 

/Josefine

Ännu en helg...

De fina helgerna avlöser varandra och det ska bli så skönt med lite extra ledighet tillsammans för helgerna passerar så snabbt. Vi hade besök av mormor och morfar x2, dvs. de som är Liljas "Gamlis", "Gubbis", "Gamlemor" och "Gamlefar". Jag hade en myslördag med fina vänner och igår kom vi på att det är tredje advent så M åkte och köpte en gran. Denna "naaaan" är magisk i Liljas ögon! Hon bara står och stirra in i den och får inte nog.
 
Det var även en lite vemodig söndag då våra bästa grannars flyttlass gick av uppåt skogarna. Lunchen blev lite som en sista måltid. Som vi kommer sakna er! Och helgen avslutades på bästa sätt med kvällsmat hos andra fina vänner. Som vanligt, en bra helg!
 
 
/Josefine
 
 

Fredag

Så gott som alla fredagar i höst har jag och Lilja varit på öppna förskolan här uppe på Kärleken. Vi har umgåtts med andra föräldrar och barn, fikat, pysslat och vi har hållit i sångstunden. Jättemysigt! Men förra veckan var det avslutning så det kändes faktiskt lite tomt idag. Det blev istället lussebak som jag skjutit framför mig hela veckan. Och det var det bästa lussebak någonsin! "Ulla bulla!"- Lilja tyckte det var roligt! 


/Josefine

Att lämna och att vara

Lilja sov borta första gången i helgen. Fy, vad jag tycker det är jobbigt att lämna. Det är verkligen inte min grej... Fast jag vet att hon är hur lugn och trygg som helst hon mina föräldrar, och extra trygg nu när kusinen också var där. Hur som helst gick det såklart jättebra, bara mammahjärtat som längtar ihjäl sig. När hon inte är med känner jag mig fortfarande halv! Tack och lov hjälpte mina fina vänner att tänka på annat under kvällen. Och det blev den mysigaste lördagen på så länge. När sov vi tre över senast??? Vi var i Marias stuga, åt sjukt mycket god mat, satt vid brasan och tog igen så mycket prat vi bara kunde. Tack fina ni!
 
Tog inga bilder, men här kommer lite julkänsla från Köpenhamn!
 
 
/Josefine

"Nööööö!"

"Nööööö" för en liten Tomtenissa är något magiskt...
Vilja

Tänk om man skulle ha Liljas vilja! Vill hon, så kan hon... Ok, pyramiden av staplad glögg höll på att krascha, men hon fixade det! "Staaaat" (stark), sa hon nöjt när hon körde fram i gångarna
 

/Josefine

Nyhavn

En av de mysigaste platser jag vet är Nyhavn i Köpenhamn. Och i helgen var där extra fint för det var julmarknad. Lilja somnade i sin vagn så jag och Marcus åt lunch på tu man hand. Och det var helt vindstilla, så vi kunde äta ute, under värmeparasoll. Magiskt!
 
/Josefine

Julkänsla

Denna helg har varit den bästa! Vi har varit i Köpenhamn i två nätter. Och idag kom vi hem med riktig julkänsla i kroppen. Visst är Köpenhamn en av mina favoritstäder, men att de skulle vara så otrolig juligt, det hade jag inte vågat drömma om. Vi började med besök på "Den blå planet" där Lilja kollade in en massa fiskar och sen har mest strosat runt, gått på julmarknad, besökt Tivoli, druckit glögg och Lilja tyckte nog att hissen på hotellet var helgens bästa =).
 
 
 
/Josefine
 
 

RSS 2.0