Väntan

Imorgon har jag redan haft semester i tre (!) veckor. Vad den tiden har tagit vägen har jag ingen aning om, men jag njuter varje sekund med Lilja och längtar mer och mer för varje dag efter Bebis. Jag trodde inte att jag skulle känna mig så redo som jag gjorde de sista två veckorna med Lilja denna gång. Men sen förra veckan känner jag mig helt klar. Det beror säkert på att nu längtar jag så mycket och är så nyfiken på vad det är en liten filur som gömmer sig därinne. BB-väskan är så gott som färdigpackad, nya vagnen är här liksom vaggan och de få inköp som behövdes göra är klara. Så nu är det bara att vänta...
 


Gravidmagen dokumenterades så flitigt när det var Lilja som bodde därinne, typ varannan vecka vilket nu i efterhand känns lite väl flitigt... Här är i alla fall jag, M och magen v. 39.
 
/Josefine
 
 
 

2-årskalas

Liljas 2-årskalas i söndags blev mycket trevlig tillställning. Lilja var så glad! Bilder kommer här!
 

Det är kul att både ge och få.


Total lycka, både Pippi-kläder och trehjuling och en massa andra fina födelsedagspresenter!

Mycket enkel och barnsligt god tårta.
Tårta, frukt, Liljas chokladbollar och Svärmors goda kakor!
Kalasfika!

Men varför äta tårta när jordgubbarna är såhär stora och goda?
 

Fiska från en trappa upp var riktigt roligt!


Sen korvkalas innan gästerna åkte hem!


Fina storkusiner!

Lilja har själv berättat att "Jag kan tampa på föskolan". Jag och M trodde kanske inte riktigt på det, men jovisst. Ungen kan ju allt! Till och med trampa, fast att hon inte riktigt når ner. Envis ska man vara!
 
/Josefine

All inclusive

Ibland blir det lite tyst här ett tag. Just nu är den enkla förklaringen att jag passar på att vila varje stund som det passar. När Lilja är vaken har jag ingen tanke på att sitta vid datorn och när hon sover på eftermiddagen, då sover jag med. Länge! Men sista dagarna spelar det tydligen ingen roll hur många timmars sömn jag lyckas få in. Tröttheten är konstant. Nu är det ju mindre än två veckor kvar, så det är väl kroppens sätt att säga att det är dags att samla energi och mest bara vara.
 
Och det gjorde jag på bästa sätt i veckan. Jag och Lilja checkade in på "All inclusive" hos mina föräldrar i tisdags och blev riktigt bortskämda. Det är lyxigt att slippa tänka på vad som ska lagas till lunch, plocka ut ur diskmaskinen osv. Precis vad jag behövde. Hälsa dessutom på hos Mia på hennes mysiga salong där jag fixade håret. Eftersom det var över ett halvår sedan var det mer än behövligt och nu känner jag mig riktigt sommarfin i håret. Lika nöjd som alltid! Jag hade tid att träffa min mormor och morfar och igår kom Hillevi och lilla Matilda på besök och innan vi skulle hem till Halmstaden hade hela familjen en fin sommarkväll i Tyresmo hos Frida och Emil. Bra avslut på två lugna och fina dagar.
 

Att mata grannens höns med "mastosblad" är alltid lika roligt!
 
/Josefine
 

2-årskalas

Detta år kändes det helt rätt att tjuvstarta Liljas födelsedagsfirande. Hon är så medveten nu, att det hade inte känts bra att ställa in hennes 2-årskalas om bebis skulle komma lite tidigare eller att min ork helt enkelt skulle ta slut. Vi har laddat upp hela veckan, cyklat till stan och köpt ballonger och bakat chokladbollar som hon sedan smakade för första gången. "Mmm, det här var gott sa hon!" med ett lurigt leende, men ville trots det goda sedan hellre ha banan. Hur som helst, kalas blev det och ett mycket lyckat sådant. Hela vår stora familj var här och de regntunga molnen blåste tack och lov förbi så att vi kunde sitta ute. När vi skulle bjuda in till kalas funderade vi på vilken tid som blir bäst, både med tanke på Liljas sovtider och när man vill äta. Vi kom fram till att korvrillning klockan två blir allt för sen lunch och då är det inte säkert att Lilja sovit klart. Därför gjorde vi allt lite omvänt. Tårtkalas klockan tre och korvgrillning vid sextiden innan alla fina gäster åkte hem. Det kändes alldeles perfekt, för Lilja var utvilad och på strålande humör hela kalaset...
Bild lånad från Mathilda. Min kamera är på villovägar, så fler bilder från kalaset kommer!
 
/Josefine

Midsommar


Igår var det dags. Midsommarafton. En av alla dessa högtider som för ett par år sedan ofta hade så höga krav på sig att bli sådär perfekt. Men nu känns allt mer kravlöst. Och kanske är det därför som det under senare år blivit desto bättre. I år firade vi i Emelies, Andreas och Ellas stuga tillsammans med Anna, Andreas, Agnes, Mia och Anders. Vi hade som så många ställt in oss på en del regn, men så blev det istället en kanonkväll då vi kunde vara ute hela kvällen. Jordgubbspaj, dans runt midsommarstången (med publik från Kanada!), en god middag och ännu mera jordgubbar. De små flickorna hade så roligt och en efter en somnade de in och vi hade tid att bara sitta och umgås. En riktigt fin midsommarafton.
 

/Josefine

Höggravid!

Graviditeten gör sig verkligen påmind allt mer. Det är inte bara det att alla skor verkar ha minskat två storlekar. Så blir jag påmind att det snart är dags...:
 
1. Lilja sa idag när hon såg min mage "Nu ha naven gått i sönde Mamma!"
2. Jag somnar varje dag när Lilja sover middag. Två timmar är nemas problemas!
3. Att raka benen kändes som ett mycket avancerat yoga-pass.
4. En gammal dam frågade om jag ville ha hennes sittplats på bussen.
5. När jag ibland går upp på natten för detta ständiga kissande upptäcker jag att M ligger på soffan. För jag: "Snarkar som en karl..."
 
Men det är kanske inte så konstigt. För det är bara precis 3 veckor kvar!
 

/Josefine

Söndag

Jag känner verkligen semestern i mig. Ett härligt lugn i kroppen. Den sista väntan på Bebis är inte alls som med Lilja. Då gick dagarna extremt långsamt och det kändes som att tiden stod helt stilla. Men nu... Dagarna med Lilja rullar på i en rasande fart. Det är ju inte lika lugnt om dagarna som för två år sedan =), trots att vi tar det lugnt om dagarna. Jag har varit på personalfest och firat in semestern ordentligt och i helgen har vi firat farbror Erik som blivit tonåring. Idag har vi haft en härlig dag i Grötvik och det har verkligen varit perfekt gravidväder. Inte för varmt och lagom med vindar.
I torsdags blåste det desto mer, men utsikten från personalfesten var alldeles underbar!
 
/Josefine
 

Semester

Igår var det riktigt varmt... Mina fötter svällde upp och slog någon form av personbästa efter en jobbedag och sedan skolavslutning på kvällen. Men nu! Nu är det semester. Jag stannade på Maxi för att köpa jordgubbar och som ett härligt tecken på att semestern börjat kostade de bara 15 kr/l. Konstigt nog har 4 liter försvunnit sen igår kväll...
 
Idag, min och Liljas första semesterdag har vi mest rått om varandra. Vi åkte ner till stan och hade en mycket trevlig lunch tillsammans med Emelie som avslutades med glass på torget. Japp, semester så det smäller om det! Så här vill jag ha det fram tills dess att bebis kommer, ta dagen som den kommer. Inte stressa.
 
/Josefine

Kalas

Ännu en långhelg. Dessa underbara lediga dagar. Vi har haft en massa tid att fixa här hemma. Slipat och oljat utemöbler, planterat lite mer blommor och ja, mest bara varit ute. Helgen bjöd även på två finfina kvällar. I fredags var vi hos Elina m. fam. där vi firade Kim. Efter att fått korv, jordgubbar och fått äta popcorn för första gången konstaterade Lilja: "Åh, vilken fest!". Och igår var det dags att fira Ms pappa. Det här med att hitta på en present till någon som fyller 60 år är inte lätt. Därför tänkte vi att vi ger honom ett födelsedagskalas istället. Mathilda hade fixat en trerätters middag och såklart smakade jordgubbstårtan alldeles magiskt. Nu laddar jag inför mina två sista jobbedagar!
 
Glada kalastjejer!
/Josefine

Onsdag

Just nu njuter jag så av livet. Den envisa förkylningen har äntligen försvunnit och jag känner mig riktigt pigg. Så pigg att jag glömmer bort hur mycket gravid jag är. Jag slår ofta i magen i kylskåps- eller bildörren. Idag har jag varit hemma med Lilja för förskolan hade stängningsdag, så det blir långledigt även denna vecka. Sen återstår två dagar nästa vecka innan jag tar semester! Jag verkligen fram emot lite ledighet med Lilja innan det är dags för Bebis att komma. Idag har vi haft en makalöst trevlig dag. Jag har inte långtråkigt en sekund i hennes sällskap! Nu går hennes mun i ett och var och varannan mening börjar med "Mamma, vet du....?" Hon har alltid något att berätta. Om något som hänt på förskolan, om hur hon tappade regnhatten förra gången utanför biblioteket om hur det var att klappa getterna i Slottsskogen. Vi började dagen med ett långt besök på biblioteket. Hon fullkomligt älskar att vara där! Sen köpte vi blommor på torget som vi har planterat nu i eftermiddag. Mina fingrar är allt annat än gröna, men blommor hör ju sommaren till och sen fick vi lite blomskott av vår fina granne och det tyckte Lilja var extra spännande att sätta i jorden. Sen vispade vi lite fläskpannkakssmet och det är alltid lika uppskattat av Lilja, både själva vispandet och ätandet =).
 
Nu ska jag inta soffan och vräka i mig jordgubbar!
 
/Josefine

Långledig

Att vara långledig är alltid uppskattat. Och extra härligt är det när magen är stor och fötterna svullna. Jag och Marcus inledde dessa dagar med att åka på en minitripp till Varberg. Vi fick det i bröllopsgåva av många av våra fina vänner och det blev två fantastiska dagar. Vi checkade in på Asia Spa och lyxade till det ordentligt. Jag bokade in en ansiktsbehandling, vi åt otroligt god mat och vilade upp oss ordentligt. Så stort tack till er alla!
 

Efter att ha hämtat Lilja hos mina föräldrar (som vi längtade!!!) åkte vi till Jonas och Maria med Tobias och Maya. Det känns alltid som att vi inviger sommaren på riktigt i deras fina stuga. Sen har vi varit hemma och bara varit. Spontan grillkväll med fina grannar i går kväll och en tripp till badhuset idag med Mathilda och Liljas kusiner. Med andra ord, riktigt fina dagar. Och nu är det inte många arbetsdagar kvar för mig innan det är dags att vara hemma lite innan Bebis kommer...
 
/Josefine

RSS 2.0