3.0 - CHECK

Vårt byggprojekt här hemma (3.0) startade i mars 2017. Vi saknade tvättstuga och groventré och vi hade nog egentligen tänkt byta taket först. Men takbyte var inte akut, men mitt och Marcus sovrum svämmades ständigt över av tvätt, tvätt och mera tvätt. Därför blev det omprioritering. När vi väl började skissa våra planer kändes det naturligt att flytta huvudentrén mot framsidan, så som det var när huset byggdes för snart 100 år sedan. Vi ville inte att utbygget skulle kännas för stort på vårt befintliga hus och nu när det står klart känns det som vi lyckades med detta. Utbygget rymmer nu en ny entré, nytt badrum (bastun är det enda som återstår), groventré från baksidan med tvättstuga, en liten extra toalett och ny trappa ner till källaren (så skönt att inte alltid behöver gå ut för att komma ner!) Jag och Marcus har försökt utnyttja varenda kvadratmeter på bästa sätt, så trots att det är ett utbygge, har vi försökt skapa den bäta pusselbiten för att det ska passa ihop med huset, både in- och utvändigt. Det gjorde att badrummet kunde bli lite större om vi utnyttjade plats i källarnedgången osv. Målet har hela tiden varit att ha samma gamla känsla som i huset. Därför är det kul när vi fått till små detaljer, t ex. den gamla kroklisten som pappa hittade i Elmeliden, från hans fasters gamla hus. Och bjälken vid duschen som Marcus tog från sin mammas uthus. Som sagt, bastun är inte klar och lite småfix med sista elen i badrummet. Men annars känns det underbart att detta projekt nu är färdigt! Speciellt en grå dag som denna, då jag och barnen förhoppningsvis har vår sista dag i karantän...
 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

/Josefine

Verkligheten

Vardagen har landat efter jullovet. Med hämtning och lämning på förskolan tre dagar, Lilja har börjat på ny gympa och simskolan är igång, kvällsmat tillsammans med familjen och utvecklingssamtalen är igång på jobbet. Fullt ös. M är iväg med jobbet resten av veckan och här slog kräksjukan till i natt. Perfect timing. Sån är verkligheten. 

(null)


Bra start

Det har varit en bra start på nya året. Jag fortsätter med ledig fredag, vilket fortfarande känns som världens bästa investering. Lilja är inne i en ny lägga-pärlplattor-fas och nu sitter Elvin också och lägget med små pärlor. Visst, inte efter svåra mönster, men det är så härligt att kunna sitta ner och att lillebror kan göra samma sak. Som ikväll, efter att hela familjen bakat och ätit pizza så spelade vi "Labyrint" som Lilja fick i julklapp. Så trevligt sällskapspel som jag varmt rekommenderar. Elvin är egentligen för liten, men vi tävlade i par och då funkade alldeles utmärkt! 

Nu är vårt utbygge så gott som helt klart! Ny entré, badrum, extratoa och tvättstuga. Vi startade i början av mars så det har varit ett utdraget projekt. Därför är det extra kul att både jag och M är så nöjda. Det som är kvar att göra är bastu i badrummet. Sen ska pausa ett tag. 
(null)

Tapeten i entrén gör mig glad varje gång jag kommer innanför dörren. 

/Josefine 

Julen 2017

Ja, nytt år var det här! Jag vill så gärna hitta de där minutrarna att blogga lite mer frekvent detta år. Ibland finns den tiden. Ibland inte. Just nu njuter jag av denna julledighet. Älskar dessa lata dagar. En vecka till innan jobbet drar igång. Så än finns det tid att ladda batterierna.

Vi har haft en fin jul och det gör mig så glad att vi har våra gamla kvar hos oss. Det har varit en lugn jul!
 

Barnen har bakat lussebullar.


Vi har haft vårt årliga julmys hemma hos oss...


med pizza och julklappsspel.


Vi fick in granen (granarna) i huset samtidigt som Marcus fixade med det sista i badrummet.

Det var Elvins tur att sätta stjärnan på plats.

Alltid denna magi för att se om Tomten lämnat något i strumpan och om han ätit upp gröten. 


Och så underbart att Elvin blev såhär glad över att Lilja gav honom en traktor-pärlplatta.


Julen blir så roligare med barn!

Årets jul-familjebild och M klädde fint i slipsen som barnen gett i julklapp.

Jullunch med mina föräldrar.


Det har varit blivit mycket legobyggande...


Såklart kom Tomten!


Juldagsfirande på Nissalund.


Kan Tomten komma fast det ösregnar?


Jajjamensan!


Och sista julkalaset hemma hos oss ifredags med Ms pappa.
 
Ja, jag gillar julen!
 
/Josefine
 

Nyår 17-18

Nytt år. Igen. Lite så känns det. Trots mycket oro i världen har mitt och familjens år varit bra. Det har varit en hel del fixande med huset men det har faktiskt rullat på riktigt bra. Och vi avslutade 2017 med familjen Larsson. En nyårskväll går alltid rekord snabbt! Plötsligt är klockan tio i 12 och bubblet ska fram och nedräkningen börja.  Trots leksugna barn tycker jag att vi han njuta av den goda maten från Heagård och då och då hann vi lyssna på varnadra med två öron. Nu välkomnar jag 2018 och målet är att fortdätta upprätthålla balansen i livet. Mellan familj, jobb, vänner, vardagsrutiner och ledig tid. 

Gott nytt år!

 
 
 
/Josefine

RSS 2.0