Påskafton


På grund av vattenkoppor blev det ändrade planer i lördags. Det blev en lugn påskafton. Lite småfix i trädgården, äggajakt såklart och sen korvgrillning på kvällen. Så bra det kunde bli!

 

/Josefine

Bra avslut

Jag tycker verkligen att det är toppen att vara mamma. Livet har fått en helt annan mening sen barnen kom och de fyller mitt liv med lycka och glädje i sin renaste form. Det är när de små är sjuka och man inte räcker till som mammahjärtat vill spricka mitt i tu. Jag vågar inte ens tänka på känslan om de skulle bli sjuka. Alltså sjuka på riktigt! För just nu handlar det bara om något så ofarligt som vattenkoppor. Men att det är något ofarligt tröstar inte en liten med total kli-panik. De två värsta nätterna sen jag blev mamma. Att inte kunna hjälpa. Att bara klappa, trösta och säga att det kommer bli bra.
Men det var då det... Nu har prickarna börjat torka, febern är borta och nätterna lugnare. Det var så skönt att komma iväg till mina föräldrar igår för lite påskfirande. I vanlig ordning bjöds det på god mat. Barnen fick gå på äggajakt och nu är det extra roligt att vara ute på baksidan. Grannens får betar precis intill gräsmattan.
 
 
 
Sen stannade jag och barnen över natten och blev totalt bortskämda med miljöombyte, mera god mat och härlig lantluft! Vi åkte till Elmeliden där vi plockade påskliljor, sen vidare för att provåka morfars traktor. Som om inte det vore nog fixade granntjejen Elin en tur med hästsulky. Gissa om barnen var nöjda när vi åkte hem!
 
 
/Josefine
 

Prickig påsk!

GLAD PÅSK! 


Här firar vi påsk, i lugn och ro. En stilla morgon där vi skrotar runt i pyjamas. Båda barnen fick vattenkoppor igår så vi tar en dag i taget. Vi håller tummarna för en lindrig omgång. Känns ändå som en bra tajming, nu när vi båda är hemma. 

/Josefine

Väntan

 Nu väntar vi in påsken. I helgen pyntades här för fullt och jag riktigt längtar kommande långhelg. Som julen fast mer kravlös och mer stillsam. Jag älskar ljuset och att hemmet sprakar i färg!
 

I år står påskriset i senaste loppisfyndet...
med ett och annat nytt ägg från Di Moda.
Påskpyssel från TGR går åt som smör...
och tulpanerna och påskliljorna gör mig glad!
 
/Josefine

Söndag

Tänk att den bästa av söndagar kan vara en dag som idag. Det var min tur att få sova lite längre än klockan sex. Lilja överraskar med nybakade scones. Familjen skrotar runt i pyjamas länge. Tid för en kopp te. Tid för att bygga lego och tid för Elvin att riva. Vi gick ut i det fantastiska vädret och gick på utflykt "till ett jättehögt berg i en stor skog", dvs. en liten dunge på en kulle. Det är en av alla fantastiska saker att upptäcka världen med två små, att allt blir så mycket större i deras ögon. Att kolla in arbetet i en myrstack kan vara fantastiskt. Vi åt fruktsallad som en sjörövare gömt bakom ett träd och Marcus och barnen byggde en koja av nerblåsta grenar. Sen letade vi efter bra klätterträd innan vi gick till lilla gården och kollade på en tupp, hönor och en blyg kofamilj. Efter lunch somnade Elvin innan jag hunnit få på mig skorna och jag och Lilja kunde fortsätta tillverka påskkort. Jag fick tid att läsa i en bok. Bamsegympa/tantgympa avslutade denna dag. En söndag när den är som bäst.

/Josefine

Det ballade ur...

Jag har sen barnen kom tyckt att det är mer jobbigt än roligt att lämna barnen, om det så bara är över kvällen. Därför har jag och M inte varit ute särskilt mycket de senaste åren... Ju äldre barnen blivit, desto mer ok har det känts att lämna. M fick biljetter till Grotescos show i julklapp och igår kväll var det dags. Maria och Anders var med och det blev en riktig höjdarkväll! Bästa tapasen på Zigges. Bästa sällskapet. Och bästa showen. Det går liksom inte berätta vad det var... Allt var helt galet och oförutsägbart. Och allt ballade ur! Kan inte minnas när jag skrattade så senast...
 
 
/Josefine

Den glädjen...

Jag har haft den glädjen att vara föräldraledig samtidigt som några nära vänner. Båda gångerna jag varit hemma! Det förgyller verkligen att ha vänner i samma situation, när livet förändras från den ena dagen till den andra. Det är så skönt att kunna växla tankar och funderingar kring barn. För sen jag blivit mamma så upptar de verkligen en stor del av hjärnan. Och hjärtat såklart!
 
Trots att dagarna rusar förbi är det viktigt att stanna upp och fundera kring varför man väljer att göra som man gör. Jag vet att om ett par år kommer jag säkert ifrågasätta några av alla beslut som rör barnen, men jag tror även att jag kommer se att jag och M gjorde en hel del riktigt bra val också. När jag inte har någon klok vän att bolla med lyssnar jag på "Barnvagnspromenader" eller "Kära barn". Två underbara poddar som tar upp allt som rör barn, barnutveckling, föräldradilemman osv. Jag tycker Louise Hallin är grym och köper för det mesta hennes resonemang. Ett varmt tips till alla ni som också har barn mellan 0-18 år! När jag gör vissa val som kanske skiljer sig från mängden, då känns det nästan som en klapp på axeln genom lurarna. Man behöver inte göra likadant som mängden för att det ska vara det "rätta". Olika familjer kräver olika lösningar.
 
I vilket fall känner jag en stor tacksamhet till alla vänner som också är mammor. Som får ihop vardagen, som ger all sin kärlek till sina små, som vill dela dina tankar och ideér med mig. Ni är fantastiska!
 
/Josefine
 

...

Min lilla flicka. Som börjar bli stor. Eller, "alldeles precis lagom stor och liten och ibland riktigt stor", som hon säger själv. 


#hjärtatnästanspricker

/Josefine

Update

Vilken vecka! Vilken helg!
 
Jag brukar lämna Lilja på fsk. två dagar, men sen förra veckan härjar maginfluensan. Detta ha resulterat i extra många fina hemmadagar. Jag och min syster har pusslat och hjälpt varandra så jag och Elvin har kunnat babysimma på torsdagar och kusinera har lekt ännu mera än vanligt. Det är underbart att ha någon av sina närmsta så nära sig så att man kan hjälpas åt med barnen. Det löser så mycket i vardagen. 
 
Vi har haft finbesök från Fagerhult, och det är när man träffar andras barn som man inser hur snabbt veckorna susar förbi och hur snabbt de små liven växer och utvecklas. I torsdags körde jag till Hylte för att passa på att kolla fina barnkläder och hinna träffa en massa fina kompisar. Två flugor i en smäll liksom!
 
Helgen har varit lagom fylld med trevligheter. Började med en fin tjejkväll i fredags. I går hade vi en fin hemmadag och på eftermiddagen kom Johanna med familj. Vi har på riktigt försökt få till en träff sen i oktober. Men vi har ställt in så många gånger pga. sjukdom så att jag tappat räkningen. Och så kunde det bli även denna gång. Men nu blev det kanske så att vi fick vattenkoppor på köpet och det är väl lika bra att få det överstökat medans jag fortfarande är hemma. Det blev en sån bra kväll, med supernöjda barn och efter att de somnat in en efter en hann vi uppdatera och prata ikapp oss riktigt bra!  
 
Vi avslutade denna helg med att äta lunch hos Jonas och Maria i deras hus som de jobbat med så länge. Och så fint det hade blivit!
 
Nu ska jag lägga mig i tid och ladda för en ny vecka.
 
 
Jag känner i mig hur våren närmar sig och jag har blivit smått tokig i snittblommor. Denna bukett fick Sara i fredagas och jag var så sugen på att behålla den själv!
 
/Josefine
 

Nöjda

Idag har Lilja klippt sig. Elvin fick sopa. Båda nöjda och glada!


/Josefine

Heja!

Vi håller alla våra tummar... HEJA MARCUS!


/Josefine

#mammamåstevila

Idag åkte M mot Mora. Jag och barnen lastade bilen full (hur kan det bli så mycket packning för en övernattning???) och körde mot Långaryd. Efter en vecka med för lite sömn om nätterna tackar jag inte nej till lite avlastning. Barnen har dessutom på ett skrattretande sätt vaknat i ottan, varannan dag. När L vaknar innan sex sover E gott till sju och när E vill upp 05:19 ta L sig en sovmorgon... Men, jag tröstar mig med tanken att vi för det mesta sover bra. 


Nu ska jag passa på att vila när E sover. Och jag håller redan tummarna för M. Imorgon smäller det! 

/Josefine

Det bästa av två...

I söndags åkte familjen till Boarp. När inte lördagarna räcker till är minsann en söndagsmiddag inte fel alls. Speciellt inte när Hillevi bjuder på riktigt god mat.
 
Dessa soliga senvinterdagar! Vi var ute i det underbara vädret och deras lilla hus ligger så vackert. Jag inser att det är väl egentligen bara en lagom dos av landet, skog och öppna landskap som vi inte har vid vårt hem. Efter alla + och - -listor bestämde vi ju oss för att bo på Kärleken i Halmstad. Och det ångrar jag inte en enda sekund. För jag har aldrig känt mig så hemma som i vårt hus. Eftersom vi har både familj och nära vänner som bor på landet får vi och barnen ändå ta del av det fina med det också. Att få det bästa av både och, det är faktiskt fantastiskt!

Som att våga cykla ner för en ladugårdsbro =)
/Josefine

RSS 2.0