Höst

Förra veckan fixade Maria mitt hår. Lite
kortare och lite mörkare toner. Varma, höstiga slingor. Jag blev som alltid supernöjd! Mia vet hur jag vill ha det. Du är grym! Kolla gärna in hennes nya blogg hairbymia.blogg.se för inspiration.


Två år

Idag är det Alicias födelsedag. Två år. Fina Alicia. Och vi firade henne och Evelina förra lördagen. Som jag sagt, augusti är en kalasmånad!
 
 
 
/Josefine
 
 

Sommarkväll

Biverkningar, nätter med för lite sömn, värk som inte vill ge med sig och remisser som slarvars bort... Ja, det är svårt att inte vara lite bitter. Men återigen, att vakna med en lite solstråle som är nyfiken på varje dag, varenda vaken sekund. Det smittar verkligen av sig.
 
Igår kväll åkte vi ut till fina Grötvik, kanske sista gången för i sommar, för att äta kvällsmat. En riktigt fin kväll, lite kyligare i vinden så koftan åkte på, men visst var det en sommarkväll. En sån sommarkväll som jag behövde så väl!
 
 
/En lite mindre bitter Josefine 
 

Yr+spyr=skitdag

Igår kollade jag vädret och planerade en härlig utedag med Lilja. Cykeltur och lekplats. Så när jag fixade Liljas gröt kom yrseln. Med besked. Fick lägga mig ner, kallsvettandes. Tänkte att jag kanske reste mig för snabbt ur sängen. Lilja blev såklart orolig och klappade mig på kinden, sötnosen. Huvudet började värka, kändes som det skulle explodera och illamåendet spred sig i hela kroppen. Som en riktig dunderbakfylla. Men, nej, jag festade inte igår. Däremot förstod jag snabbt att det var nya tabletternas biverkningar. Och jag verkade prickat in ett par stycken på samma gång... Kämpade på ett tag men sen kom kräkningarna... Stackars Lilja blev jätterädd. Jag insåg att det var dags att ringa "Nanny-akuten", Elina, som kom som blixten så jag fick vila en stund. Tack snälla fina Elina för hjälpen! Med andra ord blev det en riktig skitdag. Nu ikväll verkar det som det mesta av substanserna som min kropp inte villa ha att göra med börja försvinna. Nu var det den tredje medicinen sen midsommar som inte fungerar. Börjar bli lite less på detta nu... Hoppas med andra ord på en lugnare dag imorgon.
 
/En lite bitter Josefine

Mamma

I min familj är augusti en födelsedagsmånad. Och i år är det inte bara mormor som fyller jämt. Igår firade vi mamma, min fina mamma, som fyllde 50 år. Vi hade en jättetrevlig kväll på restaurang i stan. Hela familjen samlad, med god mat och flickorna, som såklart var med och firade sin mormor, stod för underhållningen hela kvällen.

/Josefine

75

Idag är ingen vanlig dag. För det är fina mormor Liisas 75-årsdag! Hipp, hipp, HURRAAA!
 
/Josefine

*

* Sist, men inte desto mindre viktigt, är såklart att du gifter dig med den människa som du älskar. Den som får det att bubbla i dig, även efter tio år. Den som får dig att må bra, även när det ibland känns svårt. Som alltid finns vid din sida. Den person som gör dig till en bättre människa. Den rätta helt enkelt...
 
/Josefine
 

Bröllopstisp forts.

* Det är många månaders planering för en enda dag. Och den dagen går så snabbt! Jag och Marcus förlängde firandet genom att ha en brunch dagen efter för familj och närmsta vänner på Gästgivaregården. Jag, Marcus och Lilja sov över liksom en del gäster. Brunchen blev jättelyckad och man hann prata igenom bröllopsdagen innan firandet var över.

* För att kunna slappna av under självaste bröllopsdagen är valet av Toastmaster/Toastmadame ytterst viktigt. Återigen, jag vill ha kontroll på ALLT, så därför ville vi ha en person som vi verkligen kunde lite på. Det ska ju kännas som att hela dagen liksom bara flyter på. Och det gör den faktiskt inte helt av sig själv. Det krävs en person som drar i rätt trådar så att det blir så som brudparet önskat. Det är ju lätt att middagen blir alldeles för lång så att festen knappt hinner komma igång innan allt är över. Den som har det viktiga uppdraget måste ha känsla för vad som är lagom. Hillevi Moberg! Tack för all tid som du la ner på vårt bröllop. Ingen hade kunnat göra det bättre än du. Så trygg. Så säker. Så naturlig. Du är bäst! Tummen upp!!!
 
 
/Josefine

Bröllopstips fort.

Mera tankar och tips kring bröllop...
 
* Man kan inte prioritera allt. Men vissa saker kan vara kul att lägga lite extra krut på. Vi bestämde också tidigt att vi ville ha ett liveband, eftersom vi ville få igång festen ordentligt efter middagen. Jag är så glad att mina gamla klasskompisar ställde upp! Jag och M valde vår bröllopsfotograf med omsorg. Och det är vi så glada för såhär i efterhand. Visst har man så många fina minnen från dagen, men det är lite genom fotona man minns.

* Tänk så viktigt det är med fina vänner. Alla våra gäster hjälpte oss att göra dagen oförglömlig. Och extra stor roll spelade såklart Linda och Maria som var mina tärnor och Tobias som var Marcus bestman. Inte nog med att de planerade en perfekt möhippa och svensexa. För min del var det en sån trygghet att dessa vid min sida under bröllopsdagen. Under de tillfällena innan vigseln när nervositeten började smyga sig på fanns dom där. Linda med näsdukar i beredskap och Mia med hårnålar när slöjan behövde fästas. Tack en än gång för att ni ställde upp!

/Josefine

Bröllopstips forts.

Fler bröllopstips kommer här!
 
* Ta hjälp av nära och kära. Trots att jag är ett kontrollfreak så var det skönt att kunna lägga över vissa delar och sedan kunna släppa det. Våra vänner och familjer ställde upp och det är ju så med bröllop, alla vill hjälpa till. Både i stort och smått. Vi är så tacksamma.
 
* Om du som brud liksom jag tycker att det här med hår känns viktigt - gör provuppsättning innan bröllopet! Nu har jag ju sådan tur att min fina vän Maria är en duktig frisör. Därför var jag inte nervös en sekund. Men vi provade ett par olika uppsättningar innan vi båda kände att vi hittat rätt. Först var jag så säker på att jag skulle ha allt uppsatt med tiara och slöja. Men så blev det inte alls... Istället blev det väldigt romantiskt: löst, det mesta nedsläppt, flätor som jag så gärna ville ha, blommor och pärlor som dekoration och slöjan fäst under håret. Det blev så rätt! Tänk om man står där, två timmar innan vigsel, tittar sig i spegeln hos frisören och det känns helt fel. Fy, vilken mardröm!

 
/Josefine

Bröllopstips

När Lilja sover är det fotosortering som gäller här hemma. 2600 bilder har blivit 1300 så det är en hel del kvar att rensa. Det är en härlig känsla, för att för varje bild jag slänger desto mer ökar värdet i de bilder som finns kvar. Det är både för- och nackdelar med digitala foton...
 
I vilket fall är det underbart att återuppleva vår dag med alla bilder. Självklart ville vi att vårt bröllop skulle bli en oförglömlig dag. Och för att det ska bli precis så som man önskar sig krävs planering, tid och energi. Jag tänkte bjuda på lite bröllopstips, helt utan inbördes ordning, framöver. För kanske är det någon av er läsare som går i bröllopstankar?
 
* Det är så tråkigt att börja med pengar. Men det är inte gratis att gifta sig och det är mycket lätt att allt skenar iväg eftersom man vill att allt ska bli så bra som möjligt. Det otroligt viktigt att sätta en rimlig budget - och sen hålla sig till den. Det ska vara en fantastisk dag, men det är inte roligt att tömma varendaste spakonto. Det lönar sig att ringa runt och ta prisuppgifter från många när det gäller allt, lokal, mat, fotograf osv.
 
* Under hela processen måste man hela tiden ha i tanken att det är båda bröllop. Innan vi bestämde och bokade något satte vi oss ner och skrev en gemensam lista, det som var viktigt för mig och det som Marcus tyckte var viktigt. Sen planerade vi därefter. Och det blev verkligen vår dag vilket faktiskt är det allra viktigaste.
 
* Välj en lokal som passar era önskemål. Det är mycket att tänka på och val av lokal styrs såklart av hur många gäster. Vi var runt och kollade på flera olika alternativ innan vi bestämde oss, bygdegårdar, restauranger och andra lokaler. Det viktiga är att det varken känns trångt eller ödsligt... Torups Gästgivargård var helt rätt för oss. Perfekt för 60 st. gäster och mycket bra service. De var mycket tillmötesgående och vi fick fria händer när det gällde dekoration. Personalen fixade mat efter mina och Marcus önskemål och extra plus att vi kunde ha välkomsskålen nere vid Sjögårdssjön. Jag kan med andra ord varmt rekommendera Torups Gästgivargård!
 
 
/Josefine

Lykke

Idag har jag och Lilja passat lilla Lykke en stund. Denna goa tjej som blir mer lik sin syster för var dag som går =). Så lika men ändå så olika! Tänk så mycket hon och Lilja kan busa ihop. En härlig sommarlördag hade hon namnfest. Supermysigt!

Vad passar väl bättre i present än en namntavla på namnfesten?! Jag beställde denna fina av Anna-Stina. Är du på jakt efter present till något dop eller födelsedag finns fler motiv hos annastinas.se!

/Josefine
 

 

Lika?


Och det här med kusiner är ganska spännande... Den enda som jag tidigare tyckt att Lilja är lik är fina kusin Elsa. Det är något vid ögonen. Och så idag när jag tittade gamla bilder så såg jag att Lilja är banne mig inte helt olik Selma heller...
 
/Josefine
 
 
 
 

Kusinkärlek

Igår jobbade jag min första dag. Det kändes väl inte riktigt som att jag börjat på riktigt eftersom eleverna börjar imorgon. Men jag fick ändå åka hemifrån, utan min lilla prinsessa, och det gick bra måste jag säga. Trots att det började krypa konstigt i kroppen vid lunchtid... Det som gör att det ändå känns bra är att hon kommer vara i trygga händer. Mamma är mormor-ledig på onsdagar, så än så länge blir det ingen inskolning på förskola. Det blir nyttigt för mig att träna på att lämna vilket inte är min starkaste sida. Och en dag i veckan ska jag förhoppningsvis överleva... Oftast är även pappa med och så får ju Lilja leka med kusin Alicia hela dagen. Och det är faktiskt bland det bästa som finns. De har så roligt med varandra nu. Håller handen och kramas. Bara för att de tycker om varandra. Det är kusinkärlek!
 
/Josefine
 
 

När???

Trots regniga dagar har jag finfina dagar med min trogna följeslagare. Vi är på lekplatsen när solen skiner eller cyklar en tur till stan, mest för cyklandets skull. Och när det regnar läser vi böcker, otaliga böcker. Hennes
bokintresse har aldrig varit så stort som nu. Är vi i soffan och en bok är slut, då klättrar hon ner för soffan, går till rummet, hämtar en ny i bokhyllan, klättrar upp i mitt eller Marcus knä och gosar in sig. Pekar på bilderna och lyssnar nyfiket. En sån liten människa. Helt plötsligt kan hon så mycket. När lärde hon sig äta gröten själv? När lärde hon sig att ta på sig solhatten? När lärde hon sig visa var hon slagit sig? När lärde hon sig alla nya ord? När lärde hon sig spring? Helt plötsligt kan hon! Att få följa hennes utveckling är det mest spännande jag har upplevt... Varje dag är verkligen ett äventyr, ett mirakel.

Och när vi inte läser böcker, leker kurragömma eller träna pussel, då lagar vi mat i Stella och Lykkes gamla spis. Vi vispar, skålar och säger "skjuts in i ugnen" och det är lika roligt varje gång!
 
/Lycklig Mamma

Nutriganics


Man är ju inte mer än vanemänniska... Jag har använt Body Shops Vitamin E-produkter hur länge som helst. Köpt ny på rutin när något tagit slut. Men så när jag var i Göteborg så behövde jag köpa nytt. Allt hade tagit slut samtidigt. Tjejen tipsade om deras nya serie "Nutriganics", där 98% av innehållet är helt organiska. Har använt produkterna dagligen sen dess och är så nöjd. Lite dyrare men så mycket bättre!
/Josefine
 
 

Något gammalt...

När jag ändå sitter och sortera alla hundra och åter hundra, ja över 2500 bilder, tänkte jag att jag lika gärna kan bjuda på lite fler bröllopsfoton!
 
Enligt tradition ska bruden bära något gammalt, något lånat, något nytt och något blått. Det gamla för att påminna om det som varit, något nytt som symbol för det nya hon kliver in i, något lånat för att behålla vänner och något blått som symbol för hoppet. Som så många andra brudar hade jag detta i tankarna när jag bestämde vad jag skulle ha på mig på våran dag.
 
Jag hade farmors gamla guldarmband...
 
och jag lånade en slöja av Mayas snälla syster..
 
brudklänningen var alldeles ny...

och jag hade ett blått band runt brudbuketten.

/Josefine
 
 

Överraskade

Det är roligt att bli överraskad! En kväll i veckan när vi kom hem stod ett paket utanför dörren. Det visade sig att fyra snälla vänner satt ihop en fotobok. Svensexa, möhippa och bröllopet. En massa härliga bilder från bröllopsfesten! Både jag och M blev så glada. Vi satt länge och kollade och drömde oss tillbaka till maj. Tänk att det redan känns som att det var ett tag sedan. Vi passade på att öppna den brevlåda som vi hade istället som gästbok under festen. Vi har sparat alla dessa vykort med hälsningar från gästerna. Så tack alla för fina lyckönskningar.
 
Nu ska jag bara göra en bok med bilderna som fotografen tog. Här kommer några av dom... Det var såklart inte bara jag och M som extra fina den där dagen...
 
 
/Josefine
 

Göteborg - dag 3 & 4 - Skärgården

Vi hade egentligen bara bokat två hotellnätter i centrala Göteborg. Men så skulle det bli så fint väder så vi tänkte att vi kunde stanna två dagar till. Och se oss omkring i skärgården. Vi fick rum på ett supermysigt bed and breakfast på Styrsö så vi tog färjan dit. Man kan faktiskt vara ganska spontan fast man har en ettåring med på resan. Vi gick runt halva ön, badade, tog båten över till Donsö för en god kvällsmat och sista dagen åkte vi till Vrångö och badade innan vi åkte hem. Mycket nöjda med vår lilla minisemester!

Vi har inte varit i skärgården tidigare. Så vacker och jag vill ha varenda hus!
 
Jag och Lilja kollade båttider...

Vackra Donsö


Helt OK utsikt att vakna till...

Badvik på Vrångö


Hela familjen Kleinfeld var nöjda med semestern när vi tog sista färjan...

/Josefine

Göteborg - dag 2 - Alfonshuset - Saluhallen - Restaurang

Dag två i Göteborg var en bra dag. Medans Lilja tog en lur på förmiddagen gick jag och M en promenad i Trädgårdsföreningen och fikade. När Lilja vaknade var det dags för ett besök i Alfons Åbergs Kulturhus. Ett perfekt utflyktsmål om man har små barn. Supermysigt med olika klätterbanor och Alfons hem med helikoptern och allt. Det var lite för mycket folk, men sånt får man väl räkna med i semestertider. Efter en liten tur på stan gick vi i Saluhallen och på kvällen åt vi på en god tapas-restaurang. Göteborg är bra fint!


Hos Alfons


Lilja provsmakade både korvar och oliver!
 
/Josefine
 

Göteborg - dag 1 - Slottskogen

När man har en liten ettåring behöver man inte åka särskilt långt för att semestra. Egentligen räcker vår gräsmatta och minipoolen för Lilja. Men för mig och Marcus är det såklart skönt med lite miljöombyte. Det blev några dagar i Göteborg. Fantastiska dagar. Vi började med en heldag i Slottskogen. Jag vet redan att det kommer bli fler besök där under Liljas uppväxt. Fullkomligt älskar den platsen. En jättestor lekplats, barnens mini-zoo, djurpark, sälar, pingviner och mysiga fik. Vi var alla tre trötta när vi kom till hotellet, så vi åt där och tog sedan en drink/öl/frukt-tub på Avenyn innan vi somnade gott!
Lekplatsen Plikta


Barnens Zoo


Fikapaus


Skål på Avenyn
 
/Josefine
 

Semester

Semestern är slut, trots det känner jag inget större vemod. Visst hade jag gärna tillbringat ännu fler dagar med hela lilla familjen Kleinfeld, men ledighet kan ju inte vara för evigt. Dessa fyra veckor har varit så fantastiska och gett mig många minnen för livet. Nu ska jag se fram emot den kommande hösten. Jag ska jobba en dag i veckan och resten av tiden ska jag fortsätta att njuta av varje sekund som jag får vara med lilla Lilja, som med ens när hon började gå blev ännu mera människa.
 
Vi avslutade vår semester med några dagar i Göteborg och i skärgården. Ja, det blev många minnen för livet!
Fler bilder kommer!
 
/Josefine

RSS 2.0