Valborg!

Att vara ensam kan vara hemskt men de dagar man väljer det själv är det riktigt skönt. Jag blev klar med tentan sent igår så idag sov jag till åtta, gick till hemköp och köte frallor och veckorevyn. Åt frukost, tittade nyhetsmorgon, läste tidningen och gick Nissanrundan i solen. Skön Valborgsmorgon! Nu ska jag fixa mig för klockan 12 är det Lindex som kallar och ikväll blir det kalas i Torup för min kära svärmor fyller år idag! GRATTIS!



Och idag är det Valborg... Sex år sedan jag träffade Macus vid Majbrasan!

/Josefine


Glass i stora lass!

Efter jobbet hade jag en underbar dejt med Marucs på Stora Torg och åt årtes första kulglass. Uuunderbart gott. Sen var det Nissan runt med Emmy i värmen. Träden har verkligen exploderat bara sen igår. Så vackert! Har nu ätit en mycket god kycklinggryta med lödcully! Brinner i munnen men gud så gott! Nu borde jag göra ett sista ryck med tentan så att jag slipper gå upp klockan sex imorgon innan jobbet. För imorgon ska det vara klart. Och sen är det helg och det ska bli så skönt. Ska visserligen jobba en del men det gör inget för jag ska inte tänka på skolan ett endaste dugg!




/Josefine

Me, myself and I!

Har fått mycket gjort idag. Tack och lov! Nu är det Lindex nästa.





/Josefine


07:19

Idag är det dagen som kräver att jag skriver så att det ryker! Uppe i tid i alla fall och det är ju en bra start! Har hunnit med en stabil frukost så nu är det bara att sätta igång...


Promenad, press och prioritering...

Hej hopp! Det blev en lång dag i skolan. Men efter det hann jag med en mycket trevlig eftermiddag med kära Hillevi. En svettig promenad runt Nissan och sen en välförtjänt fika på Espresso House. Farpino är aldrig fel! Alltid lika skoj att träffa Hillevi och vi har alltid mycket att prata om! Efter det hann jag och Hanna med en lugn och skön promenad i solen. Helt underbart ute ju. Man vill inte vara inomhus! Speciellt inte när man vet att man har en tenta som bör skrivas inom kort! Men, men. Det blir ett superryck med det imorgon innan jobbet. Presterar bäst i press!
Har dessutom hunnit fixa biljetter till "The Lionking". Det blir riktigt mäktigt tror jag! Packar om sisodär en vecka. Najs! Ikväll ska jag hänga med hemmafruarna på Wisteria Lane och dricka te. Lite prioriterad egentid är viktigt!


/Josefine

Motorcykelbrud!

Idag när Marcus kom hem från jobbet bestämde vi oss för att köra till Torup och överraska hans underbara syskon. Motorcykeln fick det bli och nu har jag lånat Pernillas skinnställ och det satt som en smäck! Känner mig dock inte så bekväm i det med jag vänjer mig väl. På Nissalund grillade vi korv, spelade fotboll och hoppade studsmatta. Nu är vi hemma och ska snart kura ner i soffan. Imorgon är det heldag i skolan, simma och träffa Hillevi. Alla tiders!




/Josefine

Belöning!

Har inte varit superbra idag men inte heller superdålig vilket är framsteg. Har knåpat ihop en del och tyckte att jag var värd en belöning. Och eftersom jag måste sluta med gotte som belöning fick det bli ett supersött diadem på Bianco. Nu tänker du kanske att det har du ju redan. Men det förra jag köpte var en superstor rosett så den är mer party. Detta var alldeles lagom för en vanlig måndag!

/Josefinfinfine

Ny vecka, nya tag!

Efter denna vecka är tentan inlämnad ochjag hoppas att jag har tid för att andas lite. Och SEN är det London nästa! Ska bli så otroligt skönt att sätta sig på ett flygplan och bara få lite omväxling i vardagen. Direkt efter det blir det Göteborg. Så om exakt två veckor är jag och MiaMaria på väg till GBG för att njuta av Beyonces ljuva stämma! Så det är bara att köra på denna veckan... Bit ihop, som Marcus brukar säga! Dags för dagens morgonpromenad med Mathilda innan jag sätter igång med skrivandet.


 



/Josefine

Melodi

Efter en god lasagne, kvällspromenad och Gossip Girl är det dags att packa ner datorn för idag. Men först dagens melodi. Blir inte trött på "Love Story" med Taylor Swift. Perfekt för en söndagskväll. Så det blir dagens melodi, Josefinesmelodi!



/Josefine

Söndag morgon

Söndag morgon och det är så skönt att vakna kvart över åtta, utvilad och veta att man inte var ute igår. Jag jobbade hela dagen och herregud så mycket folk. Igår märktes det inte att Sverige är inne i djup ekonomisk kris! Efter jobbet åkte jag en sväng med Marcus och hans nye vän till Östra stranden för en glass. Och guud så sugen jag va! Men nej nej! Ingen av kioskerna tog kort så det var bara att köra tillbaka till stan och inta Bulls uteservering. Inte fel det heller i och för sig! Kvällsmat där och sen hem lagom till Robinson. Och sen somnade vi soffan innan elva. Underbart! Idag är det lite tentaskrivande som står på schemat och jag hoppas verkligen jag inte kör fast för nu börjar det bli lite bråttom... Sen vill jag ut och njuta lite av solen. 




/Josefine

Vill inte...

Har just kommit till jobbet och ska logga in om sådär fyra minuter och idag känns det motigt. Heeelt underbart väder och jag vill inte stå inne. Men men, behöver pengar mer än någonsin! Har dock haft en alla tiders morgon. Har mycket mer engergi än igår för igår var det katatrof... Jag och Marcus började med Nissanrundan och sen en frallefrukost så nu står jag mig hela dagen! /Josefine

Blondie!

Dagens heta tips är att klippa sig på John Bauer Gymnasiet. Jag och Hanna var där idag. 350 :- för klippning och slingor.  Det kallar jag studentpriser!



/Josefine

Vicky Cristina Barcelona



Avslutade gårdagen med "Vicky Cristina Barcelona". En helt fantastisk film som du måste se. Underbart vacker kärleksfilm där både Scarlett Johansson och Penelope Cruz spelar som allra bäst! Det får bli en resa till Barcelona nästa år!





Nu är det dags för frisören... Nervös som vanligt!
Lägger upp bilder sen.

/Josefine



Studenttips!

Om någon av er läsare tar studenten i år ville jag tipsa om en ny vit spetsklänning från Lindex. Helt makalöst söt! Hade jag tagit studenten i år hade jag haft den på mig!
Klänning Vit
299:-

/Josefine

Frestelser...

Har verkligen försökt med min tenta idag, men fick inte gjort det som var dagens mål... Packade ihop för ett tag sen och gick en sväng på stan. INTE smart när det finns så mycekt fin i butikerna. Men jag lyckades motstå alla frestelser på Gina. Vill ju spara så mycket som möjligt så jag kan shoppa loss ordentligt i London. Det är ju roligare med plagg därifrån som ingen annan har. Om två veckor är jag där!



/Josefine

Aktiv!

Det blev en åktur igår kväll med Marcus och motorcykeln. Var spänd men det var riktigt skoj! Idag vaknade jag alldeles utvildad efter sju och har hunnit med att flytta bilen till söder, tvättat fyra maskiner, gått Nissanrundan med Mathilda och ätit frukost. Nu är det "bara" en tenta kvar! Dags att sätta igång. Men solan är farligt lockande...

/Josefine


Grattis!

Idag tog Marcus sitt MC-kort! GRATTIS, älsklingen min! Får se om jag vågar åka...


Björnbär!

Har haft fyra mycket lärorika dagar på Enslövsskolan i Åled och ser fram emot nästa VFU-period! Skönt att komma ut lite i verkligheten och får bekräftelse att det är rätt utbildning som jag valt. Förstår bara inte hur man ska orka med läraryrket och jobba heltid. Är heeelt slut när jag kommer hem. Har varken läst eller skrivit en enda sida... Får sätta igång ordentligt på torsdag för imorgon är det skolan och Lindex som gäller!

Var som sagt sjukt trött men efter att ha slagit sönder kaffekannan, köpt en ny och vilat lite insåg jag att jag måste ut i solen. Så tack vare att Mathilda och Linda inte kunde gå bestämde jag mig för att springa Nissanrundan,. Eller springa är väl fel ord, jogga är nog mer rätt. Men jag orkade mina 4 kilometer och det känns bra! I alla fall nu efteråt! Nu blir det dusch, björnbärssmoothie och Desperate klockan nio. Perfekt tisdag!




/Josefine

PS: Jag köpte skorna igår och jag är lycklig!


07:05

Gooo morgon! Sista praktikdagen idag. Hade gärna stannat ett par dagar till för man lär sig sjukt mycket. Ser inte fram emot tentaskrivande... Nej, dags för att gå!

Toppenkväll!

Var inte så taggad på utgång men min powernap gjorde susen! Och det blev en toppenkväll! Riktig tjejkväll med taccomat, cheescake och rosévin. Sen hann några av oss med Bond innan det  var läggdags. Perfekt för en lördag i april! Här kommer bilder och sen ska jag och Marcus äta en riktig söndagsfrukost!



Hemma hos Emmy!

                                                                    Anna och Emelie


På väg In till stan!


Evelina, Frida Jag och Ida!




/Josefine

In love...

För flera veckor sen provade jag ett par skor på Bianco. Blev kär men påminnde mig om att jag är student och inte borde köpa skor över 300... Men idag så fanns det ett par kvar, i min storlek! Är det inte ett tecken??? La undan dom tills på måndag. Får se över min ekonomi för på något sätt måste dom bli mina om så nudlar och vatten blir lösningen... Känns som om jag inte köper dom så kommer jag ångra mig heela sommaren!


/Josefine

Lööördag!

Igår hade jag och Marcus en mycket skön fredag. Myskväll med god mat och "Så ska det låta". Idag började jag dagen med att umgås med dessa glada tjejer!



Julia, Mamma, Camilla och Marie kom vid nio och åt frukost. Frallefrukost är aldrig fel! Alltid trevligt att träffas! Sen gick vi på stan och njöt av solen. Jag fick gå och jobba några timmar och herregud så mycket folk! Men nu är jag hemma, helt slut så det får bli en powernap innan jag sticker iväg till Emmy på tjejkväll. Nu känns det som om jag somnar efter ett glas vin! Så sova och extreme make-over och jag är på banan igen.

/Josefine

Gratis...?

Ja, det är ett vinnande koncept Body Shop kör med. Gratis make-up rådgivning. Men det blev inte så gratis för man handlar ju och det är ju inte studentpriser direkt... Men måste ändå tacka för extremt trevlig personal. Sjukt trevliga tjejer!



Dagens inköp: (Hade faktiskt en kupong med 3 för 2.)





Face mist 125:- Solpuder 189:- Face wash 105:-

/Josefine

I like!

Färdig för dagen med min praktik. Riktigt skoj har jag det om dagarna! Och alldeles strax kommer min kära mor. Vi ska till Body Shop och få make-up-rådgivning. Mycket vardagslyx denna vecka! I like! Få se om ekonomin tillåter lite nya inköp... Borde spara mina slantar till London. Men det känns alltid lite lyxigt med Body Shops produkter.

Torsdag!

Vår är fint. Igår efter en låång dag i skolan kom Marcus på att det var match på Örjan. Vi började med en kycklingrulle i Norrekatt i den ljuvliga solen. Helt underbart. Tyvärr var matchen troligtvis årets sämst spenderade pengar. Trodde inte att en allsvensk match kunde hålla så låg kvalite. Men, man får tänka positivt. Solen sken, Marcus värmde mina händer och pussade mig i halvlek. Då kan jag stå ut!  En riktigt mysig kväll trots pinsam förlust!



Idag har jag börjat min praktik på Enslövsskolan i Åled. Är så glad för det var så kul! Ser fram emot tre dagar till!

/Josefine

Vardagslyx!

Ibland behöver man någonting extra. Lite vardagslyx. Och det var precis vad jag och brudarna behövde nu i hårda pluggtider. Vi njöööt i relaxvåningen på Scandic som vi hyrt hela eftermiddagen. Njuta-häftet är minsann inte dumt! Bubbelbad, gotte, gottedricka (det är ok trots att det är tisdag för vi är faktiskt studenter!), bastu och tre timmars tjatter var precis vad vi behövde! En helt underbar eftermiddag! Vardagslyx så det heter duga!



Nu fortsätter jag min njutardag med dubbelavsnitt med Desperate Housewives. Tack vare Marcus för att han cyklade bort till Tobias för att se fotbollen där för min skull. För att han gör ju allt för mig!

/Josefine

Mer påsk-pics!

Glömde ju min kamera på förfesten i lördag. Som tur va gjorde inte Johanna desamma. Tack vännen! Så här kommer fler påsk-pics! Bästa påskhelgen på länge!





/Josefine

Solenergi!

Började dagen med Nissanrundan med Linda och stavar. Känns lite pensionärsstämplat och det är synd för man känner verkligen hur effektivt det är. Blev riktigt svettig! Avslutade vår dejt med en underbar Frapino på Espresso House i solen. Jag gick hem, satte mig framför datorn, fortfarnade rastlös och insåg att jag hade en massa energi över. Så jag tog på mig löparskorna igen och (hör och häpna) sprang Nissanrundan! Första riktigt löprundan i år. Egentligen gillar jag inte att springa men det är en sån härlig känsla efteråt att det är värt det! Och idag var faktiskt svårt att inte uppskatta. Fågelkvitter och solen i ansiktet! Kände mig riktigt stark! Underbart. Guldstjärna till mig!




/Josefine

Påskdagen!

Har haft en underbar dag i Långaryd med hela familjen. Påskmiddag och kubbturnering i solen. Mycket trevligt! Har sån energi tack vare solen! I löööv it!



Vila i solen är underbart!




Har kommit hem till Halmstad och hann med en snabbis på uteserveringen. Halmstad börjar vakna till liv!



/Josefine

Påskafton!

Efter cirka en miljon telefonsamtal och tusen olika planer så blev det tillslut en mycket lyckad afton i Byås. Extra kul att systern min följde med! Förförfest hemhemma med gamla trion och förfest hos Amanda och Andreas. Sen var det buss i racerfart ut i skogen och där var det minsann dans oavbrutet till stängning. Utan förväntningar blir det alltid så mycket bättre! Tyvärr glömde jag min kamera på förfesten så bilder från Byås kommer upp imorgon!






Går man på landsvägen är det viktigt med reflexväst!




/Josefine

Njuta!

Nu ska vi köra upp till Långaryd för Marcus ska övningsköra.
Och jag tänker sitta i en solstol och bara njuta hela dagen!!!



Ungefär såhär!


Solsken!

Igår var min och Marcus familj hos oss. Mycket trevligt.
Lite hann vi njuta av solen!





/Josefine

Ingen Bree...

Så slängde jag ihop kakan och kände mig som värsta Bree Van de Kamp. Men insåg när kakan var i ugnen att jag inte är någon vidare hemmafru. Det ser ut som ett bobmnedslag i hela köket. Chokladsmet och kladd överallt och jag är inte det minsta sugen på att diska... Än mindre städa lägenheten!

Bakdags!

Har väl inte hunnit med allt på lååånga listan men jag är ju ledig imorgon med! Har i alla fall hunnit med att njuta av solen med Hanna, så länge den var framme vill säga! Det blev lunch med Clara, har handlat (både mat och dricka) och bestämt med Mia att det blir Byås på lördag. Nu är det dags för att ta på förklädet och baka choklad cheescake. Inte så illa för en torsdag! Hittade ett recept på recept.nu som verkade riktigt smarrigt!


Chocolate Cheesecake

/Josefine

Listan är lååång!

Ja, idag har jag mycket att göra.

- Städa hela lägenheten
- Storhandla tills imorgon kväll
- Tvätta
- Luncha med Clara
- Njuta av solen!
- Köpa kuddar till min nya bänk
- Gärna träffa Hanna
- Simma med Mathilda
- Bestämma om påskafton
- Baka någon smarrig efterrätt
  Någon som har nåt förslag på nått gott?

Bara att sätta igång. Fundera på att börja med att njuta av solen!

Kyrkan

Sången gick bra igår i kyrkan men jag fick en funderare vad gäller kyrkan igår. Igår var det 14 personer i kyrkbänkarna, inklusive min fabclub (Marcus, mor, far, mormor och morfar) och ett gäng konfirmander. Hur kul är det att vara präst och stå där och predika för tomma bänkar? Tycker att kyrkan borde tänka om och göra det mer attraktivt att gå dit. Om jag hade varit präst och typ fem tanter hade kommit dit hade jag föreslagit kaffe och kaka i församlingshemmet i stället!


Lillpåsk!

Ja, Lillpåsk är det idag om man frågar vår vän Robin från Tjääävlinge. Eller kanske lillposk så uttalet blir korrekt! I vilket fall har jag hittills haft en superbra dag. Hängt med Mathilda och Selma hela dagen. Morgonpromenad, fika, gjort stan och ätit lunch på Plaka och hittat supersöta beiga chinos till lilla prinsessan. Kommer att bli coolast på stan! Nu ska jag in i duchen och göra en makeover så jag se prydlig ut för ikväll är det kyrkan för hela slanten. Ska sjunga in påsken så det blir så jag firar Lillpåsk i år! Efter detta jobbpass tar jag påskledighet! Jag menar vill jag ha påsklov så tar jag påsklov!

/Josefine

Dagens besvikelse!

Åååååhhgrrrrr! Så har jag väntat hela jävla kvällen på att klockan ska slå nio så jag får träffa dom desperata hemmafruarna på Wisteria Lane. Och då ser jag att nej, jag får vänta en hel vecka till för ikväll är det hockeyslutspel. Jag menar, detta förstör ju för mig!!! Dagens stooora besvikelse!



/Josefine

Dagens tips!

Jag är en sån typ av tjej som är helt vilsen utan min kalender. Nyss så beställde jag en ny personlig almanacka. Gjorde det förra året med men nu var det dags för en ny. Sidan är www.personligalmanacka.se/ och här får man utforma sin almanacka så den blir personlig och perfekt för sig själv. Jag rekomenderar skarpt!


Påsktider!

Fick ju piffa upp här lite så det råder påskstämmning här på bloggen. Nu har jag vilat lite efter en dag på jobbet. Kollat SATC och bara varit för en stund. Nu tänkte jag ut en sväng i solen. Får ju passa på för det är ju helt ljuvligt ute!


One month!

Idag är det exakt en månad tills jag är i London! LÄNGTAR!!!


Monday morning

Vaknade relativt pigg måste jag meddela. Har hunnit med att äta två goda äggmackor och ser fram mot att promenera till skolan med Hanna. Ser fram emot promenaden mer än skolan... 9-16 är en lååång dag!
/Josefine

Älskar ledighet!

Riktigt dålig uppdatering men efter att ha spenderat i helgen i Långaryd. Ingen idé att jag sätter mig vid den datorn för jag vet att jag bara blir sjukt frustrerad av det extremt långsamma bredbandet. Så här kommer uppdatering!
Började fira att det var helg med en riktig myskväll. Middag på Pio´s och besök på Morfars.


Kvällens outfit med ny blommig klännig från Gina. Kjolen är från Lindex. 

Och igår var det dags för Marcus att hämta sin motorcykel. Han var som ett barn på julafton! Var hemhemma i Långaryd hela dagen i solen. Fick minsann lite fräknar av solen. Helt underbart. På kvällen blev det grillar. Så underbart gott.

Och jag fick provsitta!




Idag skulle jag avsluta besöket där hemma med att tvätta bilen vilkat jag inte är så förtjust i. Började med att jag öppnade bagageluckan upp i carporten så bilen blev repigt. Fan! Blev sur och smällde igen luckan med all kraft och där hade såklart Morfar sin tumme. Så jävla typiskt mig. Blödde ju på stackars Morfar som var snäll och tvättade bilen åt mig sen. Inte min grej det där... Gick och hälsade på småkusinerna och fick vara deras Gossekin och det gillar jag bättre! Nu blir det att njuta av sista helgtimmarna med film och te.

/Josefine

Mening

Solen har gett energi till många idag. Espresso Houses uteservering var överfylld med glada människor. Men så sker saker som gör att mycket i livet tappar sin mening. Det var inte min familj som drabbades, men det kunde lika gärna varit. För livet kan ta oväntade vändningar för människor. Idag har jag påminnts om att mina vardagsproblem är totalt betydelselösa. Det spelar inte någon roll om jag har utväxta slingor i håret eller om jag inte dammsugit under sängen. När ett barn mister livet inser man att man ska njuta av livet för det kan försvinna i ett ögonblick. Helt utan förvarning. Livet är fruktansvärt orättvist ibland och man kan inte ta någon för givet. Inte ens ett barn. Idag lever vi i ett så högt tempo att vi glömmer bort våra nära och kära. Jag vill uppmana alla att stanna upp och ta sig tid för att finnas till för varandra. Imorgon kan det vara för sent.


Vårskrik!

Sol ger energi. Så är det bara! Avklarat skolan för idag. Ska träffa Josefine i eftermiddag. Gissar på att det blir någonstans i solan! Underbart! Tråkigt inlägg, men vem hinner sitta inne? Nej, ut ska jag och det är NU!

VÅRKÄNSLOR!!!
Vill springa barfota och göra vårskrik!

Sömnbrist och solsken!

Sovit dåligt i natt. Låg och vände och vred på mig till klockan var halv tre. Trots att jag kände mig supertrött. Men så vaknar man med underbart solsken. Då får man ny energi. Har hunnit med Nissanrundan med Mathilda och då insåg jag att det som jag kallar sömbrist inte är någonting om man jämför med livet som småbarnsförälder! Nu blir det pluggande för hela slanten och skola klockan ett. Bara att sätta igång!

/Josefine

RSS 2.0