Semester!

Nu blir här ingen update på ett par dagar. Jag och finaste M ska på en minisemester. Så tjipp och hej, så ses vi nästa vecka!



/Josefine


Hemmets hjärta!

Nu har vi hunnit bo in oss i vårt hem och vårt nya kök är färdigt sen en tid tillbaka. Både jag och Marcus är nöjda. Helnöjda! I tidigare inlägg skrev jag fördelar med att vara tillsammans med Marcus. Ytterligare en anledning (förutom att han är världens bästa i alla lägen) är att han är en händig man! Så är du fortfarande singel och letar - se till att du skaffa dig en egen Ernst! Skämt och sido. Jag är så glad att vi tog oss an köket också. Och jag hade aldrig klarat av det på egen hand. Köket är en viktig plats i ens hem. En samlingsplats där man ska kunna umgås med många nära och kära! Och det kan vi i vårt kök nu. Köksön blev verkligen pricken över i-et.

Före:


Efter:



När vi började fundera över hur vi ville ha det nya köket utgick vi från kökets gamla stommar. Detta gjorde att vi sparade mycket tid och pengar. Vi sparade även kyl, frys och diskmaskin eftersom de var för nya för att bytas ut.  Vi har handlat mest på IKEA. Luckorna är av serien Ädel. Marcus har byggt köksön av skåpstommar från IKEA. Vitvarorna kommer från serien Dåtid. Häll, diskho, handtag och knoppar kommer därifrån liksom barstolarna. Tapeten beställde jag på nätet (kommer inte ihåg vilken sida) och är av märket Pip Studio. Lamporna över köksön hittade jag efter många timmars letande på hemlängtan.se och kommer från bloomingville. Kaklet köpte vi på Svenska Kakel och är glansiga med fasade kanter. Det ger en mer gammeldags känsla och så blir det lite struktur i allt det vita. Någon här på bloggen undrade vart vi hade köpt bänkskivorna. Det är M som har gjutit dem av finbetong. Det ger en lite ruffigare känsla och blev extremt mycket billigare (370 kr!) Som sagt, det är många fördelar med en egen Ernst!

/Josefine


Mera!



Ojojoj!!! Vilken dunderkväll det blev igår. Bästa utgången på mycket länge. Snabbaste förfesten hos Mia och Anders, panikkaoasstress till Tylösand, dansdansdans till Hoffmaestro, stilettklacksträff på tårna, mera öl, mera vänner, mer dans på Leffes, taxi hem. Punkt slut. Bilder på det!


Emelie, Mia och Madde


Galet braiga Hoffmaestro


Heja!


Highway!


Patrik hemma en sväng från det tyska landet.


Kompiskram!


Linda och jag!

/Josefine


Kalasfika!

I söndags kom hela tjejligan på kalas. Så trevligt och helt plötsligt var det kvällen. Som de skämde bort mig med fina paket. Nu är köket fullt med fina prylar och bakböcker.



/Josefine


Motorcykel-trip

Igår var det en mulen dag och då passar det mycket bra att åka motorcykel. Jag, Marcus, Mamma och Pappa gav oss ut på en långtur. Fösta stoppen hos Marie och Charlie i Borås. Charlie har verkligen växt så det knakat! En stor kille som går alldeles själv och pratar med allt och alla. Vi åt lunch på "Viskan", ett supertrevligt ställe med världens bästa pastasallad. Det är när man besöker andra städer som man inser att Halmstad inte är den bästa stad vad gäller mat. Hur som helst, efter Borås åkte vi vidare till Alingsås där vi strosade en lite stund och fikade på stans bästa fik! Sen skulle vi börja hemåt, men Pappa ville bara köra "en liten avstickare" vilket innebar 10 mil extra, men fin utsikt fick vi! Hemma sent på kvällen efter ca. 35 mil. Och det kändes i rumpan att man suttit så länge. Men jag insåg att vår dagslånga tur motsvara ca. en Vätten-runda och då ska jag väl inte klaga! Det blev ingen Måndagsklubb med tjejerna. Jag och M orkade inte ens köra hem till stan, utan sov en natt till i Långaryd.


Alltid känner man sig lika välkommen hos Marie!


Mysiga Viskan


Såhär åker man vagn i Borås!


Sötnöt!


Fika i Alingsås


Pappas utsiktskulle



Hela coola gänget!

Idag har jag varit trött hela dagen. JAg gjorde en blixtvisit hos Mormor och Morfar och på Nissalund, men sen har jag bara tagit det lugnt här hemma. Det behövs ibland.

/Josefine


Kalasmånad!

Jag blir nästan åksjuk! Så fort rusar dagarna förbi. Juli har snart passerat. Inte klokt. Denna månad har bjudit på en många kalas. Selma bjöd på 3-årskalas och Anna fyllde 12. En av alla fördelar att vara tillsammans med Marcus är att jag fått en till familj, alldeles på köpet!

Fam. Larsson-Kleinfeld

Kalas på Nissalund


/Josefine


Tisdagssång!

Kärleksvisan - Tuvas dop



Aldrig blir jag riktigt nöjd, men detta är från senaste spelningen. Mamma var snäll och filmade. Jag glömde visa henne hur man ställer in skärpan... Men hon tryckte i alla fall på rec-knappen, så det här får duga!

/Josefine


Semesterlördag!

Gårdagen var även den en underbar semesterdag. En lugn förmiddag för min del. Sen var det dags för after beach. Duo jag spelade. Men guuud vad mycket folk det var. Måste slagit alla rekord. Det var omöjligt att ta sig nerför trappan. Så jag och kvällens extremt trevligt sällskap intog sanddynorna. Och det gick lika bra det. När vi diggat klart körde vi till Emelies och Andreas stuga. Så mysigt, trots regnet. Punch på det, med supersmarrig kvällsmat, glaet mycket skratt. Jag trodde vi skulle bli utslängda och portade för all framtid! Stort tack för en trevlig kväll, världens bästa Korpen! Pics på det:










/Josefine


Friday!

Igår hade jag en sån där toppen dag. Från början till slut. Klockan ringde halv 7 för jag och ELina hade bokat in ett besök i Ullared. "Ni är galna" - sa mamma. Men det var faktiskt ingen kö in och ingen kö ut. Jag skulle egentligen bara följa med som sällskap, men fyndade i alla fall hem nya lampor till sovrummet och lite annat smått och gott såklart! När jag kom hem styrde Marcus upp dagen med Tobbe och Maya. Först golf i Vilshärad (jag ansvarade för papper, pennan och flaggan!). Därefter snabb och god på Westmangatan. Jag och Maya utmanade killarna i en kubbmatch... och det gick väl sådär för oss. Sen hem för lite fix och sen möttes vi upp på mysiga Zigges garage. När njöt vi av semestern och supergoda drinkar hela kvällen. En uuuunderbar semseterdag!




...

Och samtidigt som jag firar min semester sker detta fruktansvärde i Norge. Herregud, det är ju barn som har mördats! Varför? Det som hänt är för stort för att förstå.

/Josefine


Njuta!

Jag har verkligen semester! Och jag älskar det. Jag myser med Marcus, umgås med fina vänner. Jag har tid för familjen. Jag läser böcker. Jag njuter verkligen av livet.



I onsdags kväll var Mia och Linda här på fikakalas. Lika mysigt som vanligt!

/Josefine


Sunny Standup 2011

Som sagt. Kvällen i Tylösand igår var magisk. Jag och M var där tillsammans med Elina och Kim Strålande sol, pick nick på klipporna och extremt mycket skratt inne på Solgården. Johan Glans och Soran Ismail var galet bra. Några dansmoves på den "roliga festen", innan vi åkte hem.

 



Nu blir det kvällsfika med Linda och Mia!

/Josefine


HURRAAA!

Ja, må hon leva! Hipp, hipp, HURAAAA! Idag är det Annas födelsedag! Stor grattiskram till världens bästa Anna.



Så nu ska jag och M på kalas!


/Josefine


KUL!

Sunny Standup på Solgården. Som vi tränande magmusklerna igår. Det var verkligen en rolig kväll!



Fler bilder från kvällen kommer...


Bra start!

I måndags hade jag en underbar slappedag. Anna och Erik sov över efter kalaset och vi tog en härlig sovmorgon. Sen hade jag världens lugnaste dag! Soffan och jag var bästa vänner fram till lunch. Nya ELLE och STLYEBY, sen blev det en härlig långpromenad. Och sen dagens höjdpunkt! Jag hämtade Stella på förskolan och hon var lika underbart go som vanligt. Lekplats, bus och Marcus var inte alls lika läskig som han brukar. Och spagetti är ju supergott!





/Josefine


Bra start!

Igår åkte jag och M till stranden. Och eftersom ett av målen för vår semester är att semestra på hemmeplan, så åkte vi till Särdals strand. Nyhet för oss, och det var ett mysigt ställe. Det lär bli fler besök här i sommar!


Vi behövde inte trängas!

 
Marcus jobbade på att jämna ut bonnabrännan =)

/Josefine


Bra start!

Semestern har verkligen bara börjat, men jag har redan haft många fina dagar. I fredags kom famligen Nissalund hit på spontanbesök, tacos och kortspel. Vidare till Mia, Anders och Emelie för filmmys. I lördags åkte jag en sväng ut till Tylösand och afterbeach med Mia, Sara, Elin, Emelie, Evelin och Johan. Bra band och bra ös. Blev riktigt sugen på att följa med Mia ut på kvällen, men det fick bli hemmakväll med Marcus. Halmstad är världens bästa sommarstad!



/Josefine


Födelsedagskalas!



Igårkväll var det dags för kalas. Med släkt och vänner, så vipps så blev vi 25 stycken. Jag hade såklart tänkt att vi alla kunde sitta ute i vårt tält och på picknick-filtar på gräsmattan. Men klockan fem regnade det fortfarande så vi fick duka inne. Och visst är det så, finns det hjärterum! Grille och cup-cake stod på menyn. Fina Mathilda var såklart på kalaset, så det kändes som att bjuda Beng Frithofsson på vin, eftersom Mathilda bakar minst lika bra som Leila. Men med tanke på att jag bakar väldigt sällan så blev de kanska fina. Och passande nog fick jag ett cup-cake-fat av familjen Nydén. Så trevligt att täffa alla! Tack för att ni ville vara med och fira!


Våra grannar var såklart med på kalaset!


Grille! Och så kom solen i alla fall!


Fina tjejer från Slättis!


Kusinerna tyckte det var kul att hälsa på.


Fullt hus!


Me and M


Alla söta barn blev kompisar!


Stella åt tre korvar och var helnöjd!


Några vågade sitta ute trots de mörka molnen...


Fina Elina och jag!


Mitt nya fina kakfat!



NU ska jag fortsätta njuta av min första semseter!

/Josefine


Fem favoriter

Bloggandet i landet har väl aldrig varit så vanligt och omfattande som idag. Och jag gillar det. Själv började jag blogga juli 2008 och sen dess har fler och fler vänner också börjat och det trevligt tycker jag. Precis som med dagböcker är det roligt att "bläddra tillbaka" och se vad man gjorde för 1 år sedan, 2 år sedan osv. Det som är svårast är att hitta nya bloggar. Så här kommer mina 5 favoriter. Dessa bloggar läser jag så gott som varje dag!

http://emsedge.elle.se/ Här bloggar Emma Elwin om mode. Denna underbar tjej är bara 21 år gammal och jag börjde läsa hennes blogg när hon arbetade som Elin Klings assistent. Hon jade sin blogg länge på www.freshnet.se där många härliga och inspirerande bloggar finns samlade, men sedan en tid tillbaka har hon sin blogg hos Ellle, där hon nu arbetar som modeassistent.




http://linadimoda.freshnet.se/ Lina arbetar som modell och bjudet alltid på fina inspirationsbilder och ta med sina läsare backstage under hennes jobbdagar.


http://columbine.freshnet.se/ här bloggar Elin Klings fd. assisten nr. 2. Trevlig blogg med mycket bilder och lite text.


http://kanal5.se/365days Systrana Mira och Thilda Berglind bloggar på kanal5 och lägger alltit ut fantastiska bilder.


http://stylebykling.nowmanifest.com/ Sist men inte minst, utan den största, Elin Kling. Det är inte bara hennes blogg utan hela hon inspirerar. Från "vanlig" modebloggare, till att bli modechef på tidningen Styleby, blivit  omskriven i brittiska och franska Vogue, släppt en egen kollektion och snicksnackar med Karl Lagerfeld. Heja Elin!



Och så läser jag SÅKLART mina kompisbloggar också. Ta en titt vettja!

www.mathildak.blogg.se
www.miala.blogg.se
www.morevelina.blogg.se
www.beeme.blogg.se
www.sgek.blogg.se

/Josefine


S E M E S T E R ! ! !

Semster, semester, semester. Smaka på det ordet! För fösta gången i mitt liv har jag en betalt, riktig semester. Härliga vuxenpoäng! I fyra veckor ska jag och M bara njuta av livet. Sommarlovet efter 8:an började jag jobba på ICA i Hyltebruk. Där spenderade jag fyra somrar och efter det blev det fem somrar på Lindex. Så visst känns det alldels underbart att få vara lite ledig. Jag behöver det!



/Josefine


Förvaring

I kväll har jag och M fixat här hemma. M har behandlat våra bänkskivor. Igen. Men nu verkar vi hittat rätt medel. De blir mörkare än tidigare, men nu hoppas vi att de står emot fläckar bättre. Jag har mest städat och tvättat. Jag tycker det är svårt att hinna med när vi båda jobbar heltid. Det blir så lätt stökigt och rörigt. För att hålla i ordning är bra förvaring det viktigaste. På toaletten gömmer städprylar och andra grejer i tygkorgar från hm home.



/Josefine


Rain!

Oh my! Vad det regnade idag. Men det hindrade inte mig från att ta min racercykel till jobbet. Värre blev det dock när jag skulle trampa hem. Uttrycken "regnet stod som spön i backen" eller "himlen öppnade sig" passar bra. Som om inte detta vore nog så dog min lilla motor, efter ca. 200 meter. Grrrr! Men det var bara att ta tjuren i hornen och börja trampa hemåt och det kändes som extrema uppförsbackar idag. Jag kunde i alla fall glädja mig åt att mina nya regnkläder stod emot regnet bra. Och ju mer jag trampade, desto gladare blev jag av att min kropp verkade må riktigt bra. Visst känner jag mig fortfarande svag i benen men jag kände ingen smärta! En underbar känsla!

/Josefine


TACK!

Ett jättetack för alla era gratulationer igår: telefonsamtal, sms, skönsång, meddelanden på facebook, blomsterbud (!) och vykort. Jag kände mig verkligen uppvaktad. Efter många långa timmar på jobbet bjöd Marcus mig på en underbar middag på Pio's. Riktigt gott!



/Josefine


Sommaren

Musiksession på p3 med Veronica Maggio på högsta volym. Frossätande av körsbär. Vi filar på våra semesterplaner. Sommaren är verkligen här och jag älskar det!



Natti!

 

 


"Helsingborg nästa!"

Julia och Maya visste inte vart de skulle... förrän konduktören sa "Helsingborg, Helsingborg nästa". Och trots att jag senast var i denna stad i tisdags var det lika mysigt denna gång. Och schemat för vår mini-weekend hade sina likheter med i tisdags. Lunch på Mezo's uteservering, lite shopping på det, bort till Grönan där vi badade i iskallt vatten och åt glass och glassade. Sen tillbaka till det perfekta hotellet där vi fixade oss, skålade och sen drog ner till restaurang Zorbas. Igår njöt vi av en underbar hotellfrukost, ännu mera Maya-mys och utsikten från Kärnan, innan vi tog tågen hem igen. Tack tjejer för en toppenhelg!


Snart sticker vi!


Maya på Mezo



Coola brudar på stan!


Maya njuter på beachen!





Vi skålade med cava för Julia (Evelina fick vara utan!)


Fina Julia


Evelina i nya jumpsuiten från hm. Måste säga att magen är sååå fin. Det ser ut som om hon svalt en vattenmelon!


Mysig uteserviering vid Mariakyrkan


Vi smaskade i oss kycklingplanka!


Men Maya fick nöja sig med välling!


Vi startade söndagen med härlig hotellfrukost


Evelina fick mamma-träna...


och Maya älskade sin gröt...


och sin mamma såklart!


Efter frukosten var Evelina tvungen att vila lite. Då åkte jag, Julia, Maya upp i Kärnan och kllade på utsikten!



Snipp snapp snut, så var resan slut!

/Josefine


Vykort från Helsingborg

Jag och tjejerna hade en makalöst trevlig mini-weekend i Helsingborg!

Fler foton kommer upp snart. För nu ska jag ner till stan och fixa lite inför veckan och sen ska jag hämta söta Stella på förskolan. Det blir mys och bus i eftermiddag!

/Josefine


Hemlig plats...

När lillasyster Julia tog studenten fick hon en överraskningshelg! Idag sticker vi, jag, Evelina, Julia och lilla Maya, till hemlig plats! Det ska bli skönt att komma iväg, umgås och njuta av lite ledighet! Och det ser ut att bli perfekt väder...



Jag och Evelina i Barcelona

/Josefine


Fredagsmys!

Igår kväll kom granntjejerna hem till mig, Elina och lilla Stella. Vi lagade lite mat, lax och ugnsbakad potatis! Sen kom Hanna, Sandra, Jennie. Fredagsmys på hög nivå! Och sen kom även Madde och Jenny. Så mysigt att bara sitta och prata (i nyktert tillstånd!). Det känns som att det händer så mycket i allas liv just nu , nya jobb, nya resor, nya äventyr!



/Josefine


ROBYN

När jag tog examen i januari fick jag konsertbiljett till Robyn av mina underbara vänner, Mia och Linda. Då kändes det som en evighet tills det skulle bli juli. Men igår var vi iväg! En heldag (efter en helväll) i Helsingborg. Vi åkte tåg ner och började med en lunch bästa restaurangen Mezo som hade en mysig uteservering. En snabb runda på stan innan vi köpte picknick och tog oss ner till havet. Vädret var helt underbart, så det blev ett dopp och god glass! Därefter taxi ut till Sofiero där vi och 10 000 andra Robyn-fans väntade. efter en lååång kö njt vi av gott vin och picknick med världens godaste ost innan Robyn äntligen började spela. Hon var lika grym som jag föreställt mig! En riktigt bra show och en fantastisk dag! Tack finaste Mia och Linda för en perfekt examenspresent!!!









/Josefine


Sen fortsätter...

den perfekta måndagen med clubmonday med finfina vänner!


Tjej-förfest hos Mia...

Anders var vår chaufför ut till Leffes där det inte var så värst mycket känt folk mer än tjejligan!




/Josefine


En bra start...

på en måndagkväll spenderas tillsammans med Hillevi på Bull's!




/Josefine


Uppladdning!

Efter en bra kväll igår på Club Monday har uppladdningen påbörjats!!!



/Josefine


Härliga tider!

Idag efter jobbet fick jag min femte och sista akupunktur. Nålarna har blivit fler och gjort mer ont varje gång. Men jag mår annars bättre. Vet inte om det är de magiska nålarna eller bara ren tillfällighet! Skönt i alla fall att det går åt rätt håll. Och nu är det en spännande vecka på ingång. Ikväll ska jag äta med Hillevi, imorgon på det efterlängtade konserten med Robyn och en del andra överraskningar! Härliga tider- det är sommartider!



/Josefine

 


After Beach - premiär



Igår var jag, M, Hanna och Madde på Solgården. After Beach-premiär. Sommarkänslan på topp!




Nu blir det dop i Långaryd!

/Josefine


Kjolväder?

Igår kväll var jag och M hos våra underbara grannar. Stella showade loss och Elina hade som vanligt lagat supergod mat! Idag har jag än såläng endast tokletat efter min kameraladdare. Få panik. Måste verkligen ladde den inför helgen och Robyn-konserten på tisdag. Har verkligen vänt upp och ner på allt här hemma... Jag får väl bara fortsätta. Hur som helst hoppas jag på uppehåll idag så att jag och Hanna kan besöka After-Beach-premiären. Hoppas i alla fall på kjolväder.

 


Light

Köket blev så gott som klart till midsommar. Det som återstod var två lampor att hänga över vår köksö. Jag tycker det är roligt med inredning, men jag tycker det är så svårt med belysning. Men så har jag blivit totalt tokkär i gammeldags industri-lamor. Tills jag börja kolla runt i butiker och på nätet då det visade sig att dessa lampor inte bara är snygga utan de kostar därefter... Det fanns en billigare varian på IKEA, men de var alldeles för stora eftersom vi ska ha två likadana lampor brevid varandra. Jag höll på att ge upp mitt lampletande tills jag hittade hemlangtan.com. Där fanns den EXAKT den lampan som jag kärat ner mig i på "Cozy Home" inne i stan. Men till ett billigare pris. Och idag kom paketet. Imorgon kommer bilder på vårt nya fina kök. Jag är så nöjd! Marcus är verkligen så duktig!


/Josefine


RSS 2.0