Undebara sol!

En underbar dag. Gick upp klockan sju för att hinna med en del skolarbete. Sen fick det bli en snabbis i Pippi Parken med Mathilda (som firade första morsdagen, grattis!) och Selma, ett par helt fantastiska timmar i Tylöbäck, glassutflykt till Möllegård och Morsdagmiddag med hela familjen. Solen botar inte min värk men det ger ny energi och det är inte fel! Får se hur mycket jag får gjort ikväll och imorgon bitti. Hannas förslag på beachen imorgon lockar ju lite...


Bästa glassen på mycket länge!
    
    

Kvällens outfit med premiären för de gyllene skorna...



/Josefine

Faaan!

Faaan! När är det dags att en riktig överlevare vinne Robinson. I år var det mycket nära men icke! Tråkigt tykcer jag, Jag menar Jarmo ÄR ju en Robinson. Kanske dags att låta TVpubliken rösta? Jaja, det var i alla fall en trevlig lördag. Jobbet flöt på bra och sen har jag hunnit umgås med Julia och sen blev det kvällsmat på Bulls och nu ligger jag och Marcus i soffan och dricker vin och ska kolla film. Perfekt. Plugga imorgon bitti, sen beachen och sen morsdagmiddag. Tjo!


 

Foto: Daniel Ohlsson/TV4


Inga psykbryt här inte!

Sista praktikdagen idag. Sorgligt att lämna dessa finfina elever men jag hoppas jag kommer tillbaka i höst! Har inte fått särskilt mycket gjort sen jag kom hem, trots att tentan kryper närmre och närmre och jag höll på att få ett tvättäkta psykbryt igår kväll. Tur att Mamma är så bra på peptalk! Strax åker jag upp till Torup för att träffa Johanna för det blir jag glad av och sen ska jag vara en reko flickvän och hejja på min snygga fotbollskille. Match idag och jag håller tummarna! Vit kväll får det bli för det är jobbe imorgon. Känns lite tungt eftersom det ska bli sånt sommarväder, men hoppas på en grillkväll i Grötvik så jag i alla fall få njuta av kvällssolen. Inte fel det heller! Helgens prövning: Andas med magen Josefine... Ta det lugnt och stressa inte upp dig... Du kommer fixa det här... In genom näsan och ut genom munnen... Borde minsann  åka till Asia Spa igen. Hade varit precis vad jag behöver!



/Josefine

Effektiv!

Trött som bara den! Men idag har jag fått mycket gjort: Röstat till Europa Parlamentet, fixat noter till begravning nästa vecka och kommit igång med skolan. MYCKET kvar, men lite har jag fått gjort och det är ju bättre än inget! Sista dagen imorgon på praktiken. Jag hade gärna stannat ett par veckor till, rentav börjat jobba på skolan. Nej, dags att fortsätta!

GRRRRRRRR!

Varför finns det giriga, elaka idioter? Tänkte ta tag i mitt liv (igen) och bestämde mig för att simma efter praktiken. Och Gud så skönt och välbehövt det var. Har inte varit där på ett par veckor och jag lyckades koppla bort tentan och njöt i både bassängen och i bastun. Tills jag skulle ta på mig skorna och gå hem. Någon jävla jubelidiot har stulit dom. VARFÖR? Mina nya London-skor dessutom. GRRRRRR vad arg jag är!



Teater, tentaångerst och transplantation...

På väg till Åled igen. Barnen ska ha en föreställning och så blir det korvgrill och brännboll. Hoppas att det inte blir regn. Får tänka som mor min- Det blåser bort! Efter denna kväll är det skärpning som gäller. MÅSTE komma igång ordentligt med pluggandet. Tentaångersten kommer krypande... Inte bra! Förresten, är det omöjligt att transplantera ett bäcken? Om inte så ställer jag mig i kön för jag blir så jävla trött på att aldrig känna att min kropp mår riktigt bra.



/Josefine

Ryker

Fattar inte hur man ska kunna plugga SAMTIDIGT som man gör sin praktik. Är totalt genomtrött och måste gå och lägga mig så jag orkar med en heldag från 8-20 med barnen imorgon. Brännbollskväll är grejer det! För bli plugg så det ryker nästa vecka! Natti!

Sötaste och Syskonkärlek





På landet!

Blev en fin kväll i Tyresmo i Emil och Fridas nya hus. Grillat, mycket skratt och kalasefterrätt! Mumma! Cyklade hem i mörkret. Viktigt med skyddsutrustning! Idag har jag och Marcus haft en mycket fin dag i Långaryd. Träffat kusinerna och mormor och morfar. Lille Noel har lärt sig gå, stor kille nu! Och Albin kan cykla och Lova hade flätor. Dom växer så det knakar! Åkt motorcykel hem till stan nu så jag är alldeles stel i kroppen. Promenaddejt med Emmy innan Gossip! 

 



/Josefine



Jobbe

Skulle åka och kolla Marcus match, men så ringde Anita från jobbet. Så det blir Lindex idag också. Heela dagen! Behöver lite extra slantar... Inflyttningsfest ikväll i Långaryd. Hoppas på uppehåll så vi kan åka motorcykel.

Ingen vanlig dag!

Nej, för idag är det Idas tur att fylla 25. Ett jättegrattis tjejen! Hipp hipp hurra!


Tordag!

Igår var en bra dag. Jag hade tid att göra en hel del. Plugga lite, tvätta lite och så fyllde Marcus pappa år, så det fick bli motorcykeln till Vallås och så var det kalas. Men det var inte riktigt Gert-Inge som var dagens medelpunkt. Det var Selma! Som hon spexade igår. En riktig gobit! Efter kalaset körde vi vidare till Tprup och åt kvällsmat och efter det ut till Hagön på efter rättt. Så vi körde mest runt och åt! Mycket bra!






/Josefine

Onsdag!

Hade en mycket trevlig kväll med tjejerna igår. Startade på Fox and Anchor och åt en god kvällsmat. Med dessert! Sen blev det ännu mera prat om allt och ingenting på Bull´s uteservering. Så kul att träffas alla fyra! Idag är det städa-plugga-
tvätta-lagamat dag. Får passa på när man är ledig. Ska snart ta en paus och ta en fika med mor och far.






/Josefine

Long day!

Ojojoj! Läraryrket tar på krafterna! Åkte hemifrån halv ått... och kom hem halv åtta. Inte konstigt att man är aningen trötter. Ser fram emot att lilla Hillevi kommer på besök. Te, skvaller och Desperate är det som står på schemat. Perfekt!

Najs!

Haft en bra kväll. Hunnit komma igång lite med skolan. Börjat fila lite på tentan. Alltid så skönt att komma igång! Hann med en kort löparrunda men det var tungt idag. Har inte varit hundra med min värk sen efter sprutan, tyvärr. Så jag var stel men ändå så skönt att svettas lite i alla fall. Fick bli Nissanrunda med Emmy i solen! Dags att kura ner i sängen.

Espresso

Hade en finfin söndag. Låång sovmorgon och många mysiga promenader mad Marcus och en god pizza på Capri och fika med Tobias. Hade gärna varit ledig en dag till. Men, jag ska inte klaga. Trivs toppen på min praktik och dagarna går fort. För fort, för nu är det dags att börja skriva tenta igen! Lär bli en del besök på Espresso House. Brukar ju bli det i tentatider!




/Josefine

LUCKY LÖRDAG!

Ojoj, vilken kväll det blev. Hade inget att göra och Marcus var inte hemma. Hanna var räddaren i nöden och fixade värsta bästa lördagen. Förfest hos en mycket trevlig Anna med mycket annat trevligt folk (framför allt de uppklädda norrmännen). En massa vin, farliga cykelturer, Gastons, Morfars och Nudelbar. Alla tiders!






                  



                  
Roliga norrmän och glada tjejer!


Gastons




Morfars



/Josefine

Bästa jobbet!

Att sjunga på bröllop är nog det bästa jobbet. Man får ha på sig finfina klänningen, sjunga (för det är ju kul) och få den fina chansen att vara med på ett bröllop. Alla bröllop är helt fantastiska. Har alltid svårt att hålla tårarna tillbaka under vigselakten: Ni har nu ingått äktenskap med varandra och bekräftat detta inför Gud och denna församling. Ni är nu man och hustru. Hur fint är inte det?!?! Maria och Jocke var verkligen så fina!


/Josefine

Sol, bröllop och rosetter!

Till slut blev det fredag och jag och Marcus hade en underbar kväll. En lång kvällspromenad i solen och sen gjorde vi en supergod hemmagjord pizza med mozarella och sparris. Mmmmmummma! Somnade i soffan efter "Berg flyttar in". Lagom, Idag åt vi en god frallefrukost och låg och snozade i soffan till halv elva. Härligt! Strålande sol idag och det är tur för Jocke och Maria. För idag är det deras bröllop. Inte så kul och det regnar! Jag och Per ska sjunga och det ska bli så kul. Tänkte ha på mig en av Londonklänningarna jag köpte. Blommig OCH rosett, helt perfekt Josefineklänning! Nej, nu är det dags att hämta Per vid tåget för att bege oss ut till Tylösand och göra soundcheck.



/Josefine

Praktik

Gooomorgon! Idag är det dags för praktik. Tar bussen om en liten stund. Ska bli riktigt trevligt, men uppgifterna känns fortfarande supertunga. Jag hoppas att det klarnar lite idag. Sen är det äntligen helg och jag och Marcus ska ha en riktigt fredagsmyskväll. Längtar!

Josefinesmelodi

Har haft en mysdag med Mathilda och Selma. Lååång promenad och sen lite mys hemma hos tjejerna. Prinsessan  var goare än nånsin! Dags för att fixa mig lite för jag börjar jobba klockan 12. Skönt att komma iväg lite. Dagens melodi är "At last" med Beyoncé. Josefinesmelodi!


Morning!

Onsdag idag och det står plugga med stora bokstäver i min kalender. Började i alla fall dagen med en förlängd Nissanrunda med Mathilda och prinsessan i solen. Helt underbart väder. Ska ut och göra lite ärenden på stan och sen måste jag komma igång med allt skolarbete och ringa min nya VFU-handledare. Bara att köra igång.

Makalöst!



Wow! Vilken kväll det blev! Jag struntar i att expressen bara gav två getingar. Istället håller jag med Aftonbladet. Beyoncé är värd högsta poäng! Jag kollade inte på klockan en endaste gång trots attjag låg mååånga sömntimmar efter. Det var show från första stund och jag fattar inte hur det är möjligt. Men tjejen både sjunger helt fantastiskt (fick både gåshud och tårar i ögonen flera gånger), hon dansar som en gudinna och hela tiden har hon full kontroll. Och så är hon ju så oerhört snygg också! Dessutom riktigt coolt med bara tjejer i bandet! Bästa låtarna var Crazy in love, Ave Maria, At last och Single ladies. Helt makalöst! Både jag och Maria var supernöjda!


Maria: Tur att inte Anders var med för då hade han blivit så kär i henne!


 








Hade inställt seminarie idag och ingen blev gladare än jag. Håller på att tvätt. Hela vår lägenhet är en tvätthög efter resan... Ska sova lite middag också. Orkar inte hålla ögonen öppna!

/Josefine

I LOVE LONDON!

Jag säger bara ojojoj! Vilken weekend! Och så mycket vi har hunnit med. Covent garden, rosévin, shopping, The Lionking, 50-årsmiddag, pubbesök, mer shopping på Oxford street, promenader, Notting Hill, mer pubbesök, mer rosévin, National Gallery, mer promenader, Subway, London Eye, Big Ben och mycket mycket mer! I LOVE LONDON!
 

















 Kom hem sent igår. Har ändå hunnit med att köpa Britney-biljetter och varit hos tandläkaren. Nu ska jag sova en timme innan Maria kommer för ikväll är det konsert som gäller! Beyonce, here we come!

/Josefine

Here I come!




London, here I come! Och jag ska inte tänka på något som har med skolan att göra. Bara vara med min Marcus (och hela tjocka släkten!). Shoppa, umgås, strosa, pussas, dricka öl, kolla musikal och skratta!



/Josefine

Packa!

Nej, nu har jag degat i soffan tillräckligt! Dags att börja packa. Och det blir ju alltid mer än man behöver... Tror jag tar en egen väska så kan Marcus inte klaga på att jag tar för mycket plats i väskan! 

Mamathilda

Mathilda är en så fin tjej, så fin vän och så fin mamma!
Och selma, hon är mest söt och fantastisk...




/Josefine


Bowling!

Ja bestämde mig för att joina tjejerna på B&B och det var riktigt trevligt. Lite otäckt dock att lilla farbron fastnade i klotet och bokstavligt flög ut på banan och bröt armen. Råkade bowla iväg klotet innan den där saken gått upp. Som tur va så slog jag så hårt att den rullade tillbaka till mig igen... Så går det när någon kom på idén att bowla med vänster hand. Kopplade inte riktigt rätt!Men vi hade trevligt och avslutade med en underbar pizza på Capri.


Ida gjorde många strikes!

Come back!

Beslutångerst!

Och så grät jag som vanligt. Men nu är det gjort. Nu hoppas jag att jag kan promenra många mil i London! Borde vila nu men är sugen på att möta upp tjejorna som ska ut ikväll. Beslutsångerst! Men en lite stund kan ju inte skada...

Regnig tisdag...

Var en lång dag i skolan igår eller åtminstonde sen. Hann öva till bröllopet med Per nästa vecka i alla fall och det känns bra. Borde börja packa men vet inte vad jag ska börja! Borde sortera tvätten men orkar inte börja! Ska snart åka till Spenshult och det känns inte så kul. Nervös som vanligt och börjar intala mig att jag inte behöver åka men det grundar sig bara i min mega-sprut-fobi. Jag fattar ju att jag måste men vet att jag kommer börja gråta. Mes är vad jag är! Mathilda är i alla fall dagens ängel som lånar ut sin superbil till mig! Har nämligen superbråttom till skolan så jag kunde inte ta bussen. Och så ska man ju vila 24 timmar efter sprutan (vem fan hinner det?!). Bla bla bla! Dags för att ta tag i mitt liv!

/Josefine

Suck...

Det brukar alltid vara smidigt att få läkartid på Spenshult. Men inte idag. Sjuksköterskan måste vaknat på alldeles fel sida.
- Jag kan komma idag innan klockan tre och imorgon innan klockan ett, förklarar jag.
Lång tystnad... Suck...
- Nej, det är fullbokat.
- Jag måste ha en spruta för annars tror jag inte att jag kommer att kunna ta mig upp ur sängen.
- Kan du imorgon klockan fyra?
- Nej, jag sa att  jag kunde innan klockan ett.
- Jaha, idag hade vi haft tid klockan åtta.
- Ja, men det spelar ju ingen roll för nu är ju klockan tio.
- Nej, det är fullbokat. Man får ringa i god tid.
- Så du menar att jag ska tänka att jag kanske ha ont om tre veckor så jag bokar en tid?
Tystad.
- Nej det kan man ju inte. Kan du idag klockan fyra?
- Nej, jag sa ju att jag inte kan efter klockan tre.
- Det finns inga tider. Kanske kan du komma kvart i tolv imorgon.
(Vips så fanns det en tid konstigt)
- Ja, det passar perfekt!
- Tänk på att ringa i bättre tid nästa gång.
Ville skrika: HUR  FAN SKA JAG KUNNA GÖRA DET JÄVLA KLIMAKTERIEKÄRRING??
Säger istället
- Tack och ha en fortsatt trevlig dag!

Ungefär såhär arg var jag när jag lade på luren:

Så imorgon är det dags för en spruta. Vill inte för det gör så jävla ont! Men måste för annars lär det inte kunna bli några långpromenader i London. Och det vill jag ju...

Kämpefin!

Jag säger bara oj, oj, oj! Vilken kväll det blev igår. Bästa på mycket länge och så lång den blev.  Startade klockan fem i parken där vi gjorde allt man inte får i en park: grillade, spelade musik, drack och kissade. Tur att ingen fabro polis hade vägarna förbi för det hade kunnat bli dyrt! Så kul att festa med nya människor.  Får väl gratulera killarna till kubbvinsten. Systern min skrev att vin skulle förbättra siktet men det fungerade inte igår... Mellanfest hos mig, stämpel på Mårtensson, hem igen, ut igen. Dansade järnet, nattamat på kebabkungen och kurade ner i sängen vid fyratiden. Vaknade av fiskmåsarnas ljuva kvitter klockan halv sju. Ska skjuta dom! Hade i alla fall en riktig kämpefin kväll!


Riktig sommarkänsla!






Cecilia som snacke norsk!

Kim, Anders, Cecilia, Marcus, jag, Lina, Martina, Tobias, Mia, Johan, Frida, och Katta

Mårtensson



Jag håller honom hårt!

                                                  Sjukt nöjd med mia nya shoes!


/Josefine

Mellanfest!

Mellanfest hos mig efter en underbar kväll i parken med grilla och kubb. Livet leker!

Grilla!

Hade en mysdag i Långaryd igår. Grillade, solade och åkte motorcykel. Har jobbat idag och ska alldeles nu bort till parken och grilla, spela kubb och dricka kallt gotte med Mia, Anders och lite annat trevligt folk! Grilla är minsann aldrig fel!


/Josefine

RSS 2.0