Höst och juni

Idag kom hösten! Så känns det verkligen, regnigt och kallare i luften. Och vad passar väl inte bättre då än att börja sammanfatta min sommar. Den blev minst sagt annorlunda... Efter att ha kommit hem från Kreta och packat ner vårt hem igen flyttade vi hem till mina föräldrar på midsommarafton. Slutet på juni i bilder kommer här! Midsommar, när Elvin förälskade sig i grannens hönor och första kalla doppet...
 
 
 

/Josefine

Välkomna

Jag har nog aldrig haft så mycket att skriva om som just nu. Så mycket att dokumentera som händer i mitt liv och tankar som jag vill dela med mig av. Om renovering, familjeliv, inredning och föräldraskap och tusen andra grejer där emellan. Men aldrig förr har jag haft så lite tid över. Under de sju år dom jag bloggat har det aldrig varit så långt mellan inläggen. Och jag tycker det är så härligt att skriva, det är ju för min skull jag gör det. Kanske känner jag att det finns lite mera tid när vardagen är tillbaka fullt ut. Får helt enkelt se hur det blir... Vill såklart bjuda på bilder från vårt hem. Några mobilbilder från instagram får duga tills vidare (som de varit de sista veckorna vill säga;)). 

Så välkomna in på en första titt hos oss! Vi börjar i hallen...


Vidare in i vardagsrummet...

Och slutligen köket!

/Josefine

Hemmaplan

Alla flyttlådor börjar bli uppackade. Den "vanliga" vardagen börjar infinna sig. Men visst blir det extra härligt sådana här sensommardagar. Idag åkte familjen till Brottet när M kom hem från jobbet, jag och barnen hängde med ett härligt gäng i onsdags i Ringenäs och i måndags firade vi syster på Hallandsgården med fika. Ibland ligger finfina utflyktsmål för nära för att man ska upptäcka dom. Vi har bott på Kärleken i fem är utan att vara där en enda gång. Och så ligger det bara ett stenkast bort! Där är så mysigt och så tokgillar jag när det är ekologiskt utan att de tar överpriser. Tummen upp för att semestra lite mera på hemmaplan!


/Josefine

Sovandet

Livet har verkligen gått i mycket högt tempo sen i februari när vi fick nycklarna till vårt hus. Eftersom vi renoverat i två etapper (och fler kommer det bli i framtiden...) har vi liksom flyttat många gånger. Vi började sova i ett provisoriskt sovrum i fd. matrummet för att sedan sova i vårt sovrum, vidare till Långaryd och nu i vårt sovrum igen. Eftersom det inte funnits något barnrum har vi alla i familjen sovit tillsammans och det har funkat så bra. Och eftersom mycket annat varit upp och ner har det varit en trygghet för barnen. Men så när barnens rum var klart, då var det Lilja som bestämt ville sova i deras nya rum. För hon "ville gå över till storsängen själv på natten, som Alicia gör". Åh, det har varit så tomt i vårt sovrum om kvällarna! Liten börjar bli stor. 

Jag är redan så glad att vi inte köpte en barnsäng utan en som vuxen också får plats i. Så skönt att få plats ordentligt när vi läser saga och bra. att en av oss kan lägga oss bredvid om hon sover oroligt. Vi köpte dagbädden på IKEA som dessutom kan dras ut till dubbelsäng. Eftersom vi inte har något gästrum är det perfekt! Tanken är att båda barnen ska kunna sova gott i den. För allra bäst sover de när de är tillsammans! 

Sova nära hos Mormor och Morfar... Syskonkärlek! 

/Josefine

Zzzzzz...

Förra veckan hann vi med ett besök på IKEA. Nya hallmöbler och tusen andra saker stod på lista. Vi började dagen med besök i hembygdsparken i Ängelholm. Så himla mysigt ställe! Varken första eller sista gången. Med andra ord var barnen med i stora blågula varuhuset. Och det riktigt bra men det var omöjligt att få Elvin att somna när det fanns så mycket att titta på. Men precis vid kassorna slumrade han in till slut. Helt slut! 


/Josefine

Äntligen hemma

Medans här har varit tyst som i graven har jag och familjen flyttat hem. Hem till vårt hus! Och med två barn, varav ett är en Elvin, tar alltig längre tid. Minst sagt. Jag och M har hållit igång sent in på kvällarna när barnen somnat hela veckan. Men nu är nästan allt uppackat och jag sitter här i soffan, ser mig runt och tänker: "Vi gjorde det! Vi klarade det!" Och fint blev det också, så rackans bra att jag känner att här vill jag leva, se barnen växa upp och fortsätta bo tills vi blir gamla och dör. Den känslan alltså! M har gjort ett fantastiskt jobb! Men vi hade inte legat så bra i tid om det inte varit för våra nära och kära som ställt upp med sin tid och vilja att hjälpa till. Och min mamma och pappa som låtit oss bo hos dom i sju veckor. De har varit ett fantastiskt stöd och varit den bästa lösningen på den här sommaren. Sen har det blivit en bonus att jag har haft nära till mormor och morfar och många vänner som jag annars måste åka till och barnen har trivts bra med alla djur. Elvin fick kläm på både hönorna, fårens och kornas läten. Men som man så ofta säger, borta bra men hemma bäst!

Ska bjuda på bildfyrverkeri så fort datorn är igång här;). 

/Josefine

Snart i mål

Så kom sommarvädret samtidigt som augusti och våra veckor i Långaryd börja gå mot sitt slut. Går allt enligt plan är vi tillbaka i vårt hus nästa vecka. Men innan jag börja packa (för att sen äntligen packa upp för sista gången) passar jag och barnen på att bada. Och som de badar sen! Mer i vattnet än på stranden. Mellan byte av blöta uv-dräkter, mellanmål, kallsupar, sandiga jordgubbar och kladd av solkräm så njuter jag och inser att livet är minsann helt underbart. 

 
/Josefine

Lycka!

Igår åkte vi hem till huset. Och det när jag klev in började det bubbla i hela kroppen. Våra val känns helrätt! Det mesta av köket är på plats med den fina bänkskivan, tapeten, den inbyggda garderoben under trappan, ekgolvet och så fönsterna.. M har gjort ett fantastiskt jobb. Jag vill verkligen flytta hem så fort som möjligt. Men efter en natt förstår jag att det kommer dröja ett par dagar till. Bara tanken att kombibera Elvin och renovering gör mig nervös och svettig!

Och det bubblade nog minsann i Liljas lilla kropp också... När hon kom in på tomten stod där en lekstuga. En lyckad överraskning för en 3-åring! "Är den verkligen min?!?"


/Josefine

RSS 2.0