Sova

Där somnade även lilla Lilja för natten... Jag ska också passa på att lägga mig. Nästa amning beräknas bli inom två timmar. Står man i växten så gör man. Och äta bör man ju, eller hur! Jag är så glad att jag fortfarande har mjölk så att det räcker.


Liljas rum

Vi bor inte särskilt stort, men vi  har ett litet extrarum som nu är Liljas. Det har varit kul att fixa med och nu är det klart! En blandning av gammalt och nytt, köpt och "hemmasnickrat". Lite skogstema blev det... Den känns lekfullt tycker jag och så finns det plats för en massa böcker och musik. Lilja stormtrivs redan och favoritleken just nu är "riva-torn". Här kommer lite bilder:
 
Matta, lampa och de flesta leksakerna IKEA. Hissgardinen är gammal och kollageramen är från Ullared.
 
Min favoritmöbel, en gammal byrå som vi fått av Liljas farmor.
 
Väggdekalerna som sitter lite överallt är köpta på lekmer.se
 
Färgglada krokar som sitter i lagom höjd för en liten Lilja! Köpta på Village.
 
Jag är så nöjd med bokhyllan som jag ritat och Liljas Gamlefar snickrat. Bra att hon ser böckernas framsida, perfekt att ståträna mot och dessutom plats för lite gosedjur.
 
I fönstret finns lampan från Ullared och min gamla docka. Och en del pussel som väntar på att Lilja ska bli lite äldre...
 
Lilja gillar kullabyrinten som hennes mormor hittat på loppis, den är från IKEA.
 
Musikhörnan! Här spelar vi varje dag. Pjäsen som pianot ligger på är även den snickrad av Lennart, fast för flera år sedan. Liljas piano superfyndade jag när det var halva reapriset på Åhléns. Den fina namntavlan som vi hängde upp igår fick Lilja i doppresent av Hillevi som är gjord av hennes duktiga syster. Ta gärna en titt på annasalster.se vettja!
 
 
Liljas vrålåk som hon fått av Farmor och Tobbe. Den går blixten!
 
/Josefine

Bokrea

Jag älskar böcker! Så årets bokrea är för mig en höjdpunkt. Jag hinner inte läsa lika mycket som tidigare men vi läser för Lilja varje dag. Barnböcker kan man inte ha för mycket av! Så när jag, Elina och våra töser var på Bokias rea var det böcker till Lilja som fick följa med hem. Ja, det blev en heldag med Elina och Lykke. Så mysigt att vara föräldralediga tillsammans! Vi avslutade med årets första fika på vår uteplats. Underbar vår i luften...


Lyckopiller

Helvetesnätterna håller i sig. Som vanligt är det inte Lilja som håller mig vaken utan det är värken i bröstryggen. Men det är inte särskilt svårt att hålla modet uppe. Lilja ger mig sån energi! Varje dag är fantastisk.
 
/Josefine

Lugnt.

Bra helg. Lugnt. Skönt. Tränat med Linda. Ätit gott hos Tobias och Maya. Kollat film. Promenerat. Nissalund på besök. Mycket vila.


Sportlov


Det har varit sportlovsvecka. Och för mig som numera alltid är hemma så gick den ganska obemärkt förbi. Men för att summera veckan såhär innan jag går på helg, så tycker jag att det varit en bra vecka. Liljas utvecklingskurva går rätt uppåt i raketfart. Hon vinkar, försöker klättra ur badbaljan och ställde sig för första gången igår. Hennes rum är ganska så färdigfixat så långt som nu är möjligt. Ny matta och klossa från IKEA är på plats. Det är några tavlor som ska upp men hennes spjälsäng lär stå inne hos oss ett bra tag framöver...Vi har firat sportlov med några varv med pulkan, kört till Värnamo för röntgen och kiropraktor-besök med hopp om ett under, och som grädde på moset följde Anna och Erik med hem till oss för att Lilja-mysa ordentligt under sin ledighet. Vi gjorde hemmagjord pizza, tittade film, tog en tur på stan och lunchade med Marcus, bakade och fikade med svärmor/farmor-Lotta.
 
 
Idag har jag haft en bra dag. Mina fina kollegor kom och fikade och trots att det känns så avlägset med verkligheten i skolan är det bra för mig att hålla mig lite uppdaterad så jag inte tappar greppet helt =). Sen te- prat- och lekstund hos Elina och töserna. Efter en kvällspromenad puttrar lasagnen i ugenen och nu är det mys med lilla familjen. Livet är fantastiskt!
 
/Josefine

Leilas kladdkakemuffins

Jag har ett stort intresse för matlagning. Men när det handlar om bakning känner jag mig inte lika säker. Då krävs enkla och tydliga recept. Och jag tillhör inte dom som kan ha en full kakburk stående i köket, innehållet försvinner mystiskt på nolltid... Så därför bakar jag mest vid festliga tillfällen. Och i förra veckan fyllde Marcus år så då snörade jag på mig mitt förkläde för att baka nåt gott. Testade Leilas kladdkakemuffins för första gången . De var enkla att göra och gaaalet goda! Testa vettja!



De var så goda att jag glömde ta bild när de var klara! Tur att Leila tänkt på det. Receptet från Leilas hemsida kommer här:
 
 

Leilas kladdkakemuffins 16 st.

  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl strösocker
  • 2 ekologiska ägg
  • 50 g smör
  • 0.5 dl matolja
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • Vispgrädde och färska bär till garnering
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa vaniljsocker, strösocker och ägg vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
  8. Garnera kladdkakemuffinsen med en klick lättvispad grädde och färska bär.

Jag följde receptet men valde 80% choklad (eftersom jag inte tycker att det någonsin kan bli för mycket choklad...) och fick det till 12 stycken muffins. Jag är inte så förtjust i grädde, så jag åt mina med vaniljkesella. Kladdigt och chokladigt! Mumma!
/Josefine

Gammal kärlek...

Igår fixade vi pass till vår lilla Lilja. Hon var så söt när hon satt där på pallen med huvudet på sne! När blev hon en sån stor liten flicka? Hon vinkar, vill stå på knäna mest hela tiden och röjer ur alla lådor i lagom höjd. Hur som helst, passa behöver hon, för hon ska ju såklart med till Kreta. Nu är det bara drygt tre månader tills vi åker. Men först är det bröllop så om 50 år är det vår tur att fira guldbröllop, precis som mormor och morfar gör i år!


 Gamal kärlek rostar aldrig...
 
/Josefine

Måndag

Mysmorgon. Promenad. Lunch med M på stan. Bvc-besök. Fixat pass till Lilja. Kvällsmat med familjen Larsson. Kusinbus. En dag med många tankar och funderingar. Idag är jag extra glad och tacksam åt min familj.


Marcus kalas

Vi firade Marcus igår. Fullt hus kan man säga =). Menyn för kvällen bjöd inte direkt på några överraskningar: Smörgåstårta och Birgittas goda semlor. Så blir det när Marcus får välja.
 
/Josefine

First Aid Kit

Så här långt en alldeles underbar helg... Vår fredagkväll var så bra! Första gången jag och Marcus var ute på äventyr sen Lilja kom. Men eftersom vår lilla tjej ännu inte förstått meningen med att äta annat än bröstmjölk så var LIlja med sin mormor och morfar hos Alicia så att jag kunde amma under kvällens gång. Jag, Marcus, Hillevi, Jonas, Maria, Anders, Sara och Tom hade bokat biljetter till First Aid Kit. Vi träffades först på restaurang Norre Port där Evelina och Johan också kom och sällskapade. Efter att Lilja fått lite kvällsmat gick vi vidare till teatern. Och där hade jag en av mina största musikuppleveler. First Aid Kit, Klara och Johanna. Vilka begåvade tjejer! De skapade en magisk stämning och "Wolf", "Emmylou" och "America" var galet bra.
 
 
Efter att jag springit upp ammat (Jossan-Kossan har aldrig passat bättre) anslöt jag med de andra gobitarna på Foxen. Klockan var mycket för mig för att vara en fredag, då jag vanligtvis somnar i soffan framför Skavlan! Vi hade det så trevligt. Maria och Hillevis planeringsplaner inför bröllopet spårade ut mer och mer och jag skrattade så att magen fick ett rejält träningspass=). Vi tjejer dansade en låt innan det var dags att köra hem. Bästa kvällen på länge!
 
/Josefine

First Aid Kit

Magisk kväll igår!


Lampfynd!

Jag har alltid gillat att göra dom där fynden. Att shoppa billigt. Jag har aldrig varit särskilt märkesintresserad och eftersom jag inte badar i pengar så blir det ofta budgetalternativ. I tidningar, mode- och inredningsmagasin, tycker jag om sådana där sidor "budget vs lyx", där liknande varor ställs mot varandra och så får man gissa vilket som är billigt och dyrt. När vi flyttade in i vår lägenhet var jag sugen på en kristallkrona över våra köksmöbler, men har inte hittat någon som jag fallit för. Nu har vi varit på jakt efter en lampa till fönstret i Liljas rum. Jag hittade en fin fågelbur med lampa och en fin kristallkrona på nätet. Och i Ullared hittade jag budgetvarianten på dom båda. Som hittat.
1299:- + 699:- = 1998:-                                                 299:- + 179:- = 478:-      
 
/Josefine
 

14/2

 
Idag ringde klockan innan sju. Är det födelsedag så är det! Men när jag visksjungit smög Marcus upp och vi åt vid köksbordet för att inte väcka lilltösen. Alla hjärtans dag i all ära, men här hemma är det Marcus dag!
 
Nu dags för besök i simhallen!
 
/Josefine
 

Oro...

Det är lätt att bli orolig som förälder... Och det handlar bara inte om oron att Lilja ska stå på näsan när hon nu ska stå på knäna mot allt, trots att motoriken inte riktigt är helt hundra med dessa ny konster. Sen jag blev mamma har jag blivit ganska rädd, för hur världen ser ut och hur lite kontroll vi egentligen kan ha. Igår när jag, Elina och våra så töser träffades kom vi in på det här med kemikalier som finns precis överallt. Min oro för hur dessa osynliga faror kryper in i mitt lilla barn började redan under graviditeten. Nu när Lilja växer och utforska allt med munnen har inte oron direkt lagt sig. Jag gör mitt bästa när jag handlar leksaker och kläder till Lilja att det ska vara ekologiskt och giftfritt men det är inte lätt alla gånger. Det gör inte heller saken bättre när man läser om att vanlig barngröt innehåller både bly, kadmium och kvicksilver. Denna ständiga oror... Du som också har små barn, känner du igen dig? Läs då gärna UnderbaraClaras inlägg om just detta i det som hon kallar för "Årets viktigast inlägg" .
 
Årets reafynd på Åhléns skulle i alla fall vara bra för både miljön och Liljas hälsa. Men hur vet man säkert?
 
/Josefine

7 månader

Lilja har hunnit bli sju månader! Hur skulle jag någonsin kunna klara mig utan denna nyfikna lilla glada gobit? Jag är så tacksam att hon är vår! Nu händer det nya saker varje dag, hon är liksom ingen liten bebis längre. Hon utforskar världen runt omkring sig hela tiden. Ålar sig fram som en liten elitsoldat, ställer sig upp på knäna, busar, älskar tittut-lekar och gör nya ljud. När hon är trött vill hon ha mycket närhet och att få gosa med Lilja är det bästa som finns. Min sagoskatt!
 
/Josefine

Hoppsan

Hoppsan sa! Det blev visst en spontantrip till Ullared idag! Vad gör man inte för en kristallkrona för 299 kr? Att ha med Lilja var inte direkt någon konst. Hon sov hela vägen dit och hela vägen hem och den timmen vi var där satt hon i kundvagnen och lekte med sin Knasen och vinkade och snackade med folk vi mötte vilket tack och lov inte var särskilt många. Där var riktigt ensligt i gångarna. Skönt! Det var snabbt in och snabbt ut! Update från helgen får nog komma imorgon istället. Nu "Dicte" och lite kvällste.


Hjälpreda

Skönt med en liten hjälpreda i köket!


Fredag

Idag när jag och Lilja vaknat tog vi bussen direkt ner till stan och mötte upp Julia och Maya. Vi lyxade till det ordentligt med en hotellfrukost innan vi gick hem till Evelina och lilla Alicia. Jag fick dagens akupunktur och sen hade vi en fin heldag på stan i helt underbart vårvinterväder. Bra fredag liksom!


Guldkant

En mysig kvällsfika med Linda och Maria gör en torsdag så mycket bättre. Och kryddad med vinkträning gör den om möjligt ännu bättre. Som hon kan, Lillstumpan!


Sova

Sova en stund mitt på dagen är underbart. Så här mysigt har vi haft det i över två timmar! Babysim tar på krafterna...


Publik

Tjabba, tjena mamma! Att alltid kissa med publik hör nu till vanligheten.


Ännu en ny vecka...

Ruskvädret gjorde att jag och Lillan tagit en pyjamasdag idag. Vi är lite snoriga, lika rufsiga och Liljas första tand spökar. Men vi är glada och njuter av denna lediga måndags tillsammans. Det har varit en helg med mycket värk, på nätterna känns det som att bröstkorgen ska explodera när jag andas. Skönt att M varit hemma så att jag ha kunnat ta igen lite förlorade sömntimmar på dagen. Trots helvetesnätter har helgen varit bra. Fredagsmys med lilla familjen. En liten tur på stan, en toppenkväll med Maya och Tobias där vi tjejer tillslut kunde titulera oss som vinnare i sällskapsspelet och så avslutade vi med en födelsedagsfika igår hos Mia som gjort en grymt god marängtårta. Jag har pysslat med Lilja fotoalbum och det är så kul med alla foton. Som hon växer och utvecklas!
 
 
Nu hoppas jag att det snart slutar snöa så vi kan ge oss ut en runda, men när jag tittar ut blir jag inte det minsta sugen...
 
/Josefine

Nypon

Denna vecka har inflammationen i bröstrygg och bäckenet blommat ut ordentligt och nätterna är hemska. Hade jag inte haft mitt lyckopiller Lilja så skulle jag nog börja tappa modet. Detta långa skov, som pågått sedan augusti, hör troligtvis ihop med graviditeten. Det brukar tydligen vara så för reumatiker, att under en graviditet mår man bättre än någonsin men efter förlossningen blir det deso sämre... Jag helammar fortfarande så någon behandling eller smärtlindring är inget alternativ. Akupunktur två gånger i veckan, sjukgymnastik, simning och strömplattor är det som jag kan ta hjälp av. Men det räcker tyvärr inte. Igår var jag inne i hälsobutiken life, efter att ha läst om att nyponpulver kan ha effekt. Så idag åt jag fil toppat med nyponpulver till frukost. Och jag håller tummarna att det kan hjälpa. Lite grann i alla fall...
 
 
/Josefine

RSS 2.0