Vår!



Blommig klänning: Bik Bok
Ljusa jeans-leggings: Gina
Diadem med stoor rosett: HM

Shoppingdag!

Igår åkte vi till Göteborg, jag, Ida, Hanna och Johanna. Och en sån dag vi fick. Underbar lunch, strålande sol, mysig fika, snabbis på IKEA och alla fick med sig nåt fint hem. Idag har jag jobbat så det blir en lugn kväll med god mat och melodifestivalen!



Mer pics!

Och här kommer mer bilder från i onsdags!


Don't do that, Josefine!

Vilken lyckad kväll det blev igår. Vi kan minsann vara studenter när vi väl vill! Synd att inte Johanna var med... Det blev thaimat, mycket prat, mycket fotande (hur bär fjortisarna sig åt?!), mer prat, mer dricka, kåren (som aldrig är bra), nattamat och en avslutande vaggvisa från Hanna. Tack för den! En superkväll (i dubbel bemärkelse) med brudarna kan inte gå fel! Mer bilder kommer senarför nu ska jag njuta av min lediga dag och ta mig bort till Hanna och kolla Gossip Girl!




Kvällen outfit!

Dom tre musketörerna!

Vila!

Kommit hem från skolan och betalat alla räkningar och blivit glad för min lön som för en gång skull var lite större än vad jag räknat med. Med tanke jag köpte en kamera som jag egentligen inte hade råd med är jag glad att jag har mer på kontot än 7,50 som var mitt saldo igår! Nu ska jag vila lite för sen ska jag, Hanna och Ida vara studenter och dricka vin för att det är onsdag. Bilder kommer imorgon!


Hertig?



Då blir det kungabröllop nästa sommar. Och Daniel blir hertig. Vad gör man då? Är adlig och får fint slott, eller vad?  Jag tycker det hade varit spexigt om Reinfeld hade sagt nej. Bara för att skoja lite. Då hade Carl Philip blivit konprins (igen!). Ja, det känns kanske för omodernt för att vara 2009, men det är väl det som är fascinerande med allt som rör kungligheter. Som en saga. Krona och nobelfester, klänningar och slott. Jag hade gärna testat för ett par dagar! Självklart grät jag en skvätt när jag såg presskonferensen... Ni vet hur jag är!

Sovmorgon, soppa och semla!

Idag har jag en lugn dag. Det behöver jag! Tar hand om mig själv och mitt hem kan man säga. Började dagen med sovmorgon, en promenad med Hanna och sen har jag gjort en grönsakssoppa som inte blev så god som jag hoppats på. Nu håller jag på att tvätta upp det berg av tvätt som har intagit vårt sovrum. Ska bara dammsuga med och sen är här fint igen! Kanske ska jag överraska Marcus med semlor? Jag köper någ nåt annat gott till mig, för jag är ingen semeltjej direk! Chokladmuffins får det bli till mig istället!


Snyggaste!



Snyggaste klänningen på Oscarsgalan!

Vad hände egetligen...?

Vad hände egentligen med köpstoppet? Kom på att jag aldrig berättat hur det gick! För nu är det slut. Lyckades faktiskt att ha ett RIKTIGT köpstopp i 6 månader! Det tycker jag är bra gjort för att vara mig. Inga kläder, inga smycken, inget till hemmet. Nu hoppas jag att jag inte faller tillbaka till jag "vill ha" shopping utan istället tänka en extra gång vad jag egentligen behöver. Nu ska pengarna sparas för den 7:e maj ska vi till London igen och då vill jag kunna köpa fina sommarkläder!

Heldag i Långaryd!

Efter sovmorgon och frukost på sängen (!) körde vi upp till Långaryd på kalas. God mat och bus med småkusinerna. Dom är sötast i världen! Sen kvällsmat hos mor och far innan vi for hem igen. Mycket trevlig dag! Nu blir det myskväll. Söndagskvällar i soffan är underbara!




Vinterland

Det blev en bra avslutning på en jävlig lördag.
Myskväll med Hanna i ett Vinterland.

Och dom säger att stan har blivit tyst och ful och öde älskling
Att det kommer bli en lång kall vinter
Jag har lärt mig att saknaden är värst när nån har sovit som ett barn
Genom en iskall vinter

Du är min hjälte för du vågar vara rak
Du är min hjälte för du är precis så svag som jag
och hjälp mig jag behöver dig igen igen igen


(Vinternoll2)

Jävla Lördag!

Gick till jobbet idag. Glad. Efter två timmar kom huvudvärken tillbaka. I expressfart! Fick lämna kund i kassan för att springa och kräkas på toaletten. Fundera på att gå till vårdcentralen på måndag. Tredje anfallet på kort tid. Har varit hemma och vilat med hemsk huvudvärk hela dagen. Och varit arg. Sur. Förbannad. Hatar att inte känna mig riktigt bra. Om en stund kommer Hanna. Vi skulle gått och ut fira att tentan är inlämnad. Nu får det bli myskväll hos mig istället... Får funka, trots att jag var sjukt sugen på vin.

Fantastisk Fredag!

Fallefrukost hos Mathilda och Selma.
Luch med Johanna på Yoss.
Fyra timmar jobb på Lindex.
Taccomys med Marcus.
Och nu är det Let's dance och vinet öppnat!

FANTASTISK FREDAG!



Och så blir allt mysigt med snö, trots vårlängtan...

"The boy in striped pyjamas"

Pojken i randig pyjamas får högsta betyg av Ronny Svensson Foto: Buena Vista / image.net

Jag har nästan tröttnat på 2:a världskriget-filmer .
Igår såg jag och Marcus "The boy in striped pyjamas".
En annorlunda skildring ur ett barnperspektiv.
Om ni ska se en film i vår är det denna ni ska se.

!

Hej och hå, nu ska jag ut och gå!
Det är kul att skratta med Fritz!

Nej, allvarligt. Jag måste ha ett break...


Drömmar...

Nu sitter och äter mörk choklad och håller migränen i schack... Tentapluggar och drömmer mig bort.  Här var jag och Marcus sommaren 2005... Nu behöver jag verkligen en resa att se fram emot. Jag hoppas verkligen att det blir till sommaren.



UTVILAD OCH SOLSKEN!

Gick och la mig 21:00 igår och vaknade utvilad kl 8 idag. Långpromenad med Mathilda och Selma i det uunderbara solskenet. Precis vad jag behövde idag! Ska fixa mig nu för idag ska jag jobba på Lindex. Så skönt att komma ifrån böckerna för en stund...

Vill också...

Jag vill också ha en sådan här pipa! Herrugud, gåshud varje gång!


Underbart...

Satt på föreläsning idag när det började sticka i nacken och ögonen började se suddigt. Pulsernade huvudvärk som om huvudet skulle srängas. Tog två Eeze men fick kort därefter lämna föreläsningssalen springade till toaletten. Kräkte gröt tills magen var tom och efter det började spänningarna släppa lite. Men sen kommer den hemska tröttheten. Kom hem somnade, vaknade nu 2,5 timmar senar och börja känna mig som en människa igen. Dags för att börja skriva fråga 3! Vissa dagar är livet underbart!


Kalashelg!

Firade Marcus med sång och en riktig hotellfrukost igår morse. Sen var det riktigt födelsedagskalas på kvällen. Tur att jag har en händig man som kunde förlänga vårt bord så både min och Marcus familj kunde komma! Extra skönt att vi hade beställt smörgåstårta och att Birgitta fixade goda semlor.... Det enda jag behövde göra va att duka och vara glad. Perfekt i pluggtider och när energin inte är på topp. Idag var det Leifs tur att firas. En riktig kalashelg blev det!

Här kommer blandade kalasbilder!


Födelsedagsfrukost!

Födelsedagsbarnet...

Låångbord!
 
Jag och min favorit

Kul att systern min kom ner från Jönköping!

Syskonkärlek!

Erik och Anna fick sova över! Mysigt!

Lilla Selma som fått två tänder!

MIN PRINS


Ett jättegrattis på din dag!
Älskar dig...





Tappa tänder...

Fast inatt drömde jag inte om rosa, söta klänningar... Utan det blev min traditionella stressdröm. Det handlar om att tappa tänder. Denna gång var det en tandläkare som hittade en tumör under min ena tand och när hon drog ut den lossnade 19 tänder. Frukansvärt äcklig känsla! Tänderna bara trillade ut med en massa blad. Var helt övertygad om jag inte hade några tänder kvar när jag vaknade. Kände sådär med tungan som när man var liten och kände verkligen gluggarna. Fy, säger jag bara.


Skrivadet har gått sådär ida. Började pausa med en mycket trevlig fika med min kära mormor och morfar på Skånskan och sen promenad med Mathilda och Selma och sen fastande jag där... Men nu! Nu ska jag försöka fukuser tills Marcus kommer hem!

För att tjejer gillar rosa...

Ibland drömmer jag om våren och sommaren och om rosa...




"Kiss and the city"

Åh, jag är inne i en gråtperiod. Inte ångerts utan mest lätt för att gråta liksom. Jag grät när Chandler friade till Monica i ett "Vänner"-avsnitt. Grät när jag såg "Mästarnas mästare" när Emma Igelström berättade om sitt OS-guld. Grät igår när Mathilda skickade fina sms. Grät nyss när jag kollade på "Systar i jeans" som är typ en barnversion av Sex and the city... Sådan är i alla fall jag! 




Jag vill också pussas i Grekland! Vill så gärna åka dit i sommar...
Inte pussas med en grek alltså, utan med Marcus förståss!

Fastkörd...

Fan också! Kommer inte igång med skrivande idag... Ska ut oh powerwalka lite med Hanna och sen hoppas jag att jag tänker klarare. Har kört fast helt nu...

Plugga och pausa...

Började dagen exemplariskt! Ordentligt med gröt till frukost och två timmars skrivande på hemtentan! BRA JOSEFINE! Men sen måste man ha paus och idag var det Mathildas tur att köpa baddräkt (jag köpte ju min igår). Efter en shoppingrunda (hittade present till Marcus!) så somande lilla Selma, som inte längre är så liten: fyllde 7 månader igår, så då  passade jag och Mathilda på att ta en lunch på Espresso House! Mycket trevligt. Paus är viktigt! Och nu är jag hemma igen och läser tung kurslitteratur. Bara att kämpa vidare...

Som utlovat!

Och här kommer bilder från Helsingborg. Eftersom min kamera fortfarande är svart och låter som rakapparat är det Carro som är fotografen! Tack Maria för en TOPPENKVÄLL!





Nya Alshammar?



Ny baddräkt och simglasögon.
Ok, jag har inte badmössa, men guuud vilken speed jag hade idag!
Inte som Alshammar, men ändå!

Too cool for school!

Skola idag med föreläsningar som var allt för inriktade för gymnasielärare. Vad gör man då? Jo, då går man hem till Hanna och börja kalaset tidigare än planerat. Kladdkaka och glass och tjatter i flera timmar! Mycket trevligt födelsedagskalas. Åh, som jag trivs med mina kära klasskamrater.


Oj, oj, oj!

Kommit hem från Helsingborg. Guuud så skoj vi hade det! Åkte ner med Carro, Stina och Jenny. Började dagen med en lunch på mitt favoritställe, "Mezo". Smaskens! Strosade stan och fikade Chai Latte på Espresso House vid havet. Sen hem till Mia och Linda och sen var det partaj! Trodde först inte jag skulle orka följa med överhuvudtaget efter mitt migränanfall så jag hade inga förväntningar. Kanske var det kanske därför det blev bästa kvällen på länge! Och så var det klart bra att Mia fixat in oss på VIP-listan. Alltid trevligt att glida förbi kön och komma in på nolltid! Dansa, dansa och hem till halv fem. Tack Mia, för ett toppenkalas!
Det enda tråkiga var att min kamera fuckade upp sig så just nu är skärmen svart och låter kameran som en rakapparat! Blit nog till att köpa ny. Så bilder kommer senare!

Klockan sju bäddar jag ner mig i soffan för då är det säsongspremiär för Gossip Girl! Najs!


Helsingborg nästa!

Det blev en lugn fredag, precis som jag behövde. Kollade Let´s dance och sen såg vi "Changeling". Riktigt bra film! Har kommit en massa bra under senaste tiden.



Nu är jag färdigpackad och väntar på att tjejerna från Småland ska plocka upp mig. Helsingborg nästa!

Oaktiv...

Var ju aktiv igår. Gick till Hanna och hade trevligt, riktigt trevligt. Men sen kom dom bekanta stickningarna i ögonen och spänningar i nacken. Migränen slog till PANG! Marcus hämtade mig och jag kräktes hela toan full. Sov och stannade hemma idag. Tack och lov inget mer anfall. Men har varit trött. Apatisk. Tråkig. Inga krafter. Brukar vara så dagen efter. Jag som ville med ut och dansa... Hoppas att batterierna är laddade tills imorgon för då sticker jag till Helsingborg!

Aktiv!

Ibland orkar man ingenting och gör därför ingenting. Nu är jag i en period när jag egentligen inte orkar någonting, men gör en massa roliga saker! Igår var vi ute och käkade med jobbet och kollade "Benjamin Button". Suverän film men lite dryg, tur att Brad Pitt bara blev snyggare och snyggare! I vilket fall blev det sent igår och så skola hela dagen idag... Men nu tränar Marcus fotboll så varför ska jag sitta hemma och nöta soffan i onödan? Så nu ska jag bort till Hanna och sen ska Club 4 invigas i stan! Vila imorgon kväll för sen blir det Helsingborg! Fullt ös var det!

Någon fyller år idag...



Ja, idag är det dags att gratulera igen och denna gången är det Marias tur!
En underbar vän sen högstadiet som alltid finns där när jag behöver det.
Ett jättegrattis på din dag!


Hultsfred 05


Sommarkväll 08

090204

Det är skönt med lediga dagar när man får mycket gjort. Började med Nissanrundan med Hanna. Bra att koma igång på morgonen! Sen har jag lagat massor med matlådor, för det är ju så studenter klarar sin ekonomi! Och nu kommer det viktiga: jag har öppnat paketet från bokus och börjat läsa! Så det känns bra! Nu ska jag in i duschen för sen ska jag ut med Lindex-tjejerna. Det blir Gastons och "Benjamin Button" på Röda Kvarn. Ska bli riktigt trevligt.

Någon fyller år idag...



För ett år sedan firade vi inlämnad tenta med fetefest och det var första gången Hanna hänge hemma hos mig. Nu är hon en av mina allra bästa vänner! Jag tycker om dig, fast än att du är brunare på vintern än vad jag är på sommaren...
ETT JÄTTEGRATTIS HANNA PÅ FÖDELSEDAGEN!!!


www.beeme.blogg.se

Brudarna jag gillar!

Man hinner med mycket på en förmiddag! Den bästa morgonen på länge dessutom. Började med en långpromenad med Mathilda och lilla Semlan 8:00. Riktigt skönt att komma igång tidigt. Sen åt jag frukost hos Mathilda och fick se efter lilla prinsessan när Mathilda fixade sig lite. Ingen kidnappning blev det utan jag skötte mig bra som extramoster!
Inna lucnch kom Ida, Hanna och Johanna och åt lunch här innan skolan. Och duktiga, ekonomiska studenter har med matlåda! Alltså en trevlig dag när jag hann umgås med brudarna jag gillar!
Nyss hemkommen från skolan så nu ska jag vila! Trött efter tre timmars föreläsning...


Samvetet då?




Idag har jag både hunnit med skola och jobb, så det blev en lång dag. Kom hem, fixade mat och slötittatde på "Unga mödrar" på kanal 5. Efter bara ett par minuter hade jag en enda fråga: -Går det inte hitta en enda klok gravid/mamma i 20-årsåldern i hela Danmark??? I serien får man bara möta helt blåsta brudar som antingen behöver ta hjälp av faderskapstest, undslippa fängelse eller göra bröstförstoring för sina sista pengar. Programmet visar en helt galen bild av unga mammor, eller? Det som gör mig ännu argare är att jag under samma dag sett två, relativt unga, höggravida tjejer MED CIGARETT I MUNNEN. Varför, vaför gör dessa tjejer på det viset???

"Om du röker eller snusar när du är gravid får fostret i sig många skadliga ämnen. Det kan leda till att fostret växer för dåligt eller till och med dör. "  vårdguiden.se

Vad gör man om barnet senare i livet har någon form av skada som kan kopplas till rökning? Vill man ha det på sitt samvete??? Om man är gravid och dessutom ung borde man väl känna en lust att bevisa för alla i samhället att man klarar av att ta hand om ett barn. En som minsann har överbevisat för alla hur bra mamma man kan vara, fast man "bara" är 21, är min kära vän och svägerska Mathilda. Hon är verkligen raka motsatsen till dom tröga danskarna på kanal 5. Så hatten av för Mathilda och alla andra unga mammor som visar att man inte behöver vara 35 för att bli en fantastisk mamma! Jag beundrar er!

En uuunderbar helg!

En uuunderbar helg! Helt utan alkohol dessutom. Lugn fredag med "Let´s dance". Hejja Lina Bagge och Morgan!
Jobbade på Lindex igår och det var riktigt skoj att vara tillbaka. Trivs verkligen som fisken, ja ni vet. Sen på kvällen var jag och Frida hos Emmy och guuuud som vi pratade. Rätt som det var så blev klockan nästan 12 och då tänkte jag och Emmy att vi skulle gå in till stan. Kollade läget på Gastons men det var sjukt mycket folk överallt och Ljungberg var där. Det känns liksom i luften när han är där direkt när man kommer in. Men det blev inget nyp i rumpan denna kvällen! Vi tröttnade rätt snabbt och mötte upp våra män och dansade järnet på Bond. Jättetrevlig och riktigt bra musik! Inte alla kvällar man dansar nykter men det gick alldeles finemang!
Idag spenderade jag och Marcus en stor del av dagen hos Mathilda, Leif och lilla Selma. Så trevligt och en piggare och gladare flicka är svårt att hitta. Så söt att man aldrig får nog!


RSS 2.0