Josofie, kan du ficka kamelen?


Trots min dunderförkylning försöker jag njuta av min praktik. Barnen på min förskola är underbara! En av flickorna frågade om inte jag ville vara barn. Klart jag vill, sa jag! En värld av fantasi där kanel blir till kamel, det som gör en ledsen är att en kompis tog spaden utan att fråga och där ramsan om "lilla Lisa" aldrig blir tråkig... Visst hade det varit skönt, för ett tag i alla fall!

Min "Bucket List"...




Ibland händer det att en film, eller bok verkligen griper tag i en. Får en att börja tänka. Jag måste erkänna att "The Bucket List", med Morgan Freeman och Jack Nicholson, var en sådan film. Såg den med min kära mor och far igår och jag har verkligen funderat på den sen dess. För er som inte har sett den (hyr den!) handlar den om två svårt cancersjuka män, en miljadär och ensam och en med inte så mycket pengar men en stor familj. De får båda beskedet att de bara har månader kvar tills dess att de ska dö. Då skriver de tillsammans en att-göra-lista, saker som de vill uppleva innan de dör. Tanken slog mig så klart vad som skulle stå på min lista. Döden känns såklart fruktansvärt avlängsen, men så PANG! - en medelålders kvinna överkörd på Stora torg. Klart att man tänker- Det kunde varit jag! 

Är jag lycklig? Om jag skulle dö imorgon, skulle jag ångra något jag gjort eller inte har gjort? 

Tack och lov inser jag att jag är lycklig! Jag har hittat mannen jag vill dela resten av mitt liv med, jag har en familj som alltid finns där och såklart alla vänner som jag faktiskt vet att jag kan ringa mitt i natten. Så visst, jag lever nu ett rätt knapert studentliv men trots det känner jag mig rik. Men visst finns det en del saker som jag verkligen vill göra, saker jag drömmer om. Så här kommer min alldeles egna lista:

- Hoppa fallskärm
- Dö utan att undra vilka som kommer på min begravning
- Inte dö ensam
- Ta dykarcertifikat-
- Vandra på den kinesiska muren
- Bestiga Mount Everest... SKÄMT!!!
- Skriva och publicera en bok
- Hjälpa någon som behöver det på riktigt
- Bli världens bästa mamma
- Kyssa världens vackraste människa

(vissa saker är redan avklarade...)

Ta hand om er!


Jag ser ljuset!

Idag är det fredag. Äntligen! Och jag ser ljuset! Eller snarare slutet på denna stressiga vecka. Ska till skolan nu, men efter åtta timmar, med seminarium och redovisning av vårt projektarbete är det helg! Sen blir det praktik. Är rikigt laddad. För då slipper jag seminarium, tråkiga föreläsningar och tung kurslitteratur. SKÖNT!



Trevlig helg på er
och ta väl hand om er!


Onsdagmorgon...

Hmmm, ett dag sen sist. Hade en relativt vit helg, bara lite vin i lördags. Evelina och Jonas var här och vi käkade lite och spelade spel. Mycket trevligt. Det är en skön känlsa på en måndagmorgon när kroppen känns utvilad. Det händer inte om det var fetefest på lördagen. Jag känner mig mindre som ett vrak än i slutet på sommaren,
Igår lämnade vi in projektarbetet och vilken lättnad! Ska planera redovisningen idag och sen efter det kommer jag att se slutet på denna hektiska vecka... Efter det är det dags för fyra veckors praktik och jag känner mig faktiskt riktigt laddad.
Nu är det dags för frukost och jag måste säga att jag blivit så mycket bättre på att inte stressa på morgonen. Att ställa klockan på sex tog emot i början, men jag har insett att min hjärna fungerar riktigt bra då. I alla fall bättre än på kvällen.

Ett tråkigt inlägg, men hur kul är det en onsdagsmorgon...

Ta hand om er!

Tusen strålande solar

Jag köpte en hög pocketböcker när vi var i Ystad på semester. Hann inte läsa alla. (Alla Chic-litt är dock utlästa.) Trots att jag borde ägna all tid åt projektarbetet började jag läsa en av dom. Det skulle jag inte gjort, jag kunde inte sluta! Var fast hela dagen igår. "Tusen strålande solar" fångade mig verkligen från start och sen var det sträckläsning rakt igenom. Det hörs till och med på titeln hur vacker den är! En bok jag varmt rekomenderar om man har tänkt läsa något i höst.

Omslagsbild: ISBN 9789146218807, Tusen strålande solar
Genomsnittligt kundbetyg: 5

Jag fastnade alltså i soffan med boken hela dagen igår (det blev ingen städning). Men jag hann med en mycket trevlig fika hemma hos Hillevi. Alltid så kul att träffas. Och så hade hon gjort världens godaste kladdkaka!
Idag gjorde vi ett superryck med projektarbetet så nu är det skönt med helg. Åt lunch med min kära mor och syster. Mysigt! Nu är min Marcus på after work och jag har inte bestämt mig för om jag ta en lugn, ensam fredagkväll eller om jag ska försöka träffa några av min kära vänner...

Trevlig helg!

VI rockar fett!


Jag var tvungen att ta dessa bilder från dig, Hanna! Jag var ju inte så flitig med      kameran, jag hade ju fullt upp att ta igen det jag låg back när jag kom...
Hur som helst ville jag bara visa att umgås man med sådana här goa tjejer varje dag i skolan har man alltid kul. Till och med i ett militätält i mitten av september!


VI ROCKAR FETT!

Skogsmulle!



Det var inte så tokigt att leva friluftsliv mitt i september. Jag och Hanna blev supercynkade på paddlingen. Riktigt skönt för själen att glida fram på vattnet. Vi var ju inte dom som föll i vattnet! Och så skönt det är att på kvällen sitta och bara titta in i elden. Låter som en klyscha, men det är riktigt skönt! Och jag och Johanna sov tätt i tältet så vi klarade kylan bra. Jag har ju aldrig varit en friluftsmänniska, men efter denna delkurs kommer jag absolut använda mig av utomhuspedagogiken. Det bor nog en liten Skogsmulle i mig också!

Idag är jag ledig. SKÖÖÖNT! Det som står på schemat är städa, fika med Hillevi och fotbollsträning ikväll. Så kul nu när Mia är med!

Ta hand om er!

Molnig måndag

Det känns sååå mycket bättre efter denna molniga måndag. Vi gjorde ett ryck med vårt projekarbete så nu andas jag igen.

Sen är det alltid skönt att vakna en måndag (redan halv sju!) och känna sig utvilad. Det kändes så väl att jag hade haft en vit helg. Hela kroppen känns bättre! I fredags hade jag och världens bästa Marcus myskväll med film, taccos och vin (så en nästan hel vit helg). Sen i lördags var det match, som gick sådär. Men efter det följde Anna och Erik med in till stan, Marcus sjukt söta småsyskon. Vi började kvällen med ett besök hos Mathilda, Leif och Selma. Hon har blivit så stor lilla Selma! Hur kan man tycka om något som bara väger fem mjölkpaket så ofantligt mycket?
Efter detta besök gick vi till Restaurang Capri och åt pizza. Mycket gott! Sen hem och kollade på Råttatouille tills alla sov i soffan. Mycket mysig kväll!


Nu är det packningsdags för imorgon ska jag ut och leva friluftsliv med skolan. Ska bli riktigt spännande! Paddling och grilla. Jag trivs bra med hösten så länge det inte är för grått. Att det är kallt trots att solen lyser är bara riktigt skönt. Och det är alltid mysigt när man får plocka fram vantar och halsduk.

Ta hand om er. Och håll tummarna för att vi inte välter med kanoten!
Och förresten, Hanna har lagt upp bilder från i onsdags innan Kåren! www.beeme.blogg.se

11/9

Nu är jag så trött, så trött. Kommit hem från fotbollsträningen och ska snart gå och sova. Var på kåren igår (hade inte med min kamera men dom andra tjejerna fotade flitigt, så jag hoppas bilder kommer) med Hanna, Johanna och Ida och så skoj vi hade det. Eller egentligen var det väl förfesten som rockade mest, som vanligt. Så skoj att festa loss med tjejena. Och efter att precis ha spelat en match i totalt ösregn var det extra gott att fira (vi vann med 7-0, alltid skönt att hålla nollan). Sååå glad jag blev när jag fick sms av Johanna "vi har köpt pizza till dig!". Riktiga kompisar det! Idag började vi inte förrän kl 13 så jag tog en lugn förmiddag i soffan med Bridget Jones i rutan. Hon är bara för skön. DEt var längesen jag såg tvåan så det var ett kärt återseende! Både skrattade och grät (såklart)! 



Glömde säga att jag var hos läkaren igår. Var minsann lite orolig efter att jag svimmat. Men efter både balanstest, EKG och blodprov så var det skönt att höra att allt var bra. Det var bara mitt blodtryck som var lågt och det tillsammans med mitt migränanfall gjorde att jag föll. Känns tryggt!

God natt!

Inte igen...


Var är min kropps problem?!?! Nu har jag inte haft värk på över en vecka och vad hände då. Jo, efter tre års uppehåll kommer ett slående migränanfall. Igår kväll slog det ner mig och jag kräktes och mådde skit. Så nu har jag inköpt ett paket eeze så jag är redo om det bli fler anfall. Som om inte detta var nog... Vad händer idag. Jo, jag svimmar, mitt i samlingen i skolan! Pang i backen bara! Det får bli vårdcentralen i veckan för att kolla upp detta. Lite äckligt är det när man inte hinner sätta sig. Som tur var slog jag huvudet i gräs istället för en sten! För att se det positiva alltså...

Långaryd City

Måndagen gjorde att jag kände mig som en urvriden diskatrasa, men nu känns det bättre. Det kräve en ledig dag med tid för fundering och planering, en rolig dag i skolan med utomhusaktiviteter och en kväll tillsammans med min mor och far. Så nu känner jag mig lite mer peppad att sätta igång med allt arbete. Ibland är det verkligen skönt att komma hem och andas lite lantluft och tanka på med energi.
Snart kommer Ida, Miss Smålandsstenar, och hämtar mig. Skönt att slippa åka buss eller tåg. Ja, hur skulle man klara sig på högskolan utan sånna goa vänner?

/Josefine


Skolstart...



Ja, skolan började igår och jag trodde bara att vi hade lite kursintro men oj så fel jag hade. Pang på det bara med en riktig rivstart. Projektarbete som ska vara färdigt denna månaden och det känns som tusen grejer därupptill. Men det släpper nog så fort vi kommer igång. Nu är jag inte det minsta avundsjuk på mamma och pappa som bokade en restresa igår. Får jag inte plats i reseväskan?

RSS 2.0