Ett halvt år

Fredag. Igen. Trots att jag är hemma med barnen under veckan så infinner sig ändå en fredagskänsla när M kommer hem från jobbet. Nu är han och Lilja är nu på minisim och jag sitter en stund och pustar ut. Vi har varit hemma idag, två små snoriga näsor. Så vi har bara vilat. Skönt.
 
Förra veckan blev vår lilla gobit 6 månader. Ett halvt år. Galet! Och det händer så mycket just nu. Med Lilja hann jag tänka att "snart kommer hon kunna...". Denna gången händer det bara. Han sitter stadigt, ålar sig framåt snabbare för varje dag och står upp på alla fyra, snart redo att krypa iväg. Min lilla bebis som är så stor!
 
/Josefine

Måndagsbesök

Det är inte bara solen som kan ge energi. Igår kom Mia och hängde med mig och barnen på eftermiddagen. Med en frågvis, trött, snorig och sällskapssjuk 2-åring var det inte många meningar som kunde talas till punkt. Men mellan memory, amning, blöjbyte, fika och handling i Liljas affär hann det i alla fall bli lite prat =). Tog inga bilder, men så här kunde det se ut när vi träffades en kväll i juni 2009... Tänk så mycket som har hänt i våra liv under de senaste 6 åren! Och som jag sagt tidigare är det är så spännande att följa alla våra vänners liv just nu, mellan 25 och 35. Bröllop, bebisar, husköp osv!

/Josefine

Se upp i backen!

Igår var en perfekt vinterdag. Snön fick i alla fall ligga kvar en stund på förmiddagen. M var och åkte skidlopp och då passade jag och barnen på att träffa Hanna och Elina med deras små i pulkabacken. Vilken energi man kan få av lite sol!
 
Trots att energin inte var riktigt på topp kämpades det på bra i backen!
Och fika är ju det bästa när man är på utflykt!
/Josefine

Feber och Astrid

 Elvin äter gärna och ofta på nätterna, men det är inget som stör mig. Vi somnar om snabbt igen (jag ofta under tiden maten serveras) och vi är bortskämda med att Lilja sover hela nätterna. Oftast kommer hon över till vår säng men somnar alltid snabbt igen. Man kan sammanfatta det som att hela familjen sover mycket nära och mycket gott. Vaccinet i tisdags gav Elvin hög feber. Såklart inget allvarligt, men när en liten sagoskatt inte mår bra, då gör det ont i mammahjärtat. Han ville bli buren, gungad och vaggad i famnen i timmar. Eftersom han nu väger nästan 10 kilo orkar jag inte bära lika länge som han önskar... Det var första morgonen sen han kom till oss som jag kände mig sliten. Tur att det var Mormor-onsdag så vi kunde ta igen lite sömn på dagen...
 
Och till något helt annat... Jag har nog aldrig tittat så lite på TV som jag gör just nu. Men om du vill ha ett tips i mörka januari tycker jag att du ska se dokumentären i tre delar om Astrid Lindgren som svt sände runt jul. Finns på svtplay i 9 dagar till, så passa på! Denna kvinna har varit min idol sen jag var liten. Hennes tankesätt, värderingar och snällhet skulle behövas hos många av dem som styr i världen. "Låt barnen vara barn", "Den som är väldigt stark måste också vara väldigt snäll" och "Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv" tycker jag är citat som talar för sig själva.
 
Tuffaste Astrid! bild från astridlindgren.se
 
/Josefine
 

Finbesök

Idag har vi haft finbesök av två fina Boarpstjejer! En mycket fin dag.
Och lilla Matilda ville helst klappa händerna hela tiden =).
/Josefine

Helg igen

Helg, helg. Underbara helg! Elvin tyckte det var morgon tiiidigt idag och då är det så skönt att smyga upp med honom och veta att jag kan sova någon timme efter det att Lilja har vaknat. Och han var riktigt trött och sover nu gott. Jag är utvilad och M och Lilja är och storhandla.
 
Bortsett från en försvunnen, men nu upphittad kamera har denna vecka varit en bra vecka. Trots detta blåsig väder har vi haft en gäng fina dagar. Lilja la sin första pärlplatta och hon var så nöjd. Och lillebror sitter nu så stadigt och tänk så mycket mer han kan göra nu!
 
 
/Josefine

Pannkakstips


Med barn i hemmet kommer även pannkakor in på menyn. Ni med barn känner säkert igen er. Hemma hos oss är det torsdagar. Vi varierar mellan fläskpannkaka (vilket Lilja gärna hade ätit varje dag...), omelett av olika slag och pannkakor på torsdagar. Jag tänker att det är bra mat  Ägg är bra. Mjölk är bra. Men så är det ju så fasligt mycket vetemjöl. Efter att ha läst "Det sötaste vi har" har jag experimenterat med ingredienserna. Och nu har jag fått till det bra tycker jag. Mindre vetemjöl, mera ägg och mandelmjöl.
 
En rejäl sats smet så att det räcker till mellis dagen efter:
3 dl vetemjöl
2 mandelmjöl
6 dl mjölk
8-9 ekologiska ägg
125 g smält smör
en nypa salt
 
Eftersom mandelmjölet inte binder lika bra som vetemjölet är hemligheten att steka på ett mindre stekjärn och göra dem lite lite tjockare än vanligt. De innehåller mindre gluten än i vanliga pannkakor och dubbelt så mycket vitaminer. De smakar lika bra som vanliga pannkakor och mättar mer, så du orkar inte äta lika många som vanligt.
 
 /Josefine

Newbie

Det är inte bara Lilja som fått nya kläder. Såklart har Elvin också fått lite nytt i garderoben inför våren! Newbie hos Kappahl har som vanligt fått in en massa fint.
 
 
 

 

Och dregglisar kan vi inte få för många av just nu... Det är som att sätta på en kran när lillebror vaknar och sen står den och rinner hela dagen!
 
/Josefine

Next

Jag har skrivit om det förut, men jag gör det igen... Barnkläderna från next är en av mina favoriter. Det är både bra kvalité och snälla priser. Och så är det extra skönt med leverans ända fram till dörren! Jag har beställt därifrån sedan Lilja var bebis och har alltid blivit så nöjd. Storlekarna stämmer alltid bra, och det är ju bra eftersom det kostar en del att returnera. Nyheter med vår- och sommarkläder har börjat komma och jag gjorde en beställning till Lilja förra veckan.

 
 
 
 
 
 
Och även denna gång passade allt perfekt!
 
-
När budkillen lämnat paketet och jag stängt dörren utbrast Lilja:
"Men Mamma! Vi glömde ju fråga om killen ville komma in på en kopp kaffe!"
Detta tyckte jag var helfestligt. OK att vi är gästvänliga i vårt hem, men tanken på att bjuda budkillen på kaffe har aldrig slagit mig. Och jag tror vi hoppar det nästa gång också =).
 
/Josefine
 
 

Helg

Blåsigt värre denna helg. Men det har varit en bra helg. I fredags kom en önskan att åka buss till biblioteket och det tyckte jag var en alldeles utmärkt idé. För ute ville man helst inte vara! Efter tre timmar av bokletande, läsande, fikande, lekande och busande åt vi lunch med M på stan. Och sen blev det ännu mera lek och bus på Norra vägen.

Sen kom lördagen och jag bokade in en fotbehandling långt innan jul och tack och lov kom ett påminnelse-sms. Annars hade jag glömt bort den tiden. Mina torra och trötta fötter fick behövlig omsorg. När det var lunchdags mötte jag och Elvin upp mina fina vänner. Inte var gång vi lyckas med spontanträff! Lunch och bio. Så mysigt! Och eftersom Elvin är en mycket lätthanterlig gosse kunde han vara med och sen finna sig i att äta lite lunch inne på Hemmakväll där M plockade upp honom. På kvällen var vi hos min syster och nu märks det att våra flickor blivit allt större. De sköter sig liksom själva. Som de leker! En toppenlördag tycker jag!


Nu dröjer det väl innan vi kan göra några längre utflykter. 2012 var vi alla fyra i Köpenhamn när lilla Lilja låg i magen. Elvin fick besöka Stockholm när han låg i magen men nu är det mycket annat som livet kretsar kring. Amning, ny bebismage och Linda som ska bo på andra sidan jorden ett tag... Och det är ju så det ska vara ett tag=).
 
/Josefine

Igenkännande

Jag är 27 år. Ålder skrämmer mig inte på något sätt. Men tanken att jag faktiskt är närmre 30 än 20 känns konstig. Hur som helst har jag under den senaste tiden tyckt att det varit lite småbökigt med kläder. Tycker mode är kul. Men plötsligt känns utbudet i de butiker jag brukat handla i genast alldeles för mycket tonåring. Eller för mycket dam. Kände igen mig så i denna text. Även om jag fem månader efter en graviditet inte riktigt är inne på att visa magen alls... Men känslan är den samma.
 
/Josefine
 
 

Pigga upp

Inte konstigt att man längtar lite efter klara, kalla dagar med snö. Detta regnrusk är inte så uppiggande...
 

/Josefine

Snow

Villodagarna mellan jul och nyår var mest mys med familjen. Och här i södra Sverige krävs inte mycket snö förrän pulkor åker fram och snögubbar skapas i slasket!

Liljas idé om att också vara en snögubbe... "Syns min mojotsnäsa bja nu mamma?!"

/Josefine

Mysdag

Igår hade jag en mysdag med denna lilla gosse. Han är så go, vår lilla Elvin. Trots en envis förkylning kämpar han på bra... Idag njuter vi av julledighetens sista dag.
 

/Josefine
 
 

Stanna

Stanna tiden en stund. 


/Josefine

Veckovill

Hemma hos mig njuter familjen fortfarande av julledigheten. Den var så behövd och flera dagar har vi valt att bara vara hemma och skrota runt i pyjamas fram till eftermiddagen. Ett tydligt tecken på att jag är lugn i kropp och själ, det är när jag inte vet vilken dag det är. Idag när vi hälsade på i Boarp hos Hillevi, Jonas och lilla Matilda sa Hillevi att hon kände sig veckovill och det var ett bra ord tycker jag. Vilse i veckan liksom. Och det tycker jag är härligt!
 
 
Det nya året firades in med Jonas och Maria. En trerätters där gästernas för- och efterrätt fick högsta betyg. Jordärtskockssoppa hade jag aldrig tidigare ätit, men var den godaste soppa någonsin. Och för tredje året i rad briljerade Maria med desserten. Tack kära ni! Lilja somnade gott redan vid åtta efter att vi haft disco allihopa. Sen fanns tid för både prat, spel och nyårsskålande. Ingen kväll går så snabbt som en nyårsafton, så är det alltid tycker jag. Att vipps, så är klockan fem tolv. Jag somnade inte förrän efter klockan tre vilket måste vara något slags rekord sen Elvin kom. Och jag somnade med en härlig känsla i kroppen. 2015 kommer bli ett spännande år!
 
/Josefine

RSS 2.0