...

Jag känner mig lite vimsig i går. Glömde av vilken veckodag det är två gånger! Vet inte om det beror på att jag vaknade med ett ryck då jag glömt ställa klockan eller om det är biverkningar av giftet som rinner i kroppen som gör att känner mig frånvarande på något vis. Men i övrigt var dagen en bra dag. Jag och Hanna har fick mycket bra respons på vår uppsats så här långt. 10 intensiva dagar innan vi trycker på "skicka-knappen". Därefter rensade jag alla tankar på gymmet.

/Josefine


Dagens ros!

Dagens ros går helt otippat till Telia. Det har nog aldrig tidigare hänt eftersom deras tjänster oftast innebär krångel. Men i dag levererades våra tjänster TVÅ DAGAR FÖR TIDIGT! Man tackar! Innebär blogginlägg och TV-mys ikväll. Jag inser att jag har samlat ihop väldigt många vuxenpoäng på sistone. Shoppat loss på K-RAUTA och satt upp julgardiner (med svärmors hjälp...) Här kommer lite bilder så ni få se lite hur vi ha det:


Tapetseringen i går gick bra!


Så här fint blev det. Bara golvlisterna kvar. Sen ska den nymålade hatthyllan och skostället på plats. 
 

Vår tavelram är på plats och så har jag köpt en liten "hylla" att lägga nycklar i. Finns på DiModa för 89:-


Och som ni ser blir garderoben min... Förstår inte riktigt var resten av kläderna ska få plats...


Våra nya matsalsmöbler! Finns på Blooms.


Julgardiner köpta i Ullared!

Nej, nu ska jag plocka upp några lådor till innan "Våra vänners liv" på svt.

/Josefine


Hej alla trogna...

Hej alla trogna läsare!

Telia har ännu inte fixat vårt internet, så därför den dåliga updaten. Sitter hos fina Hanna efter en trög pluggdag. Måndagar är inte dom bästa. Men jag bjuder på en liten lägesrapport. Bilder från nya hemmet kommer så fort det är möjligt!

Jag och M sover så gott i nya lyan. I lördags fick vi behövlig flytt- och städhjälp av våra familjer: TACK ALLA! I går fortsatte fixandet och utan att vi riktigt hann tänka hade vi tapetserat i hallen med Lennart och Birgittas hjälp. TACK till er också! Det blev superfint. Jag och M är så glada och vi känner verkligen att det här är vårt ny hem. Mer ett riktigt hem!

Nu ska jag göra stan och fixa stolsdynor.

/Josefine

Natti!

Då ska jag och M sova sista natten på Köpmansgatan! Lite sorgligt men vi är sååå sugna på nya hemmet. Det känns rätt i hela kroppen. Kan bli lite sämre update här tills internet och sådana grejer är fixat. Kram och godnatt!


Boyfriend

Tre timmar intensivt skrivande med fina Hanna. Tur att hon finns för hon hinner alltid lyssna på mig! Det är ju lite upp och ner i mitt liv just nu. Bor i en j*v*a röra men det är ju skönt att det bara är några dagar till. Nu längtar vi! Alltid förvirrande när man har sina grejer på olika platser. I går kväll insåg jag att vi kört upp min byrå med alla mina underkläder till Nyckelvägen. Hittade inga rena trosor i hela lägenheten! Men det finns ju lösningar på allt! Ett par av Marcus kalsonger fick det bli. Sköna, men lite mycket häng - här kan vi snacka boyfriend fit!


/Josefine


Ullared

Idag ringde klockan 06:30 och jag har packat ännu lite mer. Inte så jättemycket kvar nu! Klockan 9 kommer Hanna och då ska vi skriva ett par sidor. I eftermiddag sticker jag och min söta mor till Ullared. Har inte varit där på över ett år. Alltid kul om man hittar några fynd!

/Josefine


Nu kör vi!

Stenhårt plugg på dagarna med Hanna och så kör jag och M flyttlass på kvällarna. Och det börjar ta sig nu! Idag lyckades vi få in vårt vitrinskåp i lilla Astrid! (Astrid är vår lilla bil, ingen kombi!) Inte dåligt måste jag säga. Vi satt kanska långt fram i vindrutan. Marcus hade ungefär knäna i pannan. Vill man så går det! Och vi blev så glada att våra trevliga grannar Elina, Kim och söta Stella kom över och sa hej.



Vi körde även en snabbis bort till Blooms och hittade matsalsbord och stolar. Så gott som precis sådana vi varit ute efter!




/Josefine


Our home!

Idag har vi har burit, kånkat och börjat plocka upp i vårt nya hem. Så glada och så förväntanfulla är vi. Det här känns så rätt! Fler bilder lär dyka upp under veckan.



/Josefine


Virrpannor!

Virrpannor, yxskaft, yra hönor. Kalla oss vad du vill! Idag höll jag och Hanna på att göra terminens dundertabbe. Vi visste så väl att tentan var 13:30 så vi satt i lugn och ro i soffan och slöpluggade tills det att jag av en slump öppnade kalendern 11:08. Där stod det klart och tydligt "Tenta 11:30". Oj vilken fart vi fick. Vi kom precis i tid och nu är det bara att hålla tummarna för att vi lyckades stressa ihop till ett godkänt i alla fall.




/Josefine


Natti

En lång helg har det varit. Det blev verkligen en rekordvecka- alla kategorier! Det blir sängen tidigt. Ladda energi och samla tankarna till den muntliga tentan imorgon. Jag är så osugen man kan vara. Men imorgon får vi nycklarna till nya lyan. SPÄNNANDE!

/Josefine


Tips!

Det blev ingen smyckesvisning hos Frida i går. Jag var inte riktigt beredd på all snö... Men till slut kom jag upp till mor och far. Idol, mammas goda mat och mycket prat. Tack och lov fick Linnea stanna kvar i Idol! Nu tror jag hon vinner rubbet!!!

Jag vill passa på att tipsa alla läsare runt Hylte om en nyöppnad liten butik i Ekenäs. "Tilia trädgård", hos Caroline Hilding har öppet på lördagar och säljer fina kransar, adventsarragemang och fina ljuslyktor. Perfekt att åka dit nästa lördag och köpa fina grejer inför 1:a advent!



/Josefine


Rekord!

Denna vecka slår jag nog rekord. Fullspäckat till max. Inser att så här går det inte hålla på en längre tid. Jag jobbar förmiddagar på Lindex, pluggar till tenta, har skrivit skriftliga omdömen, transkriberat, skickat ansökningar, packat inför flytten, handledningsmöte, utvecklingsamtal. Ja, ni ser. Är sjukt nöjd med att det i alla fall blev två träningspass på Actic denna veckan! Man behöver rensa hjärnan och det är faktiskt riktigt avkopplande att få lämna hemmets röra och galga och larma på lagret på Lindex! Lite bra med att jag står på lagret, så blir det inte något handlat, för det finns MYCKET fint i butiken just nu.

The Good Christmas
Bild:linde.se

Ikväll kör jag direkt till Frida efter skolan. Smyckesvisnings ska det bli! Spännande!


/Josefine


Tröttskratt!

Igår träffade jag Maria och Linda. Perfekt myskväll. Pizza, prat och Desperate. Jag var så trött efter dagens fixande. Så mycket tröttskratt blev det! Idag pausar jag med ex.arbetet. Istället ska jag till Åled för att skriva skriftliga omdömen. Bra träning inför framtiden!

/Josefine


Mirakel?

Vecka 45 blev det hela 5 träningspass på Actic. Förra veckan blv det 0! Den envisa förkyldningen ville inte ge med sig. Men igår var det ny vecka och jag utmanade med ett challange-pass. Det märks att det blivit mycket soffhäng på sistone. Jobbigt som aldrig förr, men roligt! Och, nej, ingen värk... Kan det var ett mirakel? Jag fortsätter att hålla mina tummar. Vågar inte ta ut segern i förskott...




Nästa dropp blir inte förrän 22/12. Härligt!

Och idag är det heldag med ex.arbetet som gäller. Nu kör vi Hanna!

/Josefine


Flyttångerst...

Går just nu mest runt och tycker att vår lilla lya är superfin. Många minnen som sitter fast i väggarna efter många år. Vi har verkligen trivits så bra här. Men som jag tidigare sagt så är jag och M redo för ett nytt kapitel, ny lägenhet att fylla men nya underbara minnen. Jag är ensam hemma och de två första lådorna är packade. Så hittade jag en del gamla dagböcker som jag såklart var tvungen att läsa. Jag skyndar långsamt...

Ja, det är det här som vi kommer att lämna:






Paus i packningen! Nu blir det julmarknad med mamma.

/Josefine


Fredagen

Fredagen bjöd på kalas på Yoss för Frida. God mat och trevligt sällskap!



/Josefine


Tonight

Dunderförkyldningen börjar nog ge med sig nu. Men jag känner mig sliten efter en vecka med 5 intervjuer, plugg, jobb och snor! Men ikväll är det bara att ladda med nässprayet för nu ska vi fira fina Frida!

Och så här ser jag ut ikväll:




/Josefine


FRIDA!

STOR grattiskram till fina Frida som fyller 25 år idag!



/Josefine


Nässpray

Transkribering... Klart för dagen! Gott, för det är minsann ingen höjdare. Nu ska jag dämpa min snoriga näsa med en stor dos nässpay, äta en snabblunch innan jag tar bussen upp till Hylte för att jobba några timmar. Ska peppa till mig så jag orkar har sångsamling och rytmik med alla barnen...


GÖR ETT KLIPP!

Jag vill bara upplysa alla läsare att nu gör Maria sin slutpraktik som frisör här i Halmstad på salong Självfallet. Så är du sugen att göra något fin med håret så tycker jag att du ska ringa 0701589070 och boka in en tid nu meddetsamma. Perfekt för oss studenter med billiga priser!



/Josefine


Kakkalas

Som om inte det räckte med kalas, Boråsbesök och utflyttningsfest så blev det en ännu en tur uppåt i söndags. Fannys tur att firas. 18 år, tjejen! Grattis! Det blev sju godar kakor + tårta till "lunch", eftersom vi låg lite efter tidsmässigt... Därefter blev det pizza på Nissalund. Perfekt för en slösöndag!

Nu ska jag vila bort min dunderförkyldning så att jag kan träna ordentligt imorgon. Det var kanske inte en så bra idé att gå ut utan jacka i lördags natt...

/Josefine


Boråsbesök!

Klockan ringde tidigt i lördags i Långaryd. Det var dags för besök hos Marie, Micke och lille Charlie i Borås. Jag, mor, Julia, Camilla och Marieanne fyllde bilen bra! Jag kan inte fatta en sån liten kille kan växa så fort. Dagen startade med en härlig frukost innan det blev en tur på staden. Duktiga Josefine höll hårt i plånboken. Inga inköp här inte! Men jag samlade mycket trevlig inspiration till nya hemmet. Här kommer bilder från dagen!





/Josefine


Selma

Efter att jag fått leka make up-artist körde vi till Michaela som fyllde år. God mat och underbar tårta. Men som vanligt var det väl Selma som stod i centrum... Mathilda berättade att på vägen hem berätta hon stolt: "Mamma, vet du att Jossesin är Selmas stojasystej. Jag älskar Jossesin!" Klart att det värmer hjärtat!




/Stolt "moster"


Anna

Det var inte bara utflyttningfest i helgen. I fredags hjälpte jag söta Anna att spöka ut sig till ett halloweenparty. Och gissa vem som vanna festens utklädningspris???



/Stolt svägerska


Sol

Idag fortsätter min och Hannas intervjuturne. Igår fick vi en liten lucka så att vi kunde njuta lite av den underbara höstsolen!





Bilder fråna Hanna

/Josefine


GALET!

Japp, utflyttningsfest i lördags... Så kan det gå! Extra kul att Mia var med i ligan. Och jag blev glad att Marcus och comp. kom på besök! Mycket prat, skratt och dans. Jag låter bilderna berätta om en galen kväll.











Gastons:



Några av bilderna kommer från beeme.blogg.se

/Josefine


Vilken kväll

Vilken kväll det var igår! Bilder får läggas upp en annan dag för nu ska jag kura ner i soffan.



/Josefine


Rekord

Herregud, imorgon är det redan fredag! Veckan har rullat på i rekordfart. Men så har jag hunnit med mycket också! Både mycket plugg, träning och så har jag träffat en hel del fina vänner. Imorgon bitti väntar veckans sista två träningspass (bästa träningsveckan på mycket länge!) och sen ska jag och Hanna fila vidare med uppsatsen. Helgen bjuder på två födeledagskalas, en trip till Borås till Marie och lille Charlie och sist men inte minst en sjudundrande utgång med stora delar av tjejligan på lördag.

Idag kom en mycket trevlig lite katalog från HM. Så många vackra klänningar och andra fina grejer att jag blir galen!


Kanske får jag skriva en önskelista till tomtefar...

/Josefine


Underverk?

Skoldag och sen en pilotstudie på det. När jag kom hem var jag helt slut men jag blev så glad när Anna och lilla Selma plingade på dörren. En snabb runda på stan med Lotta, Mathilda, Anna och flickorna. Därefter gick jag till Robbans för en snabb fikadejt med Hillevi. Alltid lika trevligt att träffas. En chailatte och en timme försvann snabbt! Vidare till actic med Jenny och Elin där vi körde stenhård cirkelträning. En underbar känsla spred sig i min kropp. Visst, jag känner mig inte så stark eftersom jag inte tränat ordenligt på ett bra tag. Men jag kände mig ändå så bra! Ingen värk eller smärta i kroppen. Jag håller tummarna så hårt som det bara är möjligt att det är nya medicinen som har gjort underverk! Imorgon hoppas jag att jag vaknar med värk, riktigt skön, underbar träningsvärk!



/Josefine


Morning!

Igår var jag på de sista föreläsningarna på högskolan. Nu är det "bara" handledarträffar, muntlig tenta, seminarium och redovisning kvar! Detta firades med en fika på Skånskan med Lindex-Josephine och sen unnande jag mig ett skönt yoga-pass. Idag står handledarträff och pilotstudie på schemat! Mycket plugg, men jag ser ljuset i tunneln! Och jag är inte alls avundsjuk på Linda som just nu sitter på planet till New York...

/Josefine


Mat-Jossan!

Vissa dagar kan bli bra dagar. Även måndagar. Även jobbiga måndagar. Sex timmars hemsk föreläsning då jag satt och tänkte: "vad f*n gör jag här!". Men ingen dag blir bättre än vad man gör den till! Min måndag startade 06:45 på Actic med ett spinningpass innan skolan. Bättre start får man leta efter! Och när skoldagen äntligen var slut gick jag och Hanna västra stranden-rundan. Och nu är det städat och fint och jag och M väntar på att brödet i ugnen ska blir färdiggrädda och att soppan ska vara klar. Soppa är finfin höstmat och inget är väl så gott som nybakat bröd?



Dinkelbaguetter
6 dl kallt vatten
25 g jäst
9 dl vetemjöl
6 dl dinkelmjöl
2 1/2 salt
1 1/2 dl pumpafrön och solroskärnor
olivolja
flingsalt

Smula jästen och blanda alla ingridienser i en bunke. Knåda i 10 min.
Låt jästa i två timmar. Skär den i  tre delar och rulla dom till längder.
Tvinna dom öite och lägg på bakplåtspapper.
Låt jäsa 25 minuter till.
Pensla olivolja och strö över flingsalt.
Grädda bröden i 20-25 minuter i 250 grader
Klart!



Josefines tomatsoppa
ca 4 portioner

4 vitlöksklyftor
olivolja
2 msk tomatpuré
8 dl vatten
2 msk grönsaksfond
500 g krossade tomater
1 1/2 dl röda linser
salt, peppar och örter

Fräs löken i olivoljan. Tillsätt allt annat i kastrullen.
Koka under lock på svag värme i 20 minuter
Klart!

/Josefine


RSS 2.0