Tid för julefrid


Julen är en fantastisk tid. Jag uppskattar verkligen att träffa familj och släktingar. Men med en liten tös i familjen får det inte bli för mycket av det goda. Det blir så mycket intryck. Jag känner verkligen att vi fick till det i år! Två rejäla och trevliga julkalas, men däremellan en massa tid för mys. Julaftons morgon och dag var en sån lugn stund med tid för att ladda batterierna och tid att känna in julefriden ordentligt. Lilja fick öppna sina allra första julklappar och lilla familjen hade kunde bara vara. Vi lagade mammas goda lax till lunch och smaskade i oss julgodis. Och när Lilja sov (och Marcus) passade jag på att kolla Kalle Anka innan vi körde upp till Torup för julkalas nummer 1!
 
/Josefine
 

Efter jul...

Vi har haft en mycket fin jul. Med familj, släkt, tomte, julgotte, dans runt granen, julmat så att det nästan kröp köttbullar ur öronen, fina paket (för en viss liten dam var dock pappret och presentsnöret roligast...) promenader och en mycket glad Lilja. Kan ju inte bli bättre. Bilder från julkalasen kommer upp inom kort! Dagarna efter allt firande har vi tagit det lugnt. Det är underbart att vara lediga tillsammans. Det bärsta av allt är att det är många lediga dagar kvar. Jag njuter!

 
/Josefine

God Jul!

Julafton och jag njuter. Jag önskar er alla en god jul! Nu stänger jag ner all uppkoppling några dagar så är jag tillbaka efter alla julkalas.

Julkram!


Julkort

Och tack för alla fina julkort! Det är alltid trevligt med lite post i brevlådan som inte är räkningar och tråkig reklam.
 
/Josefine

Julstämning på topp!

Med risk för upprepning säger jag igen! Jag ÄLSKAR julen. Det är klart en av årets höjdpunkter. Tid tillsammans med dom jag tycker om och en massa ledig tid med lilla familjen. Nu går vi mest runt här hemma och myser, dricker glögg och filar på lite julklappsrim. Men jag är lagom jultokig. Jag bakar inte ihjäl mig och jag pyntar inte till förbannelsen. Idag tog vi en tur till stan för att ta en lunch. När jag såg många springa runt mellan butikerna med stress i ögonen, barn som grät och föräldrar som bråkade kändes det skönt att våra klappar låg inslagna under granen. I år hade Lagerhaus galet mycket fina inslagspapper. Lite sidenband och gammeldags presentpapper höjer julstämningen ännu lite grann...
 
Nu ska Lilja julbada och vi ska fortsätta mysa, äta skumtomtar i tonerna av underbar julmusik!
 
/Josefine

Sista simmet

 
Igår var jag och Lilja på terminens sista babysim. Som jag sagt tidigare har det varit veckans höjdpunkt och jag har redan anmält oss till våren.
 
/Josefine

Morgonmys

En vanlig morgon i december: Vi brukar gå upp runt 7. Då är det mysigt att ha en lugn stund under granen... Efter nån timmas bus händer det att vi båda tar igen oss på soffan!
 
/Josefine
 

Långaryd

Efter att febern lagt sig efter Liljas 5-månadersvaccinet körde vi upp för två dagar i Långaryd. Mammaträff hos Amanda och Alma, mång tjejer var det. 12 stycken! Och extra kul var det att få snutta på lilla Agnes som är den färskaste av alla. Sen blev det mycket kusinbus och finfika hos Mormor och Morfar, eller Gamlis och Gubbis som Lilja och Alicia säger. Lite mobilbilder på det kommer här:
 
 
/Josefine

Julmys 2012

Varje jul träffas min och Marcus familj för lite julmys. I söndags var det dags. Julmat, julgotte i mängder och julklappsspel på det. Alltid lika trevligt!
 
/Josefine

Julgodis

Jag tycker om att fixa här hemma. Speciellt i juletid! Medan Lilja sover passar jag på! I år har jag passat på att baka julgodis. Perfekt "gå-bort-present"! I år testade jag UnderbaraClaras nötrutor, som var riktigt goda. Och så gör jag alltid en sorts julgodis som mamma alltid gjorde när vi var små. Vi har alltid kallat dom för "Cillas julgodis". Jag vet inte vem denna Cilla är, men det är mina favoriter och de ska finnas med på gottebordet på julen hemma i Långaryd! Här kommer receptet:
 
Smält 100 g. smör. Häll i 2 dl. grädde och 4 dl. socker. Rör om! Låt koka i 5 minuter. Lägg i 200 g. ljus blockchoklad. Rör tills chokladen är smält. Rör sedan i 24 godissockerbitar som är klippta i fjärdedelar. Rör om och när de nästan är helt smälta häll över i en form. Låt stå i kylen över natten och skär sedan i lagom stora bitar. Klart!
 
 
/Josefine

Julgranen

Det råder julstämning hemma hos oss. Och favoriten är helt klart julgranen om Lilja får bestämma. Vi klädde den i torsdags...
 
Och sen dess har Lilja rivit ner många kulor när hon kör runt i gåstolen...
 
 
Här har ni i alla fall slutresultatet:
 
/Josefine

Juletid

Igår var en bra lördag. Först en massa mys och fix med lilla familjen och därefter glöggmys x2. Först hos grannarna ovenför och sen hos grannarna snett mittemot (hos Mia och Anders med andra ord). En finfin dg med massa julfeeling! Och idag fortsätter vi med julkalas.
 
/Josefine

Hemma

En till hemmadag. Lilja sover bredvid i soffan. Det är en sån dag när mamma måste ligga tätt tätt för att hon ska komma till ro.

Igår storhandlade vi på Maxi och köpte en gran. Kan ju tyckas galet att köpa en gran när vi har obegränsad tillgång på just granar. Men en kungsgran är en bra investering när lillan kör racer i gåstolen. Dom barrar ju inte lika lätt. Lilja blev helt speedad idag på morgonen när hon fick se den klädda granen med alla kulor, ljus och glitter. Idag är det mera julfix. Mera julgodis ska bakas och julspellistan på Spotify spelas flitigt. Jag älskar julen!!!


Lucia

Tack för fin respons på förra inlägget! Idag har jag och Lilja en underbar day-off. Uppstigning vid 7 så nu väntar jag på att lillan ska bli trött så vi kan sova en stund i soffan. Sen tänkte jag att det blir en liten runda med pulkan i det vackra vintervärdet. Men inga långa promenader. Igår fick jag en kortisonspruta, så jag ska ta det lite lugnt framöver. Gårdagen var en fin dag, fram till sprutan. Jag och min lilla pepparkaksgumma mötte upp Julia och Maya som kom med bussen. Sen promenerade vi ner till stan i den bitande kylan. Vi mötte upp Mamma, Pappa, Evelina och Alicia och de sista julklapparna inhandlades. Jag tycker det är kul med julklappar, så länge det inte blir för mycket av det goda och att jag har god tid på mig för planering, inköp och inslagning. Pappa och de sju tjejerna (!) åt en god lunch innan vi hade en skön eftermiddag hemma hos oss. Lussebullar och lek! Lilja blir helt till sig när kusinen är på besök.

 
/Josefine

En liten tanke...

Jag börjar bli lite trött. Idag på nyheterna rapporteras om att svenska elever presterar allt sämre i läsning och i matematik. Som vanligt handlar bara debatten om vad skolan kan göra annorlunda. För det är skolan som ska lära barn läsa och räkna. Men det är även skolan som ska lära barn etik och moral, att vara en bra medmänniska. Att inte mobba. Skolan ska se till att varje elev i åk. fem ska kunna simma. Skolan ska se till att varje elev lär sig vad om är rätt och fel. Att inte använda våld. Att inte bli feta. Att lära sig demokrati. Att lära sig om trafiken. Skolan ska lära barn att alla människor är lika mycket värda. När ett barn far illa ställs alltid frågan: Vad gjorde skolan? Eller snarare vad gjorde skolan för fel. Ja, skolan har ett stort ansvar. Men när i debatten ska någon våga ställa lite krav på föräldrarna??? Det är väl ändå de som någonstans har huvudansvaret. Kanske kan föräldrarna någon gång, då och då läsa en saga för sina barn. Kanske man kan begära att det ändå är föräldrarna som ska lägga lite vikt vid barnuppfostran. Ge lite av sin viktiga tid. Kanske kan de hjälpa sina barn med läxorna någon minut. Skolan gör så otroligt mycket men kan räcka till för att göra allt. Tack för mig. Godnatt!
 
 
 
 
 

Fem månader!

Fem månader. Idag. Min lilla Lilja! När jag ser tillbaka på de första bilderna på den lilla bebisen som vi myste med på BB kan jag inte riktigt fatta att det är samma människa. Nu är hon en liten flicka och inte en liten bebis. Min lilla prinsessa! Jag älskar dig så...
 
/Josefine
 

Fredag

Vi firade in helgen med ett premiäråk i pulkan som vi fått låna av Stella. Och när M var på julbord kom Hanna på besök. Det var alldeles för längesen vi sågs och vi hade en riktigt mysig kväll. Det blev mycket prat och stora mängder te som under pluggtiden =). Lilja somnade gott och har inte varit ledsen i natt. Skönt!
Nu ska vi ut i det vackra vintervädret!
 
 
/Josefine

Gobiten

Klockan är eftermiddag och jag och lilltösen har inte varit utanför dörren idag. Jag brukar alltid passa på att ta en långpromenad på förmiddagen när Lilja sover. Men denna vecka har varit full med olika aktiviteter varje dag så idag tar vi oss en day off. Vi har haft pyjamas på oss tills nu. Jag tog mig en uppiggande dusch vilket var nödvändigt för att vakna till liv. Se sista två nätterna har Lilja haft svårt att somna riktigt gott. Jag ska absolut inte klaga eftersom vi varit bortskämda med problemfria nätter sen hon föddes, men nu är det något som spökar. Hon har svårt att komma till ro på kvällen och sen vaknar hon flera gånger och är jätteledsen. Först trodde jag att det var drömmar, för det skulle tydligen vara vanligt vid 5 månader, men nu börjar vi misstänka att det kanske är tänder på gång... Det är svårt när man inte kan fråga dom små liven. Det enda jag kan göra är att trösta, sjunga "Vargsången" och "Trollmor" tusen gånger och hålla om, och ändå känner man sig lite otillräcklig... Men trots många tårar inatt är hon som en solstråle idag. Nu har hon "hittat" sitt huvud så ena handen klappar huvudet eller örat hela tiden. Hon ser riktigt fundersam ut... Min lilla gobit!
 
Såhär pigg var hon sent igår kväll, långt efter det hon borde sova...
 
/Josefine

Min torsdag

En sån vacker dag! Ljuset ger energi! Igår hade vi finbesök från Nissalund och att få umgås med nära och kära gör mig glad! I natt har jag dessutom haft mindre värk än vanligt så det gör väl också att jag känner mig piggare. Trots att jag fick vara uppe ett par gånger i natt för att lilltösen drömde mardrömmar. Stackars liten... Idag började vi dagen med en promenad ner till St. Nikolai med Elina och Lykke. Babysång och sen fika på det. En mysig stund och Lilja tycker det är spännande med alla ljus. Efteråt somnade flickorna gott och jag och Elina passade på att göra lite ärenden på stan innan det var dags för lunch. Det blev ett besök på Sandys och oj som det stället gått ner sig. Det blir inga fler luncher där för min del... Men tänk att trots så tråkig mat så var det ändå en bra lunch. Det måste bero på sällskapet =).
 
Efter lunchen var det dags för veckans andra akupunktur. Jag ringde ner Nanny-akuten (läs Evelina) till vårdcentralen. Så medans blev stucken lekte kusinerna i BVCs lekrum. Hertig Knut är ett bra ställe tycker jag! Nu är jag hemkommen efter att ha slirat upp med vagnen uppför berget. Lilja sover i vagnen och jag tänkte fixa de sista julklapparna. Jag tycker om att fixa med allt i god tid utan stress, så hinner man julmysa desto mer när julen verkligen närmar sig. December är en underbar månad!
 
/Josefine

Gonatt

Gonattsaga innan läggdags är bra grejer!


Helg-update

Underbara dagar. Jag njuter av livet. Och i helgen njöt vi, hela lilla familjen. Mycket fredgasmys, med adventspyntande, hemmagjord pizza och när Lilja somnat upptäckte vi till bådas förtjusning att det var "På spåret". I lördags fortsatte vi med hemmafixandet och bakade årets lussekatter. Och kvällen spenderades hos Maria och Anders. "Så mycket bättre" och så mycket prat och skratt. Igår fick vi besök av familjen på Nissalund och sen tog vi på oss underställ och promenerade ner till julskyltningen. En värmenade chai-latte på Espresso House behövdes och sen tog vi bussen hem. Sa jag att jag njuter av livet?

Nyfiken liten Tomtenissa på EH


Chai såklart och en makalös god pepparkaksmuffins!

Tomtenissan besökte även Maxi och har smaskat gröt för första gången!
 
/Josefine
 
 

RSS 2.0