Home-news!

Det finns så mycket fint i Halmstads presentbutiker! Ni har väl varit inne på "Cozy home", som ligger längst i Karl den II:s korsning? Lite för dyrt, men så mycket fint! Och "DiModa" på Nygatan? Och min favorit "Gredelin" på Kyrkogatan? Gredelin ligger i ett hus hus som jag och M drömde lite om men som nu har förvandlats till Halmstads mysigaste inredningsbutik! Väl värt ett besök. I lördags gjorde vi några fina inköp. Och det blev så fint! Jag är nöjd och trivs sååå bra i nya hemmet. Lite bilder på det...


Nya lyck-bokstäver från Tinzimara


Äntligen en fin hylla till köket. Vi hittade den på Gredelin. Kökshandukar från HM Home.




Överkast (Miljögården) från Cozy Home. Kuddar HM Home. Nu känns sovrummet mycket mysigare än tidigare!



/Josefine


Som sagt...

det är klart att man blir sugen att resa tillbaka till paradiset! Här kommer en liten tillbakablick till 2007...






/Josefine



Lördag

Igår kom Frida, Emil och lilla Prima. Vi startade med en guidad tur på berget. Jag och Frida hade mycket och prata om som vanligt! Sen kom Elina och Stella och vi lagade en smarrig lasagne. Trevlig lördagkväll och det är alltid lika kul när vi får besök ifrån Tyresmo. Vi kollade i mitt och Marcus fotoalmbum från Thailand. Frida och Emil åker nästa vecka. Jag blev sååå sugen på en ny långresa...



/Josefine


Stella

När jag och M städade och fixade inför kvällen igår fick vi ett snabbesök av lilla Stella som traskade runt på vår gräsmatta. Alltid lika pigg och glad!





/Josefine


Maaat!

Underbara helg! Massa mys, trevligt umgänge och god mat. I fredags kväll var det Marcus som fixade i köket. En supersmarrig pastasallad och vitlöksmarinerad kyckling. Mmmm!



/Josefine


Kanske ELLE

Idag vaknade jag och M 07:20 helt utvilade. Ingen av oss kunde somna om. Så det blev uppstigning innan nyhetsmorgon började. En rejäl frukost med ägg, goda mackor och en stooor kopp te. Och efter att till och med har hunnit fixa lite här hemma, betala alla räkningar, så ska vi bege oss till Maxi och handla en massa mat. För ikväll får vi finbesök från Tyresmo! Kul ska det bli. Tror även jag ska köpa nån ny tidning. Underbart att bläddra i en ny tidning en lördag. Idag har jag tid och en massa lugn i kroppen.

Trevlig helg mina vänner!

/Josefine


TGIF

Många timmars jobb denna vecka. Men nu är det äntligen fredag. Skål på det! Och löning dessutom! Fredagsmys med "På spåret" och jag tror att Marcus ska vara glad om jag är vaken till klockan 22!



/Josefine


Mysfaktor!

Vårt sovrum har inte blivit riktigt klart sen vi flyttade in eftersom vi mest har fixat i stora rummet. Det har varit "omysigt". Beställde gardiner i måndags på textilonnet och igår kom dom! Snabb leverans och det gillar jag. Och gardinerna var superfina. Vita knytbandslängder med spets och texten"Amor Vincit Omnia" (Kärleken övervinner allt) broderat. Tur att mamma skulle in idag så hon kunde hjälpa mig lite. Ja, måste säga att lite textil kan förändra ett helt rum! Efter det att gardinerna var på plats blev det en smarrig pizza på Gastons med mor och Evelina. Mys!





...Och Emma W: Robyns konsert är på Sofiero i Helsingbord 5/7!

/Josefine


Överraskad!

Trots närmre 13 timmar på jobbet, en ömmande näsa och minus på sömnkontot, så sitter jag här i soffan med ett jätteleende på läpparna. Världens två finaste och bästa vänner överraskade mig ordentligt idag. MED BILJETTER TILL ROBYN I SOMMAR.



Mia och Linda. Ni är fantastiska. Alltid.

/Josefine


VIPPS

Just nu vill jag bara knäppa på fingararna och - VIPPS! - ligga precis här. I en solstol i solen. Marcus bredvid. Nåt gott och dricka. En bra bok. För just nu känns allt lite grått.



/Josefine


Zelected by Houze (by Hilleby)



Som sagt var fredagskvällen hos Hillevi en riktig mysfredagskväll! Först var det Home Party med inredning från Zelected by Houze. Snygg inredning som inte kostade farligt mycket. Såklart infann sig min hemska beslutsångerst men tillslut var det en orientalisk ljuslykta som jag beställde (tyvärr ingen bild på den). Kommer passa fint på uteplatsen till våren! Sen hade fina vrdinnan fixat tacos och chokladpudding. MUMMA! Det var så kul att träffa Systern min, Hillevi, Emelie och Malin. Flera år sedan! Tyckte lite synd om de andra trevliga tjejerna för det bli så mycket gamla minnen och "vad-gör-hon-nu-förtiden-prat" när man inte setts på länge och när man är uppväxta på samma lilla ställe.





/Josefine


Olycka

Idag vaknade jag hemma i Långaryd. Trots en supertrevlig kväll hos Hillevi och en sol som strålade helt underbart kändes det som en riktig skitmorgon. Ibland är det bara så. Sur, splittrade känslor och en massa snor och slem. Då är det bara att bita ihop! Det blev en tur på stan med Marcus, lunch på Hava Java och sen en lång eftermiddagsvila på soffan. Nu börjar jag komma på banan igen!



Och komiskt nog hade våra lyckabokstäver trillat i golvet och gått sönder =)

Nu ska vi till Tobias och Maya!

/Josefine


København

Det blir inte bara Barcelona i vår... M fick en helg i Köpenhamn av mig i 25-årspresent. Det var flera år sedan jag var där. Det ska bli skönt att komma iväg. Om två veckor sticker vi! Längtar...




Nu till Actic... Försöker träna på trots att jag tankades på med nya gifter i måndags.

/Josefine


Världens godaste knäcke!

I julas hade mamma bakat ett knäckebröd. Så himla gott och dessutom supernyttiga! Sen dessa har jag bakat flera plåtar. Dom är riktigt enkla att baka. Här kommer receptet!

2 dl fullkornsdinkelmjöl
1 dl skalade sesamfrön
1 dl naturella solrosfrön
0,5 dl hela linfrö
0,5 dl pumpakärnor
1 tsk flingsalt
Blanda allt. Tillsätt sen:
0,5 rapsolja
2 dl kokande vatten

Bre ut knäckesmeten på ett bakplåtspapper riktigt tunnt, precis så att det inte blir hål. Smeten räcker precis till att täcka en bakplåt. Gädda i mitten av ugnen, 150 grader en timme. Klart! 



/Josefine


PUSS

Världens största grattispuss till den mest underbara, finaste och betydelsefulla personen i mitt liv. För idag är det Marcus 25-årsdag!



/Josefine


Utefika!

Vi tog ut våra utemöbler för årets första utefika. Kallt! Men med filtar och varm dryck var det underbart i solen!




/Josefine


Marcus 25-årskalas

Igår firades Marcus av hela tjocka släkten. Vi bjöd på "Elinas fisksoppa", nybakat dinkelbröd och Birgittas goda semlor. Så kul när alla träffas!


En whiskey gör alltid Marcus lycklig!

/Josefine


Guldstjärna

Tror minsann att jag får dela ut ännu en guldstjärna. Denna gången till finaste Anna som tänkte på mig igår. Och vipps så hade jag fått hem den svarta lampan som jag tänkt köpa - fast för mindre än halva priset! Och snyggt blev det!



Nu ska jag och M laga mat. Stort släktkalas ikväll för att fira Marcus.

/Josefine


Fredagsmys!

Fredagsmys - det var precis vad jag och M behövde. Vi har båda varit så trötta denna veckan. Jag har krigat med min förkyldning. M har ju jobbat stenhårt för att få vårt hem klart till helgen. Han var så trött i torsdags att när han tog av sig kalsongerna för att ta en dusch, öppnade han toalocket, slängde i kalsongerna i toalettstolen istället för i tvättkorgen! Så igår kom då den efterlängtade fredagen med riktigt fredagsmys i soffan. Pizza, "På spåret", chokladglass och Skavlan. Perfekt fredag!

/Josefine


C-vitamin

Trots att jag tryckt i mig C-vitaminer lyckades jag inte besegra min 3 veckor långa förkyldning. Istället bröt den ut på riktigt natten till igår. Vaknade med hög feber och ännu mera halsont. Fick stanna hemma från jobbet vilket känns riktigt trist. Somnade om och vaknade klockan 12! Jag behövde med andra ord sova. Orkade INGENTING igår. Idag är det fortsatt vila som står på schemat.

Dagens guldstjärna går till världens bästa granne, Elina, som kom med en supergod tacopaj till lunch. TACK vännen!



Och YES! 25-årspresent till Marcus är fixad!

/Josefine


Äntligen hemma...

Nu börjar det ta sig här hemma. Jag är helt förälskad i väggen som Marcus har fixat. Den blev verkligen så fin. Imorgon fixas all belysning och sen är vårt första projekt klart! Marcus, du är bäst!



/Josefine


Tisdag

Idag är den underbara morgon som jag kan sova till nästan halv 9. Ofta behövligt att samla på sig lite sömntimmar. Speciellt efter en helg som gjorde det ekande tomt på sovkontot... Tyvärr släpper inte min förkyldning. Gick till Actic för första gången på två veckor igår för ett cirkelträningspass med Madde och Anna. Sjukt jobbigt, kände mig svag och omotiverad.

Efter träningen var det dags för att kalasa lite hos Mia med Linda. Laddade med positiv energi med mycket skratt och fika. Jag är så glad att trion ÄNTLIGEN bor i samma stad!

Nu till jobbet!

/Josefine


Vi drog till Malmö!

09:04 gick tåget till Malmö igår. Riktigt kul att komma iväg... Och extra kul att komma till en ny stad. Och såklart extra kul att träffa födeledagsbarnet Hanna som jag saknar här i Halmstad. Och extra kul att Elina följde med. Och såklart så kul att träffa resten av tjejerna på samma gång! En mysig dag på stan som gick alldeles för snabbt med en god lunch, inte så mycket shopping och en varm fika. Därefter tillbaka till Hanna och Ellens mysiga lya där det var dags för fix och mat. En lång och kul förfest som höll på till långt efter midnatt. Skratt, dans och sjukt många chokladpraliner. Sen att utgången blev en riktig dunderflopp, det gör inte så mycket... Nu är jag trött som aldrig förr. Inte van vid att gå och lägga mig 06:00, det är ju liksom då jag brukar gå upp. Tror jag börjar bli gammal!










_______________

Och Evelina... "Aaawww shiiiiiiiiiiiiiiiiiit!"

/Josefine


Barcelona!!!

Jag har inte berättat att jag har en Barcelona-weekend att se fram emot. Ska bli så otroligt roligt. Jag, mamma och Evelina är det som ska resa i början på maj. Jag har längtat till denna stad, men ännu inte kommit dit. Men nu ska drömmen bli verklighet. Tack mor och far för en fantastisk examenspresent!



/Josefine


Nej, det är ingen vanlig dag...

för det är fina Hannas födelsedag. Hipp, hipp, hurraaa för dig.



/Josefine


Onsdag

Jobb, jobb, jobb. Snoriga näsor, blöta vantar, jag spelar "upp och ner" 6 gånger i rad på ukulelen, mer snor och mycket skratt. Jag trivs på jobbet! Lite mer ork idag. Hoppas att jag har tankat tillräckligt med energi tills imorgon så jag orkar ett träningspass. Känner mig degig.

Men mitt hår är finare, kortare och mörkare än på länge. Mia är superduktig!



/Josefine


Malmööö!

Tågbiljetter bokade till helgens trip till Malmö med brudarna! Har verkligen sett fram emot denna helgen. Ska bli så kul. Jag har faktiskt inte varit i Malmö ordenltigt tidigare. Tur att tjejerna kan guida mig runt i staden.

/Josefine


Tävling

Jag är med och tävla om dessa fina flaskor på http://vitaloppan.wordpress.com/2011/01/02/utlottning-till-142-2011/?blogsub=confirming#subscribe-blog Jag hoppas vinsten blir min för dom hade passat bra hemma hos mig och Marcus!



/Josefine


RSS 2.0