Dublin day 2

Lördagen i Dublin spenderade vi såhär:



Shoppingcentershopping!


Fikadags


Vi besökte en mysig matmarknad


Där smakade mina resekamrater ostron



Morfar och Macus var inte överförtjusta...


Jag köpte istället min lunch i detta delikatess-stånd



Mera pubbesök!


Di gamle


Jag och mammsen!



Jag blev glad när jag hittade denna glassbaren




Hela glada gänget på pappas favvopub The Celt


Dublin day 1

Ett hett restips: ÅK TILL DUBLIN! Ett perfekt resmål för en weekend. Mysiga pubar (även om jag nu bara drack apelsinjuice), riktigt bra shopping, god mat och mycket trevligt folk. Sen gjorde ju vädret sitt, 15 grader och sol! Inte riktigt vad man räknar med när man åker till Irland i februari. Här kommer resans första dag i bilder:



Kastrup


Första puben och jag blev människa igen efter en god lunch!


De andra var också nöjda.


Skål!

¨
Floden Liffey


Jag, mamma och mormor shoppade lite medans...


pappa, Marcus och morfar besökte pubar!


Hela gänget på The Temple Bar


M, jag och magen!


Mamma avlutade kvällen med musslor.

/Josefine


Självfallet nöjd!

I fredags besökte jag Mia på Självfallet. Det var nog nästan ett halvår sen sist. Mia är sååå grym när det gäller färg. Hon fattar precis hur jga vill ha det. Lite ljusare utan att bli helblond. Absolut inte åt det gråa men inte gult. Hellre guldigt, men inte för rött. Och absolut inte randigt. Jag blev helnöjd. Har egentligen ingen bra bild men resultatet syns här!


Tack Mia! Du är bäst!

/Josefine


Lediga dagar...

Veckan passerar i en rasande fart. I tisdags började jag dagen med en mycket mysig frukost med Linda och Mia. Och så kom en liten Alicia och joinade oss! Så mysigt att för en gångs skull kunna träffas mitt i veckan.


Alicia tyckte om att gosa med Maria

Sen tog jag, Evelina och Alicia den trista 400-bussen till Långaryd för att bli ompysslade av mor och far. Jag hann även träffa många nära och kära. Mormor och morfar kom och hälsade på. Jag och Frida gick en långpromenad i äckelregnet. Småkusinerna kom och gosade med Alicia och så besökte jag Johanna och Elton innan M kom och hämtade mig. Vi avslutade dagen med en riktigt god kvällsmat på Nissalund. Så jag har haft två härliga dagar! Nu ska jag ta mig ur soffan och promenera ner till stan och fixa det sista inför resan imorgon!

/Josefine


Heja Topshop!

Än så länge kan jag använda samma tröjor och toppar som innan graviditeten. Men vissa börjar snart bli för små. Jag har ju tidigare klagat på det extremt tråkiga utbudet på mammakläder. När jag började jobba på Lindex fanns det kollektioner för gravida, men inte nu längre. Vera Moda slutade med mammakläder förra året. Hm har en del byxor men resten är riktigt tråkiga. Så tippsade Linda mig om att TopShop hade en massa fint. Så nu håller jag tummarna att det finns en del av dessa tokfina plagg i Dublin. Den blåa klänningen högst upp är min favorit! Och baddräkten hade också varit bra att ha till sommaren.




bilder från topshop.com


Idag fortsätter jag att njuta av lovet. Snart ska jag ner till stan och äta frukost med Linda och Mia. Och sen bär det nog till Långaryd en sväng.

/Josefine


Bra start!

Jag hade inte kunnat få en bättre start på mitt sportlov! En lugn start på dagen med nyhetsmorgon. Sen kom Hanna vid halv 11. En långpromenad i den underbara solen. Och sen te och en massa prat! Sen upptäckte vi att det var fika/lunch-dags i stan. Så vid två åkte vi ner för at träffa Madde, Anna och Jenny på Robert's. Mycket trevligt. Som vanligt hade jag otur med maten men efter lång väntan fick jag en riktigt god grillad kycklingfoccacia. Nu ska jag styra upp veckan och dricka lite mera te!

/Josefine


Kvällspromenader



Det blir en del promenader medans magen växer. Och när det är ljusare om kvällarna och så underbart som det var igår är det skönt för både kropp och själ!



/Josefine


Girl Power!

Sen vi fick Spotify genom TV:n har både jag och M varit riktigt dåliga på att uppdatera vår spellistor. Ikväll började jag samla nya lite lugna favoriter. Och nu när nya listan börjar ta form inser jag att det är ENBART kvinnliga artister. Det finns så många duktiga tjejer just nu! Adele, Laleh, Anna Ternheim, Regina Spector, Linnea Henriksson, Lykke Li, Lana Del Rey, Amanda Fondell, Miss Li, Eliza Doolittle, Veronica Maggio, First aid kit, Maia Hirasawa och Linnea Olsson. Girl Power så det stänker om det! Just nu kan jag inte få nog av tjejen som sjunger i The Majority Says. Det är Josefinesmelodi en söndagskväll!



/Josefine


Stella

Det är alltid lika roligt när grannarna kommer ner på snabbvisit. Och Stella gillar att busa hos oss...


Marcus kalas



Igår var det dags för våra familjer att fira Marcus. Tyvärr drabbades både Nissalund och Slättåkra av sjukdom så vi blev inte så många. Men vi hade ändå en mycket trevlig kväll. Marcus bjöd på sin absoluta favorit - smörgåstårta från Pålsson och Birgitta hade som vanligt fixat semlor. Alicia var lika riktigt gosig och så tittade vi lite grann på melodifestivalen. Jag tror nog att Ranelid vinner hela skiten! Snart ska vi kalasa vidare för då kommer Marcus pappa.






/Josefine


Underbara lördag!

Igår somnade jag och M klockan nio. Så det var inte konstigt at vi vaknade innan sju, helt utvilade! Vi har haft en lugn morgon, fixat inför Marcus kalas ikväll. Som sagt lite vagnletande och en sväng på stan. Vi åt en supergod lunch på Yoss. De har en riktigt god lasagne! Det blev inte så mycket shoppat. Lite blommor och smått och gott till hemmet. Hade gärna börjat spana in vårkläderna, men det är svårt med kläder nu eftersom jag lär bli större tills dess de ska användas... Men mycket fint börja komma in i butikerna nu!


bild från gina.se

/Josefine


SPORTLOV!!!

Efter en tuff men spännande start på terminen är det nu dags för lite ledighet. Det är dags för sportlov! Det ska bli otroligt skönt. Och det kunde ju inte fått en bättre start. Efter att fått lyssna på det lilla hjärtat igår har oron lagt sig. Tårar av lättnad och bekräftelsen på att vårt mirakel verkar ha det bra. Problemet är nog mest en orolig blivande mamma... Så jag ska mest tillbringa ledigheten med att inte stressa och oroa mig och klappa magen inna det är dags för Dublin. 

Idag har jag och M tittat lite till på vagnar. Vi har nu bestämt oss för modell. Det blir en likadan Emmaljunga som Evelina och Johan har. Nu ska vi (läs jag) bara bestämma svart eller mörkblå! Beslutsångersten börjar komma krypandes... Vilken röstar du på?





/Josefine


Halvtid

Exakt idag har halva graviditeten passerat!!! 140 dagar passerade. 50%! Nu vill jag bara snabbspola framåt i tiden. Jag och Marcus längtar så efter vår lilla bebis. Jag har varit ganska lugn efter ultraljudet, men nu väntar jag verkligen efter "riktiga" sparkar. Tills dess håller nog oron i sig...

Så, hur har de första månaderna varit? De tre första månaderna var riktigt tuffa. En hel del illamående, konstant trötthet men framför allt på en ständig oro och rädsla att något skulle gå snett. Den sista månaden har jag börjat må riktigt bra, trots att värken har kommit tillbaka. Jag har mer energi. Samtidigt måste jag erkänna att lite sportlov ska bli skönt!

Kroppen har börjat förändras. Men än så länge ingen jätteviktuppgång. Det mest magen som växer. Navlen börjar se rolig ut. Jag försöker att röra mig efter min förmåga. Promenader, sjukgymnastik, simning och så försöker jag att hinna med Afrodans på torsdagar. Men när jag är trött, då vilar jag! Jag försöker att inte stressa upp mig med alla tips och råd och rön och måsten.

Nu ska jag, Marcus klappa på magen!



Halvtid! 20 veckor avklarade!

/Josefine


Marcus

Idag är det inte bara alla hjärtans dag. Det är även Marcus födelsedag! Hurra för dig! Jag överraskade honom med besök på Gastons ikväll. Stans bästa pizzor! Och som av en händelse var där fullt med goda vänner ;)! Tack Tobias, Maya, Jonas, Mia, Anders, Elina och Kim för att ni hjälpte mig att förgylla Marcus dag!

God natt!

/Josefine


Alicia

Tänk att man kan tycka om en sån liten så mycket...




/Josefine


Lördagsmyyyyys!

Igår kom Evelina, Johan, Alicia och grannarna. En lugn och mycket mysig kväll. Stella och Alicia stod för mer underhållning än festivisfestivalen. Kom igen, det är ingen höjdare i år. Kvällen avslutades med Elinas god paj och lite Bond, James Bond, och soffhäng.





/Josefine


Vårigt

Det har varit en vecka i uppförsbacke. Så känns det. Många långa dagar på jobbet så nu är det skönt med helg. En hel dag utan några planer. Och sen är det bara en jobbevecka kvar innan det är sportlov och en weekend i Dublin. Det ska bli skönt att komma iväg lite.

Och när jag kikade i almanackan inser jag att det inte är så långt till våren. HM HOME har fått in massa fint som sätter lite färg i hemmet.


bilder från hm.se

Jag diggar det rosa kylskåpet!

/Josefine


Hanna 25 år!

I lördags firade vi Hanna som fyllde 25 år i veckan. Så trevligt att träffa alla tjejer på en gång, nästan alla i alla fall! Annars är det alltid någon som är i Lund, New York eller Norge. Vi småtittade lite på melodifestivalen vilket jag inte tyckte bjöd på särskilt mycket av underhållningsvärde... I vilket fall blev det mycket catch-up-prat, en riktigt smarrig dessert och lite danslek på det. När klockan närmade sig tolv åkte jag och Elina hem medans de icke-gravida dansade vidare! Tack Hanna för ett mycket trevligt kalas!


Födelsedagsbarnet och lite Flinck i bakgrunden...


Mumsdags!


Skål! Och jajjamen, jag och Elina skålade med alkoholfritt vin!


Mycket skratt blev det...



/Josefine


Måndag

Det blev en lång dag på jobbet idag. Jag är riktigt trött. Bilder från helgens kalas får ni imorgon. Ha en fin vecka!


Till Sesam

Igår efter fikan gick jag till Lindex och inhandlade det första till Sesam. Vissa skrockfulla menar visst att det betyder otur. Men jag tycker att det gör det overkliga mer verkligt. Nästa vecka har halva tiden gått, så det är dags att börja inse att det kommer komma en liten bebis!

HM och Kappahl har också fina babykläder, men nästan allt är pojk-eller flickkläder. Lindex har en hel del som passar både och. Jag tyckte detta set var sjukt sött! Och storlek 50 är vansinnigt litet! Som små dockkläder.





Nu är det dags för bröllopsspelning och sen ska tjejligan fira Hannas 25-årsdag!

/Josefine


Fredagsfika

Igår skulle syster fixa håret så efter jobbet körde jag in till stan för att hämta lilla Alicia. Hon sov sov som en stock i vagnen och jag hann ned lite ärenden i kylan. Efter en stund mötte vi upp Elina och Stella. Fredagsfika på Skånskan! Mycket mysigt!


Ljust

Nu ska jag och M på dejt! Pizza på Capri och sen hoppas vi på mycket skratt i Arenahallen. 


/Josefine


Kakor och Afro

Igår och idag har jag berättat jag för mina elever att jag har en liten bebis i magen. Jag frågade om de inte sett att jag blivit tjock om magen. En elev räckte upp handen och sa att hon bara trodde att jag ätit väldigt mycket kakor... Gulligt!


Och visst kan man tro att jag ätit VÄLDIGT många kakor... v. 17+5

Men idag blev det minsann inga kakor. Direkt till Actic efter jobbet och där fick bebisen vaggas i en timmes afrodans. Så kul pass! Duktig instruktör och härliga rytmer. Kände fortfarande en del värk i bäckenet så jag kunde inte ta i ordentligt. Men ändå skönt att kunna röra sig lite i alla fall!

/"Kakmonstret"


Första bilden...

Igår var det dags för det stora ultraljudet! Nervositet, lycka, spänning, glädje, rädsla och förväntan på gång. Så fort bilden kom fram på bebisen släppte allt och det gick inte hålla tårarna tillbaka. Och som vår illa krabat hade växt. Vi var ju på ultraljud i v. 9 och 12 och då var det inte lika mycket bebis. Allt såg bra ut! Två armar och två ben. Hjärtat tickade på och alla organ satt på rätt plats. Han/hon kliade sig i örat, sprattlade och vinkade på mamma och pappa! När det skulle fotas la Sesam sig i perfekt profilbild =)! Här har ni vårt lilla mirakel:



/Josefine


Scones

Dagarna ser väldigt lika ut varje dag. M väcker mig 06:15 varje dag och sen rullar det på i ett! Lektioner, möten och utvecklingssamtal och sen är det kväll när jag kommer hem. Igår fick jag i alla fall finfint besök av Mia och Linda. Scones stod på menyn och det har blivit min favorit på sistone. Sjukt smidigt och alltid lika gott med nybakat bröd. För att inte tala om hur gott det luktar! Mitt recept ser ut så här:

4,5 dl. vetemjöj (varav 0,5-1 dl är fullkornsdinkel)
1 dl yoghurt (funkar även med filmjölk)
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 rejäl klick baksmör ca. 50 g.
flingsalt efter smak

Platta ut 2 scones på bakplåtspapper. Toppa med rostade pumpa- och solrosfrön och flingsalt + ev. örter. Ca. 10 min. i mitten av ugenen i 250 C. Klart!



/Josefine


RSS 2.0