Älska

Jag förundras fortfarande över hur mycket man kan älska en liten människa...


Lite politiska tankar...

Jag är född i Sverige och glad att vara just svensk medborgare. Jag är stolt över att tillhöra en befolkning som får uttrycka sina åsikter. Att leva i en demokrati med fri skolgång och ett sjukvårdssystem som inte kostar mer än vad man har råd med. Ett litet land men som gör en hel del bra saker i för världen. Jag känner mig priviligerad att jag, och sedan Marcus, få vara hemma med vår dotter och ge henne en trygg start i livet.  Men jag skäms att tillhöra ett land där ett främlingsfientligt parti växer och nu är det 4:e största. Deras åsikter och värderingar skrämmer mig och jag känner mig plötsligt inte lika stolt...
 
/Josefine
 
 

Bad hairday

Bad hairday... Ja, idag vaknade Lilja jättepigg och busig och håret stod rätt upp. Det gick inte ens kamma ner med vatten.
 
Då var det tur att hon hade en ny mössa att ta på sig när vi skulle ner och göra stan! Min lilla gobit...
 
 
/Josefine

Update!

Ja, Lilja har lite svårare att somna på kvällarna. Det blir många vaggvisor, amning och gung i vaggan innan hon kommer till ro. Men när hon väl somnar sover hon gott hela natten med en eller annan matning. Så jag ska inte klaga! Igår hälsade jag på på mitt jobb, mycket trevligt! Så det blev extra många intryck för Lilja att sortera i sin lilla hjärna. Och det händer så mycket med hennes motorik. Hon sitter själv nu, riktigt stadigt och vill framåt när hon ligger på mage. Och så kör hon runt som en galning i sin gåstol!

Jag har fortfarande ont om nätterna men när morgonen kommer är jag så glad. Lilja ger mig all energi jag behöver! Idag på förmiddagen tog vi det ganska lugnt. Jag gjorde sjukgymnastik och Lilja gymmade i babygymmet! Sen mycket mys, bus, titt i böckerna och lite plink (läs bank) på pianot. Och när Lilja sov promenerade jag Sofieberg runt med fina Mia. Sen babysim och Lilja plaskade och dök mer än nånsin tidigare. Vi fortsätter med simmet till våren med!

I lördags kväll åt hela familjen på Verona. Flickorna skötte sig fin och hade klätt upp sig lite extra, kvällen till ära... 
 


/Josefine

Kamp fort.

Nattningskampen. Jag mot Lilja. Jag vann till slut!


Kamp

Nattningskampen. Jag mot Lilja. 0-2.


Helg

Jag säger god natt efter en lugn och bra helg. Det är skönt att ibland ha ganska tomt i almanackan och bara ta dagen som den kommer. Som i lördags. Då blev det spontanlunch med Tobias och Maya på Spis och Deli. Både gott och trevligt.


Trevlig helg!

Om jag har någon läsare i trakterna kring Värnamo kanske ni hörde en hög smäll igår. Men ni behöver inte vara oroliga, det var bara jag som besökte en kiropraktor som knäckte i mig så jag blev rädd. Just nu testar jag allt för att lindra det onda i kroppen. När jag gick därifrån kände jag mig i alla fall 5 centimeter längre så något var det som släppte... Därefter åkte jag och Lilja för att hälsa på en liten, söt, underbar liten Agnes och hennes fina familj. Jag kan inte förstå att lilla Lilja varit SÅ liten...

Idag har jag njutit av tiden här hemma med Lilja. Och som en extra bonus är min goda vän Elina också föräldraledig. En förmiddagsfika med våra små tjejer blev en bra start på helgen!
 
Trevlig helg på er alla!

/Josefine
 

Onsdagsmys

Onsdagsmys är bra grejer det. Kusinerna är så söta ihop. Och jag tycker det är så kul att träffa syster och mor!

 
/Josefine

Sådär...

Vi gör ett försök med att ta foto till julkortet. Det går sådär...


Närvaro

Jag vill tro att alla som har barn vill vara en bra förälder. Samtidigt är det bara att inse att "den perfekta mamman" eller "den perfekta pappan" finns inte. Självklart vill jag vara en bra mamma. På mitt vis. Alla är vi olika som föräldrar vilket är bra. Sen Lilja kom har jag funderat mycket kring hur jag vill vara som mamma. Och jag vill vara närvarande. I verkligheten. I varje nu. Detta kan vara svårt när man hela tiden ska vara anträffbar och tillgänglig för hela världen men jag gör mitt bästa. Därför kollar jag inte mobilen/datorn samtidigt som jag leker med Lilja. Jag menar, hur viktigt är det att ha koll på när en kompis kompis kompis har uppdatera sin status på fb. Det äter bara dyrbar tid. Jag tittar inte på TV när jag ammar och Lilja nu söker ögonkontakt. Lilja är bara 4 månader, hon får inte titta på TV. Jag ser inte vad får hon ut av det, mer än en överstimulerad hjärna. Som mamma vill jag inte lösa allt med "quick fix". Dvs. inte låta Lilja sitta med min telefon för att hon är gnällig, inte köpa en DVD till bilen för att jag är rädd att hon ska vara uttråkad. Kanske låter jag gammalmodig, men alla får vi göra på vår egna vis.
 
Det som Lilja inte kan få för mycket av är sång, rim, ramsor och sagor. Jag tycker det är fascinerade att hon redan blir alldeles till sig när hon ser de böcker som jag och Marcus läser varje dag för henne. Det är aldrig för tidiga att börja läsa böcker. Det har vi gjort i flera veckor nu och Lilja försöker redan hjälpa till att vända blad! Det tycker jag är viktigare än att kunna låsa upp en Iphone...
 

Dessa tre är Liljas favoriter. Jag kan tipsa er som har barn om "mitt första fotoalbum", en pekbok där man sätter i egna foton som lätt går att byta ut. Jag köpte den på Leklyckan. Knacka-på-boken är det något magiskt med. Jag tycker bilderna är ganska tråkiga, men Lilja äskar den!
 
/Josefine

Tilia

Jag och Lilja var på kalas i Långaryd igår kväll. Så på dagen, efter ett snabbt besök på Nissalund, passade jag på att besöka Tilia trädgård, den lilla butiken ute i skogen. Det är perfekt att åka dit innan första advent, för Caroline gör så fina dörrkransar. Denna ska pryda min dörr...

Lilja var mest trött, men tyckte att det fanns mycket spännande att titta på!

/Josefine

Kväll

Fredagsmys hos våra våra goa grannar!


Mer julklappstips?

I söndags firade jag och Lilja vår finaste Marcus. Det var ju hans allra första farsdag! Av Lilja fick han en ny kaffekopp att ha på jobbet. Och inte vilken kaffekopp som helst... Han måste ju kunna se sin lilla prinsessa varje dag när han saknar och längtar efter henne!
 
 
Det kan kanske också vara ett julklappstips! Den är beställd från smartphoto.se där det finns en massa kul att göra med sina foton.
 
/Josefine
 
 
 

Julklappstips?

Någon gång efter jul är planen att göra i ordning Liljas rum. Marcus har gjort en så fin säng och sänghimmel inhandlades redan när Lilja låg i magen. Trots att det är ett väldigt litet rum tror jag att det kommer bli mysigt och jag har redan en del planer... Som jag visade i förra inlägget är en tavelram med foton på lilla familjen klar. Och Lilja har redan fler tavlor som väntar på att bli upphängda! När Lilja föddes fick hon en jättefin tavla av Hillevi som hennes syster har målat. Ett sött motiv med hennes namn och citatet "Varje dag är fylld av mirakel". Nu har Anna-Stina en hemsida där man kan beställa tavlor och vykot: www.annasalster.se. En namntavla är en fin present att ge bort, perfekt som dopgåva eller i julklapp! Jag beställde en till lilla Stella som hon fick i födelsedagspresent.
 
 
/Josefine

Fotofotofoto

I helgen gjorde jag ett riktigt ryck vad gäller fotoframkallning! Jag är en av dom som fotar som en tok och för ett par år sedan framkallade jag mycket bilder och satte in i album. Men de sista tiden har jag bara sorterat (och slängt åtskilliga tusen) och haft de i olika mappar på dator och extern hårdisk. När vi nu har en liten Lilja känns det roligt igen att ha korten i album. Det känns mer på riktigt! Nu har jag framkallat bilder från Liljas första fyra månader till hennes fotoalbum och till hennes "första boken om mig". Jag passade även på att uppdtatera vår fotovägg och en fotoram som ska hängas upp i rummet som med tiden ska bli Liljas.
 
/Josefine
 

Fredagskalas

Jag och lilla familjen har haft en riktigt mysig helg. I fredags kalasade vi i Torup. Fanny har fyllt 20 år och Marie bjöd på ruskigt god mat! En mycket trevlig kväll.
 
 
/Josefine 

Långarydsbilder

Promenader i regnrusk, mys, besök hos hönorna, Gamlis och Gubbis, kusinbus, mammas goda mat, tid med Julia och Maya, pianospel, nostalgitrip med gamla foton och my little ponys och mera mys.
 
/Josefine

4 månader!

Igår var det ingen vanlig dag, för det var Liljas 4-månadersdag! Hurra hurra! Men nu tycker jag att tiden går så snabbt att jag blir åksjuk... Lilltösen sitter ju lite själv! Vår lilla prinsessa... Jag njuter varje sekund.
 
/Josefine

Kärlek

I tisdags kväll checkade jag och Lilja in hos mor och far och vi kom hem igår. Det kan ibland vara bra att vara iväg från varandra ett tag för då hinner man längta efter varandra riktigt ordentligt! Både jag och Lilja blev väldigt glada när Marcus kom hem från jobbet. Det är underbart att se hur lillan skiner upp när hon får syn på sin pappa. Jag är så lycklig att vara en del i vår lilla familj. Min kärlek till dessa två är så stark!
I tisdags var Marcus med på babysimmet!
 
/Josefine

Elinas kyckling

För ett tag sedan bjöd Elina på en supergod kycklinggryta. Sen dess har jag och Marcus gjort den ett par gånger och den är lika god varje gång! Tänkte dela med mig av receptet om du har idétorka inför helgen. Tyvärr glömde jag fota sist, så ni får klara er utan bild!
 
 
För ca. 6 personer
6 kycklingfiléer
3 paket bacon
salt, peppar och curry
5 dl matlagningsgrädde
5 dl Crème fraiche
3 vitlöksklyftor
3 msk kycklingfond
3 msk sweet chilli sås
1 trekant ädelost
 
Dela varje filé i 4 tunna filéer. Förstek i stekjärn och krydda med salt, peppar och curry. Lägg över i ugnsfast form. Klipp sedan baconet i små bitar. Stek och lägg över kycklingen. Blanda övriga ingridienser i en bunke och smula i ädelosten. Häll över kycklingen och baconet. In i ugnen i ca 25 minuter i 225 grader. Servera med ris och en god sallad. Smaklig spis!
 
 

Längtar

Efter två nätter i Långaryd med mycket mys sitter jag och Lilja och väntar på att Marcus ska komma hem från jobbet. Vi har längtat så efter honom!


I'm a robot!

Ja, så känns det med alla strömplattor och sladdar på ryggen. Men jag tycker att det lindrar värken lite. Jag kämpar och biter ihop så länge det går. För jag vill undvika alla tabletter så långt det går eftersom jag ammar. Idag har jag fått akupunktur igen och hoppas att det ska göra susen denna gången. Det gjorde riktigt ont idag fast att det är skönt på ett konstigt sätt på samma gång. Nog om det! Just nu är jag incheckad hos mor och far och blir ompysslad och bortskämd med god mat. Lilja sover gott i vagnen efter en promenad i det fina vädret och all härlig lantluft. Så jag ska passa på att göra lite sjukgymnastik och vila lite jag med. Trots all värk om nätterna känner jag mig pigg. Och det är inte så konstigt när jag tillbringar mina dagar med denna lilla solstråle!


Lyckligare

Jag är lyckligare nu!


Lördag med onsdagsbilder

Jag har börjat med nya träningsprogrammet så i torsdags gjorde jag första löpträningen i bassängen. Det kändes riktigt bra. Och igår var det sjukgymnastik och promenad ner till stan. Något förvånad blev jag när tog en sväng för snävt och körde in i Pluras tjocka mage. Ursäkta mig! 
Efter lilla krocken körde vi och storhandlade på Maxi tillsammans med resten av Halmstadborna. Sen äntligen fredagkväll som är en av veckans höjdpunkter! Mys med lilla familjen. Vi gjorde hemmagjord pizza och tittade lite på x-factor när lilla prinsessan somnat.
 
Här kommer lite onsdagsbilder:
 

Nyfiken

Kusin Alicia

Extra mysigt i vagnen nu när fårskinnet är på plats.


Mormor-mys

En köttfärssås-puss är aldrig fel!
 
 /Josefine

Torsdag

Som föräldrarledig finns det en del tid över när Lilja sover, samtidigt som det då finns tusen saker att göra. Efter gårdagens besök hos min sjukgymnast är jag sjukt peppad med nytt träningsprogram! Bortsett från styrketräning hemma för att stärka upp bäcken och rygg ska det bli löpträning i vatten! Men sjukgymnastiken tar ju inte hela dagen och idag har jag inte slösat bort Liljas sovtid med slösurfande eller slötittande på TV. Jag har varit sjukt effektiv! Efter en härlig promenad tog jag tag i allt tråkgöra. Jag har sett över allt som har med försäkringskassans djungel attt göra och faktiskt blivit en smula klokare, förhandlat elavtal, satt upp Lilja i kö för förskola (tidigt, jag vet, men det ska göras!), ringt vårt försäkringsbolag för att kolla vad det är vi betalar för varje månad och sett över vårt avtal med Telia. Vipps så fick jag ner våra fasta månadskostnader lite grann och det är ju inte fel just nu. För det är bara att inse att man badar inte i pengar när man är föräldrarledig. Fast när jag tittar på min sovande lilla prinsessa i vagnen känner jag mig rikare än någonsin!
 
Vad gör vi annars om dagarna? Här kommer lite blandade bilder och det är konstigt, men på minneskortet fanns inte en enda bild på mig utan bara på Lilja:
 
Lilja kan sitta i sin barnstol med lite stöd...
 

Hon pratar mer än någonsin om dagarna...
ALLT ska in i munnen...


Hon älskar Alicias gåstol...

Speglar är kul!

Hon kan snurra runt!

*
Men att bada är allra roligast!
 
Nu ska vi upp och leka lite med Stella och Lykke!
 
/Josefine

RSS 2.0