Randigt

Idag hälsade vi på familjen Larsson-Kleinfeld i Slättåkra för att fira Leif som fyllt år. Kalas med smörgåstårta och en underbar fruktsallad. Men det var kanske inte Leif som fick mest uppmärksamhet, men det är ju inte så konstigt när man konkurerar med lilla Selma.




Och det var inte bara jag och Selma som körde på randigt idag!



Dags att ladda det sista inför praktiken! Imorgon dra det igång.

Natti!

/Josefine


Borås

Igår flydde jag allt skolarbete och åkte med mor, Julia, Camilla och Marianne till Borås. Där hälsade vi på Marie (som är en av mina trognaste läsare!) och Micke. Alltid lika trevligt att hälsa på. En del shoppat blev det och jag gillar Borås. Synd bara att det ligger i ingenstans och vägen dit känns som det dubbla. Men där finns en del butiker som alltid är lika roliga att besöka. Faith är min favorit. Där säljs det kläder, inredning och smycken och ibland blir sånna blandningar bara pannkaka, men Faith lyckas verkligen hålla balansen. Jag hade gääärna köpt med deras antika soffa och stolar som de hade som butiksinredning! Magiskt fina!


Två fina plåtburkar och en söt hög ljuslykta fick följa med mig hem! Nu vill jag vårröja!



Kul att hinna umgås med lillasyser Julia. Hon är alltid lika glad! Tyvärr blev det ingen bild på oss allihopa. Men tack Marie för en toppendag!

Myskväll med mor och Frida fick avsluta dagen. Inget plugg alls med andra ord!

/Josefine


High school musical!

Igår var jag lite vimsig för det är ju februari ett par dagar till... Men SNART är den måndaden förbi. I vilket fall kom lilla söta Anna som vips har blivit en stor tjej till mig och sen skjutsade M ut oss Halmsatds nya Arena. High school Musical (som påminner en hel del om Grease) var riktigt bra och alla låg-och mellanstadietjejer som var där blev nog lite småkära i Kevin Borg som skötte sig fint på scen. Nu ska jag och Anna ut och göra stan! Shopping och lunch och så hoppas jag att vi hinner träffa syster yster Evelina!



/Josefine


Springtime...soooon!

Vårkläderna fyller nu butikerna och våren känns mer avlägsen än någonsin. Men jag vill påminna er att imorgon är februari förbi och vi närmar oss faktiskt våren. Sakta men säkert. Och BIKBOK har fått in en massa finfina nyheter!





/Josefine


Musical tonight!

Igår hade jag en fantastisk trevlig födelsedagsfika med Mia och Linda och sen hängde Mia här hemma hos mig hela kvällen. Sååå trevligt och jag tycker inte om att hon bor ända uppe i Norrköping. Jag tycker att Mia snart kan flytta hem!

Idag är det plugg som står på schemat men jag har sjukt ont i halsen, så nu laddar jag upp men stor kopp te med honung. Och i eftermiddag kommer min söta svägerska Anna med bussen för vi ska på High school Musical och ha mysdag imorgon. Och det ska bli skoj!



/Josefine


NU!

Näää, vet du va! Nu orkar jag inte skriva mer på bedömningsmatriser och problemlösning. Jag går och lägger mig! NU!

Gothenburg

Vilken underbar helg. Trots all snö och storm. Igår kväll kom vi hem men jag ville stanna! Det är något visst att ligga i en mjuk, vit hotellsäng med fluffigt täcke och superduperstora kuddar. Det känns lyxigt! Men vi har inte bara legat och latat oss! Vi har: ätit choklad i STORA mängder, badat bastu, badat turkisk bastu, badat bubbelpool utomhus (med mössa!), druckit bubbelvin, druckigt vanligt vin, läst i massor, bastat ännu mer, ätit stora hotellfrukostar, trotsat vädret och shoppat loss båda två (ja, till och med Marcus!), jag var på modemässan FRESH FISH, slappat i relaxen, ätit på en underbart god italiensk restaurang, fått underbart sköna behadlingar- ansiktsmassage för mig och halvkroppsmassage för M, hälsat på hos Marcus kusin Niklas, Madde och sötaste JoAnna och så avslutade vi med ett dyrt besök på IKEA. Vi är så nöjda med helgen! En weekend med spa, shopping och god mat - det är josefinesmelodi!



Hotell 11 var riktigt najs! Och utsikten hade säkert varit jättefint om sikten varit bättre.



I snökaoset vid operan


Lunch - Arkaden


Reeelaxa!


På en romatiskt italiensk restaurang

Och den allra sötaste JoAnna som vi helst ville ta med oss hem!




/Josefine


RELAXA!!!

Nytränad, nyduschad och strax färdigpackad. Hej då på er! För idag sticker jag och M på en SPA-weekend i Göteborg. Trevlig helg!



För två år sedan spaade vi i Varberg.

/Josefine


Lite kär!

Gick en sväng på stan idag och blev lite kär i denna partyväskan. Så den fick följa med mig hem!



Gina Tricot 149:-

Nu blir det cityquizz med tjejerna på Lindex på Helwetet. Dags att gnugga geniknölarna!

/Josefine


guldlock

Idag har jag:

- missat att det var sovmorgon idag. Kom en timme för tidigt. Dålig start!
- haft lockigt hår. Precis som när man var liten och sov med flätor
- insett hur EXTREMT mycket som ska genomföras i matematiken innan jag blir godkänd...Dags att slita ordentligt nu!
- insett att jag och M verkligen behöver vår spa-helg
- tränat dubbelpass på Nautilus. Kalla är en brud som inspirerar!
- tvättat ungefär 178 maskiner tvätt



Lockig, myskofta och tvätthögar i bakgrunden!

Heja Anja!

/Josefine


Ukulele!

Idag körde jag funktionell cirkelträning så att svetten rann. Det är väl bara att inse att träningsvärk botas med träning! Idag har varit en bra dag. Det var riktigt intressant i skolan och jag börjar bli pepp för praktik. Imorgon är det uppstigning tidigt för då ska jag jobba uppe i Hylte. Min rosa ukelele ska med till sångsamlingen. Och kolla detta klippet. OK att han inte riktigt får med texten och behöver jobba liite med engelskan... men han rockar ändå!



/Josefine


Diggar

Lite tankar om cirkusen som äger rum på lördagkvällarna... Förra veckan var det sååå kasst att jag tyckte det mesta var riktigt pinsamt. Tack och lov var det mindre pinsamt igår. Hade jag varit 10 år som Anna hade jag såklart blivit kär i Saade. Själv diggade jag faktiskt både Pauline och Hanna Lindablad. Pauline i gött Duffy-sound och Anna med Madonna-feeling. 



Nej, nu är det dags för "I en annan del av Köping". Veckans bästa!

/Josefine


GRATTISPUSS!

Idag är det verkligen ingen vanlig dag. Och nej, jag tänker inte på alla hjärtans dag. För idag är det min prins födelsedag! Många blöta grattispussar till dig!



Nyvaken och söt!


Kalas!

Igår var det kalas på Köpmansgatan. Mycket trevligt! Vill man ha stort släktkalas i en liten lägenhet så går det! Finns det hjärterum... (och en händig man som kan bygga långbord)!





Och "di gamle" var såklart på plats! Tack Birgitta för de goda semlorna!

/Josefine


outfit

Kvällens kalasoutfit med kalasfläta:



Reafynd!

Svart body: MONKI 49:-
Halsband: Kappahl 25:-

NATTI!


Se den!

Var osugen på att träna när jag vaknade men blev genast på bättre humör när både Hanna, Linda, Madde och Johanna va på samma pass! Efteråt provade jag på att svettas på en crosstrainer. För svettigt var det, fast det ser så enkelt ut. Unnade mig en lååång bastu innan jag begav mig hem. Bra start på dagen!



Om du är sugen på filmtips i helgen rekomenderar jag filmen som jag och Linda såg igår. Jag var rädd att den inte alls skulle vara lika bra som boken för så brukar det ju vara. Men filmen var riktigt bra! Guuud va vi grät. OK att vi två brukar snyfta rejält till snyftfilmer, men igår vad rekord. Se den!

Trevligt helg!

/Josefine


Dagens fynd!

Dagens fynd är ett set nike träningskläder på Stadium. Byxor, linne OCH skor för 899:-



Linnet fanns även i blått! Köpte även ett par långa tights. Imorgon bitti är det abs-pass och gym som står på schemat. Och det är alltid lite roligare att gå till gymmet med nya kläder!

/Josefine


Walking in a winter wonderland

En ledig dag blev en underbar dag. En långpromenad med Hanna på Prins Bertil-stigen utmed havet. Blå himmel. Nästan vindstilla. Vackert som ett vykort!







Och Hanna gjorde bara en rejäl vurpa i halkan!

Nu blir det filmmys med Linda!

/Josefine


100210

Igår hoppade jag och M träning och isället blev det pizza på Capri och filmmys med en massa glass på det. Det kallar jag riktig vardagslyx! Idag var det istället dubbelpass på Nautilus som stod på schemat efter en hård dag i skolan. Siffror tar sån energi! Sjuuukt jobbigt pass men sjuuukt kul! Imorgon är det hemmaplugg och så ska jag köpa nya träningskläder. Det gör alltid träningen extra kul!



Och förresten... Det blev VG på hela svenskakursen förra terminen! Skönt att allt slit ger resultat.

/Josefine 


Prim-prom-pi

x(2y-38)-(tx+1/4)...3y/y(x+62a)... och faktorisering, primtal, förkortningar och uttryck. Ja, det är sånt jag pysslar med nu för tiden. Idag hade jag och Hanna en räknedejt och det var trevligt. Jodå, egentligen har jag inte så extremt svårt för matematik. Jag tycker mest det är vansinnigt trist. Kul att mormor och morfar kom in till stan och bjöd den fattiga studenten på en smaskig lunch så siffrorna fick ta paus en stund. Mycket trevligt! Och ännu trevligare att det minsann kanske blir Barcelona i maj. Inte boka än men kanske... Zlatan here we kanske come!


Resmål???

Morgonspinning 6:45 och ett pilatespass istället för sjukgymnastik efter skolan behövs för att kroppen ska vakna. Bara liiite jobbigt att damen på pilatespasset lät som Anna Anka vilket gjorde det svårt att hålla fokus... Men kroppen måste röra på sig speciellt med en härlig heldag med 6 timmars matematikföreläsningar! Nu ska jag bara slappa i soffan! Och ikväll ska jag och M spana vidare på resor till våren eller sommaren. Vi har ju länge haft tankar på Barcelona för att spana in Zlatan, men en weekend där blir ju vansinnigt dyrt! Igår började vi kollan in Sicilien, Kroatien, Malta och Montenegro. Någon som har några solsäkra tips som inte kostar en förmögenhet?



/Josefine


Festivisfestivalen

Ja, idag drar den låååga cirkusen igång, eller festivisfestivalen som lilla Anna kallade det för när hon var liten. Melodifestivalen i all ära men sex veckor är en utdragen ciruk med allt för många dåliga bidrag. Eller så brukar det ju vara, men vet vet? I år blir det kanske bättre än någonsin. Kollade in artisterna och det var kul att se att det var några artiser som inte hette Carola eller Perelli. Nu blir det lyxiga räkmackor, vitt vin och hallon med glass. Mumma!



/Josefine


Trötter

Det tar minsann på krafterna att jobba intensivt och gå upp 05:45 två dagar. Jag är HELT SLUT. Men det har varit två toppendagar och det har varit riktigt skoj att jobba med mor och Frida. (Frida fick dessutom agera personlig hårstylist! Man tackar!) Två utomordentligt duktiga pedagoger!

Kvällen har firats med kalas hos Hanna som varit ett av veckas födelsedagsbarn. Riktigt skoj att träffa tjejerna i nyktert tillstånd för det händer ju inte så värst ofta. Och visst längtade även vi till sommaren...



NATTI!

/Josefine


Mia-Maria

Idag är det fina Mias tur att fylla år. GRATTIS VÄNNEN! Nu måste vi ses snart för jag saknar dig jättemycket. Och så vill jag ha lika mycket sommar som här:



GRATTISKRAMAR!


Ledig=Jobb

Heldagar i skolan känns i huvudet. Speciellt efter 6 timmar matematik. Nu ska jag lämna alla bråk, faktoriseringar och räknetest för att jobba i två dagar. Tillsammas med min kära mor och Frida! Upp till Hyltebruk med andra ord. Nu blir det soffan. Jag är heeelt slut i båda armar och ben efter cirkelträningen!

Och förresten... Jag har hittat mitt och Marcus drömhus! Vill köpa det med pengar som inte finns och flytta dit imorgon. Synd bara att det låg i Getinge. Lite väl långt bort tycker jag. Jag frågade M om det finns möjlighet att flytta på det typ till Kärleken. Men M sa att det kan bli lite svårt för det är ett tegelhus med källare så det skulle bli lite bökigt...

http://w4.objektdata.se/mediapresentation/bildlista.aspx?template=bildlistastorext&develop=&firmanr=28650&objGid=OBJ28650_1025713356&dbSpace=28650&id=1025713356&groupName=&mediaGid=&site=wp


Ingen vanlig dag!

Nej, idag är det ingen vanlig dag, för det är fina Hannas födelsedag! HURRA HURRA HURRAAAAA!

Och jag tycker så mycket om Hanna. För hon kan så mycket!


Hon kan balansera en öl på huvudet... Hon kan räkna...


Hon kan leka kurragömma... Och så kan hon många sköna party-moves...

Går man ut med Hanna har man aldrig tråkigt...


Men det allra bästa med Hanna är att hon är en väldans bra vän!


GRATTISKRAMAR!


Snö

Alltså, jag är inte den som har klagat över all snö. Jag har tyckt att det har varit mysigt när den ligger fint på marken. Men idag har det ju snöat hela dagen. Tack, det räcker nu!

Tisssdag

Igår kom Marcus ÄNTLIGEN hem! Vi hade myskväll med ostbricka och filmmys. Så skönt att ha honom hemma igen. Idag är ledig vilket innebär att jag ska läsa kurslitteratur så att det ryker!


RSS 2.0