CUT

Idag direkt efter skolan trampar jag gasen i botten mot Småland. Där väntas äntligen en klipptid. Behöver klippa av någon centimeter eller två och fixa lite ljusa slingor. Sara på "Hår och Harmoni" är riktigt duktig och noggrann och så är det inte riktigt lika hutlösa priser i Smålandsstenar som i Halmstad. Och det gillar en fattig student! 



Jag ser fram emot att träffa Mor och Far en snabbis ikväll. Torsdag-begravning och sen direkt till skolan igen. En snabbvisit i Smålandet alltså!

/Josefine


VÅRSKRIK!

Fyra längsta timmarna i mitt liv. Fysik är inte min starka sida. Jag är i alla fall glad att klockan är snart halv sju och det är riktigt ljust ute. VÅRSKRIK!



/Josefine


Tentafetefest!



Ojoj vilken kväll. Tjejigt och tjattrigt. Det är såhär man ska fira att en hemsk matematiktenta är avklarad. En alldeles perfekt förfest med påskgodis, klasskompisar och annat löst folk!

Vi startade kvällen med att delta i Earth Hour. Mysigt!






Kul att Systern min ville hjälpa till att fira!


Och en modig kille som stod ut med allt tjatter!



Sankt Anna in action!

Och nästan alla tog sig bort till Mårten!

Och så träffade jag Josefine på dansgolvet!



/Josefine


Nu kör vi!

Kvällens outfit:


Linne och prickiga strumpbyxor: BikBok
Tyllkjol och fjäril: Lindex

NU KÖR VI!!!


Vårtecken

För er som inte bor i stan tänkte jag ge en liten vårlägesrapport: Nu är Bull's uteservering uppsatt på Lilla Torg. ÄNTLIGEN! Det kallar jag ett säkert vårtecken. Snart sitter man där, kollar på folk, dricker nåt gott och bara njuter. Vi går mot ljusare, varmare tider gott folk!



/Josefine


LEDIG!

Igår skrev jag fuckjävlahelvetespsykbrytstentan. I fem hemska timmar. Men det gick ok om man får lite på magkänslan. Bara att hålla tummarna! I vilket fall är det en ledig helg. Inget plugg och inget jobb. Heeelt underbart! Ikväll blir det fetefest för att fira att tentan är avklarad! Yeeeeiiii! Och medicinen verkar hjälpa mot värken. Och då blir jag på bättre humör! Yeeeiiii!!!


25:e

Ojoj, vad jag inte har pluggat idag. Tentaångersten börja smyga sig på. Men jag har invigt mina nya örhängen från Linde (59:-) och beställt mina glasögon! Så där rök alla pengar den 25:e! Men som en liten överraskning fick jag ett par glasögon till på köpet och det är ju alltid kul att kunna byta. Så det blev dom guldiga + ett par silvriga lite kantigare pilotglasögon. Bilder kommer om sisodär 3 veckor för då är dom klara!

Dagens tips är en nyöppnad inredningsbutik i Karl XIs korsning: Cozy Home. En massa fina grejer. Perfekt om man ska köpa någon fin present.

/Josefine


Efter bästa förmåga!

Jag jobbar på att inte deppa över min klena kropp! Idag har jag och Hanna haft en pluggdag med inslag av Sex and the City. Vi tog oss även tid för en lugn promenad i det fina vårvädret. Sen var jag var sugen att hänga med till Nautilus. Men insåg att: nej, kroppen tillåter inte abs idag, inte spinning och absolut inte cirkelträning. Deppade jag ihop? Absolut inte. Jag insåg att jag faktiskt borde kunna simma. Långsamt. Det blev alltså inte 40 längder på 30 minuter som brukar vara målet. Och jag simmade inte på den banan där jag brukar simma. Idag blev det istället på den banan som heter "motionssim LÅNGSAM". Där simmande jag tillsammans med en rejält överviktig kvinna och en tant på minst 75 år (jag beundrar dom båda att de tagit sig till bassängen!) Mitt mål för dagen var att vara i vattnet i 20 minuter och att ingen av de båda på min bana skulle varva mig. Yes, jag klarade mitt mål och efteråt njöt jag 20 minuer i bastun. Precis som den stora kvinnan och den gamla tanten hade jag tränat efter bästa förmåga! Jag insåg där i bastun att det är det som det handlar om. Att utmana sig själv. Inte någon annan!



/Josefine


Fuck!

Det var inte bara spelningarna som kom som ett brev på posten. Utan även värken. Hela min höft och ländrygg känns som en stelnad cementklump. Klart jag blir förbannad! Sur och arg. Det är så tråkigt när jag hunnit komma igång med träninga och allt - så PANG - så är det svårt att komma upp ur sängen på  morgonen. Men nu ska jag tänka positiva tankar! Jag har faktiskt slagit personbästa. Jag har inte knaprat piller på nästan 3 månader. Alltid någonting att glädja sig åt. Så nu håller jag tummarna att positiva tankar, sjukgymnastik och 10 tabletter om dagen ska vända det här eländet! Jag tänker som Roland: Efter regn kommer solsken!



/Josefine


sing for life!

Ibland är livet bra konstigt. Som om någon läser ens tankar. Senast förra veckan beklagade jag mig för M att jag bara haft två spelningar i år och inga datum inbokade framöver. Då börjar det liksom klia i mig. Och idag ringer det två personer och jag har vipps fått tre spelningar! Har redan börjat bläddra bland noterna. Fylld av energi! Nu blir det b la. Sommarkonsert a la Josefine 14 augusti i Hylte. Kanske är det dags att återuppliva min sax???

Glasögonorm!

Jag hade lagt ner min jakt på nya glasögon. Behöver verkligen ett par nya men det verkade inte finnas några guldbådar i hela Halmstad. Men så vipps, så sprang jag på ett par ute på Eurostop. Plötsligt händer det! Och nu tror jag att jag har bestämt mig för att slå till. Vad tycker du???



/Josefine

 


Koloxid is da shit!

Igår firades Anna, Emelie och Jennie med en dunderfest! Ett jättetrevligt kalas med god mat, vin med koloxid och en massa dans och skratt! Tack för en trevlig kväll allihopa! Vissa av tjejerna har jag inte träffat på flera år - extra skoj! Vi avslutade på Mårtensson och där har jag inte varit på flera månader. Somnade gott efter en superkväll!


Lisa, jag och Amanda!

Emelie, Emmy och Frida


Systrarna Åsberg!


Fina Ida!


Evelina och Joanna


Paketöppning!


Gruppfoto 1


Gruppfoto 2





På väg mot staden!

Mårtensson!




Piccolo Friday!

Här kommer bilder från fredagskvällen. Mor och far kom in och hälsade på. Bio och sen kvällsmat på Piccolo. Supertrevligt!





/Josefine


Fest!

Nu blir det fest, och detta blir kvällen outfit!



Vi ses i dimman!

/Josefine


100319

Klockan är inte ens 12 och jag har hunnit med abs-pass, 30 minuter kondition och 1 timmas tentaplugg med Hanna! Skönt! Nu tar jag och släpper skolan för idag. Med gott samvete!


August Rush

Jag har just sett på en perfekt torsdagsfilm. "August Rush"- ett kärleksdrama från 2007. Gissa om jag har gråtit här ensam i soffan! Veckas filmtips för alla film- och musikälskare. Otroligt vacker!

"The music is all around us. All you have to do is listen..."





/Josefine


New shoooe!

En tenta nästan alldeles klar! "Bara" mördartentan kvar. Jag och Hanna börja med tentaplugget idag. Jag får ser på eländet positiv- det skönt att slippa sitta ensam! Och idag investerade vårens skor, är så gott som säker på att jag behåller dom! Trots att Hanna konstaterade tar det ett tag innan dom kan börja användas... Men snart!
product view of: woo doo gladiator
Bild bianco.se

/Josefine


Skönhet

Just nu är hon överallt! I svt, på Nyhetsmorgon, hos Skavlan, i Glamour, i Åhléns clubtidning och på fredag är det biopremiär av "Änglavakt". Jag pratar såklart om Isabella Scorupco. Hon är banne mig den vackraste kvinna jag vet! Men hon är inte bara snygg utan hon verkar vara sjukt ödmjuk och ha båda fötterna på jorden. Inte illa att skriva Bond-brud på sitt CV! En riktigt superwomen!





/Josefine


Spring is in the air!

Hm Home har sååå mycket vårfina grejer. Jag vill handla en massa!





Bilder från HM Home

Och ännu mer sugen på våren blev jag efter ett besök på Lindex Club-kväll. Fick med mig fina hårband och öronhängen hem. Ska nog göra som Madicken och börja elda upp snön som är kvar.

/Josefine


Och på tal om något helt annat. Idag, efter en alldeles för lång dag i skolan stressade jag mig bort till Nautilus. Där hamnade jag jämte en kille på absen. Han luktade så mycket gammal svett att jag höll på att gå under. Hur svårt är det att ha rena träningskläder? SKÄRPNING!


Plötsligt händer det!

Idag var en sådan dag som bara hade kunnat bli geggigt deg. Kollade först lite för länge på Nyhetsmorgon och kom inte alls igång med min tenta. Tiden började rusa iväg och jag fick inget vettigt gjort. Men jag tog mig verkligen i kragen! Började med tre timmars intensivt skrivande. Sen tänkte jag gå på lunchspinning, men det kändes alldeles fel att gå ner i källaren på Nautilus en sådan underbar dag. Istället blev det intervallträning runt Slottsmöllan och Galgberget. Joggade och gick varannan lyktstolpe. Bra alternativ om man inte orkar jogga hela rundan! Kände mig sjukt nöjd och stark när jag kom hem. Pluggade lite till och blev nästan klar med hemtentan! Sen blev det abs-pass och en kvällspromenad med en Hanna med beslutsångerst. Det kändes som om all vila under förkyldningen har gett ny härlig energi! Sen kom Linda och kvällen avslutades med blåbärs-te och Desperate i soffan. En bra, effektiv dag! PLÖTSLIGT HÄNDER DET!

Imorgon ska jag spana in dess snygga brillor på hm. Kan behövas ett på nya snygga i den härliga vårsolen!

bilder från http://kanal5.se/fridafahrman

Nu säger jag god natt för imorgon är det heldag i skolan!


Josefine då!

Jag har:

- lagat sjukt mycket mat fast att frysen nästan är full
- bäddat
- dammsugit
- kollat facebook
- kollat alldeles för länge på Nyhetsmorgon
- lagt på ansiktsmask (hallå, det händer liksom inte så ofta...)
- börjat läsa en skönlittelär bok (inte bra, Josefine!)

Med andra ord är det tentavecka... Och det är verkligen dags att sätta igång!



Wang



Inspiration


Myspromenad

Underbara helg. Underbara söndag. Jag och M gick runt Nissan. Solen värmde skönt på ryggen. Vi går mot ljusare tider!



Dagens outfit: jeans cubus, blus, kofta och jacka hm.

Marcus är snyggast på stan i sin nya skinnjacka!

Idag bokade vi in en helhelg i Norrköping hos Mia och Anders. Skönt att ha ett datum att se framm emot!

/Josefine


Söndagsbesök!

Familjen Larsson-Kleinfeld har varit här på besök idag. Alltid lika kul att träffas! Räkmackor, glass och mys. Och Selma blev på glatt humör efter två mackor med leverpastej.




Dags för söndagspromenad!

/Josefine


130310

En fredagkväll på tumanhand blev istället en alldeles perfekt fredag med besöka av Tobias, Evelina, David, Marcus och Katti. Mycket trevligt fredagsmys och jag blev till och med nästan lite fredagslurig. M är på MC-mässa och borde verkligen börja med en hemtenta. Men jag borde också ta en promead i solen. Denna veckan har jag varit på ett pass och inte rört mig en meter eftersom min förkyldning inte ger med sig. Känner mig som en uppblåst ballong. Så, en promenad i solen med Lidna får det bli! Det känns vår i luften!




glamour.se


Glad

M pratade nyss med sin fina syster. Och då berättade hon att när lilla Selma skulle lägga sig häromkvällen hade hon sagt "jag tycker om Josefine". Åhhhh, när jag hörde det värmde det i mitt hjärta. Jag är glad att jag får vara en bonusmoster till lilla Selma!

Och ännu mer glad blir jag, för nu öppnar jag och M en flaska vin. Fredagsmys!

Helg

Sista dagen på praktiken är avslutad för den här gången. Idag avslutade veckan med skolbio och ett musikpass. Jag är inte motiverad alls för att börja skriva tenta i helgen. Jag vill börja jobba. NU! Det har i alla fall varit två toppenveckor. Men helgen är ändå efterlängtad. Både jag och M behöver vila upp oss. Men först lite "Sex and the city" på 3:an! Perfekt eftermiddagsunderhållning!



/Josefine


That's why!

Och jag fortsätter att kämpa mot min förkyldning, men nu är denna veckan snart i mål! Det ska bli sååå skönt med helg, men samtidigt hade jag gärna haft praktik ett par veckor till. Jag trivs så bra i min lilla 2:a. Idag hade jag ett kompis-yogapass som verkligen gick jättebra. Då känns yrkesvalet bra!

Måste bara berätta... En liten historia såhär på torsdagskvällen!
Jag gillar att shoppa, som ni alla vet. Och att shoppa billigt, det är Josefinesmelodi. Jag har liksom inget val, eftersom min inkomst inte är alltför fet som student. Därför vill jag helst inte gå in i dyra affärer, för då hittar jag alltid något och fint och så blir jag ledsen för att jag inte kan köpa med plagget hem. För jag har förståndet att inte överbalasta mitt kontokort! Men varje dag i ett par veckor har jag gått förbi butiken SODA och där har hängt en underbar klänning med guldiga paljetter i skyltfönstret. Inte en nyårsblåsa, utan en alldeles lagom paljettig klänning. En förälsklse har vuxit fram. Jag kunde hålla mig fram tills igår, då gick jag in. Fråga mig inte varför. Jag visst ju hur det skulle sluta... Där fanns en klänning kvar. I min storlek. Och den var sååå fin. Den liksom pratade med mig och sa "köp mig, köp mig, köp mig..." Expediten kommer fram och undrar om hon ska ta ner den till mig så att jag kan prova den. "Den ligger på artonnittionio", säger hon med en leende.  Såklart kostar den 1899. Såklart vågar jag inte prova den. Såklart lämnar jag butiken. Ledsen. Utan någon påse. Nej, jag ville inte prova. Då skulle jag troligtvis bara blivit ännu mera kär. Därför ska inte en fattig gå in i dyra butiker.



Beyonce och Rihanna behöver nog inte kolla på prislapparna när dom shoppar guldklänningar...

/Josefine


Tanka energi!

En förkyldning som inte riktigt bryter ut. Jag tankar på med c-vitamin i stora mängder och är ute och går i solen för att tanka ny energi. För energi är precis det som behövs nu och sisodär tre veckor framöver. DET ÄR MYCKET NU...


/Josefine


Morfars

Ibland blir dom spontana, oplanerade kvällarna riktigt bra. Jag och en nykter Hanna och en Anna kan regera en soffa på Morfars alldeles på egen hand, utan några som helst problem! Sjukt bra underhållning av en massa Salem al Fakir-killar, , en Tiger Woods-kopia, en konstig kille som spelade olika luftinstrumet på alla gamla låtar och en annan som höll på att tappa byxorna. Det fulaste igår vara alla de glasögonen med fönsterglas som fanns överallt igår. Kan väl vara cool på dagen men dansgolvet reflekterade dom bara en massa ljus som reflexer. Inte några stilpoäng från juryn i soffan! Jag får säga tack till Hanna som fick vara min asstistent varje gång jag skulle kissa eftersom min jumpsuit inte var särskilt kissvänlig. Ja, det blev en skoj kväll och extra kul att M dök upp som gubben i lådan.





Maria Montezami i Parlamenet NU! Sätt på TVn!

/Josefine


Saturday!






Kvällens outfit: Jumpsuit: Lindex, Rockiga klackar: Skopunkten, Rosett: hm


Rösta på Pauline. Enda bra låt i andra chansen ikväll. Hejja hejja! 

Vi ses i vimlet!

                     


Underbar

Undebar fredagkväll. Underbar sovmorgon. Underbar promenad med Hanna. Underbar sol. Men nu några timmars plugg, sen får vi se vad kvällen bjuder på!

Rekord!

Denna veckan har verkligen bara - PANG - så var det fredag. Jag ligger efter med tentorna men det är svårt att lägga fokus på något annat än praktiken. Jag trivs verkligen så bra och jag har verkligen gjort rätt yrkesval. Så känns det nu i alla fall. Helt underbart att en vecka har gått och jag har inte tittat på klockan av tristess en enda gång! Har också hunnit med en trevlig promenad i den underbara solen med Hanna och en kopp te och prat på det. NAJS! Imorgon blir det tentaplugg. Men först, FREDAGSMYS! Tror minsann att det blir tacos och lite chokladglass till efterätt vore toppen!


Trevlig helg!


Fröken Josefine

Fröken Josefine in action!


me and bridget

Idag har solen fortsatt att stråla och jag har varit glad. Mina lektioner som jag höll i gick riktigt bra. Det är verkligen så skoj! Gick med betydligt piggare steg till Nautilus idag än i måndag. Abs/At (30 minuter mage-rygg och 35 min. spinning) stod på schemat och jag var riktigt taggad. Extra kul att Josefine var på samma pass. Min förkyldning är borta och jag kände mig stark! Håller verkligen tummarna från att jag slipper min värk framöver.



Ungefär såhär trött var jag efter spinningen.

Dags för äggamacka!

/Josefine


solsken - solterapi - solenergi

Thank goood! Idag har solen gett mig energi. Inte alls lika trött som igår och  jag har avnjutit en promenad i solen efter praktiken. UNDERBART! Och ikväll är det säsongpremiär för Desperate Housewives med Linda. UNDERBART!

Har shoppat en massa på sistone och lämnat tillbaka typ allt. Men jag bestämde mig för att behålla denna supersöta blusen. Kommer bli riktigt snygg till ett par jeans och lite rockigare klackaskor. 249:- på HM!


Bild från spanbloggen


/Josefine


Idol

Idag är första dagen på praktiken avklarad! Och jag är trött som om det vore natt, trots att jag gick och la mig pinsamt tidigt igår. Fick dra mig ur soffan efter praktiken och det har aldrig varit så långt till Nautilus. Men nu är jag hemma och känner mig lite piggare! Tack och lov!

Måste även tillägga att jag är banne mig stolt över att vara svensk. 11 medajer i OS är inte alls illa. Och dessa starka, envisa människor inspirerar verkligen. Tänk så mycket kraft som sitter i huvudet! Anja Persson, Kalla och Haag för att bara nämna några av mina nya idoler.


RSS 2.0