Trött men glad

Jag är ganska trött. Jobb idag och möte på jobbet därefter till halv åtta. Det har varit mycket och veckan är alldeles fullbokad. Fötterna är svullna och jag vet att jag kommer somna gott! Men vilken helg jag och familjen haft... Tre härliga dagar i Göteborg med mina föräldrar och systers familj. Detta underbara försommarväder gjorde ju inte helgen sämre. Och två glada små flickor som varit som två solstrålar hela helgen. Tack mamma och pappa för en fantastisk julklapp!
 
/Josefine

Påskexplosion

Påsken kom och påsken gick. Lite så känns det och kanske är det så att april och maj är de månader som susar förbi allra snabbast. Just nu känns det verkligen så. Nu väntar en helg som jag sett fram emot sen jul. Kul ska det bli! Men först lite påskexplosion av bilder!
 
 
/Josefine

Hemma

Då var vi hemma efter påskfirande i dagarna två! Nöjda, mätta och något trötta! Påsken kan ju inte annat att bli fantastisk med en sådan här liten påskakärring...

/Josefine

Påskstart!

Jag tjuvstartade påskfirandet med två dagars kompis-trip. Jag och Lilja spenderade en fin eftermiddag hos Frida, kvällen med Mia och en brunch hos Hillevi. Snacka om att tanka på med energi! Vi hann även med ett kärt besök hos min mormor och morfar och Lilja hann busa med mina föräldrar. När vi var hemma igen kom Elina och familjen och firade in påsken ordentligt på Skärtorsdagens kväll. Underbara dagar löser av varandra! 

/Josefine

Påskvecka

Ny vecka här och det är en efterlängtad sådan! Påskvecka, vilket innebär några lediga dagar. Och det ska bli så skönt. Har känt mig lite trött sista dagarna så jag behöver nog några dagar att ladda batterierna så att jag orkar med resten av terminen. Jag och Lilja ska mest mysa, umgås och träffa vänner. Påskriset är pyntat och ja, påsken känns alltid så välkommen. En fin högtid med tid för att träffa nära och kära och så mycket mer kravlöst än julen. Ja, det känns som att det är fina dagar som väntar och trots regnet utanför verkar det som att solen kommer göra påsken extra härlig!
 
Extra kul att pynta när man har en sådan här liten hjälpreda!
 
/Josefine

Blogg-tips!

Jag följer inte så många bloggar, men en som gillar är UnderbaraClara. Hon har kloka tankar om mycket. Ja, henne gillar jag! Extra roligt att följa just nu, då hon också väntar sitt andra barn. Hon har sunda tankar om föräldraskapet, ständigt med fokus på miljön och härlig inspiration både inredning och i köket. Och så vågar hon sticka ut hakan. Som nu i veckan när återigen gav sin in i amningsdebatten. Och denna debatt om var man ska få amma tycker jag också är helt befängd! Om man inte fixar se en mamma amma sitt barn, det mest naturliga i världen, då kanske man själv ska flytta sig! Hon skrev även nyligen om läsning och barn, något som jag verkligen brinner för! Är det något som jag investerat i så är det böcker till Lilja, tid för läsning tillsammans varje dag och så ständiga besök på biblioteket. Ja, ett litet blogg-tips denna lördag.
 
bild från http://blogg.amelia.se/underbaraclara/
 
/Josefine

Rensning och besök hos lammen!

Jag vet inte om det är för att det bara är tre månader tills dess att "Bebis" kommer, men jag har under de senaste veckorna på kvällarna kommit in i sånt där härligt röjarmood. Så skönt att lägga i högar: spara, skänka, slänga. Och trots att jag tömt hemmet med många påsar av saker är här ju inte tomt direkt.. Det är ju ingen hemlighet att vi inte bor särskilt stort, så det behövs verkligen rensas bland alla saker. I veckan var det min garderob som fick sig en rejäl omgång och det är så härligt när alla tjocktröjor ligger nerpackade i lådor och vårkläderna får komma fram. Borde tagit en före- och efterbild i min lilla "walk-in" för det var verkligen ingen "walk-in" igår. Gick inte gå in alls! Känslan efteråt är underbar! Så länge ordningen nu håller i sig...
 
Förra helgen hann vi även med besök hos alla söta lamm hos mina föräldrar. Lilja var lite försiktigt när vi var i ladugården men har sedan dess pratat om lammen vare dag!
 
 
/Josefine
 

Snart påsk!

Just nu springer dagarna fram. Påsken är snart här! Såg precis att det var en vecka sen jag skev på bloggen sist. Och så får det väl vara ibland... Jag känner att just nu mår jag så attans bra! Inga större gravidkrämpor, familjen mår fint och "Bebis" dansar allt som oftast i magen.
 
I lördags hade vi en fin dag på Nissalund och en kväll tillsammans med härliga vänner. Fullt ös medan tjejerna var vakna!
 
Inte lätt att fånga tre tjejer med mycket spring i benen samtidigt... Därför fastnade inte lilla Agnes på bild. Här har vi i alla fall dansglada Ella och Lilja!
 
/Josefine 

Torsdag

Min lediga dag idag. Lika skönt som alltid att kunna ta det lugnt på morgonen. Koka ägg, dricka te och läsa böcker i soffan i pyjamas. Sen körde vi till stan för besök hos barnmorskan. Lilla Bebis i magen verkar må bra. Magen växer och det var så härligt att höra hjärtljuden. Sen körde jag och Lilja till Slättåkra för att gosa med lilla Astrid och umgås med Mathilda. En underbar eftermiddag i solen!
 

/Josefine

Bajssång, gravidjogg och sammandragningar...

Som tur är har små barn en förmåga att bli friska lika snabbt som de blivit sjuka. Lilja är nu pigg igen och det är vi glada för. Som vanligt går munnen i ett och hon nu sätter hon ihop till längre meningar. När vi var på lekplatsen och hon tog sönder sandkakan lika snabbt som hon gjort den klar säger hon "de va då typist mamma!". Ja, man hör liksom sina egna uttryck komma ur hennes mun! Och nu sjunger hon allt mer, vilket kanske inte är så konstigt eftersom jag och Marcus sjunger med henne mest hela tiden. Nu kan hon fler och fler melodier och allt mer text hamnar på rätt plats. Men detta, i kombination med att kusinen upptäckt det roliga med bajs vilket såklart smittat av sig på Lilja, blir det just nu bara bajs-remixer. Det kan bli texter som...
 
"Bjönen sove, bjönen sove i sitt lua BAJS!"
 
"Bä, bä, vita BAJS. Ha du nåo BAJS!"
 
"Lille BAJS, lille BAJS, lille söte BAAAAAAJS"
 
Ja, ni förstår. Vi får väl se hur länge denna bajsperiod håller i sig...
 
Annars allt lugnt. De soliga eftermiddagarna spenderas på lekplatsen med fina vänner och deras gullungar och tiden räcker inte riktigt till som vanligt. Jag njuter så av att kvällarna är ljusare. Idag sa våren till mig att det fanns inga undanflykter att inte ge sig ut efter kvällsmaten. Jag körde till Galgberget, där jag inte promenarat på länge och tog mig runt fem kilometer i kvällssolen. Trots att jag börjat bli lite flåsig blev det en härlig mix av rask promenad, gravidjogg, lite sammandragningar och lugnare tempo. Härlig avslutning på dagen!

/Josefine

RSS 2.0