Skoltös för en dag

Förra veckan hade jag finbesök i klassen. En mycket glad tjej som helst hade velat börja skolan nu på direkten... Denna kloka lilla tjej som börjar bli stor. Men trots att hon läser och skriver sen lång tid tillbaka får hon vänta ett år till. Leka, fantisera och utforska. Och leka lite till!
 
 
När min mamma och lilla E kom för att hämta storasyster blev han förtvivlad. "Har barnen ingen föken här eller?!?!". Han kunde först inte begripa att jag liksom inte alltid är mamma. Att jag har fler roller. Att jag jobbar som lärare var för abstrakt. Efter en stunds fundering föll poletten ner... "Är DU deras föken mamma"? 
 
/Josefine

Som en ny människa...

Den underbara känsla av att vara fullkomligt utsövd... somnade med barnen igår vid åtta-tiden. Vaknade nu. 

Och igår skrev jag de sista omdömena för alla elever. Bara det gör ju att livet känns lite bättre, jag andas lite lättare och det känns underbart med helg!

/Josefine

 

 

 


Nuläge

Vårt utbygge har varkligen tagit form och jag får en allt bättre bild av hur de olika rummen kommer att se ut. Det kommer bli en entré från framsidan, ett större badrum med bastu. En groventré med tvättstuga och en liten (väldigt liten) extratoalett. Lite bilder på nuläget kommer här!
 
Och det är i detta "gymnastikträd" som man allt som oftast hittar Lilja... De romerska ringarna, trapetsen och repstegen som vi satte upp förra sommaren har varit en så god investering. Jag är lika rädd varje gång jag ser hennes konster...
 

Ingång till tvättstuga.
 

Världens bästa, som ställer upp och hjälper till!
 
Snart ska alla innervägga komma på plats.
 
/Josefine
 
 
 

6/6

Två lediga dagar. Och jag har varit så trött... Det återstår mycket på jobbet, men nu längtar jag efter semster! Vi har varit hemma. M har snickrat med pappa och Lennart som hjälp och min fina mamma ställer som vanligt upp med sin tid och engagemang.
 
Idag cyklade jag, barnen och mamma ner till matmarknaden i stan. En alldels lagom utflykt, denna blåsiga nationaldag.
 
 
/Josefine

Astrid Lindgrens värld

Igår kväll kom vi hem från Vimmerby. Vi har haft fantastiska dagar. Det blev verkligen samma succé som förra året. Jag gissar att det blir fler besök under tiden som barnen är små...
 
 
/Josefine

Gröt

Jag älskar mina lediga fredagar. Det är så skönt att sitta med barnen och äta frukost utan stress. Det brukar bli att vi kokar gröt och ägg. Och jag hinner dricka en stor kopp te. 
 
 
Mitt grötrecept ser alltid lite olika ut, beroende på vad som finns hemma. Men för mig och barnen brukar jag ta:
 
1,5 dl havregryn
1,5 dl dinkelflingor 
någon msk chiafrön
någon msk krossade linfrö
1 rivet äpple
lite kanel 
ca. 4,5 dl vatten
 
Koka tills den är lagom kladdig. 
Barnen älskar gröt och äter den toppat med hallon eller smoothie. 
 
Det blir alltid gröt över och det är perfekt att spara för att mixa med pannkakssmet, så blir de lite matigare. 
 
/Josefine

RSS 2.0