Fler bilder från fotograferingen

Fler bilder från vår fotografering.
 
https://linnsej.se

 
 

Familjefotografering

I vår familj är det jag som har intresset för att fotografera. Det gör att vi inte har så värst många bilder på hela familjen, något som jag saknat. Jag ville på någotvis föreviga vår familj innan barnen blir för stora. Jag kontakteade Linn (Linnsej Photography) förra hösten, men de dagar vi skulle ses var vädret allt för dåligt. Så i maj tog vi tag i detta igen och jag är så glad att vårt möte blev av. Det resulterade porträttbilder på barnen, bilder på båda barnen och familjebilder. Sen en tid tillbaka har vi ett stort kollage i hallen och förstoringar i vardagsrummet. Linn var fantastisk duktig med barnen och jag som inte trivs särskilt bra framför kameran glömde liksom bort kameran. 
 
 
/Josefine
 
 
 

Fredagsfika på Feldts

Dags att sova efter efter en toppenhelg. Jag har hunnit med AW med kollegor, 30-årsfirande hos en fin vän och en lördag i Boarp som jag längsta efter så. Men helgen startade med fredagsfika på Feldts. Som vi tokgillar det stället. Kvalité, omtanke och perfektion. Jag fikar hellre lite mer sällan och betalar lite mer. Barnen blev extra glada eftersom de fick vara testpiloter på rykande färska äppelmunkar. De fick såklart högsta betyg! Vapnö

Igår åkte jag, Elvin och mamma till Vapnö gårdsbutik. Ett ställe som ligger så nära att jag alltid glömmer bort det. Lyckades få ihop alla ingredienser till soppan vi gjorde idag. Bra utbud och bra priser! 
Torsdag

Igår ställde jag med glädje in yogan. Min mormor och morfar var i stan så jag skyndade mig hem efter jobbet. Mamma, pappa och Alicia var också med då det blev en mysig pizzakväll innan de skulle vidare till teatern. Elvin hann plumsa i tre extra sockerbitar i Gubbis kaffe, men annars blev det en ganska lugn kväll...

 
/Josefine

Oktober

Lilja missade Traktorpulling i Laholm igår för vi skulle på simskola. Men det känns ändå som vi drog vinstlotten när regnet öste ner. Fika med varsin kopp te på Skånskan! 


/Josefine


Bodybalance

Alla utvecklingssamtal är avklarade på jobbet. Dessa samtal är så viktiga och jag tycker det är så trevligt att träffa alla elver med sina föräldrar. Men så här efteråt känns det som jag bestigit ett högt berg! Nu behöver tempot sänkas lite så att jag hittar tid för återhämtning. 
 
Och torsdagar efter jobbet är just ett sådant tillfälle när jag landar efter en lång jobbdag och min arbetsvecka är slut. Tid att ställa om kropp och hjärna för helg. Stänga av jobbtankar. Torsdagar är nämligen min träningsdag. Jag har landat i att det är bättre att få till ett pass som jag verkligen tycker om istället för att ha ambitioner att hinna med tre pass och varje vecka misslyckas. Bodybalance är ett träningspass som passar mig så bra! Ett pass med en härlig blandning av yoga, tai chi och pilates. En härlig känsla i kroppen och jag kan verkligen känna en längtan till nästa torsdag... Nu tar jag helg!
 
/Josefine

Kurragömma

Som jag skrev för ett tag sedan så har det här med mat blivit allt viktigare sen barnen kom. Vi lagar nästan all mat från grunden och handlar mycket ekologiskt. De sista året haft en preumeration på matkasse varannan vecka. Vi tycker det är en bra grej när inspirationen tryter och tiden inte alltid räcker till. Det gör också att familjen får testa smaker som vi annars inte hade gjort. Jag försöker äta så lite rött kött som möjligt, så här lagar vi mycket kyckling och kalkon. Fisk äter vi åtminstonde en gång i veckan. Varje vecka har vi en vegetarisk rätt för att minska på köttkonsumtionen. Barnen äter tack och lov det mesta. Precis som många andra barn äter de bättre och smakar på mer och vi serverar grönsöker i flera olika skålar och inte en blandad sallad. Annars är dagens tips att gömma nyttigheter i maten, utan att de vet om det. Som idag när vi skulle grädda pannkakor efter förskolan, då lät jag ett paket kikärtor leka kurragömma i smeten. De smakar som vanliga, men blir mer matiga. 
 
Recept:
 
- Mixa en förpackning kikärtor (ca. 250 g. när de är avrunna)
- Knäck i 6 ägg från en glad höna
- Häll i 8 dl. mjölk. Idag använde jag 4 dl. vanlig och 4 dl. havremjölk
- Tillsätt 4 dl. dinkelmjöl (vanligt funkar också)
- Och slutligen lite salt i smeten.
 
Stek pannkakorna i riktligt med smör och gör dem lite tjockare än valigt för de har lite svårare att hålla ihop. 
De har lite svårare att hålla ihop så man kan inte göra dem riktigt lika tunna. Servera med en god jordgubbssylt (eller som barnen som föredrar en smoothietub=))
 
 
 
Tre till  kurragömmatips:
 
-När vi äter tacos steker jag kycklingfärs och när den är genomstekt och kryddad tillsätter jag ett paket färdigkokta linser. De är så små att "de slinker med" som Elvin säger. På samma sätt slänger jag i bönor i köttfässåsen. De kryllar av nyttigheter och på samma gång minskar man andelen kött utan att riktigt tänka på det. Barnen här hemma älskar bönor annars funkar det att mixa i dem tillsammans med tomatsåsen!
-Smula sönder blomkål supersmått och strö över pizzan tillsammans med osten. Supergott och funkar för våra barn som annars inte äter blomkål.
- Använda böpasta istället för vanlig. Jag köper alltid Kungsörnens som innehåller 30% svenskodlade bönor. Bättre än bara vete!
 
 
/Josefine

RSS 2.0