Utflykt

Skönt med lite sommar idag. Vi packade och lastade på tre glada barn på cykeln. Picknick i ett blåsigt Skärshult med Hillevi och lilla Matilda. Pappa lekte lite med alla barn så jag och Hillevi hann prata lite i alla fall;). Barnen premiärbadade i det iskalla vattnet. Bra dag!


/Josefine

Bra beslut

M fortsätter renoveringen av vårt hus. Jag är så glad att vi bestämde oss för att bo hos mina föräldrar dessa åtta veckor. Kan liksom se hur Elvin hade klättrat över bjälkarna och ätit gammal rostig spik... När jag tänker på det försår jag att detta är sen bästa lösningen. Jag och barnen har lugna dagar i trygg miljö då vi mest kollar på alla djur i byn, pysslar och äter jordgubbar. Detta medans M får köra fram och tillbaka varje dag. Men så får det vara denna sommar. Just nu ser det ut såhär. Bilden tagen från köket in i matrummet och vardagsrummet in till höger. Inte riktigt barnvänligt som ni ser... 

Vi är så tacksamma för all hjälp vi får av pappor, lillebror och morfäder. Jag är imponerad av morfar Lennart och morfar Helge som orkar vara med och arbeta hela dagar. Inte alla som fixar det när man är sådär runt 80 år! Det är så skönt att vi fått en rivstart (bokstavligt talat!). 

Nu håller vi tummarna på lite badväder!

/Josefine

Dejt

 Sen jag blev mamma har jag inte längtat efter det som kallas "egentid". Jag tycker inte ens om ordet. När familjen är samlad, kalla det vi-tid, familjetid eller vad du vill, det är det jag älskar mest. Men när vi var på Kreta bestämde jag och M att det var dags för en dejt, den första sen Elvin kom. Det blev en middag på strandpromenaden och där var så vackert! Och visst behöver vi två ibland sitta ner. Kunna äta en middag då vi kan prata till punkt. Lyssna på varandra med båda öronen. Slippa avbrott för blöjbyte, torka upp utspilld mjölk och plocka matrester under bordet. Så där satt vi i solnedgången och åt en fantastisk middag... Såklart pratade vi nästan bara om barnen och när vi ätit upp skyndade vi oss tillbaka till hotellet. Tänk att man kan längta efter bara tre timmar... Men det var tre mysiga timmar!

 
 /Josefine

Bäää!

Cykelutflykt och fm-mellis vid kohagen. Elvin pekade och sa "bäää". Vi ska nog få kläm på detta under dessa åtta veckor...


/Josefine

Voff

Nu har vi kommit på plats i vårt nya boende. Känns som att barnen komma stormtrivas. Hönor, hästar och kor runt hörnet och får precis på baksidan. Idag hälsade Hillevi och lilla Matilda på och förgyllde vår dag. 

Jag, M och Elvin tog en promenad när Lilja somnat. Här är så fint när allt fortfarande står i blom. En fördel med det kalla vädret! 


Elvin pekade och sa "voff". Nästan rätt. Han lär sig nya saker hela tiden. Försöker gå, klättrar på allt, backar nerför trappan. Ja, det går framåt med allt utom med ätandet kan man säga...

/Josefine


Etapp 2

Denna vecka har vi packat, tröstat febrig Elvin, flyttat, firat midsommar med goa vänner och idag tömde vi det sista. Rivning har börjat. Etapp 2 är igång!


/Josefine

Moutoupaki

Vårt resesällskap har varit på Kreta många gånger och har en favoritrestaurang. Där åt vi nästan varje kväll. Moutoupaki, som betyder lugnt och fridfullt hörn, ligger ett stenkast från strandpromenaden. Bra service och maten är utsökt.

/Josefine

Kvällarna - Chania

 Det var sol och bad på dagarna. På kvällarna tag vi bussen till Chania.
 


 
 Här är vi alla! Världens bästa resesällskap.
 
/Josefine
 

Plask och lek!

Hur tillbringade vi då dagarna på Kreta...? Jo, det blev mycket plask och lek i poolen. Vi bodde på ett fint litet lägenhetshotell där det var lugnt och skönt om dagarna. Barnen var verkligen mer i vattnet än på land. Två riktiga guldfiskar! Min mormor och morfar (eller Gamlis och Gubbis som Lilja säger=)) var snälla och bytte rum så vi bodde perfekt vid poolen. Badbilder kommer här!

 
Och såklart blev det några dopp i medelhavet också!
/Josefine

Sista morgonen

Vi skulle verkligen inte åka någonstans denna sommar. Men så dök det upp en resa till Kreta, rekordbillig! Eftersom vi hade presentkort sen vi gifte oss var det för bra för att inte åka. Att vi dessutom kunde överraska mina föräldrar och morföräldrar på Landvetter gjorde resan bara ännu bättre! Det blev en alldeles underbar vecka. Jag vågar säga min bästa semester någonsin. Det blev perfekt väder för våra två små och vi var friska allihopa. 7 dagar med massor av bad, bra boende, god mat, mycket lek och bus i poolen, galet god glass i stora lass, en dejt, tid för att läsa en bok, salta bad och saganaki varje kväll (inget vin utan friterad ost=)). Jag har inte hunnit sortera alla 700 bilder, men jag tänkte i alla fall börja med att bjuda på vår sista morgon. För den var en sådan som jag kommer minnas hela livet. Vi packade kylväskan med frukost, nybakat bröd från bageriet, fetaost, stora grekiska tomater och feteyoghurt med honung och apelsinjuice. Sen gick vi ner till havet som fortfarande var stilla och nästan inga andra där. Vi satte oss i skuggan och trots att Elvin åt mer sand än bröd så var det en så lugn och skön stund med en utsikt som man inte kunde titta färdigt på. Ett riktigt "hur-bra-får-man-ha-det-stund". Sen badade vi tills barnens uv-dräkter var alldeles fulla med ännu mera sand. Ett perfekt avslut på resan!
 

Nu är vi tillbaka i verkligheten och ska tömma vår nedervåning. Sen ska det packas för vi ska bo hos mina föräldrar i sommar när etapp 2 drar igång. Men det kommer regna semesterbilder ett tag framöver. För de gör mig så glad!
 
/Josefine

Hemma

Här har det varit tyst ett tag... Det blev visst en spontan resa till Kreta. Vi har haft det så bra och jag hade utan problem kunnat stanna en vecka till! Men nu är vi hemma och jag ska fixa nio högar tvätt...


/Josefine

Powered

Såklart är det lätt att jämföra sina två sagoskatter. Det är spännande att se både likheter och skillnader. En likhet är att ingen av dom haft någon brådska med att intressera sig för mat. Elvin är om möjligt mer ointresserad än systern sin. Kan dock tillägga att när Lilja väl började äta har maten aldrig varit något problem. (Som hon sa själv på 2-årskontrollen "jag äter allt men är inte så förtjust i gurka"). Men än så länge så gott som helammar jag min lilla 10-månaders 11,6-kilosklump. Förra veckan skymtade vi lite matlust, men några dagar av förkylning och feber och den var som bortblåst... Jag vet inom mig att det kommer vända. Bara ibland det känns tröttsamt när han kniper igen munnen och blundar, som om jag försökte proppa honom full med arsenik. Tack och lov verkar mjölken räcka då han som de säger på Bvc "följer sin kurva så fint". Så jag fortsätter äta som en häst, bjuda detta envisa barn på mat som hamnar i soptunnan och tokamma om nätterna... Hade han inte varit så stor hade denna pyjamas passat honom bra!


/Josefine


RSS 2.0