Nej, Lilja!

Lilja säger: Sluta nojja Mamma! Jag har läget under kontroll. Var inte så hönsig...


Paket

Kul med paket på posten. Extra kul när det är inslaget i fint papper, hälsning och recept 🎁📝🍪👍 !


Ölprovning

Underbart med helg. Men det är fullt ös och ingen vila. Jag har hunnit fixa håret hos Mia som är expert på det här med färg. Jag är lika nöjd som vanligt! Annars är det en massa planering. Kan inte fatta att jag är fru Kleinfeld om två veckor!!!

Med det är inte bara bröllopsplanering på schemat. I veckan var jag ute med jobbet. En "smakrunda" i stan med bland annat ölprovning. Riktigt gott!


Kompisar

Kompisar som man håller handen med, det är bra kompisar det!


När man får oväntat besök...

I måndags efter min akupunktur var huset fullt när jag kom hem. Spontanbesök av fam. Larsson/Persson. Mycket trevligt! Lilja och Elton grejade mest med klossarna och lilla Elsa är söt som socker!
 
 
/Josefine

MÖHIPPA

 
Jag har inte tid för värsta långa inlägget just nu. Men jag vill bara säga att lördagen var magisk. Perfekt. Underbar. Fantastik. Jag svävar faktiskt fortfarande på moln. Jag får citera Frida som efter sin möhippa sa såhär: "Det här var min bästa möhippa, EVER!!!"
 
Jag ska berätta om dagen och visa er lite bilder (denna gången har jag inte ett enda foto!!!) när jag har tid. Jag vet att jag redan tackat er, men vill ända säga stort tack till alla fina (18!) tjejer som gjorde dagen till den bästa.
 
God natt!
 
/Josefine

Vårdagar

 
Det har varit många fina vårdagar denna vecka så vi har varit ute mycket. Att få ta av åkpåsen kändes som ett bra vårtecken. Och att vara ute i fleece utan jacka! Idag är det dock desto blåsigare...
 
Ja, mycket tid utomhus är en av anledningarna till lite sämre uppdatering. Och så är det inte så lång tid kvar till bröllopet, så när Lilja sover om dagarna så håller jag på och fixar med det sista. Lägg till ett besök i badhuset med Liljas mormor och morfar och en begravning. Det har varit en fullspäckad vecka!
 
/Josefine

Helgen

I lördags var det dags för Marcus svensexa, så jag och Lilja körde hem till hennes mormor och morfar. Alicia var också där vilket alltid uppskattas av hennes lilla kusin =). Två lugna och sköna dagar. Vi tittade på lammungarna, satt på atanen och åt middag, matade hästarna med morötter, fikade hos "Gamlis" och "Gubbis", åt mååånga chokladägg, torkade små snoriga näsor, har haft tid att leka med Julia och Maya och jag har hunnit umgås med min fina mamma. Vi hade till och med tid över för en film igår när flickorna somnat. Nu är vi hemma, hos en lite trött men nöjd Marcus.
 

Lilja var lite blyg för stora hästen...
Alicia vågade mata.

Lilja hos lammen. Mycket att titta på!

Lammpuss!


Det är så roligt!
 
Klappa fint!
Två glada tjejer!
 
/Josefine

Premiär!!!

PREMIÄR: uteservering!!!


Diss och hiss

Fredag. Regn och nätter med alldeles för lite sömn.
 
Diss:
Förkylningen som satt klorna i lilla Lilja. Detta medför febernätter, konstanta spyor av slem och en hel natt sittades/halvliggandes i soffan, vilket resulterar i en mycket trött och ledsen Lilja. Sådana här dagar verkar det som om Liljas högsta önskan är att få växa fast, sugande på mitt bröst. Hon har nu fått in finfin teknik och kan nu hosta, utan att släppa taget. Detta i kombination med för lite sömn resulterar i en trött mamma.
 
Hiss:
Den som kom på att det är fiffigt att tillverka en soffa med avtagbar klädsel. Tur att vi köpte just en sådan soffa. Annars hade vi enabrt kunna ha lättavtorkade pinnstolar vilket hade varit mycket obekvämt tillbringa en hel natt på. Dessutom njuuuter jag sådana här febriga, snoriga, slemkräksdagar av att ha en egen tvättmaskin... En mammas bästa vän!
 
/Josefine

9 månader

 
Igår var det Liljas 9-månadersdag. Dessa månadsdagar... Det känns som de avlöser varandra i en rasande fart. Men just denna känns lite speciell. Nu har min lilla prinsessa tillbringat lika lång tid utanför min mage som innuti och det känns riktigt stort. Liljabebisen är försvunnen och blivit ersatt av detta underbara flickebarn. Nu händer det så mycket med hennes utveckling att jag undrar om inte både hennes kropp och hjäna lider av ständig träningsvärk. Varje vaken sekund utforskar hon sin omgivning och jag ser hur hon lär sig nya saker varje dag. Bara senaste veckan har hon lärt sig att gå korta sträckor med gå-vagnen, visa vad lampan finns och hunnit dra på sig en ny förkylning, inklusive feber. Hon vinkar nu på alla som hon möter och som ska åka hem och delar ut blöta (läs dregliga och snoriga) pussar när hon känner för det. När hon inte får som hon vill lägger hon sig raklång och slår med händerna i golvet. Senaste veckan har hon gjort upptäckten att livet är så mycket spännande när man är vaken vilket gör att hon vill sova så lite som möjligt på dagarna (aldrig utan högljudd protest) och somna så sent som möjligt på kvällarna, ju närmre midnatt desto bättre (med ännu högre protest). Liljas vilja är det inget fel på direkt... Därav nya smeknamnet "Envetet". Lilja har börjat inse vikten av att äta, att vara mätt är inte så dumt vilket gör att maten slinker ner allt bättre. Detta hindrar henne dock inte från att fortsätta tycka att bröstmjölk är meningen med livet. Hon har börjat "digga" när vi spelar musik, både när hon sitter och står och hon "pratar" och immiterar våra ljud allt mer. Ja, här hemma händer det grejer!
 

Varför sitta ner  i soffan när jag kan stå?


Livet som 9-månaderstjej är inte fy skam...
 

Man skrattar såhär mycket...

och dregla såhär. Som en kran som står och läcker lite hela tiden, i en strid stråle...
 
(Ja, det blir mycket om Lilja här på bloggen, men det är svårt att låta bli eftersom hon är mitt liv. Min älskade sagoskatt!)
 
 /Josefine

Vänner

Jag har många underbara vänner, vilket är fantastiskt. En del som har funnit med mig sedan barn- och ungdomsåren och en del nya har tillkommit de senaste åren. Och jag hoppas att alla kommer finnas kvar. Jag vill inte nämna några namn, men risk för att glömma någon... Det är märkligt att det finns vänner som man av olika anledningar inte träffar på ett tag ändå har lika mycket att prata om när man ses. Som på påskafton när jag träffade Karin, en fantastisk fin tjej som jag lärde känna när jag jobbade på Lindex. Vi har inte träffats på fem (!) år, vilket i sig är tråkigt, men det var ändå så kul att träffas. Sällan har klockan gått så snabbt!
 

Jag hoppas att det inte dröjer lika länge tills nästa gång vi ses!
 
/Josefine

Föräldraledig

Livet som föräldraledig passar mig helt perfekt. Ingen dag är riktigt den andra lik. Vissa dagar är vi hemma och myser, leker och gungar på lekplatsen och andra dagar har vi mer aktiviteter. Torsdagar är det alltid babysim och så blir det oftast babyrytmik en gång i veckan, antingen här på Kärleken eller på biblioteket. Och vissa dagar är riktigt fullspäckade, som i torsdags. Vi tog bilen och körde först till Johanna och hennes familj. Promenad runt sjön och sen älsade vi kungen drottningen välkomna till Torup. Sen gjorde jag och Lilja nästa stopp hos hennes "Gamlemor och Gamlefar" (Marcus mormor och morfar) innan vi körde till Emelie och Ella på mammaträff. Många mammar och alla småtjejer. En supertrevlig eftermiddag!

"Tjenare Kungen!"
/Josefine

Sockersöt dröm

Om jag hade pengar, trallallallallallallalla......

Från hms Conscious Exclusive Collection.
 
/Josefine

EFTERLYSNING!

EFTERLYSNING: Någon som sett min lilla bebis? Här hemma finns ett flickebarn och jag vet inte när mitt barn blev så stort...


Påskdagen

Igår var en sån dag som helt plötsligt blev kväll. Ja, så kändes det i alla fall. Städa, tvätta, handla och trevliga fikabesök och sen var dagen slut. Vilken tur att kvällen då blev så trevlig. Maria och Anders var här. Vi åt red curry-kyckling, tog igen en massa prat och spelade spel. Jag festade till det med en folköl! Lilja somnade utan problem i soffan, till skillnad från fredagskvällen så Lilja mer körde på strategin "skrika-sig-till-sömns-för-jag-vägrar-sova". Just nu är Lilja väldigt mammig, vilket är vanligt i denna åldern på en barn. Det är ju såklart bara mysigt men när jag en kväll vill vara lite social så passade det extra bra att hon sov så gott. Annars kan jag tycka det är svårt att vara 100% närvarnade i ett samtal. Och det är kul att kunna vara ibland =).
 
Inga bilder från igår, men från förra söndagen när vi firade påsk i Långaryd kommer här!


Lika som bär!
Premiär på altanen. Vårkänsla!

Gott med efterrätt =)

Rida gunghäst!

Och besök hos en levande...

Men Lilja sov i vagnen, så hon missade...


när vi hälsade på 100 galet söta lammungar!
 
/Josefine

Långfredagen

Påskhelgen blev sådär bra som jag önskade. Och det blir lätt så med påsken. Kanske för att den är kravlös och de flesta har några extra lediga dagar. Dagarna blir dessutom lite ljusare och så får man kanske besök av någon påskkärring? Kanske får man ett ägg och om inte så smaskas det godis tills det sprutar ur öronen i alla fall. Ja, påsken är en bra helg.
Denna påskkärring besökte Nissalund i fredags.

Vi gav oss ut på påskäggsjakt!

Alla hjälptes åt att leta!

Elsa hittade sitt...

Lilja var pigg och glad!
 
Och hon hittade också ett påskägg.
 
Lilla familjens först påsk ihop =)
 
Storkusinerna med godis i varje kind!
 
Morbror Marcus och Selma som helt plötsigt blivit en stor tjej.
 
Fina Mathilda och lilla Elsa
 
Svärmors sjukt goda påskatårta.
 
Visst är dom lika vid ögonen, sötnosarna!
 
Och så jag och Anna.
Efter fikat var det dags för att lunta. Anna tog hand om barnen...
 
medans vi hjälptes åt med elden. JAg var lite nervös vilket inte är konstigt eftersom det verkar bo en iten pyroman i både lotta och Birgitta...
 
Lennart var brandchef!
 
Och Selma tyckte nog att korven var det bästa. En kul dag på Nissalund!
 
/Josefine
 

Ny sovstil

Lilja är en nyfiken och bestämd liten dam... Nu är det ny sovstil som gäller. För varför ligga i vagnen och sova när man kan sitta upp och sova? Man vill ju inte missa något spännande. Efter ett tag lyckades jag i alla fall få ner henne på rygg...


RSS 2.0