Helg

Måndag. Igen. Helgen var bra. Som vanligt! Vi hade en helg där vi hann träffa en hel drös med nära och kära. Jag och Lilja började med en finfin dag med Anna och Emelie och deras flickor. Vi har alltid bra dagar när vi ses. När man har barn i samma ålder tar liksom samtalsämnena aldrig slut. Vidare till Långaryd och fredagsmys med min familj. På lördagen träffade vi Hillevi och gick höstpromenad i skogen. Sen kalasade vi i Torup med Marcus familj innan vi körde hem igen. Det blir lätt såhär när vi är där uppe. Många att hälsa på och det är så roligt. 
 
Men lika kul som det är, lika viktigt är det att varva med lugnare dagar. En sån dag blev vår söndag. Lång frukost, tid på lekplatsen och tid för en massa mys. Elina och Kim och flickorna kom och år kvällsmat. Bättre avslutning får man leta efter =).
Just nu bjuds det på väldigt många, väldigt goda och väldigt blöta pussar!
 
/Josefine

Misstanke

Jag var i sovrummet och bäddade och så blev det sådär lite oroväckande tyst. Jag fick starka misstankar om att det förekom lilja-bus någonstans här hemma. Typ, tömma varenda pryl i badrumsskåpen, eller något i den stilen. Men ibland misstar man sig...
 
 
 
/Josefine
 
 

CHECK

Hösten är här. Vi fortsätter att bli bortskämda av underbara dagar.

När vi var i Malmö var jag på jakt efter ny vinterjacka. Är i akut behov av ny... Men som så ofta blev det shoppat till Lilja istället... Och kappan satt som en smäck. Nu är vi helt redo för kyligare dagar!



Malmö

Såklart blev helgen riktigt bra. Vi shoppade, åt en massa god mat, fikade maffiga cheesecake och drack gott vin. Vi bodde på fint hotell, precis vid mysiga lilla torg. Och så hann vi umgås. Tänk att man kan prata så mycket utan att pratet tar slut! Vi kunde sitta ute! Fina höstadagar vi har.Tack fina tjejer för två toppendagar.

/Josefine

Konsten att vara mamma...

Jag njuter av varje sekund jag är med Lilja. Jag saknar inte förlorad "egentid", som så många pratar om idag. Jag går till gymmet för att min kropp behöver. Inte för att jag behöver vara ensam. Helst vill jag vara med henne hela tiden. Jag sover som bäst när hon ligger mellan mig och Marcus. När jag är utan henne känner jag mig halv. Den dagen jag jobbar börjar det krypa i kroppen vid lunch. Hon är som en drog, ett riktigt lyckopiller. Men det är inte alltid lätt att vara en kompis som lyssnar när en liten ettåring vill ha all uppmärksamhet. Kanske behöver jag bli bättre på att lämna korta stunder för att få känna den berusande känslan när jag kommer hem. Nu åker jag till Malmö men tre fantastiska vänner. Vi ska umgås, äta god mat och dricka vin. Jag har aldrig varit utan Lilja en natt. Är rädd att jag dör av längtan! Men så vet jag att när jag väl kommit iväg kommer jag tankas av positiv energi som behövs till hösten. Det kommer bli en fantastisk helg. Men det var lättare förra gången...
 
Då var vi i Köpenhamn. Då var Lilja inneboende i magen... och då slapp jag brottas med separationsångest.
 
/Josefine

Veckomat

Det tog ganska lång tid för Lilja att inse fördelarna med att äta mat. Lite drygt elva månader bestämt... Men sedan dess har det funkat jättebra. Nu äter hon nästan alltid samma mat som mig och Marcus. Det enda man får tänka på är att inte salta i matlagningen, utan efteråt. Det blir mycket laga mat. Vi försöker alltid ha maten på bordet vid sex-tiden så hela familjen kan äta tillsammans. Trots att jag tycker det är roligt att laga mat hamnar man ofta i samma hjulspår och inspirationen är lika med noll. Denna vecka har vi testat Linas matkasse och är mycket positivt överraskade. Jag tror bestämt att vi kör några veckor till. Sjukt smidigt, hemkört till dörren och en massa inspiration. Mat är så kul när det passar in i vardagspusslet. Vi har hittills lagat tre middagar:
 
- Kolja med frasig mandel- och basilikatopping och potatismos
- Lime- och ingefärsdoftande lövbiffswok med mynta
- Kokosdoftande morotssoppa med lime och basilika
 
 Alla har smakat bra, varit mat som vi inte lagat tidigare och det har varit rejäla portioner. Dessutom har Lilja ätit med god aptit. Och så vill hon gärna vara med att laga mat. Det är så roligt! Förra veckan hjälpte hon mig att vispa pannkaksmeten.  
 
/Josefine

"Pappa!"

När vi gick på stan här om dagen spanade Lilja in en ny reklamskylt. Hon blev jätteglad. Och ropade: "Pappaaaa!". Det blir många skratt om dagarna med min sagoskatt...
 
 
/Josefine
 
 

Första...

Första gången Lilja hoppade i vattenpölar. Första gången Lilja åkte stora rutschkanan själv. Första gången Lilja klättrade upp i fönstret... Ja, det är många första gången under dagarna med en ettåring. Idag var första gången Lilja var på teaterföreställning. Det finns så mycket bra att göra på biblioteket! "Ah hallo bebis" fångade verkligen de små liven. Det spelades på vatten, tandborstar och konstiga instrument. Och Lilja tyckte nog att det var roligast när showen var slut och alla busungar i publiken fick gå loss på den färgglada scenen.

/Josefine

Sydväst

Och så kom hösten... Jag passade på att göra ett rejält röj i min garderob. Jag har en liten walk-in, men det har varit sånt kaos sista veckan att jag inte kunnat walka in någonting. Nu hänger allt sådär perfekt och skorna är uppradade. Sommarkläderna är nerpackade och det kändes nästan lite mysigt att hänga fram koftor, stickade tights och leta fram kängor. Lilja verkar också tycka det är ok med lite höst. Idag hoppade hon i vattenpölar för första gången och det var ju väldans skoj =). Marcus gamla regnhatt kom till användning!
 
 
 
/Josefine

Utflykt

Vi åkte på utflykt idag. Familjen Kleinfeld åkte till Ängelholm. Och det lär bli fler besök i hembygdsparken om Lilja får bestämma. Det är underbart att få vara med när vår sagoskatt upptäcker världen... Vår lilla solstråle!




Torsdag är bra dagar!

Jag är så glad att vi började på babysim när Lilja var liten! Hon var precis två månader när vi började och nu går vi steg tre. Simklubben "Aquariet" här i Halmstad har varit perfekt! Det har gått lugnt framåt vilket har resulterat i glada barn i bassängen. Visst är alla barn olika och alla gillar inte vatten, men jag vågar påstå att Lilja hade inte varit lika galen i vatten om det inte varit för all träning i bassängen. Idag var inget undantag. Lika roligt som alltid och jag blir så glad när jag ser hur hon njuter. 30 minuter fyllda till bredden av glädje.
 
Vi hinner aldrig lämna parkeringen innan hon somnar. Det tar på krafterna att bada! Idag körde vi direkt in till stan. Jag har sedan jag slutade amma (vi pratar midsommar) varit i akut behov av ny bh:ar. Man kan ju minst sagt säga att brösten inte ser ut som tidigare... Hur som helst har jag skjutit detta projekt framåt eftersom det är så trist och jag tänkte att det skulle ta mycket tid och energi. Men så plötsligt händer det... Jag gick till Lindex. Provade två stycken + en sport-bh. Alla tre satt som perfekt! Och dessutom var det 20% på alla bh:ar. Bingo!
 
När Lilja vaknade åt vi lunch med Evelina och Alicia. Vi lekte i Pippi-parken och matade änderna. Bra dag!
Två vildingar! Inte konstigt att det blir ett och annat blåmärke...
 
/Josefine

Pappadag

 
Idag har Lilja haft en heldag med sin pappa! Målarverkstaden på biblioteket var tydligen superskoj. Inte konstigt att man somnar på cykelturen hem...

Högtryck

Fredagsmys med fina vänner med thaimat och fotboll. Alla sådär lagom fredagströtta. En lördag där Lilja fick busa med storkusinerna Selma och Elsa och jag fick välbehövd tid med min svägerska Mathilda. Sen fick jag äntligen åka in i den trånga tunneln igen, det var nämligen tid för magnetröntgen. Därefter upp på 75-årskalas i Långaryd. Lilja tyckte om att busa med alla mina småkusiner! Och bättre avslut kunde det inte bli på helgen. Vi besökte Mia och Anders i byggkaoset och Lilja fick titta på de finaste korna OCH sitta i en "tackto". Just nu är Lilja något insnöad på traktorer, eller rättare sagt alla stora fordon som låter... Så det var mycket spännande!
/Josefine
 

Freeedag!

Trots att jag är föräldraledig till 80% så har man samma fredagströtthet i kroppen som när man arbetar... Extra trött idag kanske för jag och Lilja har varit ute och busat nästan hela dagen. Pippilekplatsen med Elina och Diana och alla flickor, lunch där även Evelina och Alicia var med. Sen har vi varit i trädgården och Lilja har badat i poolen. Badat i september. Det är bra grejer det! När klockan närmade sig fyra kollade jag på klockan extra många gånger för på fredagen längtar jag och Lilja extra mycket efter Marcus.
 

Fick förresten ett efterlängtat paket på posten igår. Liljas höstgarderob är så gott som komplett. Pomp de lux är bra grejer det! Har till och med införskaffat overall inför vintern. För det är inte alla som har i stl. 80 och det behöver Lilja för att inte drunkna helt och hållet. Känns liiite avigt att köpa overall när det är 23 grader ute, men man får passa på =).
 
/Josefine

50 minuter...

Det här med nattning... Det brukar ta cirka 10-20 minuter. Jag eller Marcus lägger oss med Lilja i vår säng, oftast med lite välling, läser ett par böcker och sen somnar hon tryggt. När vi sedan lägger oss ett ar timmar senare lyfter vi över henne i hennes säng i vårt rum (mest pga. min värk annars är det så vansinnigt mysigt att ha henne bredvid...) och där sover hon oftast till morgonen närmar sig och då lyfter vi över henne till oss och där somnar hon oftast om. Så just nu fungerar nattning och nätter bra för oss...
 
Men så är det vissa kvällar som nattningen inte tar femton mysiga minuter. Ikväll var just en sådan kväll. 50 minuter inklusive mysig läsning. Kvart över sju lägger jag mig med en lagom trött Lilja. Vi läser "Wilma säger god natt", fotoboken om Lilja och för första gången en hel "Ingrid-bok". När vällingen är slut säger jag att nu är det dags att sova och släcker lampan. Lilja är supertrött och gnuggar sig flitigt i ögonen. Då börjar nallen får oväntat liv, den hoppar och dansa "lalle, lalle, lalle" sjunger Lilja. Hon sätter sig upp. Jag lägger henne ner. Säger "nu är det natt". Hon gosar in sig i min famn och andans tungt. Jag sjunger "vargvisan". Hon vill pilla på mina bröst, som alltid slutar med att hon nyper för hårt. Jag säger nej. Lilja gråter hysteriskt. Hon lugnar ner sig. Sätter sig igen. Somnar nästan sittandes. Jag sjunger "alla ska sova". Hon är nu jättetrött... Lilja sätter sig och slänger sig bakåt. Kurar ihop på kudden ovanför. Ställer sig upp mot sänggaveln och dansar. Jag lägger henne ner. Hon rullar runt som en galning i sängen och till slut somnar hon, tror jag. Själv ligger jag vid denna tidpunkt och sover räv. Hon kryper bort till rullgardinen och kikar ut och låter som en höna. När jag börjar planera en tyst flykt ur rummet kryper hon fram till mig, trots mörkret ser jag hur buset lyser i ögonen, och säger "heiii heiii". Hon visade alla sina talanger på en och samma gång. Ja, ibland ställs en mammas tålamod på prov...

Det var mindre trots när hon var nyfödd...
/Josefine

Gott och blandat...

Lilja har en spöktid, mellan kvart i sex och kvart över sex på morgonen. Om hon vaknar under denna halvtimme somnar hon inte om. Trots att hon gäspar och gnuggar sig i ögonen. Har varit en period med tidig uppstigning. Om man ska se något positivt med detta är att hon somnar lätt som en plätt direkt efter lunch. Elina och flickorna har varit och lekt en stund på förmiddagen så idag var hon extra trött. Hon gick till och med självmant till vagen med en kanin, pekade och sa "wova" (sova). Lilla, goa Lilja.
 
Ny vecka med samma utmaningar som på sista tiden. Få lite sömn om nätterna. Slå sönder negativa tankar. Sitta i telefonkö. Vänta på att remisser och recept ska hitta till rätt ställe.
 
I övrigt är dagarna, dessa underbara föräldralediga dagar, lika underbara som tidigare. Nya ord, mera bus och en hel del trots...
 
I helgen var Marcus syskon, Anna och Erik och hälsade på. Vi är alltid lika glada att ha dom på besök! Jag hade två fina hjälpredor i köket...
 
 
/Josefine

RSS 2.0