Långaryds marknad

När M åkte på svensexa igår åkte jag och barnen som sagt till deras mormor och morfar. Och idag, innan vi firade fina Alicias 3-årsdag var vi på Långaryds årliga marknad. En mycket fin och välordnad tillställning utan en massa marknadskrimskrams utan rejäla grejer. Lilja var glad som en solstråle, min lilla mini-Pippi. Jag menar, våffla, fiskedamm, ponnyridning och Pippi-teater, då kan det ju inte bli annat än bra.
 
 
Och Elvin, min fina fina lilla Elvin, han sov som vanligt som allra bäst hängandes på min mage.   


/Josefine

Somna gott

I natt somnar jag gott efter en bra dag i Långaryd. Har fått träffa nära och kära som gör mig glad. Jag menar, pizzakväll hos mamma och pappa med mormor och morfar, Bamse-memory och bebisgos. Jag kan inte klaga;). Och igår kväll somnade jag också gott med ett leende på läpparna efter en after work på Freddies med mina fina tjejer. Och så Elvin såklart. 


/Josefine

I-landsproblem...

Jag tänkte likadant efter denna graviditet som efter förra... Vad skönt, nu kan jag börja använda mina vanliga kläder igen. Och lika fel hade jag denna gången. Visst att magen är borta och kroppen börja återgå till något normaltillstånd, men nu ska det ju fungera att amma i. Och det ska kunna göras smidigt vilket gör att många tröjor/klänningar inte fungerar alls. Det ska kunna gå att öppna smidigt eller inte vara för tight så att det går att dra upp om man har amningslinne under. Ni som ammar känner kanske igen er. Hur som helst, jag, M och Elvin tog en dag på Väla igår när Lilja busade med sin kusin och mormor och morfar. Jag har inte varit på Väla sen de byggde om, säkert fem år sen. Mycket trevligt ställe och det blev lagom shoppat.
 

Sköna byxor, oversize-tröja...
och perfekta amningsvänliga blusar fick följa med hem.
 
/Josefine

Nallebjörn

Ibland finns det inte alltid tid över till bloggen. Med två gulklimpar rullar dagarna liksom på... Fullt upp med att vara mamma och jag älskar det! 


Min lilla nallebjörn

/Josefine

Nobelpris och Pod-tips

Elvin växer så det knakar. Kläderna i stl. 50 är för små och plötsligt passar de i 62! Jag har börjat ge mig ut på lugna promenader. Eftersom Elvin ännu inte trivs så bra i vagnen några längre stunder är bärselen och bärsjalen  så bra att ha. Både jag och M använder dem flitigt, ännu mer än när Lilja var bebis. Man behöver liksom armarna och sina händer på ett annat sätt denna gång, med en påhittig tvååring här hemma. Den som uppfann bärselen borde få Nobelpriset! Hur som helst, två gånger har jag promenerat ensam, Elvin sovandes på magen och Hillevis Pod-tips i lurarna, "Barnvagnspromenader". Louise Hallin, Leg. psykoterapeut med specialistutbildning inom barn- och ungdomspsykiatri och barnmorska i grunden, kommer med många kloka tankar kring allt som rör småbarnslivet. Dagens tips till alla småbarnsföräldrar!


/Josefine


Radi

Därför heter Elvin inte Radi...


/Josefine 

Zzzzz

Hur mycket regn kan falla under två dagar? Den frågan har vi ställt oss och kommit fram till att svaret är sjukt mycket. Vi funderade igår på att ställa in vår tripp till Borås efter att ha tittat på väderprognosen men bestämde oss ändå för att åka, med rejäla regnkläder  Och nu, efter att ha kommit hem är vi så glada över att vi kom iväg på vår minisemester. Trots allt regn har vi haft det riktigt mysigt. Det är något visst att komma iväg, bara umgås, sova på hotell och äta god mat. 

Båda sov gott, hela vägen hem. 

/Josefine


Barn och böcker

 
Jag städade i Liljas bokhylla härom dagen och det blev så tydligt att det har verkligen fyllts på med böcker dessa två år... Jag är väl den som handlat flest men många har hon fått i present. Lilja blir lika glad när det är en bok som gömmer sig i ett paket! Som förälder vill jag såklart ge mina barn de bästa förutsättningar till att ha ett rikt språk. Därför läser vi böcker här hemma tillsammans Lilja. Jag läste någonstans att barn som haft föräldrar som läser för dem har med sig 18000 ord när de börjar skolan. De som inte haft tillgång till högläsning har bara med sig 9000 ord. Det här med barns språkutveckling är något som jag är mycket intresserad av och brinner och det är en av anledningarna till att jag utbildade mig till lärare... Jag köper inte mycket leksaker till Lilja, dels bor vi trångt och dels så behövs det inte särskilt mycket, men jag har valt att verkligen skämma bort Lilja med böcker. Och tid för att läsa böcker, inte bara en godnattsaga, utan här hemma läser vi ofta och mycket. Det är så härligt att läsning är en så självklar del i vår vardag. Nu klarar Lilja av allt längre sagor med mer text och det är härligt när hon drar paralleller mellan berättelser och hennes egna upplevelser. Det är ingen som föds med ett intresse för läsning utan det måste man som förälder ge till sina barn. Man kan inte förvänta sig att ett barn ska tycka läsning är roligt när de kommer upp i skolåldern om de inte blivit guidade i böckernas värld redan från början. Vi började läsa/titta i böcker med Lilja när hon bara var en liten bebis och kanske är det därför som hon nu älskar böcker. Eftersom jag vet att många läsare här på bloggen har små barn ville jag bara denna molniga fredag slå ett slag för läsning!
 
 
/Josefine

Äventyr

Egentligen behöver man inte göra så mycket med små barn på semestern. Jag tror ibland att man som småbarnsförälder vill så mycket och så glömmer man bort vad barnen frågar efter. M köpte ett tält och han och Lilja campade på vår baksida. Ojojoj, det var riktigt roligt! Elvin fick nöja sig med att lyssna på godnattsagan. Men nästa år kan vi tälta hela familjen. Och nej, man behöver inte åka särskilt långt för att det ska vara ett mycket spännande äventyr...
 
/Josefine

...

Jag kan inte vara annat än lycklig.
 

/Josefine

Förälskad

Det är helt ofattbart att man kan bli så förälskad i en sådan här liten människa. Två gånger. Jag är rädd att hjärtat spricker...


/Josefine

Syskonvagnen...

Nya vagnen används flitigt och den får verkligen högsta betyg!
 
/Josefine

En fredag

Finbesök i eftermiddag av Emil och Frida med sin dunderkula. Elvin har somnat i min famn och Lilja sover efter en riktigt bra semesterdag. Vi har busat i Pippi-parken, byggt en massa med legot som just nu är storfavorit och Elvin hänger liksom med. Antingen min eller Ms famn eller i bärsjal eller babybjörn. För närhet vill han ha och närhet vill vi ge, mycket och helst hela tiden.
 
Gamlis fick visa sina byggtalanger när "alla våra gamla", som Lilja säger, hälsade på.
 
Måste bara tillägga... Läste om denna ständigt uppblossande debatt om amning. Jag blir så trött!!! Vi är däggdjur. Däggdjur diar sina ungar.
 
/Josefine

Matilda

Dessa underbara kvällar när man kan sitta ute hela kvällen... Igår var Hillevi och hennes fina lilla familj hos oss.  Och vi träffades i helgen också för då var det dags för Matilda att döpas. Ett av helgens alla kalas. Även hon kändes så stor helt plötsligt. Hillevi och Jonas hade fixat så fint kalas med en massa god mat.
Bus-kusinerna var mycket glada och Lilja smakade salta pinnar första gången som fick tummen upp!
 
/Josefine

Kusin

Ja, många besök har det blivit. Förra helgen var Mathilda här med sin fina familj och Elvin fick träffa sina tre kusiner för första gången. Plötsligt blev lilla Astrid så stor!
 
 
/Josefine
 

Semester

Jag vet att det känns som att sommaren är slut för de flesta. Många har börjat arbeta efter en varm semester men för oss är det precis som att den just börjat. Två veckor liksom försvann när vi gick och väntade. Nu njuter vi av dessa första veckor tillsammans och jag ser det som riktigt lyx att få sex veckor ledighet, hela familjen. Det har såklart blivit många trevliga besök sen Elvin kom och där emellan har vi mest tagit det lugnt. Bortsett från i helgen då det blev tre kalas på två dagar med två övernattningar. När jag tänkte på detta i förväg blev jag nästan lite svettig, men det gick riktigt bra. Elvin är än så länge en lugn och trygg liten gosse så allt kalasande gick bra! Vi avslutade helgen med en dag vid sjön så Lilja kunde bada ordentligt innan vi åkte hem igen.
 
Och vår lilla prins trivdes också fint på stranden...
/Josefine

Lycka

När man bara vill trycka på en knapp och stanna tiden för en liten stund...
 
/Josefine

RSS 2.0