Veg. lasagne
Vi uppmanas till en vegetarisk matdag i veckan för att minska den ökande köttproduktionen. Och vegetariskt behöver inte vara tråkigt! Jag var själv vegetarian i flera år, och jag äter heller kyckling än griskött. I veckan gjorde jag, efter lite inspiration av Linda, en fantastisk god vetetarisk lasagne. Testa vettja!
1 stort pkt. keso
1 pkt fetaost
1 burk kärnfria kalamataoliver, delade
1 ask delade körsbärstomater
1/2 påse babyspenad, grovhackad
Blanda detta i en skål.
Fräs 1 st. hackad purjolök i olivolja.
Tillsätt 1 st. burk krossadtomat, ev. med basilika och 5 dl. matlagningsgrädde och 3 msk. grön pesto. Tillsätt salt peppar och cayenpeppar efter egen smak.

Varva sedan lasagneplattor, kesoröran och tomatsåsen i en stor form. Strö en påse riven ost på toppen. In i ugnen i 225 grader i ca 20 min. eller tills lasagnen fått en fin färg. KLART!
/Josefine
Kommentarer
Postat av: lina
Den lagar jag ikväll. Det är bra när du inspirerar med vardagsmat!
Svar:
Josefine
Postat av: mathilda
Åh va gott de låter!! Tack för tipset!!:)
Svar:
Josefine
Postat av: Anonym
Den var jättegod Jossan. Mer recept på veckomat tack!
Svar:
Josefine
Trackback