Knut

Jag tillhör inte dom som följer en massa stora bloggar. Men ibland hamnar jag på Frida Fahrmans blogg. Nu är den extra intressant eftersom hon också ska ha en bebis. Men framför allt blir jag så inspirerad av hennes fina frisyrer. En sådan här knut hade jag gärna haft idag!

bild från http://kanal5.se/fridafahrman
 
/Josefine
 
 

Lata dagar

Mina sommarlovsdagar är underbara! Jag börjar dagen med att sova tills jag vaknar. Sen äter jag en lååång frukost spetsat med hallonbadste (det sägs sätta igång förlossningen...). Jag slötittar på Nyhetsmorgon. Sen tar jag mig ut på en promenad i gravidtempo, igår hade jag sällskap av Elina och hennes fina mage. Jag går hem och vilar lite till. Läser i en bra bok. Längtar... Äter jordgubbar. Sjunger för bebisen och klappar på magen. Sen blir jag lika glad varje dag då Marcus kommer hem från jobbet! Och visst börjar jag bli härligt utvilad, det märker man när man börjaar tveka på vad det är för veckodag...
 
Tillhör jag en av alla dom som klagar på det trista junivädret??? Nej! Absolut inte. För vad hjälper det? Bättre att ta dagen som den kommer och så mår mina elefantfötter något bättre...
 
/Josefine

Gårdagens

Även om det inte är sommartemperaturer är det underbart att gå runt i kjol!


En gammal långkjol från Lindex, blus från River Island och nytt halsband ifrån VILA.
 
/Josefine

Babyshower

Igår var det dags för lite tjejfika hos Elina. Men när jag kom dit satt Evelina och Alicia i köket och dom skulle väl inte komma? När sedan Emelie, Mia och nyblivna mostern Linda dök upp och sen resten av alla tjejerna förstod jag att de överraskat mig totalt! En supermysig babyshower där Elina bakat en fantastisk jordgubbstårta. Sesam skämdes bort med en massa fina presenter. Tack för en jättefin kväll! Mia agerade fotograf och jag tror att alla kom med på bild.




 
 
Tack igen fina ni!
 
/Josefine

Överraskning...

Ikväll somnar jag med ett stort leende på läpparna! Ni överraskade mig totalt. Stort tack och kram till alla er fina som fixat denna kväll för mig.
 
/En glad Josefine

Midsommardagen kväll

I lördags kväll åt vi en gott på Trottobar med Linda, Mia, Anders. Ett mysigt ställe om man vill sitta lite lugnare än på lilla torg. Som vanligt blev det väldigt mycket skratt. Det är så roligt att Mia och Anders nu blivit våra grannar!

 
/Josefine

Midsommardagen

Midsommarfirandet fortsatte med en tur upp till Långaryd. Som vanligt bjöd mamma på otroligt god mat! Efterrätten slog nog alla rekord! Somrigt och smarrigt. Alicia var såklart kalasets medelpunkt. Stor tjej som gåtränar för fullt.

 
 
/Josefine

Dansbanan

Lite mobilbilder från Frösakulls mysiga dansbana.
/Josefine
 

Midsommarafton

Jag har haft en sån bra midsommarhelg! Jag och Marcus började firandet hos Jonas och Maria i Frösakull. Tobias och Maya var också där och vi hade en mysig helkväll med god mat, mycket jordgubbar och en sväng till dansbanan.
 
 
/Josefine
 
 

Midsommarmage!

v. 38+1
 
/Josefine

Gravid-tips

Lite gravid-tips så här en midsommarafton!

1. På sommaren är tunna strumpbyxleggings ett mycket användbart plagg. Men det finns inte i mamma-modell! Mitt tips är att köpa de tunna mammastrumpbyxorna på HM och klippa av fötterna. Fungerar perfekt!

2. Eftersom det händer så mycket på en vecka är det bra att skriva lite gravid-dagbok. Jag har sedan start skrivit i en "fyll-i-bok" varje vecka. Och det är bra, för man glömmer så snabbt...

3. Det är bra att försöka hålla igång kroppen under graviditeten. För mig har simningen varit det allra skönaste speciellt nu på slutet. Att känna sig lätt och smidig är en underbar känsla! Investera i en mamma-baddräkt vettja! Det finns en del på HM. Min köpte jag på TOPSHOP.

4. Om du också väntar barn kanske även dina fötter börjar att svälla nu på sommaren. Vissa dagar kan jag bara komma i mina sandalen med resårband. Kanske inte den mest fotvänliga sulan men något måste man ju ha på fötterna!

5. Vänta inte med allt fix till sista veckorna. Det är skönt att nu i slutet av graviditeten bara kunna sitta och klappa på magen och veta att allt praktiskt är klart. Jag hade inte orkat en heldag på IKEA eller Ullared just nu...

Har du några bra tips??? I så fall får du gärna dela med dig!




GLAD MIDSOMMAR!

/Josefine


Mera ledigt

En supebra dag på stan med familjen. Lunch på Börje Olssons Skafferi och en go glass på det. Resten av dagen spenderades i solstolen i skuggan. Efter Marcus goda grille blir det fotboll och jag lämnar nog inte soffan ikväll!


Njuter!

Det är underbart att vara ledig! Jag tar dagarna som de kommer. Jag äter farligt mycket jordgubbar och har hunnit läsa i en mycket mysig bok. När hände det senast? Igår var jag och simmade och njöt av att känna mig riktigt smidig i vattnet. Sen fortsatte dagen med en god lunch med Elina på Barmezzo. Idag har jag sovit gott, ätit en god frukost och tänkte ge mig ut på en liten cykeltur. Perfekt gravid-väder - soligt men inte för varmt!



/Josefine


Lycklig

image description

Så gott jag sovit i natt! Vaknade helt utvilad och jag är glad. Lycklig. Igår firade vi både min ledighet och våra 9 år tillsammans med kvällsmat på Gastons. En riktigt mysig kväll! Jag är så glad att jag har min Marcus. Han måste vara den snällaste som finns! Och tänk så sjukt det är att man kan träffa sin livs stora kärlek när man är så ung och fortfarande känna sig galet förälskad. Nu är början på vårt nya liv så nära att allt vi pratar om glider över till prat om det lilla miraklet som snart kommer till oss. Att vara gravid är en sån fantastisk resa. Från besked om eventuella IVF-försök till att samtidigt bli gravid. Från det lilla Sesamfrö som nu växt sig stor och redo för att möta livet utanför min mage. Jag har aldrig tidigare känt mig så fin. Alla komplex har försvunnit! För någon bristning hit eller dit, eller mina tjocka elefantfötter bryr jag mig inte om. Sånt trams känns så oviktigt när min kropp nu hjälper mig att få det viktigaste i livet. Det är en underbar känsla. Jag känner en enorm tacksamhet och lycka. Varje dag, varje minut. 

Och för varje sekund blir jag mer längtansfull... 

/Josefine


MÅL!!!

Nu kan jag klappa mig själv på axeln och säga "Bra jobbat, Josefine!" För nu har jag gjort mitt första år som lärare!!! Någon sa till mig under min slutpraktik att första året är som en lååång uppförsbacke och man ska bara fokusera på att överleva. Sen går allt mycket lättare. Och det är väl lite så det första året har varit, en extremt tuff utmaning, med ganska extrema förutsättningar. Dessutom en graviditet på det. Men nu är jag i mål! Jag ska heller inte glömma att lika jobbigt det har varit vissa dagar, lika roligt och utvecklande har det varit. Det har varit ett så spännade år och jag har lärt mig en massa. Jag har jobbat tillsammans med så inspirerande kollegor som har varit ett fantastiskt stöd. Kanske var det därför det blev så många tårar idag när jag skulle hem. Det känns verkligen som jag har valt rätt yrke. Men nu tar jag sommarlov och ställer om för nästa stora utmaning...



/Josefine


...

Sesam känner nog att mamma varit sur och trött idag. Så nu underhåller h*n och bökar mer än någonsin. REKORD! Och det gör mig såklart glad och mindre trött =)!

/Josefine


...

Och visst brukar jag bli på bättre hummör när jag får gosa med denna lilla prinsessan...




/Josefine


Varning för gnäll...

Jag har verkligen älskat att vara gravid från första början. Att veta och känna hur ett litet liv växer där inne i magen. Jag har tyckt om att känna hur kroppen förändras. Det är fantastiskt! Fram tills idag... Jag har inte sovit många timmar i natt för ryggen har värkt konstant, fötterna är så svullna att de ser ut att tillhöra någon annan, lederna i händerna har blivit inflammerade och gör ont och jag är allmänt trött och tjurig. Det ät inte alls meningen att låta gnällig men just nu känns hela jag så tung och otymplig. Jag vill att bebisen ska komma NU! Tur att det kommer ett gäng goa tjejer på fika i eftermiddag så jag blir på lite bättre hummör!

/Josefine


Alice

Just nu spelas Linneas nysläppta album flitigt hemma hos oss. Min favorit är nog den akustiska versionen av "Alice". Vackert!



/Josefine


Skolavslutat!

Jag är så trött. Fötterna är lika breda som långa som höga. Ryggen värker och trots en hemmagjord, god pizza är energin = noll. Borde ta en dusch men kommer liksom inte ur soffan... Det är ju inte så konstigt att jag är trött. Så här i efterhand vet jag inte var jag tänkte på när jag drog igång en skolmusikal med 65 elever! Men nu är det över och det gick så bra! Alla elever var glada. De sjöng och dansade precis som de skulle. Föräldrarna var nöjda och det är alltid ett gott betyg. När de sjöng sista låten började jag nästa gråta för att de var så duktiga. Och jag höll på att börja gråta nu när jag kom hem också. Mina elever hade gjort så fina kort som jag läste nu. Tänk att man kan fästa sig så vid barn på bara två terminer. Men nu är jobbandet över! Kommer i och för sig jobba måndag, men då är det mest allt avslutande arbete. För nu har jag SOMMARLOV! Jag ska vila upp mig. För om 3 veckor beräknas vår lilla bebis vara hos oss...

/Josefine


Onsdag

Evelina jobbade lite ikväll och då passar Alicia på att hälsa på hos oss! Och ett sån charmtroll är såklart mer än välkommet...



/Josefine


Nedräkning...

Nu är det bara två jobbedagar kvar innan jag går på lite ledighet och det ska jag nog klara av. Sen ska jag vara hemma och klappa magen och vila upp mig tills dess att bebisen vill komma ut. Igår var jag hos barnmorskan och det visade sig att det lilla livet nu har fixerat sig vilket innebär att h*n ligger i startgroparna! Idag var jag och Marcus på "öppet hus" på förlossningen och allt blir så verkligt på en gång. Det är ingen dröm längre! Jag ska bli mamma! Det kommer snart att bo ett litet mirakel hos oss...

Och visst märkst det hemma här hemmaatt det inte är så många dagar kvar!


Spelkaninen står framme...


Vaggan är på plats...


Skötbordet likså...


Och alla kläder är tvättade och reda att användas...

/Josefine


Terverna Plaka

Då var snart även denna helgen slut. Det har varit en mycket lugn helg. I går hade jag en vilodag. Cyklade ner till stan en sväng för att inte dega ihop totalt. Var ute efter en kortärmad pyjamas till bebisen, men det visade sig vara en bristvara i butikerna. Hur som helst har vi köpt så vi klarar oss med kläder i storlek 50. Det känns skönt att inte behöva ge sig ut och handla det första när vi kommer hem. Men det är svårt att låta bli! Jag har sagt det förut men säger det igen, Kappahls newbie-kollektion har så otroligt mycket fint. Jag lär shoppa en hel del där till Sesam! Det är inte bara garderoben som är fixad. Skötbordet är sedan en tid tillbaka på plats och igår tog Marcus in vaggan. Ja, allt praktiskt är fixat så nu är det bara att vänta... 25 dagar kvar!

På kvällen igår cyklade jag och M ner till stan för att möta upp Evelina, Johan och en lite febrig Alicia. Vi åt en riktigt god kvällsmat på Terverna Plaka. Mätta och belåtna och efter en kopp kaffe på Norra vägen somnade jag gott!




/Josefine


Helg

Då var det helg igen och jag passar på att vila upp mig. Tog en sovmorgon idag. En ordentlig jobbevecka återstår och jag hoppas att jag orkar det sista. Det känns i kroppen att det inte är så lång tid kvar nu... Igår bjöd Mia och Anders på en riktigt smaskig tapas-kväll. De hade gjort så mycket gott! Linda och Emelie var också där och mycket skratt blev det. Kvällens bästa kommentar: "jag snarkar inte, jag andas ju bara!"



v. 36+2 i favoritklänningen från TopShop

/Josefine


6/6

Det har varit sååå skönt att få en ledig dag mitt såhär i veckan. I går infann sig fredagströttheten trots att det var tisdag! Maya, Tobias och Jonas var här och grillade. En mysig kväll! Idag har jag och M njutit av dagen. Jag lyckades somna om och vaknade klockan 10! När hände det senast?!? Efter en härlig frukost och lite fixande i badrummet åkte vi för att simma på Actic. Kul att Marcus ville vara sällskap! Nu är det så gott som klart i badrummet (bilder kommer en annan dag) och jag och Elina har tagit en härlig kvällspromenad. Vi kämpar oss runt vår runda, med två stora magar och lite flåsigare än vanligt... Och som om inte detta vore nog för en bra dag så är jag dessutom nu HELT klar med alla skriftliga omdömen! En lättnad infinner sig i kroppen och jag inser att snart är det SOMMARLOOOV!

/Josefine


En...

En månad kvar och jag håller på att längta ihjäl mig...


Bra helg!

Jag njuter av en helg som varit bra från start! I fredags hade jag mystid med Alicia på stan. Sen hade jag och M en sån där underbart lugn fredagskväll. Vi gjorde en god lasagne och så somnade jag i soffan innan tio! I lördags hade vi en heldag uppe hos många nära och kära. Vi körde uppåt och jag startade dagen med en supermysig frukost med systrana Kinsch i Annas nya hus. Oj, så fint de har fått det! Jag blev upphämtad av mamma, mormor och morfar och vi körde ut till Tilia Trädgård för att kika i Carolines mysiga butik. Alltid får man med sig något fint hem... Vidare till Långaryd där jag fick härlig tid med mor och far. När Marcus kom körde vi till Tyresmo för en fika hos Frida och Emil. Alldeles för längesen vi sågs och såklart hade Frida bakat en supergod kaka. Tillbaka till Nyby city där vi njöt av en grillkväll och Mästarnas Mästare innan jag trött bakom ratten tog oss hem till Halmstad igen. Snacka om en riktigt bra lördag!


En eftermiddag i en solstol på mammas och pappas fina baksida är aldrig fel!


Jag och magen v. 35+3

Idag har vi varit flitiga och städat i förrådet och så besökte jag actics simhall och det var ett tag sen sist... Jag har mest tagit lugna promenader på sistone, men jag känner mig så sjukt tung och flåsig. För att inte tala om hur svullna mina fötter varit... Som en elefant! Det var en riktig befrielse att dyka i en svalkade bassäng idag! Jag simmade 35 längder och kände mig riktigt stark. Med vattnets hjälp kände jag så lätt och smidig. Som en glad och välmående knubbsäl!

/Josefine


RSS 2.0