Pyjamas

Vissa dagar går vi i pyjamas nätan fram till lunch... Det är morgonmys det!


/Josefine

Höstkänsla

Jag tycker nästan att hösten är den roligaste årstiden vad gäller mode. Det är härligt med lite lager på lager, innan tjocka vinterjackan kommer på och gör allt så mycket tråkigare. Nu är det heller inte för kallt att använda strumpbyxor! Perfekt till shortsen.
 
 
/Josefine

Är hon snäll?

Är hon snäll? Det är nog den vanligaste frågan jag får vad gäller Lilja. Och jag vet aldrig riktigt vad jag ska svara. Jag förstår att denna fråga innefattar en massa undringar. Äter hon bra? Sover hon på natten? Skriker hon mycket? Men ju mer jag tänker på det, deso mer konstig är frågan. Jag menar, alla bebisar är snälla. Det finns inga elaka bebisar, eller hur? Och Lilja är en bebis som äter bra, sover gott om natten och skriker inte mer än andra, vilket jag såklart är tacksam för. Hon är en bebis som i snällmått mätt är en snäll bebis. Därför tycker jag synd om de föräldrar som har en bebis med t ex. kolik eller när amningen inte fungerar, som enligt snällmått mätt inte är snällt. Och det finns inga skrikfria bebisar. Klart att barn skriker olika mycket, men en bebis som aldrig skriker är det nog något fel på. Alla barn har febernätter, alla barn får tänder, alla barn är ibland övertrötta och alla barn kan ha en fis på tvären. Lilja har också stunder som är mer jobbiga än andra, men såklart är hon lika snäll och go för det =).
 
Jag skulle fota en Lilja som var nöjd och glad, men hummöret kan vända snabbt...
 
/Josefine
 

Fredag

Det blev en lunch på stan idag med Evelina och Alicia. Det var riktigt skönt att promenera ner till stan i detta vädret. Efter alldeles för många snoriga dagar i soffan är det skönt att låta kroppen röra på sig igen! Vi provade nya "Indian Kitchen" och det var riktigt gott. Kul med något nytt i halmstads ganska trista lunchutbud.
 
 Evelina säger "Alicia, klappa fiiint"! Och det lär få sägas fler gånger...
 
/Josefine

Onsdag

Efter dagar av en envis förkylning börjar både jag och Lilja bli lite piggare. Idag är vi i alla fall feberfria! Det är inte kul när små bebisar är sjuka. Nu ligger hon och sover i vagnen efter en promenad i regnrusket. Men oj så skönt det var med lite frisk luft. Jag har inte varit utanför dörren sen i fredags. Vi fortsätter att försöka ladda batterierna! Här komer lite blandade bilder från senaste veckorna. För vad gör vi en dag, när vi mest gör ingenting?
 
Vi har "mag-gympa" i babygymmet varje dag och tränar nacken.
 
Men det händer att det blir tröttsamt och då är det OK med lite vila...
 
Vi brukar sitta i soffan och bara mysa...
 
Sova i soffan går också utmärkt!
 
Eller så går det bra att sova när pappa Marcus städar!
 
/Josefine

Missoni

Imorgon släpps Lindex samarbetskollektion till förmån för Rosa Bandets insamling. I år är det tillsammans med Missoni. Snacka om mönster så att man blir snurrig men det är fina höstfärger tycker jag. Så kanske blir det bodyn och byxorna till lillstumpan. Hon har ju en garderob som är full, men nu börjar mycket bli för smått...
 
 
 
 
/Josefine

Snor

Det har varit en helg i förkylningens tecken. När Marcus blev frisk var det min och Liljas tur. Feber och en hemsk huvudvärk. Som tur är har Lilja inte haft någon feber. Idag är jag feberfri men känner mig fortfarande riktigt risig. I natt blev det inte så mycket till sömn för lilla Lilja hotade som aldrig förr. Stackarn! Tur att min pappa var ledig så han kunde komma in och vara lite med Lilja. De tog en långpromenad på förmiddagen så jag kunde sova en stund.
 
Igår kom Lotta, Anna och Erik på besök. Då passade Lilja på att visa sina skills i hoppgungan!
 
 
/Josefine
 

Lördag

Lilja och Marcus läser tidningen och jag äter halstabletter och snorar... Det är våran lördag! Trots feber är det skönt att lilla familjen är hemma.


Boktips i höstrusket

När man har en liten bebis hemma går dagarna snabbt. Största delen av tiden kretsar kring sömn, mat och bajs. Men tiden däremellan, när Lilja är vaken, den är den bästa. Speciellt på morgonen, när hon är utvilad och pigg på att möta en ny dag. Då kommer de goaste leenden och skratten. Nu är hon snart 10 veckor och hon är så med i det som händer. Men just nu ligger hon och sover - I SIN VAGGA! Det händer inte så många gånger varje vecka. Ibland ligger hon där första nattpasset, men annars vill hon sova nära, helst i min eller Marcus famn eller mellan oss i sängen. På dagarna när hon sover på mig eller när vi ligger tätt, tätt i soffan, då ser jag ingen anledning till att lägga henne i sin vagga, såvida det inte är så att jag behöver göra något speciellt. Fast då funkar det bra att sova i bärsjalen, eller bärselen...  Men som sagt, nu ligger hon där och det beror nog på att hon är extra trött. Hon går igenom sin första förkylning. Snoren rinner och hon hostar så de senaste tre nätterna har hon varit lite orolig. Tack och lov har hon ingen feber.
 
Efter att ha gjort en snabbstädning och fixat med all tvätt (med en bebis i familjen är tvättmaskinen min bästa vän!) passade jag på att läsa ut en bok. Det är väl härligt när man hittat en bok som man liksom längtar till. När man heller gå och lägger sig lite tidigare för att se hur det går i boken, än att slösa dyrbar tid framför TV:n eller facebook som ibland bara slukar upp en timme eller två. Så här i regnrusket är det extra mysigt med böcker. Här kommer lite boktips. Det blir ett gäng "lätta" böcker. Feelgood. För en bra sådan kan verkligen få en att må bra! Klicka för att läsa bokbeskrivning...
 

Vad mina döttrar bör veta - Elizabeth Noble
 
 
Vickis Vintagebutik - Isabel Wolff
 
PS I love you - Cecilia Ahern - Boken är tusen gånger bättre än filmen. Så gott som en helt annan story
 

bilder bokia.se
 
/Josefine

First Aid Kit

Ibland hinner jag med lite Nyhetsmorgon på morgonen, när Lilja somnar om för andra gången. Idag gästades studion an First Aid Kit. Två tjejer vars musik spelas flitigt hemma hos oss.
 
 
Nya singeln lät såhär:
 
http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=first_aid_kit_-_wolf&videoid=2220862&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se

...

Ja, som jag sagt förut. Jag ÄLSKAR att vara mammaledig!
 
 
/Josefine

Babysim

Jag vill passa på att hälsa nya läsare välkomna! Det verkar som att många mammor har hittat hit, vilket kanske inte är så konstigt eftersom mitt liv förändrats så sen Lilja kom. Så det är klart att bloggen ändrat lite i innehåll... Som jag tidigare sagt bloggar jag enbart för min egen skull. Det är ett sätt att dokumentera och en hjälp att minnas. Och om ni har nöje av att följa mig är det väl bara kul! Och detta inlägg handlar just om
 
Jag är så glad att jag och Marcus bestämde oss för att Lilja skulle få testa babysim under hösten. Vi har nu varit där tre gånger och Lilja ÄLSKAR det. Än så länge är det mest mys i bassängen som står på schemat. Första gången var det mest prova-på och känna på vattnet, men nu har tiden utökats och igår var vi i nästan 30 minuter. Vi sjöng lite sånger och trots att Lilja inte sovit ordentligt innan gick det jättebra. Det blir en sån härlig närhet mellan förälder och barn. Om du är föräldrarledig och funderar på att börja med någon aktivitet rekomenderar jag verkligen babysim. I Halmstad finns två olika föreningar, Laxen och Aqvaritet, som erbjuder samma typ av babysim i Sannarpsbadet. Vi går på Aqvariet och det finns platser kvar på höstens kurser. Det som är bra att tänka på är att det tar tid, så gott som hela dagen, för denna underbara, korta halvtimme i bassängen. Mycket bärande och kånkande! Men när man väl är där och ser att Lilja tycker om att vara i vattnet är det så värt slitet! Och det tar inte bara tid. Det suger verkligen energi, både av Lilja och mig. Igår sov Lilja i fyra timmar efter, och jag slumrade också en stund på soffan. Så det blir inget annan inbokat på våra tisdagar...
 

Min lilla tomtenisse...
/Josefine

Höst

Jag har känt att hösten varit på väg ett tag, trots en hel del fina dagar av brittsommar. Men idag känns det mer höst än innan. Regnet vräker ner, teet är extra gott, stickad tröja har åkt på och jag längtar till kvällen så jag kan tända mängder av värmeljus! Än så länge känns det bara mysigt.

Och på Skopunkten hittade jag två par som gör att fötterna också kommer trivas i höstrusket!

/Josefine


Cooling

Lilja gillar att hänga på stan och trivdes i Lindas nit-keps!
 
/Josefine

Bra dag!

Igår hade jag en sån där jättebra dag. Jag, Mia och Linda startade med att simma på Actic. Första gången jag var där sen Lilja kom. Det var otroligt skönt och jag kände mig riktigt stark. Jag måste ju erkänna att det är fruktansvärt jobbigt att inte ha Lilja hos mig hela tiden. Jag känner mig så halv. Men jag fick påminna mig om flera gånger att hon hade det bra på stan med Marcus. Vi lyxade till det med bastu efteråt. Sen gick vi in till stan där Lilja och Emelie anslöt. Lite strosande på stan och sen en god, lång lunch på Spis & Deli. Efter det kaffe och fetechokladkaka på Roberts. Mycket prat och plötsligt var det eftermiddag.

På kvällen åkte lilla familjen till Nissalund där vi firade Tobbe som fyller år idag. God mat och en nostalgitripp i gamla fotoalbum. En lugn och mysig lördagkväll!
 
/Josefine

Fredag

Ibland är det bara skönt med regn och rusk. Gråa dagar kan behövas ibland. När man har en anledning till att inte behöva ge sig utanför dörren. Idag är en sådan dag. Jag sitter fortfarande i morgonrock, och det är helt underbart. Lilja sover. Jag är lycklig.

Bonus

Jag ÄLSKAR att vara mammaledig. Att få vara hemma med min lilla prinsessa om dagarna är underbart. En extra bonus är att min syster Evelina också är mammaledig, året ut i alla fall. Vi träffas mycket om veckona med våra flickor. Och som inte det vore nog så har jag en bonus till. Min mamma har varit så klok att hon numera är "mormor-ledig" varje onsdag. Då kommer hon in till oss i Halmstad och bara myser. Pappa jobbar skift, så han är också ofta på besök. Igår jobbade han, men mamma kom in och hälsade på. Evelina och Alicia kom också hem till oss. Vi var på lekplatsen, lagade mat och smaskade äppelpaj. Och så tog mamma och Lilja igen sig på soffan.

/Josefine

Frisyr

Förra veckan gjorde jag mig höstfin i håret. Mia la i en del lite mörkare, koppriga slingor. Som vanligt blev jag supernöjd! Såklart var tanken att Mia skulle fixa mitt frisyr på bröllopet. Men nu skulle Mia på ett annat bröllop samma dag (hur stora är oddsen för det?!) så stället fick Carina på Själfallet fixa mig. Det blev en fläta och lockar, precis som jag ville ha det!

 
/Josefine

Tobias hjärta Maya

Det var inte bara vigseln i kyrkan som var magisk. Bröllopsfesten på Hertz Minne var anordnad så väl. Vi började med mingel i solen med goda snittar och bubbel. Sen anlände brudparet i ett regn av rosenblad, serpentiner och såpbubblor. Vi åt supergod mat och det hölls en massa fina tal. Den söta bröllopstårtan smälte i munnen! Under middagen var Lilja vaken och lugn så även jag kunde njuta av festen. Efter sista talet överraskade en brasiliansk slagverksorkester, så då blev det fest och jag och Lilja drog oss undan till ett lugnare rum. Men när vi hörde att bröllopsvalsen drog igång, då åkte Kids-kåporna på och lilla familjen valsade som aldrig förr. Efter det körde jag och Lilja hem, helnöjda! Kalaset fortsatte någon timme till då resten av gästerna dansade vidare...





/Josefine

Tobias hjärta Maya



Fantastiskt, vackert, romantiskt, underbart och perfekt!
Det är nog orden som på bästa sätt beskriver gårdagen. Tobias och Mayas bröllop helt var magiskt! Vigslen var så fin. Jag fick anstränga mig för att inte börja gråta mitt i sången. Och så hade de en mycket stilig bestman... Här kommer det bilder från Söndrums Kyrka:

/Josefine

2 månader

Idag är det ingen vanlig dag, för det är min prinsessas 2-månadersdag! Lite snorig, men ack så go!




/Josefine

Jag och Lilja

Jag och Lilja taggade inför bröllop!
 
/Josefine

Räknar får...

Så här gott sov Marcus och Lilja när Marcus kom hem från jobbet. Och lika gott sover de nu. Och så har de sovit länge medans jag ligger jämte och borde göra detsamma. Men tusen tankar snurrar runt och jag känner mig inte det minsta trött. Så är det ibland och så börja man räkna sömntimmar som om det skulle göra saken bättre. Vill inte resa mig för då kanske jag väcker Lill-Snoffsan. Eller Marcus, och han måste sova. Imorgon är det Tobias och Mayas bröllop och han ska vara bestman och han är dunderförkyld. Färdigsnackat för ikväll! Jag lyckades ju i alla fall fördriva några minuter. Dags att börja räkna får. God natt! En, två, tre...


Kusin

Det är så roligt att det blev så att jag och min syster fick varsitt barn, med bara 10 månaders mellanrum. Just nu skiljer det ju en hel del, men det dröjer inte länger förrän de kommer att kännas jämngamla. Tänk så kul de kommer att ha! Evelina och Johan har varit så generösa med alla Alicias saker och kläder. Vi har lånat en massa! Babysele, bilbarnstol och igår fick vi även Alicias hoppgunga med oss hem. Såna grejer är så tråkiga att lägga pengar på eftersom barnen ha dom så kort tid. Nu försöker jag hinna före med en del grejer och kläder, som Alicia kan låna av Lilja, tills dess hon blivit tillräckligt stor. Det är verkligen ett tips till kompisar som har barn. Låna av varandra! När de är bebisar hinner de ju inte slita ut varken saker eller kläder.
 
 
Hoppgungan blev succé direkt! Lilja satt där i en timme och var helnöjd!
 
/Josefine

Babysim

Igår gick jag och lilla Lilja på babysim för första gången. Hon verkade gilla det och jag tyckte det var supermysigt! Och vi var båda riktigt trötta efteråt...

/Josefine

Lykke



Vi var inte bara på födelsedagskalas i söndags. Vi fick äntligen träffa Elina och Kims lilla Lykke! Och liten var precis var hon var, trots att hon nästan vägde fyra kilo. Men i jämförelse med Lilja kändes hon så ny och liten. Återigen påminns jag om hur snabbt tiden går... Lykke var en riktigt söt prinsessa och Stella var en mycket stolt storasyster.

Söt som socker!


Ja, Lilja kändes som sagt väldigt stor...



Alla tjejerna!
 
/Josefine

Kräftskiva!

I lördags körde vi och nästa helgs brudpar till Jonas och Maria i Frösakull. Det var dags för kräftskiva. Jag hoppade dock kräftorna och snappsen men hade lika trevligt ändå. Tack för en trevlig kväll!




Lilja tyckte också det var trevligt och vilade tryggt i Tobias famn!
 
/Josefine

Alicia 1 år

Jag blir rädd när jag tänker på hur snabbt tiden rusar iväg. Idag firade vi Alicia som just fyllt 1 år! Det var ju inte längesen hon var vår lilla bebis. Vågar inte tänka på hur snabbt min lilla Lilja växer! Imorgon är hon redan 8 veckor och jag känner hur jag vill dra lite lätt i nödbromsen...
 



/Josefine

Tacksamhet

När förlossning var klar och lilla Lilja låg på mitt bröst den regniga måndagen i juli rullade glädjetårarna nerför mina kinder. Dagarna på BB befann jag mig i ett hormonspeedat tillstånd och föll i glädjegråt lite hela tiden. Sen, när hormonerna och känslorna lagt sig en aning, blev det allt längre mellan dessa glädjebryt. Men ibland tränger tårarna fram igen när jag tittade på vår lilla flicka. Det hände en gång under "Sommar med Ernst" en gång när jag promenerade ner till stan. Och igår var det en sån dag, vilket kanske inte är så konstigt... Jag kunde inte sluta titta på Lilja. Hon sov flera timmar i min famn och jag ville inte lägga henne ifrån mig. Jag fick nypa mig flera gånger i armen, hårt, för att förstå att hon faktiskt är min. För att inse att detta är ingen dröm. Och aldrig förr har jag känt en större tacksamhet för att få uppleva denna lycka.
 
/Josefine

RSS 2.0