Glad påsk!



Jag tycker om påsken. Ledig tid tillsammans. Träffa familjerna, äta en massa gott och busa med vår lilla påskkärring.
 
 
/Josefine

Frukost-tips

Kunde inte börjat dagen bättre. Vi sov till halv åtta och efter frukost kom Elina och Lykke. Flickorna hann busa lite innan vi gick en härlig långpromenad i solen. Underbart! Och lilla gumman sover ännu, så jag har hunnit med både tvätta, äta lunch och kolla ett avsnitt av Molanders.
 
När det är frukostdags här hemma vill jag få i mig något som jag står mig på. Min favorit just nu är turkisk yoghurt med musli och toppat med mitt nyponpulver såklart. Musli är både kul, lätt och gott att göra själv. Och billigare än att köpa!  Prefekt att göra om man ska rensa i skafferiet.
Fråga inte om recept, för jag blandar i det som finns hemma.´, så det blir olika från gång till gång. En massa nyttigheter och gotte i en stor burk! Och jag gillar nötter så mycket nötter blir det. Jag orkar inte hålla på och rosta en massa i ugen, men om man blandar i rostade solrosfrön och pumpakärnor sätter det smak. Jag har även i dinkel- råg,- och havreflingor, tranbär, russin (fanns kvar sen i julas och man blir liksom inte av med dom...), grovhackade mandlar och valnötter, krossade linfrö, sesamfrön och en massa god kanel. Prova vettja!
 
/Josefine
 

Igen!

Ny vecka, IGEN! Påskriset är framme, för det var ju visst påsk denna veckan =). Ska bli spännande att se hur länge äggen hänger i riset. Jag gissar att jag kommer hitta ägg lite varstans... Lilja har börjat äta lite smörgås och det är bra att hon får i sig en del mat, för hon är ju överallt, hela tiden, ständigt i full fart framåt Hon ställer sig mot det mesta, tömmer lådor, leker tittut, kryper snabbare för var dag och röjer. Nu är lugna, stilla dagar ett minne blott! Vi har det väldans bra om dagarna. Vi skrattar mest hela tiden. Jag hälsade på mina kollegor i fredags och det är alltid lika trevligt, men jag längtar inte tillbaka till arbetslivet det minsta. Nu är nu. Och nu är jag hemma. Njuter. Jag är så lycklig att jag är rädd att jag spricker av kärlek.  

 
/Josefine

Vår?

Snön lurar mig... Jag lever fortfarande i februari och satt och irriterade mig lite över att alla i veckan la ut bilder på påskris och butikerna var fyllda av påskägg i början på veckan. Tills Mia och Linda påminde mig att det faktiskt är påsk nästa helg. Ja, man lever lite i en bubbla. Jag och Marcus håller nu på att checka av allt som är kvar att göra inför bröllopet som närmar sig. Med stormsteg! Mia har hunnit testa lite olika uppsättninga vilket är skönt. Vigselprogrammen kom med posten i veckan - CHECK! Vi har börjat provsmaka tårta. Marcus har idag gjort en tur till det tyska landet. Bordsplaceringen är klar. Check, check, CHECK! Det rullar på och trots att det är mycket kvar att fixa så känns det som vi har läget under kontroll. Och Lilja verkar ta det hela med ro =).

Jag och Lilja på tjejfika med Maria och Linda
 
/Josefine

Fredag

Hemmagjorda hamburgare, fotboll och vi festar loss med lättöl. Japp, här råder det fredagsmys. Lilja har somnat i min famn. Fantastisk fredag med lilla familjen 💕.


Intresse

Ni kanske uppmärksammade i förra inlägget att jag går på simskola? Jo, jag kan simma och har simmat ganska mycket. Men det är min goa vän Hillevi som inspirerat mig till att nu våga utveckla. Hon började nämligen rida i vuxen ålder. Det är ju faktiskt inte en sån dum idé att ha en intresse. Man hade ju en massa intressen och aktiviteter som liten men vad gör man nu? Jag kände att jag behöver ha något som är kul, som jag liksom kan längta lite efter under veckorna. Eftersom min kropp inte håller för allt, så tänkte jag att simning, det är ju både kul och skonsamt. Trots alla längder så är kanske inte tekniken så bra. Så efter att Hillevi pratat om ridningen anmälde jag mig till en crawl-kurs. Andra gången var i tisdags och det är så himla roligt. Många längder blir det och jag känner redan att det gett resultat. Sen är det riktigt roligt att träna starter med dyk och voltvändning! Det handlar lite om att våga.
 
/Josefine
 

Musik

Idag har kusinerna spelat fyrhändigt 🎼🎶🎹!


Veckan såhär långt...

Det har varit mycket denna vecka. I måndags kom Emelie, Ella, Anna och Agnes på besök. Lika trevligt som vanligt och det är så kul att se hur töserna växer från gång till gång. Tisdags var det babyrytmik, simskola för mig och besök av min mor och far. Två underbara dagar, för både mig och Lilja. Igår var det en sådan där "måste-bara-göra-dag". Det var dags för nytt besök i Värnamo och som tur är har jag föräldrar som mer än gärna ställer upp. Jag, Lilja och pappa åkte uppåt med förhoppningar om förbättring. Många mil i bilen för Lilja, men hon sov en del och resan gick bra. Kvällen spenderades hos Maria med Linda. Skönt med två tärnor som orkar lyssna på mig och som kommer med kloka tankar och ideér.

Ella och Agnes, två gobitar!

Lilja och Anna från förrförra helgen.
 
/Josefine

CHECK!

Åh, vad jag tycker om att fynda på nätet, få det levererat till dörren någon dag senare och dessutom vara supernöjd med hela beställningen. Jag har beställt sommarkläder till Lilja, shorts, uv-dräkt och linnen. Och nu är hon helt redo för bröllop! Bolero, skor och hårband - CHECK!
 
/Josefine

Kalastjejer!



 
Trots snö och kyla har jag haft en riktigt bra helg. Liljas förkylning är över och nätterna har varit lugnare. Vi har haft mycket tid att bara vara tillsammans. Fredagsmys, korvgrillning på lekplatsen med fam. Örn/Johansson, Lilja har gungat, vi har firat Marie som fyllt 50 och fått höra om pepparkakan Fannys spännande resa, gått långa promenader tillsammans, filat på detaljer inför bröllopet, fikat hos Jonas och Maria med Tobias och Maya och ett snabbt hälsapå hos Alicia. Ja, en riktigt bra helg!
 
/Josefine

8 månader

 
Nu har hon blivit 8 månader min Lilja. Och hon upptäcker verkligen världen omkring sig. Det är fullt upp, all vaken tid. Hon är så nyfiken! Tänk om man kunde vakna med hennes energi varje morgon. Som en solstråle!

Mycket skratt!
Det rynkas en del på näsan...
 
Och vinkas...
 
/Josefine

Fynd

Dagens loppisfynd: en gungälg och en oanvänd cykelhjälm för 100 kr! Klart Lilja är extra glad. Nu väntar vi på värme så vi kan ut på premiäråk med cykeln!


Mammapaketet

 
Det har inte blivit mycket skrivet här. I helgen var det Liljas tur att bli sjuk. Hon har haft hosta och varit förkyld ett bra tag och i fredags kom febern.
 
Jag märker att det är lätt att bara skriva om allt glatt och positivt här på bloggen. Men det är kanske inte så konstigt. För sedan jag blev mamma har jag haft en underbar känsla i kroppen, som kan liknas med att vara nyförälskad. Jag brukar läsa mammabloggen "Inga konstigheter". Det är två mammor som skriver om livet som förälder, utan att romantisera det minsta. Jag tycker det är roligt att läsa deras texter, som nu dessutom släppts i bokform, för visst känner jag igen mig. Så varför skriver då inte jag lika ofta om babybajs som kletat upp i nacken, frustrationen när Lilja inte vill sova när jag vill osv.? Jag tror det kan vara så att precis som när man är sådär nyförälskad så är glömmer man bort de saker som är lite tröttsamma. För att det mesta är så alldeles perfekt att det som känns lite jobbigt vissa stunder, de vägs upp av allt det som är bra och fantastiskt. Och så tror jag att om man sedan tidigare har en alltför sockersöt dröm i pastellfärger om den första småbarnstiden så får man kanske sig en chock och tycker att det kan vara riktigt besvärligt. Jag hade nog en ganska realistisk bild om hur mammalivet skulle bli. Men jag ska inte sticka under stolen med att vissa dagar känner jag mig trött. Speciellt nu när min lilla tös varit sjuk. Det är nätter som innehåller lite för mycket gråt och lite för lite sömn. Hon gråter om natten, alldels otröstlig och jag får sitta och med henne i famnen, vagga och sjunga tills hon tillslut somnar om. Inte konstigt att jag har lite mörka ringar under ögenon ibland. Jag har blivit totalt nerkräkt, och då pratar vi inte lite sött babykräk i mungipan utan rejäla dunderkaskader, ett par gånger om dagen. Många klädbyten blir det... Jag hinner inte tvätta upp tvätten i korgen innan den är full igen. Och ja, babybajs upp i nacken eller som läcker igenom blöjan är ju inget ovanligt direkt. För att inte tala om den hemska oro när febertermomenten visade 39,9 och Lilja inte orkade göra någonting mer än att sitta som en lite koalaunge på min mage. Men det är bara att inse att allt detta ingår i mammapaketet. Och det konstiga är att det faktiskt inte är särskilt tröttsamt eftersom man får så mycket tillbaka. För trots att denna natten var lite kämpig så vaknade jag av att Lilja stod på alla fyra med sitt huvud över mitt. "Bababaaa mamamamadadadaa", lite dregel och en mycket blöt, men ack så god gomorronpuss! Och precis i den stunden har jag redan glömt de timmar jag inte fick sova i natt. Därför känns livet alldeles underbart.
 
/Josefine

Askungen

Idag har jag väntat och väntat. Ungefär som när man väntade på tomten på julafton som barn. Och tillslut så kom budbilen med mitt paket från Frankrike. Dom passade perfekt, precis som på Askungen! Nu ska jag bara testa om det går att valsa i dom...


Go'bit

Underbart att vi går mot ljusare tider. Vi är ute ännu mer än tidigare, min lilla go'bit och jag!


Favorit

Vårens favorittights!


...

En förmiddag med babyrytmik, en stund i solen på baksidan och ett snabbt besök av mor och far. Kan bara konstatera att dagen varit kanon!


Utveckling

Varje dag förundras jag över Liljas utveckling. Det går verkligen så fort och det händer nya saker varje dag. Ni som har barn kanske känner igen er? När Lilja var drygt fem månader började hon åla och det var från ena dagen till den andra. Hon satt på mattan i vardagsrummet och en ögonblick senare vänder jag mig om och hon var borta. Jag trodde att det var M som skojade. Men icke, Lilja låg på mage under köksbordet, helnöjd! Hon har haft bra teknik och ålat i högt tempo så jag trodde nästa att hon skulle hoppa över krypstadiet. Men så igår kröp hon flera gånger med raka armar. Hon jollrar mer och mer för varje dag. Det är bara det här med mat som verkar ta lite tid, men det sker små framsteg där också! Igår kväll slog hon sitt personbästa i att dricka vällning. Och hon ställer sig allt oftare, på olika plaster. Idag var första gången i hennes spjälsäng! Lillstumpan, när blev du så stor?
 
 
/Josefine

Sol!


Ingen sol är väl så underbar som den första vårvintersolen? Igår hade vi en mysig förmiddag på lekplatsen med Elina, Kim, Stella och Lykke. Solen värmde där vi satt, alldeles vindstilla. Varm choklad och svärmors goda ost-och skingifflar. Man kan ha det sämre...

 
/Josefine
 

Sunny Sunday!

Det är ju helt klart att den första våriga solen gör något med hummöret. Trots förkylning, sömnbrist och ett psykbryt i fredgas kände jag mig glad idag när jag vaknade och blev bländad av solen i vardagsrummet. Så idag ska jag lapa solenergi, bunkra upp lite liksom... 

 
/Josefine

RSS 2.0