Magiskt söta

Jag hittade dessa bilder på nätet och tyckte de var så fantastiska! Snacka om en kreativ mamma! Klicka på länken så finns det ännu fler. http://www.boredpanda.org/wengenn-in-wonderland-sioin-queenie-liao/


Trevlig helg!

/Josefine

Onsdagen

Igår blev det en ur till den gula varuhuset. Jag var egentligen färdig med alla klappar, men när en kompis skulle dit tänkte jag att jag kan följa med och sällskapa. Tack och lov var där inte så mycket folk som jag trott och visst hittar man alltid saker som man behöver. En trevlig utflykt och vi skrattade väl som mest när vi skulle hem och inte hittade bilen...
 
/Josefine
 

Veckoslut

Jag har haft ett par roliga och intensiva dagar. I torsdags efter simmet körde jag och Lilja uppåt för att träffa en hel drös med nära och kära. För att vi inte skulle stressa allt för mycket valde vi att stanna i två nätter. Evelina och Alicia var också och hälsade på. Pepparkaksbak hos mormor och morfar, det var riktigt mysigt och för första gången i år kände jag att julen börjar närma sig! Vi träffade min mormor och morfar, hälsade på hos Anna och Agnes med Emelie och Ella, tittade till Mia på jobbet, träffade Julia och Maya och Hillevi med den fina magen. Som sagt, intensiva dagar men det är så roligt att träffa alla. Jag kom hem med en massa energi och det behövs i novembermörkret! Så tack för det!
 
/Josefine

Längta

Onsdag är den dagen då jag jobbar. Och jag hinner längta så efter Lilja! Håller på att gå sönder. Trots att jag vet att hon har det bra med mormor, morfar och Alicia. Men jag kan inte hjälpa, jag saknar ihjäl mig ändå. Vågar inte tänka på hur det ska bli till våren...
 

/Josefine

Grå

Gråare novemberdag än denna är svårfunnen, men med ett stycket energiknippe i form av en Lilja blev dagen ändå bra. För att inte sitta inne hela dagen tog vi bussen i regnet ner till stan. Det här med små barn och buss... Lilja tycker det är så spännande. Vi hinner knappt sätta oss innan hon hälsat på alla bredvid och spanat in knappen som hon ska trycka på. "Mamma, tycka?" Den frågan hinner väl ungefär komma tjugo gånger på vår lilla busstur på ca. 6 minuter. Och lyckan är total när det är dags! "Hamme" ropar hon när det är dags att gå av. Vi tog en tur till biblioteket, och det är alltid uppskattat. Oftast när vi är där är det någon aktivitet inbokad men idag bara hängde vi där. Supermysig start på dagen. Och påsen som var fullproppad med nya böcker passade perfekt att plöja igenom efter vi båda sovit efter maten.
 
 
/Josefine
 
 
 
 

Bron

Jag har tidigare skrivit om hur härligt det är att längta efter en bra bok om kvällarna. Lika härligt är det med en bra TVserie. Har du missat "Bron" på SVT? Kul för dig. Då har du två galet spännande säsonger att plöja på svtplay. Idag var näst sista avsnittet på säsong 2. Som vi längtar till nästa söndag!!!

 

/Josefine

Fynda!

Idag har varit en bra dag. Jag fick en behövlig sovmorgon. Sen en massa bus och lek här hemma innan jag och Mia cyklade ner till stan där vi mötte Linda. En tur på stan och en lång god lunch. Jag var på jakt efter en jacka, lite tunnare sådär "mittemellanjacka". Har börjat använda vinterjackan som jag köpte men egentligen är den fortfarande lite varm. Sprang på en på BIKBOK där de hade 40% på allt och som inte det var bra nog sprang jag på en pälsjacka som jag länge spanat efter. 50%! Man tackar!


/Josefine

Klabbas

Ikväll serverades Liljas special: Pannkakor med puré av pumpor, äpplen, blåbär och sötpotatis (en puré från "Ella´s kitchen" eftersom hon ännu inte äter sylt). Detta serveras med falukorv. Det ser verkligen inte särskilt gott ut eftersom purén är helt brun. Allt blev väldigt klabbigt och kletigt. Men som hon åt! När jag bar in henne i badrummet kollade hon sig i spegeln, började skratta och utbrast "Tabba" (vilket betyder "Klabbas"). Goa unge!
 

/Josefine

Längtar

Jag och M tog en titt över kommande helger. Att det går snabbt tills vi adventsmyser med glögg och annat gott är ett faktum. Och jag tycker verkligen att december är en underbar månad. Trots allt mörker så är det en fin månad, visst hjälper alla ljus till med att höja stämningen. Till skillnad från när man i november mest sitter inne och kurar i hemmen så blir det härlig tid med familj och vänner. Jag gillar inte att stressa så jag försöker att vara ute i god tid med allt som ska fixas. I vår familj har vi bantat ner det här med julklappar, men de som ska fixas (som jag tycker är jätteroligt!) vill jag göra i god tid. Så gott som alla är uttänkta och en del är redan inköpta. Här gör vi alla olika, men sån är jag =). Det som jag börjat längta efter är en kommande helg med familjen i ett julpyntat Köpenhamn. Tanken är mest att bara njuta a lite ledig tid tillsammans. Gå på julmarknad på Gråbrødre torv, dricka glögg och känna in julen. Ja, som jag längtar! 
 

/Josefine

Hjälpa

Det är dags att hjälpa. Att inte bara titta på nyheterna och förfasas över de hemska bilderna. Vi kan hjälpa till. Och det behövs nu.
 
Smsa Tyfon till 72-900 så skänker du 100 kr. Eller Tyfon mellanslag önskat belopp. Denna insamling är TV4s samarbete med Unicef, Rädda barnen, Läkare utan gränser, UNHCR och Röda korset. Hjälp tyfonens offer. Läs mer på tv4.se/nyheterna.
 
 
/Josefine

Julklänningar

Idag är Lilja och M ute på äventyr. Tänk att jag fortfarande tycker det är lite jobbigt att säga hejdå, trots att det bara handlar om några timmar... Jag ska ner till stan. Äta frukost med Hanna och sen hinna med en del ärenden på stan. Bland annat tänkte jag titta efter julklänning till Lilja. Och när jag tog en titt på nätet igår verkar det inte bli svårt att hitta. Det finns hur många fina som helst!
 
 

Uppifrån: HM, Zara, Lindex, Zara, HM och Zara (bilderna tagna från resp. hemsida).
/Josefine

Hur i hela friden...?

Jag är en person som tycker mycket om många olika saker. Tycker att det är intressant med diskussioner om allt och inget och extra spännande är det såklart om någon tycker lite annorlunda mot mig. Det är där det uppstår bra samtal. Jag brinner för frågor som rör barns utveckling, skolpolitik, jämställdhet och en massa annat. När jag såg en artikel på DN igår kunde jag inte vara tyst. Hur i hela fridens namn tänkte den fina Sturegallerian när de valde sin reklamkampanj inför farsdag??? (http://www.dn.se/ekonomi/trosreklam-infor-fars-dag-uppror-manga/) Man kan tycka vad man vill om farsdag, att det är handlarnas påfund för att öka konsumtionen en död månad som november. Men i vilket fall så tänker jag, som så många andra, att FARSdag är en dag när BARN ska uppvakta sin/sina pappor. Då blir detta någonting helt annat än vad den ansvariga för reklamen menar... Och det som det egentligen menar, det är ta mig tusan inte mycket bättre!
 

/Josefine
 

Boktips

Det är härligt att ha en bok att längta efter om kvällarna. "Livet efter dig" var just en sådan! En perfekt bok för ruskiga novemberkvällar.

 
 
/Josefine

Lugnt och bra!

I fredags var jag iväg på kalaskväll och igår laddade vi hela dagen för en efterlängtad lördagkväll. När vi bokade in den 2/11 för flera veckor sedan kändes det som en evighet framåt, men som vanligt går tiden snabbare än man tänkt sig. Emelie och Anna med familjer kom hem till oss och de små flickorna hade nog lika roligt som vi =). Jag hade gjort fisksoppa (tror inte att jag lagt upp det receptet... så det kommer nog framöver), bakat dinkelbröd och kladdiga kladdkaksmuffins. Och en efter en somnade flickorna lite överallt här hemma och genast blev det tid att avsluta meningar och hålla lite längre konvensationer. Idag tar vi en lugn söndag efter en riktigt bra lördag!
 
 
/Josefine

RSS 2.0