Det nya livet

Jag har varit lite trött denna vecka. Därför har jag inte hunnit uppdatera bloggen som jag vill. Men jag har kämpat på. Slitit hårt på jobbet, startat en detox, hunnit med en dag i Göteborg med med föreläsningar om förskolans förändringar, tränat riktigt bra, besökt Ullared, hunnit träffa en del nära och kära och fyllt frysen med en väldans massa matlådor. Så ja, det har varit fullt upp! Samtidigt har jag verkligen börjat gilla "det nya livet". Livet som student (kallar det inte studenlivet för jag levde ingen äkta studentliv...) saknade rutiner och det tror jag är bra. Visst kan jag sakna att kunna unna sig en sovmorgon, träna spinning mitt på dagen, härliga promenade runt Nissan med Hanna och att slöklolla på "Efter 10". Men hur som helt så trivs jag som sagt riktigt bra! Just nu njuter jag av att på kvällarna lägga mig i sängen, lägga mig på min spikmatta, läsa en härlig chic lit utan att ha en tanke på studentlitteratur som ska plöjas igenom eller kommande tenta.



Och efter spikmattan somnar jag för det mest riktigt gott!

/Josefine


Fynd

I måndags efter jobbet unnade jag mig en tur till Ullared på. Faktiskt riktigt skönt att få strosa runt på egen hand. Bästa fyndet var nog en ny grill. Men det fanns mycket fint till hemmet. En del fick följa med mig hem.


Perfekt till sommarens saftkalas! 30:-


Passade söta krukor. Tror det ska sättas lite påskliljor däri nästa vecka. 35:- st.


Söta frukostskålar. en till mig och en till M! 10:- st.


Jag älskar ju plåtburkar och dessa två kunde jag inte motstå... 40:- 50:-


Perfekt plåtburk till mina goda knäckebröd! 40:-


Bordsunderlägg 15:- st.


Söta plåtskyltstavlor som M lite motvilligt spikade upp. De får sitta i köket tills vi hittat något bättre =)
25:- st.

NU är det fredag!

/Josefine


Lördag

I lördags åt vi på Harrys och hade det trevligt. Nu är jag trött och måste sova. NU!




/Trötter


Motivation

I natt sov jag ensam och det gillar jag inte så värst. Men trots att jag vaknade ensam så hade jag en skön känsla i kroppen. Helt kry efter veckans maginfluensa och en dag för bara mig. Och sen när jag gick in i storarummet möttes jag av denna underbara morgon. Klarblå himmel och en strålande sol! En snabb frukost och sen ville jag inte sitta inne mer. Cyklade till Galgberget och avklarade årets första löparrunda. Hade en stark motivation och det brukar jag INTE ha när jag ger mig ut i spåret. Helt underbart. Solen i ansiktet och Lady Gaga i öronen gjorde sitt. Tog mig runt 3 km. rundan utan att stanna och gå! Inte illa från att vara mig. Sen att tiden var riktigt urusel, det bryr jag mig inte det minsta om! Jag kände mig stark!



Nu har jag gottat mig i en solstol på vår lilla uteplats! Och nu blir det eftermiddagsbio med fina syster!

/Josefine


"Nytt"

Supertrevlig kväll igår! Jag, Linda, Mia, Anna och Evelina hade rensat i våra garderober innan kvällen. Så efter god mat, en massa prat, skratt och vin så var det dags för byte. Alla fick några "nya" plagg med sig hem. Och tre säckar kläder är på väg till Litauen. Det är faktiskt heeelt onödigt att slänga kläder. Alltid är det någon kompis som vill ha dom eller så kan man hjälpa andra. Mer miljövänligt och så gör man en god gärning!

'

/Josefine




Second hand

Klädbytarkväll står på schemat ikväll hos Mia med fina vänner! Kanske har man något i garderoben som bara hänger som en kompis gillar bättre. Vi får se!



/Josefine


Vårskor!

Tillbaka till verkligheten! Abslout! Många goa kramar efter tre dagars frånvaro =). En lagom dag 7:30-21:15. Sängen tidigt idag. Är så glad för ljuset. Ljust på morgonen och ljust sen på eftermiddagen. Trots blåsten idag så var det vår i luften. Det behöver jag! Inser att jag verkligen behöver (inte bara vill ha!) nya vårskor! Och nu finns det mycket fint i butikerna!







Bilder från dinsko.se

Ok, dom bruna partypjuxen behöver jag kanske inte, vill mest ha...

/Josefine



Rastlöshet

Fyfyfy vad tråkigt det är att bara ligga hemma. Tack och lov har jag börjat att få behålla lite mat (läs bananer, lite ljusa mackor och mängder av proviva) så nu är jag piggare. Back on track imorgon!

/Josefine


Sjukling

Jaha. Då var det min tur. Natten till igår slog maginsfluensan ut mig totalt. Vaknade vid 3 och hade kramper i magen så jag trodde att jag skulle dö. Hemma från jobbet igår. Typiskt att man blir sjuk på dom viktigaste dagarna. Missade både handlening och 5 utvecklingssamtal... Istället blev det soffläge hela dagen, proviva och alldeles för mycket tv-tittande. Rastlös innan lunch. Som tur är kan vi hyra film direkt i TV:n. Letters to Juliet var en perfekt film när man knappt orkar lyfta huvudet. Fina bilder från Italien, en massa kärlek och den fantastiskt söta Amanda Seyfried.

 

Idag är jag något piggare. Hoppas att jag orkar med jobbet imorgon.

/Josefine


Perfect Party!

Herregud vilken fetefest det blev igår. Har aldrig varit med om att tiden gått så fort! Glömde ju till och med att duka fram gottet! Jag hoppas att alla vänner hade lika kul som jag och Marcus. Vi är så jättenöjda! Tack alla fina vänner för att ni förgyllde kvällen! Vi åt god buffé från Mjölkbaren, iävlade i dueller (som tjejerna vann överlägset) drack en massa vin, mumsade i oss mammas goda dessert, dansade loss och någon gång runt klockan 2 intog vi Mårtensson. Vi är lite trötta idag, men det var det minsanna värt! Här kommer bildexplosion!



Mia, Hillevi och Linda


Elina och Evelina


Marcus, Fredrik och Jonas


Maya, Katti och Emmy


Johan och Anders


Tobias, Jonas och Kim











/Josefine


Kvällens

/Josefine


Maya med y

Igår fick jag och Julia äntligen till en dag som vi kunde ses. Efter att ha cyklat hem i halgelrusket tog jag mig till Östra stranden där jag hade en underbar myskväll med Julia (som jag har längtat efter lillasyster) och världens sötaste Maya. Som lilltösen hade växt! Sen kom Camilla och fixade goda mackor. Tack för en toppenkväll!



Igår fanns ingen tid för fix och trix inför helgens kalas. Så ikväll har jag mest städat och varit ensam för M är ute med jobbet. Jag hoppas verkligen jag kan sova lite bättre i natt än i veckan. Ligger och räknar timmar, vrider och vänder och när jag väl somar återkommer dessa äckeldrömmar om att jag tappar tänderna. I natt var till och med Johan och konstaterade att alla tänder kommer att trilla ut. Riktigt läbbigt faktiskt...

/Josefine


Dagens outfit...

Uppstigning 06:0. Påklädning. Dagens outfit: Marcus svarta överdragsbyxor. Grå fleecetröja. Svart skidjacka. 1 st. blaklava (dvs. en "rånarluva"). Röda skidvantar. Vinterkängor. Reflexväst. Cykelhjälm.

Japp. Idag tog jag premiärturen. För nu ska jag cykla till jobbet med min nya racercykel.


/Josefine


Guldkant

Om jag någon gång skulle vakna som miljonär hade jag nog levt livet ganska så precis som nu. Jag hade fortsatt arbeta, kanske gått ner till 75%. Fortsatt med matlådor med falukorv och samlat poäng på mitt hm-kort. Men en sak är jag helt säker på. En gång, ungefär varannan vecka hade jag gått till Marie och Anettes hudvård och njutit av deras ansiktsbehandling lyx. Det har jag gjort idag efter jobbet (tack alla fina för presentkorten där) och jag är helt avslappnad och helnöjd. Mer guldkant på vardagen hade gjort livet lite bättre tror jag...



/Josefine


Nästa stopp...

blev Långaryd. Fika hos mormor och morfar. Besök hos småkusinerna och så fick jag snutta lite på Charlie som blivit en stor och stadig kille! Mammas goda mat. Melodifestivalfinal. Mer fika. Och nu är vi hemma i Halmstad igen. En lugn och skön helg. Jag förstår bara inte hur jag kan känna mig så trött. Men snart kommer Hanna och Elina och det ska bli kul!



/Josefine


Torsdag

I torsdags träffades jag och Mia hos gamla grannen. Chai-latten hos Espresso house är faktiskt fortfarande oslagbar. Men mest oslagbart är nog att just nu bor jag, Mia och Linda i samma stad. Helt underbart! Efter fikan med Mia var jag fulladad med härlig energi! Precis som det ska vara.

¨
/Josefine


Nissalund

Igår efter jobbet körde jag och M uppåt-hemhemåt. Första stoppet i Torups idrottshall där Erik tränade fotboll för fullt. Sen till Nissalund där jag flätade håret på lilla Anna som är en stor tjej nu. Snart 12 år. Vart tog tiden vägen? Känns inte som det var längsen jag och Marcus fick pussas i smyg för hennes enorma svartsjuka. Igår hann vi med en hel del tjejsnack! alltid lika mysigt när vi får lite egen mystid. Efter det att kört henne till tjejkväll bänkade vi oss framför Tv:n med en underbar flygande Jacob, På spåret och Skavlan som bl. a. gästades av stilsäkra Nina Persson. Sen hämtade jag Anna och sen somnade vi gott... Nästa stopp: Långaryd City!



/Josefine


Rekord, regn och rusk...

Inte varje dag jag kollar in antalet läsare här på bloggen. Men idag upptäckte jag att jag sagit mitt gamla besöksrekordet. 306 unika läsare i tisdags! Jag är så nyfiken på vilka alla är som hittat hit. Känn er välkomna.

Nu ska jag till stan och ta en fika med fina Mia och sen kommer syster Evelina för att sova över. Kulkul att träffa nära och kära! Ut i regnrusket. Vårkänslorna som smög sig på i alla butiker i Köenhamn är som bortspolade...




/Josefine

 


Bloggtips 2

Som ni vet har jag tidigare skrivit om Tilia Trädgård, en liten gårdsbutik utanför Hyltebruk. Nu har Caroline bestämt sig för att börja blogga vilket jag tycker är jättekul. Jag har hjälpt henne att starta upp bloggen tiliatradgard. Ta en titt här med vettja och låt dig bli inspirerad av lantlig romantik!





/Josefine


Bloggtips 1

Som många av er läsare vet så ska jag bli moster. Jajjamen, Evelina ska bli mamma. Så i Augusti har jag ännu en bebis att snutta på! Och nu har Evelina startat mammabloggen morevelina. Ta en titt vettja!



/Josefine


Köpenhamn!



Som sagt var helgen heeelt magisk. Strålande sol, långa promenader, Nyhavn, förmiddagsöl, pussar i massor, hotellfrukost, shopping, italiensk mat, Gråbrödratorget, skratt, Ströget, museum, fika, pubkväll, dessert-tapas (ja, du läste rätt) och mysiga gränder. Ja, de orden får beskriva helgen! Här kommer den i bilder:














/Josefine


Storvinst!

Det får bli Köpenhamnsinlägg en annan dag istället. Kom precis hem efter en kväll på Travet med jobbet. Av 400 som deltog i utlottningen var det JAG som fick med mig en superläcker plattång. Jag vinner ju aldrig annars. Dessutom har jag ju ingen plattång. Gissa om jag blev glad!



Vad gäller hästarna så blev det ingen storvinst. Jag och Maria tyckte det var lite klurigt...


Natti mina vänner!

/Josefine


Ny favorit!

Nyss hemkommen efter en helt fantastisk weekend i Köpenhamn. Köpenhamn har blivit en ny favoritstad! Bilder kommer imorgon.



/Josefine


Hej så länge!


Imorgon direkt efter jobbet sätter jag och Marcus oss på tåget mot Köpenhamn. Så kul ska det bli med en weekend bara vi två. Uppdaterar efter helgen med nya pics!


/Josefine


Prinsessor

I måndags hälsade vi på Mathilda, Leif och deras två söta prinsessor. Så underbara töser. Selma fixar och grejar och målar vattenfärg på samma gång och lilla Elsa är mest nöjd och glad!




/Josefine


Kiwi

När jag var liten älskade jag kiwi. Men någon gång när jag gick på mellanstadiet fick jag en allergisk reaktion. Det svullnade i halsen och det blev svårt att andas. Efter det har jag inte vågat äta denna underbara frukt. Men för ett tag sedan testade jag att äta en lite bit, sen mer och sen mer och tack och lov märkte jag inte av någon allergi! Denna tiden på året är kiwin både billigast och godast och jag äter ett par tre fyra stycken om dagen. Kiwi och sharon är minsann riktigt naturligt godis!



/Josefine


RSS 2.0